Jump to content

διλημμα για αγορα gtx 550 ti..

ponaei8anasi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες καλησπερα.μετα απο καιρο ειμαι στην αναζητηση νεας καρτας γραφικων σε chipset nvidia.Μεχρι τωρα εχω 2 geforce 8800gt οι οποιες με ειχαν βολεψει αρκετα.Αλλα τωρα βλεπω οτι ειναι η ωρα να μπουν στο μουσειο και να παω σε κατι καλυτερο,πιο καινουργιο και να υποστηριζει dx11.Οι σκεψεις μου ειναι:

EVGA GTX 550 VGA (PCI-Express, GDDR5, 2GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

οπου ελεγα να παρω αυτην για αρχη να παιζουμε και μετα να παμε σε sli αγοραζοντας αλλη μια.

Αλλα προχτες επεσε το ματι μου εδω:VGA :: nVidia GeForce GTX 550 Ti 3GB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Club 3d) (CGNX-XT55072ZI) - Visionstudio.gr και ψιλοχαθηκα μια και δεν την εχω δει να κυκλοφορει πουθενα αλλου.

Η απορια μου ειναι οτι θα εχει καποια απο τις δυο χαωτικη διαφορα?Εμενα με ενδιαφερει να εχω δυνατη αποδοση σε παιχνιδια και να βλεπω χωρις κολληματα ταινιες hd.

το συστημα μου αποτελειται απο mb:asus p5n32-e sli,cpu: q6600 @3ghz,ram:2x2gb kingston@667mhz,vga:2x geforce 8800gt 512mb, psu: silverstone op1000w

ΥΓ. Σε οποια απο τις δυο καρτες καταληξω θα εχω σκοπο να κανω sli οποτε θα προτιμηθει οποια καρτα θα αποδωσει καλυτερα σε αυτο τον συνδυασμο..

συγνωμη για το μεγαλο topic..

απο οτι ειδα οι gtx560 στο 1gb ξεκινανε απο 220 ευρω.Εγω ψαχνομαι πιο πολυ να ειναι γυρω στα 2gb ωστε με το sli να μεινω για αρκετο καιρο με τις ιδες καρτες...Και το ποσο των 280 ευρω για αυτη με τα 2gb ειναι απροσητο αυτη την στιγμη.

Ναι αλλά η 550 είναι κατά πολύ χειρότερη μιας 560 ti , τα 2GB που έχει είναι ζήτημα αν θα μπορέσεις να τα εκμεταλευτείς , ακόμη και σε sli, λόγο έλλειψης ισχύος απ'τις κάρτες.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνεις SLi με την 550.

Σε τι ανάλυση παίζεις ?

Πιο είναι το ποσό που διαθέτεις για μια κάρτα τώρα?

Ναι αλλά η 550 είναι κατά πολύ χειρότερη μιας 560 ti , τα 2GB που έχει είναι ζήτημα αν θα μπορέσεις να τα εκμεταλευτείς , ακόμη και σε sli, λόγο έλλειψης ισχύος απ'τις κάρτες.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να κάνεις SLi με την 550.

Σε τι ανάλυση παίζεις ?

Πιο είναι το ποσό που διαθέτεις για μια κάρτα τώρα?

ειμαι σε multi monitor και τις ταινιες τις παιζω σε τηλεοραση με 720p και μια δευτερευουσα οθονη στα 1680χ1050.

Αυτη την στιγμη διαθετω μεχρι 180 ευρω.αλλ εχω βαλει περιορισμο σε nvidia μιας και το mb υποστηριζει sli και θελω να το εκμεταλλευτω.

Ερωτηση τοσο χαλια ειναι η gtx550? πιο παλια ειχα σκεφτει και αυτη...EVGA GTX 460 FPB (PCI Express, DDR5, 1GB) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

Όχι απλά με 3-4 ευρώ παραπάνω πας στην 560 που είναι αρκετά καλύτερη και εντάξει τα 2GB συνολικής μνήμης δεν είναι και τόσο άσχημα σε σύγκριση με την απόδοση που θα σου προσφέρουν...

H 550 δεν αξίζει, ιδιαίτερα σε SLI. 460/6850 είναι ανώτερες και με όχι τόσο μεγάλη χρηματική διαφορά. Και άμα παίζεις με 8800sli, μη νομίζεις ότι με μία 550 θα δείς διαφορά, αφού ουσιαστικά είναι ισάξια μιας 5770/4890. H 6850 πάει ~140e, και πίστεψε με η διαφορά της με την 550 αξίζει τα 15ε που θα δώσεις παραπάνω.

Άμα είσαι μόνο σε SLI λόγω πλατφόρμας, τότε κοίταξε καλύτερα μια 460/560. Η 550 είναι αρκετά ψώφια που δε θα κερδίζεις τίποτα με τα 1-2 παραπάνω gb μνήμης.

Εντάξει , σε 1680x1050 δε θα χρειαστείς πάνω απο 1GB σε Vram. Μπορείς να κοιτάξεις για καρτούλα 1GB άφοβα πιστεύω.

σε ευχαριστω φιλε μου...τι μου κανετε τωρα...:confused:εκει που ειχα καταληξει στην 550 αντε παλι στο μπερδεμα....ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια

Είχες καταλλήξει σε 550 και μετά για sli και μας λες δεν παίζουν τα γκαφρά για 560???!!!

Για σκέψου το λίγο καλύτερα φίλε μου!no offense!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι

1)πάρε μία 560(των 2gb αν θες και μπορείς) γιατί είναι κατά πολύ καλύτερη από την 550

2)με την 550 δε θα δεις ιδιαίτερα διαφορές από τις δύο 8800gt που έχεις

3)sli με δύο 560 αλλά και με δύο 550 σε sli θα έχεις πιστεύω bottleneck από τον cpu σου

4)Δεν κατάλαβα τελικά σε τι ανάλυση παίζεις αλλά αν είναι σε 720p,τότε οι δύο κάρτες είναι περιττές.

Είχες καταλλήξει σε 550 και μετά για sli και μας λες δεν παίζουν τα γκαφρά για 560???!!!

Για σκέψου το λίγο καλύτερα φίλε μου!no offense!

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι

1)πάρε μία 560(των 2gb αν θες και μπορείς) γιατί είναι κατά πολύ καλύτερη από την 550

2)με την 550 δε θα δεις ιδιαίτερα διαφορές από τις δύο 8800gt που έχεις

3)sli με δύο 560 αλλά και με δύο 550 σε sli θα έχεις πιστεύω bottleneck από τον cpu σου

4)Δεν κατάλαβα τελικά σε τι ανάλυση παίζεις αλλά αν είναι σε 720p,τότε οι δύο κάρτες είναι περιττές.

δεν ειχα πει οτι παω για sli με την μια. Σκεφτηκα να παρω μια 550 και μετα απο κανα χρονο και μια 2η.

σχετικα με το 4) εχω δυο οθονες.Μια 32αρα οπου παιζει σε 720p και την εχω για games και ταινιες και μια 20αρα σε επεκταση σε αναλυση 1680χ1050.

σχετικα με τον επεξεργαστη για να λυθει το θεμα με το bottleneck αν τον υπερχρονισω λιγο ακομα θα κανει κατι η να παω σε αλλο του socket?

η 550 δεν αξίζει καθόλου,η 6850 είναι στην ίδια τιμή και της ρίχνει 60-70%...

από nvidia η 460 1 gb της ρίχνει το ίδιο, η 560 ανεβάζει ρολόγια στο θεό και παίζει να είναι ισάξια με 550 sli....

η 550 δεν αξίζει καθόλου,η 6850 είναι στην ίδια τιμή και της ρίχνει 60-70%...

από nvidia η 460 1 gb της ρίχνει το ίδιο, η 560 ανεβάζει ρολόγια στο θεό και παίζει να είναι ισάξια με 550 sli....

φιλε μου για πια 560 μου λες? με το 1 gb η με τα 2?για να ξερω

Πάντως φίλε μου και εγώ με παραπλήσιο σύστημα στο ίδιο δίλημμα ήμουν πριν λίγο καιρό ,ειχα 2 9600gt και σκεφτόμουν για 550 sli . Μεγάλο κόλλημα το sli αλλα τελικά πολύ κακό για το τίποτα για το σύστημά μας . Απο το να πάρω 2 550ti και να ανεβάσω θερμοκρασίες στο κουτί χωρίς λόγο με φώτισε ο θεούλης και πήρα μια 560ti HAWK και όχι μόνο έπεσαν οι θερμοκρασίες στη mobo αλλά η κάρτα τα σπάει και παίζεις τα πάντα στο full . Λίγο bottleneck σε μερικά ζόρικα παιχνιδάκια αλλα τίποτα τρομερό . Και crysis full και batllefield ultra και όλα μια χαρά . Οπότε θε συμφωνήσω με τα παιδιά και θα σου έλεγα να ξεχάσεις το sli για την ώρα και να πάς σε μια 560ti ή μια 6870 να βρείς την υγειά σου .

Μες στην βδομαδα θα παω να κλεισω αυτη: MSI GTX 560 TiTwin FrozR II (PCI Express , DDR5 , 2GB ) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr Ελπιζω να μου κρατησει για καιρο σε ικανοποιητικα επιπεδα και χωρις αλλα εξοδα και χαλαλι τα λευτα της.....Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια...

Φίλε μου,από την στιγμή που ανέβηκε τόσο πολύ το budget καλύτερα να πας εδώ

Sapphire PCI-X 6950 2GB Dual Fan - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

Είναι λίγο πιο πάνω απο την 560 ti και επίσης μεταχειρισμένη στο φορουμ παίζει στα 200 ευρώ.Ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις κατά την γνώμη μου

Φίλε μου,από την στιγμή που ανέβηκε τόσο πολύ το budget καλύτερα να πας εδώ

Sapphire PCI-X 6950 2GB Dual Fan - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr

Είναι λίγο πιο πάνω απο την 560 ti και επίσης μεταχειρισμένη στο φορουμ παίζει στα 200 ευρώ.Ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις κατά την γνώμη μου

γιατι οχι? πολυ καλη ιδεα φαινεται...να ρωτησω κατι ομως?η καρτα στο λινκ ειναι απο αυτες που εχω ακουσει οτι ξεκλειδωνουν σε 6970?

Δεν εχω να πω τιποτα επι του θεματος.

ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ NICKNAME ΣΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙ M'.

σε ευχαριστω πολυ να σαι καλα :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.