pantelos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2011 εχω το acronis treu image..θελω να κανω τον βασικο σκληρο backup. ποια επιλογη προτεινετε ;θα γινει σε εσωτερικο σκληρο 640 GB(το συνολικο μεγελος του βασικου ειναι 1 tb και ειναι δεσμευμενα 500 GB)
mordred Δεκέμβριος 7, 2011 #2 Δεκέμβριος 7, 2011 Αν έχει λειτουργικό και θες να το περάσεις ή μόνη λύση είναι clone...
pantelos Δεκέμβριος 7, 2011 Author #3 Δεκέμβριος 7, 2011 βασικα θελω απλα να κανω backup τα αρχεια γιατι παω για format...δεν με νιαζει το Λ.Σ.
mordred Δεκέμβριος 7, 2011 #4 Δεκέμβριος 7, 2011 Ε τότε δε χρειάζεται το clone... Μετέφερε αυτά που θέλεις μόνο
FANISTELROOY Δεκέμβριος 7, 2011 #5 Δεκέμβριος 7, 2011 Ε ναι αν κανεις clone θα ειναι σαν να μην εκανες ποτε φορματ. Περνα τα αρχεια που θες σε εναν εξωτερικο δισκο, ή σε αλλον εσωυερικο ή σε αλλο partition.
pantelos Δεκέμβριος 7, 2011 Author #6 Δεκέμβριος 7, 2011 ΠΡΟΒΛΗΜΑ!δεν ξερω γιατι αλλα πρεοκυψε προβλημα..δηλαδη εκανα διαγραφη του τομου του δισκου(για να τον κανω βασικο αντι για δυναμικο) και δεν μπορω τωρα να εχω προσβαση σε αυτον...τον κανω βασικο με προγραμματα(mini tool partition wizard pro 6) αλλα τα windows δεν μπορουν να τον διαμορφωσουν! Αν δεν γινει διαμορφωση μου βγαζει οτι η δομη του τομου του δισκου ειναι κατεστραμενη και δεν μπορει να αναγνωστει... Τι κανω ?SOS
RootX Δεκέμβριος 7, 2011 #7 Δεκέμβριος 7, 2011 Μιλάς για τον έξτρα 640αρη εσωτερικό ή τον βασικό σου δίσκο; Έχει αρχεία ο δίσκος αυτός;
RootX Δεκέμβριος 7, 2011 #9 Δεκέμβριος 7, 2011 Οκ, άνοιξε command prompt και γράψε:diskpart (ξεκινά το Disk Partition)list disk (λίστα με όλους τους δίσκους του συστήματος, από το μέγεθος θα πρέπει να κρίνεις ποιος είναι ο 640αρης). select disk x (το νούμερο που αντιστοιχεί στον 640αρη)cleancreate partition primaryselect partition 1activeformat quick fs=ntfsassign letter=x (ότι γράμμα θες)exitΕάν κολλήσεις κάπου, πες σε ποιο σημείο και τι σου γράφει.
pantelos Δεκέμβριος 7, 2011 Author #10 Δεκέμβριος 7, 2011 λοιπον εκανα αυτα που λεει ο rootx αλλα στο βημα που λεει format quick fs=ntfs μου λεει κατι errors.
RootX Δεκέμβριος 8, 2011 #12 Δεκέμβριος 8, 2011 O 640αρης δίσκος, για άγνωστο λόγο, φαίνεται να έχει 0 Bytes διαθέσιμο χώρο.Επανέλαβε την διαδικασία, προσθέτοντας την παράμετρο all μετά το clean, δλδ:diskpartselect disk 2clean all (σημαίνει ότι θα γράψει μηδενικά σε κάθε sector του δίσκου)create partition primaryselect partition 1activeformat quick fs=ntfsassign letter=x (ότι γράμμα θες)exitΕάν πάλι αποτύχει το format θα σου πρότεινα να ελένξεις τον δίσκο με κάποιο utility για τυχόν σφάλματα.Τσέκαρε και το αρχείο συμβάντων συστήματος μετά απο την διαδικασία, να δεις τι λάθη έχει γράψει.
pantelos Δεκέμβριος 8, 2011 Author #13 Δεκέμβριος 8, 2011 λοιπον λυθηκε το προβλημα! ελεγξα σατα και καλωδιο ρευματος και τωρα εκανε διαμοργωση και ειναι ntfs. ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για την αναστατωση.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.