Jump to content

2x(3x4GB) 24GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz 9-9-9-24 1.5V

zpaf

Recommended Posts

Αχ να είχες δίκιο, με τα 6gb ένα προσωπικό video από hd web cam να προσπαθήσεις να κάνεις edit επειδή όλοι οι editors που έχω δει μέχρι στιγμής πρώτα το φορτώνουν όλο στην ram (βλέπε premiere κτλ) εκτός από το wmv media encoder αν δεν κάνω λάθος, ήδη τα χρειάζεσαι, ξέχωρα του όταν ξεκινά να ασχολείται κανείς με VMs...

Ψάχνω να κάνω κι εγώ ένα ανάλογο στήσιμο σιγά σιγά όσο βρίσκω χρήματα αλλά έχω κάποιους προβληματισμούς και επειδή βλέπω παρόμοια όσο γίνεται set ups είπα να μιλήσω. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν το x58 υποστηρίζει τα 8Gb Dimmάκια ώστε να προσπαθήσω να κάνω ένα 3x8=24Gb ώστε να γλιτώσω όχι χώρο που ούτως ή άλλως δεν μπορώ να αξιοποιήσω περαιτέρω αλλά ρεύμα διότι τουλάχιστον για την δική μου motherboard η Asus αναφέρει αόριστα ότι βάσει των speculation της Intel δεν μπορεί να "σηκώσει" 6 dimm χρονισμένα πάνω από 1333Mhz (οι μόνες συμφέρουσες επιλογές είναι στα 1600Mhz την σήμερον ημέρα)

αν και έχω διαβάσει μία αντίθετη αναφορά. Και επειδή δεν ξέρω πολλά φοβάμαι ότι το συμπέρασμα είναι ότι το αν τελικά θα λειτουργεί το 6x στα 1600Mhz είναι καθαρά θέμα του συγκεκριμένου κομματιού, δηλαδή random... Θα ήθελα αν έχετε κάποια σχετική εμπειρία ή γνώμη και αν όχι τι λέτε για τις πιθανότητες του 3x8Gb και ότι αυτό σημαίνει σε κέρδος από άποψη ρεύματος αλλά και χασούρα από άποψη χρημάτων και επιδόσεων.

(Ελπίζω ότι είμαι ontopic έστω και στην άκρη :dance3:)

Edit: Έχει πάρει κάτι το μάτι μου ότι οι Vengeance αν και πολύ φθηνότερες από τις αντίστοιχες Dominator είναι φτιαγμένες με "μεγαλύτερο density (?) " και ως εκ τούτου προτείνονται μόνο για συστήματα από Sandy Bridge socket και νεότερα. Ισχύει? Κάποιο πρόβλημα με τα Intel Burn test στο x58?

Δεν εχω δοκιμασει 8 GB module ακομα αλλα ζαχαρωνω ενα τετοιο σετακι εδω και καιρο

• Replies 48
  • Created
  • Last Reply
Δεν εχω δοκιμασει 8 GB module ακομα αλλα ζαχαρωνω ενα τετοιο σετακι εδω και καιρο

Γιατί Geil? HyperX που είναι λίγο πιο τσιμπημένες αλλά με μικρά κόστη αποστολής γιατί είναι και σε μαγαζιά Ελληνικά (εν μέρη τουλάχιστον)? Αυτές ζαχαρώνω εγώ και δεν ξέρω να αποφασίσω μεταξύ των απλών HyperX των μπλε με την μικρή ψύκτρα ή των HyperX T1 των μαύρων με την ψυλή ψύκτρα που όμως ανέβηκε ελάχιστα η τιμή τους κάπου αυτές τις μέρες... Πάντως άμα πάρεις αναμένω απόψεις!

Link.

Οσο φτηνα ειναι τα 4αρια sticks τοσο ακριβα ειναι τα 8αρια. Corsair Vengeance 32GB Quad Channel DDR3 Memory Kit (CMZ32GX3M4X1866C10) | Skroutz.gr

Κανενα θεμα με τις Vengeance στο Χ58.

Ναι αλλά άμα fullάρουν και τα 6 slots φοβάμαι ότι έχω πολλά να δω και φαντάζομαι να αλλάζω voltages μπας και δουλέψουν έστω και σε ριγμένο bclk... Γενικά για τις Vengeance ακούγονται πολλά, πάρα πολλά, φθηνά parts και ό,τι πληρώνεις παίρνεις...

Γιατί Geil? HyperX που είναι λίγο πιο τσιμπημένες αλλά με μικρά κόστη αποστολής γιατί είναι και σε μαγαζιά Ελληνικά (εν μέρη τουλάχιστον)? Αυτές ζαχαρώνω εγώ και δεν ξέρω να αποφασίσω μεταξύ των απλών HyperX των μπλε με την μικρή ψύκτρα ή των HyperX T1 των μαύρων με την ψυλή ψύκτρα που όμως ανέβηκε ελάχιστα η τιμή τους κάπου αυτές τις μέρες... Πάντως άμα πάρεις αναμένω απόψεις!

Link.

Ναι αλλά άμα fullάρουν και τα 6 slots φοβάμαι ότι έχω πολλά να δω και φαντάζομαι να αλλάζω voltages μπας και δουλέψουν έστω και σε ριγμένο bclk... Γενικά για τις Vengeance ακούγονται πολλά, πάρα πολλά, φθηνά parts και ό,τι πληρώνεις παίρνεις...

Στη μητρικη μου 2 σετ τις kingstone Που δοκιμασα δεν ελεγε να ποσταρει οποτε δεν ξανα δοκιμαζω τα μεταφορικα απο το παραπανω μαγαζι ειναι γυρω στα 6 ευρω παλι πιο φτηνα ερχετε απο τις kingstone απο Ελλαδα

Οπως και να εχει εγω θελω και low profile :)

2+ μηνες τωρα μονο ωραια πραγματα βλεπω.

Δεν καταλαβαινω για ποιες τασεις μιλας ουτε για το ριγμενο bclk.

Ειμαι 24/7 με 1.25 vtt για 3200 uncore και 200αρι bclk χωρις να πειραξω τιποτε αλλο.

Στη μητρικη μου 2 σετ τις kingstone Που δοκιμασα δεν ελεγε να ποσταρει οποτε δεν ξανα δοκιμαζω τα μεταφορικα απο το παραπανω μαγαζι ειναι γυρω στα 6 ευρω παλι πιο φτηνα ερχετε απο τις kingstone απο Ελλαδα

Ναι, ναι κατανοητό πάντα, είναι απόψεις, εγώ με τις Value και ποτέ κανένα πρόβλημα, καλύτερα από οτιδήποτε fancy κτλ κτλ... Τυχαίνει μάλλον... Πάντως για τα 8άρια θα ήθελα να μάθω τι παίζει άμα αγοράσει κάποιος.

2+ μηνες τωρα μονο ωραια πραγματα βλεπω.

Δεν καταλαβαινω για ποιες τασεις μιλας ουτε για το ριγμενο bclk.

Ειμαι 24/7 με 1.25 vtt για 3200 uncore και 200αρι bclk χωρις να πειραξω τιποτε αλλο.

Δεν ξέρω τι παίζει με link σε άλλα forum οπότε μιας και ούτως ή άλλως μόλις έκαψα το pc μου δεν έχω κάτι πρόχειρο τώρα για να επιχειρηματολογήσω ανάλογα. Ίσως να ήσουν τυχερός με τους ήδη υπάρχων χρονισμούς σου στο σύστημα :D ! Πάντως αυτά που ακούγονται είναι ότι οι 1600άρες δεν περνάνε καν το memtest στα 1600Hz αλλά μόνο στα 1333Mhz και ούτε λόγος να γίνει έστω και για το ελάχιστο 1866... Οπότε πριν εννοούσα ότι αν αρχίσω και πειράζω πράγματα επειδή το xmp δεν θα δουλεύει by default λόγω τις μητρικής παίζει να έχω σοβαρό θέμα...

Βασικα οταν πας να ποσταρεις με 6 stickακια με την μια ειναι δυσκολο.

Το ποιο απλο ειναι να βαλεις ενα μονο πανω να ποσταρεις να δεις αν εχει τους σωστους χρονισμους (auto/xmp) και να τσιμπησεις λιγο το vtt.

Εγω ετσι εκανα και δεν ειχα καποιο θεμα.

Παιζει ρολο που ειναι και στα 1600 οι μηνμες, αν ηταν τπτ 2λιτρες ενδεχομενως να ηθελε παραπανω ρευμα.

Παντως μια ψιλοδιαφορα απο τα 6 στα 12 σαν να παιζει..

Παντως μια ψιλοδιαφορα απο τα 6 στα 12 σαν να παιζει..

Πολλα παιδια βλεπουν στο task manager τα παιχνιδια τους με ram usage 2GB και θεωρουν οτι με 4GB ειναι οκ.

Το φορτωμα και το ξεφορτωμα που γινεται απο και προς τον σκληρο δισκο πολλες φορες δημιουργει frame drops που ο καθενας τα αιτιολογει διαφορετικα.

Απο οταν εβαλα τα 24GB και εκλεισα το paging file των windows τα παιχνιδια που παιζω απλα πετανε.

Οτι φορτωνεται απο τον δισκο στην μνημη μενει εκει χωρις σουρτα-φερτα μεχρι να κλεισω το παιχνιδι.

Battlefield 3 και STALKER CoP δινουν ρεστα με πολυ RAM.

Υ.Γ. Χρηστο πολυ καλη η κινηση με τα 12GB RAM και με τον καιρο θα δεις και εσυ τις διαφορες που λεω. :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.