Jump to content

Κλασικό θέμα Θερμοκρασίας αλλά λίγο περίεργο Help

msdx

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κλασικό το θέμα αλλά στην δική μου περίπτωση μου φαίνετε λίγο περίεργο .Λιπών στον 920 do έχω δώσει 1.27 για τα 4ghz (ht on)σε load πάει 1.31 με linx πάει σχεδόν αμέσως 85 + και μετά από 1 λεπτό πάει ο ένας core 92και φτάνει μέχρι και 98 και οι υπόλοιποι 85-90 . Για να τον κρυώνω έχω την corsair a70 .Την έχω βγάλει 5 φορές και την ξανά έβαλλα μήπως και δεν έχει κουμπώσει δοκιμάσει με λίγη αλά και περισσότερη as 5 .Τις στροφές στους ανεμιστήρες της είτε βάλω 1400 ρπμ είτε 1800 το ίδιο και το αυτό είναι ελάχιστες διαφορές. Κουτί έχω το coolermaster stacker 832 αυτό που είχαν τα multirama με 3 ανεμιστήρες μπροστά 1 πάνω 1 κάτω και 1 πίσω . Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι όταν πιάνω την a70 πάνω πάνω είναι χλιαρη και κάτω τα heat pipes είναι ελάχιστα ζεστά που υποτίθεται ότι ακουμπανε στο cpu .Τι διαγνοση βγαζουμε θερμος 920 ?δεν παταει η a70 η προβληματική η τίποτε άλλο ? Γνώμες παρέλκω γιατί είμαι στο τσακ να πάω να πάρω κάποια και δεν θέλω να εχω ιδία τα ιδία.:hmm::hmm::hmm:

Ξέχασα να αναφέρω θερμοκρασία δωματίου. Δεν έχω θερμόμετρο αλλά ξέρω ότι είναι κάτω από 25 γιατί κρυώνω λιγάκι (καλοριφερ κλιστώ):tomato::tomato: σήμερα που έκανα την τελευταία δοκιμή .

Κάτι πρέπει να παίζει με την ψύκτρα σου.Λογικά θα έπρεπε να είναι αρκετά ζεστά τα fins άμα ο cpu ήταν στους 90+ βαθμούς.Μήπως δεν την βιδώνεις αρκετά σφιχτά?

Βάλε τον επεξεργαστή στα default και κάνε stress test.Μετά βάλε την μαμά ψύκτρα και κάνε πάλι stress test.Αν δεν έχεις κάποια σοβαρή διαφορά στην θερμοκρασία τότε μάλλον είναι προβληματική η corsair

Aν και το γεγονός της επανατοποθέτησης της Α70 μάλλον το αποκλείει, για δες μήπως η ζελατίνα στον πάτο της ψύκτρας δεν έχει αφαιρεθεί καλά (ή έχει αφήσει υπολείμματα). Μην σου φαίνεται αστείο, εγώ το έχω πάθει.

Φιλε μου εχω την ιδια ψυκτρα και επεξεργαστη(c0/c1 ομως) και στα 3,6 με ΤΒ και ΗΤ στα 1,25ν εχω...στα 4ghz δυσκολευομαι να παω γιατι θελει 1,4ν και ειναι πολυ ζεστος...

Τεσταρε αυτο που σ ειπαν οι φιλοι απο πανω μετην στοκ και μετα την Α70 και πες μας γιατι ισως να φταιει η ψυκτρα..

post-18217-1416075664,1842_thumb.jpg

Κι εγώ την ίδια έχω. Με τον 965 στα 3.8 (λίγο oc) σε prime έχω 55 βαθμούς max.

Μάλλον κάτι παίζει με την ψύκτρα...

Αφού έχεις την ίδια σε πια κατεύθυνση την έχεις οι ανεμιστήρες κοιτανε πίσω οι πάνω (αν και μένα αν την βάλω πάνω κτυπάει στο πίσω μέρος του τροφοδοτικού και το ζεσταίνει περισσότερο .Και κάτι άλλο το backplate μπαίνει σωστά γιατί σε μένα ακουμπαει πάνω στο σίδερο την μητρικής και τα σιδεράκια στα άκρα του backplate έχουν απόσταση από την μοβο αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το βάλω .

Parts.jpg

Δηλαδή με λίγα λόγια αν βάλω κάτι πλαστικά λαστιχάκια που έχει πριν μπει το backplate

Για να ακουμπήσει στο μοβο αυτά πάνε πάνω κάτω ελπίζω έγινα κατανοητός

Parts.jpg&w=846&h=622&ei=8ELfTuy2C4fHtAbBr_DKCA&zoom=1

Φίλε μου λόγω ότι έχω amd αναγκαστικά την έχω να φυσά πρός το τροφοδοτικό!

Και επίσης δεν έχω βάλει το backplate αλλά απλά το μεγάλο κλιπ που είναι για amd!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.