Jump to content

Γέμισε ο δίσκος... και τώρα;

h@ris

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Από καιρό σκέφτομαι να κάνω RAID. Έχω έναν 250αρη WD και έναν 160αρη WD. Φυσικά το RAID θα γίνει με τον 250αρη. Ο 250αρης ειναι χωρισμένος σε 2 partition 170gb τα xp και ~80gb τα vista. To partition με τα xp γέμισε και η κατάλληλη ευκαιρία για RAID είναι τώρα αφού πριν δεν ήθελα να κάνω format.

Το πρόβλημα είναι ότι έχω πολλά αρχεία και προγράμματα που χρειάζομαι. Είχα ακούσει πως υπάρχει πρόγραμμα που δημιουργεί image file και επαναφέρει τα windows όπως ήταν πριν αλλά δεν το έχω ψάξει το θέμα.

Εδώ χρειάζομαι τη βοήθειά σας... Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αcronis image... Αλλά για να κάνεις restore κάτι πρέπει να έχεις κάνει image όταν εγκατέστησες τα win αρχικά. Εκτός αν θές να το κάνεις τώρα, Βέβαια image 250 gb είναι λίγο δύσκολο.

image 250giga σημαινει πως πρεπει να εχεις αλλα τοσα γιγα ελευ8ερα καπου για να παρεις το image ή να τα περασεις ολα σε DVD...

παρε εναν 160αρη :D

Αυτά που θέλω είναι μόνο του πρώτου partition.. Είναι περίπου 160giga. Γίνεται να τα κάνω image στον άλλο σκληρό που ήδη έχω;

Μπορείς να το σώσεις όπου θέλεις. Αλλά αυτό αξίζει να το κάνεις μόνο για το λειτουργικό και τα προγράμματα. Τα υπολοιπα τα μεταφέρεις απλά.

Ναι τα win και τα προγράμματα με ενδιαφέρουν κυρίως να σώσω. Παίζει ρόλο που ο δίσκος έχει δυο partition; Επιλέγω ποιο απ'τα δυο θα μεταφέρω; Η επαναφορά πως γίνεται;

Τελικά έκανα clone disk με το acronis image! Άφου κάνω το RAID μπορώ με την ίδια διαδικασία να βάλω πίσω τα δεδομένα μου; Οι δίσκοι μετά το RAID αναγνωρίζονται σαν ένας;

Πήρα τον δίσκο σήμερα, έλυσα το pc και τα έφτιαξα όλα από την αρχή μιας και άλλαξα θέση και στους δίσκους. Το πρόβλημα τώρα είναι πως μετά από όλη αυτή τη διαδικασία δεν αναγνωρίζεται ο 160αρης που είχα... Δοκίμασα με άλλα καλώδια και άλλη τροφοδοσία αλλά τίποτα. Να αναφέρω ότι όταν βάζω και βγάζω το καλώδιο της τροφοδοσίας ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος εκκίνησης άρα δεν νομίζω να είναι καμένος.. Τι μπορεί να είναι όμως;; Και μια άλλη ερώτηση από bios δεν είδα πουθενά επιλογή για RAID πώς μπορώ να το κάνω; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια...

Πας στην καρτελα IDE configuration bios1s.jpg

Και κανεις αλλαγη σε RAID sata2_p2_03.jpg

Κατα την εγκατασταση των windows πρεπει να εχεις floppy για να περασεις τους drivers γιατι αλλιως δεν θα δει τους δισκους ;)

Drivers για το RAID εννοείς; To RAID tool;

Edit: Στην καρτέλα ide configuration εμφανίζονται μόνο τα IDE και AHCI. Το RAID άφαντο :( Πρέπει να κάνω φορμάτ πρώτα για να εμφανιστεί η επιλογή; Το πρόβλημα με τον τρίτο σκληρό δυστυχώς παραμένει...

η μητρικη σου δεν υποστηριζει RAID στις SATA ports που παρεχονται απο το Southbridge (τις 4 του chipset δλδ),παρα μονο απο τις 2 που παρεχονται απο τον JMicron

On the storage side, this motherboard has a total of six SATA-300 ports, four provided by the south bridge (ICH8) and two provided by a JMicron JMB363 chip. The ports controlled by the chipset do not support RAID, as the south bridge used is ICH8 and not ICH8R, however the two ports controlled by the JMicron chip supports RAID0, RAID1 and JBOD. One of these two ports is located externally, for connecting an external drive. This port is different, as it is a port multiplier connector, so you can’t use a regular SATA cable on it.

πηγη:

http://www.hardwaresecrets.com/article/408

συνεπως για να στησεις RAID 8α πρεπει να χρησημοποιησεις τις 2 8υρες του JMicron,εκ των οποιων η μια ειναι εξωτερικη,ΑΛΛΑ δεν μπορεις να χρησημοποιησεις το στανταρ SATA καλωδιο! και η δευτερη βρισκεται διπλα απο την μπαταρια

One of these two ports is located externally, for connecting an external drive. This port is different, as it is a port multiplier connector, so you can’t use a regular SATA cable on it.

για τον τριτο δισκο τωρα.

στο bios φενεται ή απλα δεν τον βλεπουν τα windows?

δοκιμασες να τον βαλλεις σε αλλη sata slot?

μηπως εχει καποιο jumper πισω το οποιο εχεις τοπο8ετησει λαν8ασμενα?

WD ειπες πως ειναι ο 160αρης σωστα?αν εχει καποιο jumper τοπο8ετημενο αφαιρεσε το και δοκιμασε ξανα

Σε ευχαριστώ πολύ crazyant για τη βοήθεια!!! Είχα κοιτάξει και το site της εταιρίας και ομολογώ πως δεν το είδα πουθενά. Τεσπα..

Όσον αφορά τον 160αρη ναι είναι WD sata2 και δεν έχει jumper. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον βλέπω ούτε από το bios. Ναι τον δοκίμασα σε όλες τις sata slots ακόμα και με διαφορετικά καλώδια, τόσο sata όσο και τροφοδοσίας.

δοκιμασε να τον τοπο8ετησεις σε καποιο αλλο συστημα να δεις εαν και εκει παρουσιαζει την ιδια συμπεριφορα

αν και σε αλλο μηχανημα δεν φενεται τοτε κατα πασα πι8ανοτητα απεβιωσε :(

Λες ε? Πάντως βάζοντας την τροφοδοσία φαίνεται να παίρνει μπρος. Να απεβιώσει αλλά από τι; Έτσι ξαφνικά;

δοκιμασε αυτο που σου ειπα κ 8α δουμε

επιπλεον τρεξε το διαγνωστικο της WD

μπορεις να το κατεβασεις ειτε απο το σαιτ της WD ειτε να κατεβασεις το ultimatebootcd,που ειναι ενα cd το οποιο περιεχει ολα τα πολυτιμα εργαλεια για διαγνωστικους ελεγχους (μνημη,δισκους,μητρικη) κα8ως εχει μεσα τα διαγνωστικα προγραμματα απο ολες τις εταιριες κατασκευης σκληρων δισκων,to metest,και αλλα

Τον έδωσα σε φίλο τον δίσκο να τον δοκιμάσει στο pc του και δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται. Κρίμα ουτε χρόνο δεν είχε :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.