CrazyAnt Ιανουάριος 18, 2008 #21 Ιανουάριος 18, 2008 εαν δεν αναγνωριζεται και σε δευτερο συστημα τοτε κατα πασα πι8ανοτητα ο δισκος παρεδοσε το πνευμα του δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο απο το να τον δοκιμασεις και σε ενα τριτο συστημα για να βεβαιω8ουμε Εκτος και εαν κατι μου/μας διαφευγει κ ο δισκος ειναι λειτουργικος μεν,αλλα δεν μπορουμε να σκεφτουμε ΓΙΑΤΙ δεν τον βλεπουν τα pcs που δοκιμασες παντως αν τελικα τον κανεις RMA βεβαιωσου οτι 8α σου τον αντικαταστησουν και δεν 8α σου τον επισκευασουν απλα και στον επιστρεψουν
h@ris Ιανουάριος 18, 2008 Author #22 Ιανουάριος 18, 2008 Για rma δεν το είχα αναφέρει γιατί δεν έβρισκα την απόδειξή του. Βρήκα για όλα τα άλλα parts εκτός από αυτό.Τελικά όμως μες την ατυχία μου στάθηκα και λίγο τυχερός μιας και ο δίσκος ήταν αγορασμένος από Πλαίσιο μεν αλλά από internet. Έτσι βρήκα την "απόδειξη" στο site τους και την τύπωσα.Σήμερα αύριο θα τους τον πάω να δούμε..Αν είναι καμένος λογικά δεν τον αντικαθιστούν; ή μπορεί να επισκευαστεί κιόλας;Εντάξει δεν ήταν και πολύ ακριβός πάντως. (55 τον πήρα τώρα έχει 47)
h@ris Ιανουάριος 18, 2008 Author #24 Ιανουάριος 18, 2008 Πάντα σωστός ο crazyant! Επι τόπου αλλαγή Ωραία αυτό το θέμα έληξε... Όσον αφορά το RAID τον έναν δίσκο θα τον συνδέσω με καλώδιο esata σε sata και τον άλλον κανονικά στην υποδοχή κοντά στην μπαταρία. Θα λειτουργήσει έτσι; Αξίζει να το κάνω;
CrazyAnt Ιανουάριος 19, 2008 #25 Ιανουάριος 19, 2008 το μειονεκτημα ειναι πως 8α ειναι πανω στον JMicron,ο οποιος δεν φημηζεται και για την στα8εροτητα & αξιοπίστια του,αλλα δεν χανεις κ τπτ να το δοκιμασεις φυσικα μπορεις να εξετασεις και την λυση ενος pci/pci-x Sata-RAID controller,αλλα αυτο φυσικα εχει κ το επιπλεον κοστος Γνωμη μου? αν δεν βαριεσαι give it a go να δουμε κ πως παει απο επιδοσεις στο hdtach και οι δισκοι ετσι κ αλλιως 8α σου μεινουν κληρονομια για το επομενο συστημα ισως να ναι και ευκαιρια να αλλαξεις μητρικη
h@ris Ιανουάριος 19, 2008 Author #26 Ιανουάριος 19, 2008 Ε αν είναι το δοκιμάζω και βλέπω τοτε... Μητρική σκεφτόμουν να άλλαζα τα Χριστούγεννα και να πήγαινα στην γνωστή abit αλλά είπα να περιμένω μιας και συνέχεια βγαίνει και κάτι καινούριο. Το θέμα είναι ότι η αλλαγή μητρικής πρέπει να συνοδευτεί και από αλλαγή cpu. Εdit: Η κάρτα pci για RAID κάνει δουλειά; Γιατί απ'ότι βλέπω δεν είναι ακριβή. Αν είναι να είναι πιο σταθερά και πιο γρήγορα να πάρω κάρτα. Βασικά λέω να δοκιμάσω και τα δυο... Εσείς τι προτείνετε;
h@ris Ιανουάριος 19, 2008 Author #28 Ιανουάριος 19, 2008 Πόσο να αντέξει ο έρημος ο 6300; Τεσπα πήρα controller τελικά ο οποίος (όπως όλοι του είδους) οπως μου είπανε παίζει σαν sata 1. Καλώδιο είχε μόνο το eshop αλλά είχε κλείσει και γι'αυτό πήρα τον controller. Θα δοκιμάσω πάντως και τους δυο συνδυασμους να δω ποιος αποδίδει καλύτερα. [off topic]άκουσα και το εξής κορυφαίο: Ρωτάω: Έχετε καλώδιο esata σε sata; Απάντηση: Μα το ίδιο καλώδιο είναι :D [/off topic]
h@ris Ιανουάριος 20, 2008 Author #29 Ιανουάριος 20, 2008 Δυστυχώς πάλι πρόβλημα Βάζω τους drivers σε δισκέτα, φτιάχνω τη συστοιχία από το bios και πάω να κάνω εγκατάσταση windows. Πατάω F6 κανονικά επιλέγω μέσο φόρτωσης των drivers και κατά την φορτωσή τους μου πετάει error. Και το error που πετάει είναι από τα windows και όχι από τους drivers. Τι μπορεί να φταίει;
god Ιανουάριος 20, 2008 #30 Ιανουάριος 20, 2008 να ρωτησω και εγω κατι?γινεται να περασω τα windows με τα προγραμματα που εχω απο ενα δισκο σε ενα αλλο οπως ειναι χωρις να αλλαξει κατι?γιατι οποτε κανω φορματ κανω την βλακεια και τα περναω σε ενα 80αρη(τον μικροτερο απο τους τρεις που εχω) και θελω να τα βαλω σε ενα 250αρη.edit:εννοω αν γινεται με το image που ειπατε στην αρχη
h@ris Ιανουάριος 20, 2008 Author #31 Ιανουάριος 20, 2008 Μπορείς να κάνεις clone disk όπως έκανα και εγώ. Στα μεταφέρει όλα όπως είναι και είναι και bootable.Κατέβασε το acronis image.
CrazyAnt Ιανουάριος 20, 2008 #32 Ιανουάριος 20, 2008 Δυστυχώς πάλι πρόβλημα Βάζω τους drivers σε δισκέτα, φτιάχνω τη συστοιχία από το bios και πάω να κάνω εγκατάσταση windows. Πατάω F6 κανονικά επιλέγω μέσο φόρτωσης των drivers και κατά την φορτωσή τους μου πετάει error. Και το error που πετάει είναι από τα windows και όχι από τους drivers. Τι μπορεί να φταίει; drivers για τον controller της μητρικης ή του pci controller? αν ειναι για αυτον της μητρικης εισαι σιγουρος οτι επελεξες τους σωστους drivers μεσα απο το cd της μητρικης? για τον JMicron ετσι?οχι για αυτον του southbridge
h@ris Ιανουάριος 20, 2008 Author #33 Ιανουάριος 20, 2008 Για του pci controller λέω...Δεν έκανα με το jmicron γιατί δεν βρήκα καλώδιο esata σε sata. Αύριο θα πάρω.
h@ris Ιανουάριος 30, 2008 Author #34 Ιανουάριος 30, 2008 Τελικά χθες ήρθε το καλώδιο, έκανα το RAID, όλα οκ. Διαφορά στις επιδόσεις δυστυχώς όχι μεγάλη. Έχω βάλει τεστ στο hdtach thread.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.