Jump to content

Τι Εργαλεια χρειαζομαι και οχι μονο...

ElGreco

Recommended Posts

Καλημερα,

Υστερα απο αρκετους μηνες ψαξιματος, λιγο χρονο και αρκετα χρηματα, μαζεψα τα κομματια που χρειαζομαι για να στησω την υδροψυξη μου. Μολις φτασανε τα κομματια, η πρωτη απορια που ειχα ηταν...

Με ΤΙ εργαλειο σφιγγω και ποσο τα fittings?

Χρειαζεται να ανοιξω (για καθαρισμα) τα μπλοκακια της cpu/gpu/mobo και αν ναι με τι τα ανοιγω/καθαριζω και μετα ποσο τα σφιγγω στο κλεισιμο?

Η παραγγελια περιεχει τα ακολουθα:

a) Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter

B) 6990 Swiftech Epsilon waterblock

c) 2X d5 PUMPS

d) Many standard Bitspower fittings G1/4 - 1/2''

Επισης τα απειρα wormdrives/δαχτυλιδια που παραγγειλα για ασφαλεια, ανακαλυψα πως ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και χρειαζομαι σιγουρα μικροτερα για το 7/16-5/8 σωληνα που χρησιμοποιω στα 1/2'' fittings, ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τον χρονο σας!

Συγνώμη... Αν κατάλαβα καλά, έδωσες 1180€ για υλικά και δεν γνωρίζεις ούτε πως και πόσο σφίγγεις τα fittings...;;; :wassat:

Δυστυχως εδωσα αρκετα περισσοτερα... :hang3:

Απλα οι αποψεις διαφερουν για το θεμα, αλλος λεει με το χερι, αλλος με ενα απλο κλειδι, αλλος με κλειδι με torque meter και προσπαθω να βγαλω μια ακρη ρωτωντας κοσμο που εχει ηδη κανει τη διαδικασια! :T:

Ναι, δε διαφωνώ, απλά αν ρωτούσες πριν τα πάρεις αυτά τα ίδια άτομα, πιστεύω ότι θα έκανες τη δουλειά σου και όμορφα και ποιοτικά με τουλάχιστον τα μισά χρήματα...

Επαγγελματίας στις υδροψύξεις, με την έννοια ότι δεν το κάνει σα χόμπυ, αλλά είναι η δουλειά του αυτή, είναι ο [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] και πιστεύω ο ιδανικός να σου λύσει απορίες.

Ναι, δε διαφωνώ, απλά αν ρωτούσες πριν τα πάρεις αυτά τα ίδια άτομα, πιστεύω ότι θα έκανες τη δουλειά σου και όμορφα και ποιοτικά με τουλάχιστον τα μισά χρήματα...

Επαγγελματίας στις υδροψύξεις, με την έννοια ότι δεν το κάνει σα χόμπυ, αλλά είναι η δουλειά του αυτή, είναι ο @Κοπρίτης και πιστεύω ο ιδανικός να σου λύσει απορίες.

Ευχαριστω,

Του εστειλα ηδη ΠΜ :) Ενας απο τους λογους που πηγε τοσο ψηλα η τιμη ειναι οτι κανω εξωτερικη υδροψυξη και μονο το radiator με τους ανεμιστηρες και τα παρελκομενα του ειναι τα πολλλλαααα χρηματα.

By the way, το radiator ειναι κουκλι! :man_in_love:

Ας εστιασουμε ομως στο θεμα μασς... τα εργαλεια ! :)

Ναι, όντως, οι απόψεις διαφέρουν.

Εξαρτάται βέβαια και από το brand / model του fitting.

Για παράδειγμα τα fittings της Koolance κάποια στιγμή τερματίζουν (επειδή "βρίσκει" η πατούρα του o-ring) και όσο και να τα σφίξεις δεν πάνε άλλο. Οπότε στα συγκεκριμένα (δική μου τουλάχιστον πρακτική) όταν τερματίσουν τα τσιμπάς λίγο με ένα μυτοτσίμπιδο για ασφάλεια και είσαι ΟΚ.

Σε fittings άλλων εταιρειών όπου δεν τερματίζουν, σφίγγεις πάλι (με το χέρι) μέχρι να καταλάβεις ότι το o-ring έσφιξε καλά. Και εδώ πάλι ένα τσίμπημα με το μυτοτσίμπιδο είναι χρήσιμο για λόγους ασφαλείας. Προσοχή όμως σε καμιά περίπτωση το o-ring πρέπει να μην ξεχειλώσει και να παραμείνει στη θέση του.

Τα μπλοκ δεν χρειάζονται άνοιγμα και καθάρισμα όταν είναι καινούργια, παρά μόνο μετά από μήνες / χρόνους.

Αντί για wormdrives γιατί δεν πήρες spring clamps ?

Θεωρώ υπερβολή τη χρήση κάποιου εργαλείου για την τοποθέτηση των σωληνώσεων και των fittings, εκτός από κάποιο ειδικό κόφτη για ελαστικές σωλήνες, ώστε να κόβονται όμορφα στην άκρη.

Τα fittings σφίγγουν ωραιότατα με το χέρι και τη στεγανοποίηση την κάνουν τα o-rings χωρίς κάποια τεράστια πίεση. Άσε που με πένσες και μυτοτσίμπιδα θα χαράξεις τα fittings σου.

Να θυμάσαι να βρέχεις τα o-rings πριν τοποθετήσεις το fitting ώστε να γλυστράνε κατά το βίδωμα για να μη στα μασήσει.

Τι έκανες ρε θεέ εμείς εδώ προσπαθούμε να μας βγεί 500-600Ε για 2 vga cpu ψυγείο e.t.c.. εσύ έκανες καινούριο pc.. τες πα δεν πειράζει 1η και τελευταία τα ίδια έπαθα και εγώ με τον cpu :p :P

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις κ ιδεες που μου δωσατε! Περιμενω και αλλες αποψεις/ιδεες...

Μηπως γνωριζουμε που μπορω να βρω tube cutter καταλληλο για τη δουλεια που θελω? Αρκετοι λενε πως ενα ξυραφι/κοπιδι κανει τη δουλεια του αλλα δεν ειμαι πολυ σιγουρος και θα προτιμουσα tube cutter.

Επισης, εστω οτι δεν σφιγγω τα fittings μονο με το χερι αλλα βαζω και το "τσιμπιδι" οπως λεει και ο Venom7... Πως θα αποφυγω να γρατζουνιστουν τα shiny silver fittings της Bitspower?

Thanks!!!

δεν αστειευομαι...

ειδικα εαν θες να κοψεις πολυ μικρο μηκος πχ 5mm απο την ακρη

κανει πολυ καλη δουλεια

προσοχη μονο στα δαχτυλα :p

Ι know

used to be cigar aficionado

Romeo y Julietta Corona ftw :)

Με το χέρι σφιχτά! Mε μυτοτσίμπιδο θα γρατσουνιστούν και είναι κρίμα! Δεν έχεις δύναμη? Άντρες είμαστε!! ΡΕ!!! ΟΧΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Πάρε compression! όχι barb! Για ομορφιά ποιο πολύ! Υγρό βάλε ένα καλύτερο! Τι μου έβαλες εκεί??? Στο σύστημα σου μπαίνει!

Και γενικά όλα αυτά που είδα,είναι τσάμπα λεφτά!!

Πάρε αυτά και δεν ακούω κουβέντα! :T:

https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/bkey/8086def956e16fc7185b046106628f7a

Είναι τα καλύτερα! Για τα άλλα πράγματα,πάρε ότι θες!

Αυτά! Καλά ψώνια!

Με το χέρι σφιχτά! Mε μυτοτσίμπιδο θα γρατσουνιστούν και είναι κρίμα! Δεν έχεις δύναμη? Άντρες είμαστε!! ΡΕ!!! ΟΧΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Πάρε compression! όχι barb! Για ομορφιά ποιο πολύ! Υγρό βάλε ένα καλύτερο! Τι μου έβαλες εκεί??? Στο σύστημα σου μπαίνει!

Και γενικά όλα αυτά που είδα,είναι τσάμπα λεφτά!!

Πάρε αυτά και δεν ακούω κουβέντα! :T:

https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/bkey/8086def956e16fc7185b046106628f7a

Είναι τα καλύτερα! Για τα άλλα πράγματα,πάρε ότι θες!

Αυτά! Καλά ψώνια!

Βαγγο, σε ευχαριστω για το ενδιαφερον και το χρονο που διεθεσες... Η παραγγελια/ες εχει φτασει ηδη οποτε ειναι αργα για αλλαγες:

Υγρο εχω βαλει της Mayhems Ultra Pure water με 4 silver kill coils και τιποτα αλλο. Compression δεν πηρα για "ασφαλεια",... οταν/αν νιωσω ανετα να εισαι σιγουρος πως θα βαλω και απο αυτα :)

Σας στελνω και μια φωτο Που δειχνει την υπεροχη κατασταση που μου ηρθαν τα πραγματα (2η παραγγελια) απο Αγγλια (specialtech). Η ζημια εγινε στην Ελλαδα...

Καποια στιγμη που θα βρω χρονο, θα γραψω το χρονικο ολης της διαδικασιας (ουτε καν στη μεση δεν ειμαι)

photo1.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.