Jump to content

Θερμοκρασία! help ψήνομαι!

virus85xp

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Guyz έχω μια ΑΤΙ RADEON 4870 στα 512 DDR5 από την ASUS την έχω κοντά 2 χρόνια και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε πολλά games ΑΛΛΑ… πιστεύω ότι έχει ένα θεματάκι με την θερμοκρασία της… δηλαδή σε idle στα windows είναι κοντά στους 70 βαθμούς (GPU Downgrade στα 500 Mhz από το overdrive από τα 750 Mhz που δουλεύει κανονικά), όταν βλέπω ταινία πέφτει στους 55(????) και στα games συνήθως είναι στους 90+, μια φορά την έχω δει και στους 102!!! Ξέρω ότι αυτή η κάρτα δουλεύει ψηλά αλλά όχι και έτσι! Όλες οι ρυθμίσεις είναι μαμά και με τους τελευταίους drivers…δίπλα της έχω βάλει fan να χτυπάει πάνω της αλλά δεν βλέπω να την επηρεάζει και πολλή! Η ερωτήσεις μου είναι οι εξής…

Α) υπάρχει άλλος χρήστης που να έχει την εν λόγο κάρτα και να έχει αυτές τις θερμοκρασίες? Αντιμετωπίζονται με κάποιο τρόπο?

Β) πώς γίνετε χωρίς να πειράζω τις ρυθμίσεις και απ’ότι φαίνετε ούτε και τα driver πειράζουν τίποτε (έτσι λέει το Everest) να κατεβαίνει η θερμοκρασία ΜΟΝΟ όταν βλέπω ταινία???

Για αρχή γύρνα τα ρολόγια στα default.Απο την στιγμή που τα πείραξες είναι συνέχεια στα 500/1000 αν δεν κάνω λάθως αντί να τα ρίχνει σε 2d mode.Όταν βάζεις ταινία μπαίνει σε uvd mode που έχει πιο χαμηλά ρολόγια και για αυτό πέφτει η θερμοκρασία.Δοκίμασε να την καθαρίσεις από σκόνη,φύσα μέσα στις γρύλιες.Μήπως έχεις πειράξει τον ανεμιστήρα και είναι σταθερός σε χαμηλές στροφές?Βεβαιώσου πως είναι στο αυτόματο.

Κάνε ό,τι λέει ο φίλος παραπανω με έμφαση στις σκόνες, και εδώ είμαστε πάλι ...

Τα ρολόγια δεν τα έχω πειράξει! Όπως είναι από το driver είναι! Και ο ανεμιστήρας είναι στο automatic και ανεβοκατεβαίνει κανονικά… όσο αναφορά τι σκόνη πριν λίγο καιρό το καθάρισα το κουτί!

τη 4850 που έχει ένας φίλος όταν έβαλε το fear 3 έπιασε 100 βαθμούς.. Η asus έχει ένα utility το smartdoctor όπου μπορείς να ρυθμίσεις των ανεμιστήρα..υπάρχουν και αλλα προγραμματα όπως το evga precision..default ρυθμίσεις σε όλα..αν θες δοκίμασε να δεις αν βγαίνει η ψύκτρα να αλλάξεις πάστα..δυστυχως σε αυτή του φίλου μου ήταν με αυτοκόλλητο και δεν έβγαινε..

Ναι καθάρισα και την ψήκτρα της κάρτας!

Το smartdoctor που λες για μένα είναι το ποιο buggy πρόγραμμα που έχω δεί… σε 4 υπολογιστές που έτυχε να το βάλω με την ίδια κάρτα σε κανένα δεν δούλεψε σωστά!

Μήπως τρέχει συνέχεια κάποιο πρόγραμμα από πίσω που χρησιμοποιεί hardware accelaration(mozzila πχ) και για αυτό είναι τόσο ζεστή στο desktop?

Πήγαινε επιλογές->για προχωρημένους->γενικα και κλείσε το χρήση επιτάχυνσης hardware να δεις αν θα πέσουν οι θερμοκρασίες την gpu όταν είναι σε idle

Ναι καθάρισα και την ψήκτρα της κάρτας!

Το smartdoctor που λες για μένα είναι το ποιο buggy πρόγραμμα που έχω δεί… σε 4 υπολογιστές που έτυχε να το βάλω με την ίδια κάρτα σε κανένα δεν δούλεψε σωστά!

τι πάστα έβαλες? ναι με τις ati δεν πρέπει να τα πάει καλα..και το άλλο πρόγραμμα που σου πρότεινα δεν υποστηρίζει ati

Δεν την έβγαλα την ψήκτρα καθόλου... με τον αέρα μόνο πήρα την σκόνη...

η θερμοκρασία ανεβαίνει και χωρίς mozzila! ασε που αν έχω ανοιχτο avi video και mozzila η κάρτα κρυώνει! υποψην ότι το pc συμπεριφέρετε έτσι απο την πρωτη μέρα του setup δεν υπάρχει περίπτωση για ιους και τετεια!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.