Jump to content

Αναζητώντας Z68 μητρική.

Volrath

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλες οι asus p8z68-v, και είναι υπό αντικατάσταση από την νεότερη gen3. Τα κοράκια όμως βάζουν καπέλο 30e στην νέα, και μιας και δε πρόκειται να πάω σε ivy bridge, δε με ενδιαφέρει το pcie3.0.

Ψάχνω μία αξιοπρεπής μητρική για SLI, να έχει virtu, δε με ενδιαφέρει να πάει στον Θεό τον Κ, αλλά να φτάνει 4.2 σταθερά, ~170ε max.

Κοίταξα για την asrock Ζ68 extreme4, διαβάζω όμως παίζει πολύ BSOD.

Κοίταξα την gene IV, αλλά έχει τις sli κοντά, και οι κάρτες μου είναι με non reference ψύκτρα και θα ψήνονται.

Κοιταξα από τις λίγες gigabyte με virtu, GA-Z68X-UD3H-B3, που φαινόταν ιδανική λύση αρχικά, αλλά μετά είδα την θέση του front audio connector (ελεϊνό placement τελείως). Μπορεί να καταλήξω σε αυτή, και αν και το δουλεύω το front panel καθημερινά, καλώδια εκεί δε βάζω.

Από MSI μετριότητες διαβάζω αριστερά δεξιά, και όχι τόσο ιδανικές τιμές. Καμιά πρόταση;

αφου στη gene το μονο προβλημα σου ειναι με την αποσταση των καρτων και δε χρειαζεσαι micro-atx ουτως η αλλως , γιατι δεν πας στην P8Z68-V?

Γενικα το 4.2 ειναι αστειο μη σε ανυσηχει η υλοποιηση, οποιαοδηποτε και να παρεις μεχρι και 4.6 τα εχει παιχνιδακι δε τιθεται θεμα...

αφου στη gene το μονο προβλημα σου ειναι με την αποσταση των καρτων και δε χρειαζεσαι micro-atx ουτως η αλλως , γιατι δεν πας στην P8Z68-V?

Γενικα το 4.2 ειναι αστειο μη σε ανυσηχει η υλοποιηση, οποιαοδηποτε και να παρεις μεχρι και 4.6 τα εχει παιχνιδακι δε τιθεται θεμα...

Δυστυχώς δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά η P8Z68-V η παλιά, και την καινούρια (gen3) δεν την έχουν φέρει ακόμα και δε ξέρουν πότε θα τις φέρουν (είναι και 30ε πιο ακριβή...).

Παντως και εγω την Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 θα σου προτεινα. Και ειναι και πιο ωραιο το full black απο τα χρωματακια της ASUS.(αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο)

Για δες και αυτη Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3 που την πηρα προσφατα για ενα μηχανημα που στηνω! Ειναι καλυτερη απο την UD3H και κλοκαρει και πιο καλα! Εχει και HDMI αν ψαχνεσαι για virtu! Full black οπως λεει και ο The One απο πανω!

Για δες και αυτη Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3 που την πηρα προσφατα για ενα μηχανημα που στηνω! Ειναι καλυτερη απο την UD3H και κλοκαρει και πιο καλα! Εχει και HDMI αν ψαχνεσαι για virtu! Full black οπως λεει και ο The One απο πανω!

Από όσο ξέρω, μόνο οι "Η" μητρικές της gigabyte έχουν virtu (π.χ. GA-Z68X-UD3H-B3). Πόσο σίγουρος είσαι ότι έχει η δικιά σου; Γιατί και στο site της gbyte το ίδιο βλέπω. Καλά θα ήταν να υποστήριζε virtu, μιας και την έχει το Π την μητρική ετοιμοπαράδωτη λογικά, και δεν έχει τα shortcommings της UD3H (κακή τοποθεσία του audio header/σχετικά λίγα power phases).

Παντως και εγω την Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 θα σου προτεινα. Και ειναι και πιο ωραιο το full black απο τα χρωματακια της ASUS.(αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο)

Άσε γιατί την έφαγα την τάπα. Έχω 2 gbyte 460gtx με μπλε pcb, πήρα τις μπλε LP vengeance για να ταιρίαζει με την ASUS, παράγγειλα και άσπρο/μπλε sleaves και τελικά και αναγκαστικά μάλλον θα πάω σε μαύρη gigabyte. Άμα βρω καμιά MSI z68A gd65 σε λογική τιμή (όχι 209e δλδ) μπορεί να τσιμπήσω αυτή, που είναι πιο κοντά στα χρώματα μου.

EDIT: ερωτησούλα: έχεις συνδέσει το front audio header; Έχεις παρατηρήσει τπτ EMI/θορύβους από εκεί;

• 5 weeks later...

offtopic διαθετω τη συγκεκριμενη μητρικη το hdmi που το ειδες και εγω δεν το εχω δει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.