zpaf Δεκέμβριος 7, 2011 Author #21 Δεκέμβριος 7, 2011 Μόλις σήμερα τις κούμπωσα κι εγώ. Αυτό που μου έκανε αμέσως εντύπωση είναι ότι με 6γβ έβλεπα να χρησιμοποιούν τα win 7 μέχρι 2γβ σε νορμαλ χρήση (internet, μουσική κτλ). Τώρα χρησιμοπούν 6γβ!!!Δημιούργησα και ένα ram drive και έτρεξα ένα crystal mark για να δω τι ψάρια πιάνει. Έμεινα χαζός. Αμα κλεισεις το ram driver παλι 2gb θα χρησιμοποιουν. Ασχετο. Βλεπω λιγο πεσμενα τα 4k writes ή ιδεα μου ειναι ;
tazerom Δεκέμβριος 7, 2011 #22 Δεκέμβριος 7, 2011 Oτι λέει και το παραπάνω σχετικό άρθρο δλδ..........σε αναμονή λοιπόν κάτι νεότερου!
zpaf Δεκέμβριος 7, 2011 Author #23 Δεκέμβριος 7, 2011 Εχετε βρει κανενα ramdrive free που να δεχεται πανω απο 4gb ; Ακομα δεν τις εβαλα και θελω trim support
alexkhr Δεκέμβριος 7, 2011 #24 Δεκέμβριος 7, 2011 Για το x58 δεν εχει και πολυ σημασια μιας και τα 24gb ειναι το οριο του.Το qpi/vtt μιας και η ποσοτητα της μνημης ειναι μεγαλη για τον imc του 970 χρειαστηκε να ανεβει στα 1.323v για να σταθεροποιηθει το συστημα.Πως ακριβώς το κατάλαβες αυτό. Δοκίμαζω κι εγώ την σταθερότητα του συστήματος με το intel burn test v2.50 και όταν του ζητάω να δοκιμάσει με όλη την ραμ τότε απλά δεν ολοκληρώνει τη διαδικασία. Δν κολλάει, δεν πετάει μπλέ οθόνη. Το pc δουλεύει κανονικά. Όταν δοκιμάζω με 4gb τότε το κάνει κανονικότατα.
zpaf Δεκέμβριος 7, 2011 Author #25 Δεκέμβριος 7, 2011 Πως ακριβώς το κατάλαβες αυτό. Δοκίμαζω κι εγώ την σταθερότητα του συστήματος με το intel burn test v2.50 και όταν του ζητάω να δοκιμάσει με όλη την ραμ τότε απλά δεν ολοκληρώνει τη διαδικασία. Δν κολλάει, δεν πετάει μπλέ οθόνη. Το pc δουλεύει κανονικά. Όταν δοκιμάζω με 4gb τότε το κάνει κανονικότατα.Ξεκινησα απο χαμηλα το qpi/vtt και τρεχοντας LinX ετρωγα bsods με bbcode 124 κοινως προβλημα στον imc του επεξεργαστη.Με τι uncore (NB Frequency) εισαι ;Δωσε μια εικονα απο cpuz στο tab memory.
zpaf Δεκέμβριος 7, 2011 Author #27 Δεκέμβριος 7, 2011 Εχεις δωσει ρευμα στο qpi/dram απο bios ; Για τα 3440+ uncore εγω θελω πανω απο 1.30 ταση στο vtt. Για δοκιμασε μεχρι 1.35v να δεις πως παει. edit 1 Ναι εχεις δικιο και μενα μολις τωρα με ολη την ram δεν τελειωνει. Μεχρι τωρα δοκιμαζα και εγω με 4GB. edit 2 Απο οτι βλεπω εδω http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?247101-24GB-LinX-Stable-1531MHz-9-9-9-24 θελεις 35 λεπτα περιπου την καθε loopα
alexkhr Δεκέμβριος 8, 2011 #28 Δεκέμβριος 8, 2011 Οι τάσεις που δίνω είναι 1,25 vcore ,1,30 vtt και 1,64 vDimm. Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό?
zpaf Δεκέμβριος 8, 2011 Author #29 Δεκέμβριος 8, 2011 Οι τάσεις που δίνω είναι 1,25 vcore ,1,30 vtt και 1,64 vDimm. Υπάρχει κάποια λογική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό? Οπως σου ειπα θελει κοντα στα 35 λεπτα δλδ υπομονη.
redbighunter Δεκέμβριος 9, 2011 #30 Δεκέμβριος 9, 2011 ξερει κανεις ποτε το chip ζοριζεται πιο πολυ και ζηταει παραπανω ρευμα? οταν εχει πανω του 3χ4gb ή 6x2gb?
narta Δεκέμβριος 9, 2011 #31 Δεκέμβριος 9, 2011 ξερει κανεις ποτε το chip ζοριζεται πιο πολυ και ζηταει παραπανω ρευμα? οταν εχει πανω του 3χ4gb ή 6x2gb?Περισσοτερα dimm περισσοτερο ρευμαΑπλα στα 3x4 θελει λιιιιγο παραπανω λογο μεγαλύτερου αριθμου flash chips
zpaf Δεκέμβριος 9, 2011 Author #32 Δεκέμβριος 9, 2011 ξερει κανεις ποτε το chip ζοριζεται πιο πολυ και ζηταει παραπανω ρευμα? οταν εχει πανω του 3χ4gb ή 6x2gb? Δεν πρεπει να εχει διαφορες αν και να σου πω οταν ημουνα μικρος μου ελεγαν οτι γεμιζοντας ολα τα slotακια εχεις ενα τικ πανω σε αποκριση.
redbighunter Δεκέμβριος 9, 2011 #33 Δεκέμβριος 9, 2011 Περισσοτερα dimm περισσοτερο ρευμαΑπλα στα 3x4 θελει λιιιιγο παραπανω λογο μεγαλύτερου αριθμου flash chips Δεν πρεπει να εχει διαφορες αν και να σου πω οταν ημουνα μικρος μου ελεγαν οτι γεμιζοντας ολα τα slotακια εχεις ενα τικ πανω σε αποκριση. με μπερδεψατε! δλδ με 3χ4 θα θελω λιγοτερο ρευμα σε σχεση με το 2χ6, αλλα με το 2χ6 θα εχω ενα τικ σε αποκριση σε σχεση με το 3χ4?
zpaf Δεκέμβριος 9, 2011 Author #34 Δεκέμβριος 9, 2011 με μπερδεψατε! δλδ με 3χ4 θα θελω λιγοτερο ρευμα σε σχεση με το 2χ6, αλλα με το 2χ6 θα εχω ενα τικ σε αποκριση σε σχεση με το 3χ4?Ασχετα με τα τικ κατω σε τασεις και τικ πανω σε αποκριση ποιο σημαντικο ειναι οτι στην περιπτωση του 2x6 μενεις με 12gb ενω με το 3x4 εχει χωρο για αλλα τοσα αν τα χρειαστεις.
AMDnord Δεκέμβριος 9, 2011 #35 Δεκέμβριος 9, 2011 τα 6x2gb ειναι πιο ζορικα για τον imc.wtf, ανοιχτο ταμπ απο το πρωι?
zpaf Δεκέμβριος 10, 2011 Author #36 Δεκέμβριος 10, 2011 Ενα ακομη με την μνημη στα 9216 μιας και ετσι στρεσαρει τον μπουμπουνα ποιο πολυ με περιπου 10 βαθμους πανω. Οι μνημες παιζουν κανονικα και με 1T. και ενα aida64 με θερμοκρασιες και τασεις.
predator7 Δεκέμβριος 10, 2011 #37 Δεκέμβριος 10, 2011 εχω το συστημα της υπογραφης μου με 12 γιγα ραμ με το aida64 σε nb εχω 49 βαθμους κ στη motherboard 40 τις μνημες τις παιζω στα 1800 κ cpu στα 3.78 στο qpi εχω δωσει 1.355 καθως ηταν η πρωτη φορα που μπηκε windows με αυτο το ρευμα κ δειχνει οκ θα δοκιμασω να το κατεβασω αλλα μηπως χρειαζεται κατι αλλο?περισσοτερο για τις θερμοκρασιες αμα ειναι να βαλω κανα ανεμιστηρι να βαραει τη Mobo.
zpaf Δεκέμβριος 10, 2011 Author #38 Δεκέμβριος 10, 2011 εχω το συστημα της υπογραφης μου με 12 γιγα ραμ με το aida64 σε nb εχω 49 βαθμους κ στη motherboard 40 τις μνημες τις παιζω στα 1800 κ cpu στα 3.78 στο qpi εχω δωσει 1.355 καθως ηταν η πρωτη φορα που μπηκε windows με αυτο το ρευμα κ δειχνει οκ θα δοκιμασω να το κατεβασω αλλα μηπως χρειαζεται κατι αλλο?περισσοτερο για τις θερμοκρασιες αμα ειναι να βαλω κανα ανεμιστηρι να βαραει τη Mobo.Εχοντας τις μνημες σου στα 1800 το uncore σου παει 3600 οποτε αν θες ποιο λιγο ρευμα στο vtt πρεπει να τις πας στα 1600 για να εχεις uncore 3200 οποτε και λιγοτερο ρευμα.
predator7 Δεκέμβριος 10, 2011 #39 Δεκέμβριος 10, 2011 απ οτι βλεπω κ απο τις δικες σου φωτο η μονη διαφορα ειναι στη θερμοκρασια της mobo κ γενικα εχω ενα ανεβασμα ακομα κ στις καρτες λογο το οτι εκλεισα το κουτι τοσο κ αιρο ημουν με ανοιχτο αλλα με τον 860 μεσα θα δοκιμασω με κανενα ανεμιστηρι στο πλαι μηπως κ κερδισω καποιους βαθμους στο everest εν τω μεταξυ οι θερμοκρασιες ειναι 5 βαθμους κατω τωρα τι να εμπιστευτω everest η aida?απ οτι βλεπω ειναι πολυ σταθερος εκει εριξα τα ρευματα στο qpi 1.335 απο 1.355 τις μνημες λεω να τις αφησω εκει μιας κ ειναι 2000ρες κ ηδη παιζουν στα 1800 βεβαια να τον ανεβασω παραπανω κ να τις παιξω στα 2000 δεν ειναι κατι που θα με εξυπηρετησει απ οτι βλεπω τωρα που ειναι στα 3.780.
b3bis Φεβρουάριος 20, 2012 #40 Φεβρουάριος 20, 2012 Βρε παιδια 24 gb ramδεν ειναι υπερβολικα?? δεν λεω μπορει να τις βρηκες ευκαιρια αλλα εχεις καταφερει να fullareis ποτε τα 12 και πηρες τα 24?? Με την εννοια μηπως ειναι ασκοπα χρηματα?? Δεν κανω κρητικη σε καμια περιπτωση απλα μηπως θα ηταν καλυτερα να τα ξοδευες τα χρηματα εξω με φιλους η με κοπελα Φιλικα παντα dude Αχ να είχες δίκιο, με τα 6gb ένα προσωπικό video από hd web cam να προσπαθήσεις να κάνεις edit επειδή όλοι οι editors που έχω δει μέχρι στιγμής πρώτα το φορτώνουν όλο στην ram (βλέπε premiere κτλ) εκτός από το wmv media encoder αν δεν κάνω λάθος, ήδη τα χρειάζεσαι, ξέχωρα του όταν ξεκινά να ασχολείται κανείς με VMs... Για το x58 δεν εχει και πολυ σημασια μιας και τα 24gb ειναι το οριο του.On topic. Το κοστος των δυο κιτ ηρθε στα 150 ευρω. Το qpi/vtt μιας και η ποσοτητα της μνημης ειναι μεγαλη για τον imc του 970 χρειαστηκε να ανεβει στα 1.323v για να σταθεροποιηθει το συστημα. Δεν ανεφερα τυχαια το BF3 και την διαφορα που ειδα ingame. Μετα απο μια ωρα τηλεφωνικης επικοινωνιας με τον guru των γραφικων @Nephiλiμ για την διαφορα που βλεπω στο παιχνιδι μαλλον καταληξαμε εδω Texture Pop-in (video game concept) Αν καποιος γνωριζει περισσοτερα για το συγκεκριμενο φαινομενο καλοδεχουμενος. Κοιταζω και καποια tweaks οπως αυτο εδω Guide * Windows 7 Ultimate Tweaks & Utilities * για την αξιοποιηση της παραπανω μνημης. Δεν πρεπει να εχει διαφορες αν και να σου πω οταν ημουνα μικρος μου ελεγαν οτι γεμιζοντας ολα τα slotακια εχεις ενα τικ πανω σε αποκριση. Ψάχνω να κάνω κι εγώ ένα ανάλογο στήσιμο σιγά σιγά όσο βρίσκω χρήματα αλλά έχω κάποιους προβληματισμούς και επειδή βλέπω παρόμοια όσο γίνεται set ups είπα να μιλήσω. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν το x58 υποστηρίζει τα 8Gb Dimmάκια ώστε να προσπαθήσω να κάνω ένα 3x8=24Gb ώστε να γλιτώσω όχι χώρο που ούτως ή άλλως δεν μπορώ να αξιοποιήσω περαιτέρω αλλά ρεύμα διότι τουλάχιστον για την δική μου motherboard η Asus αναφέρει αόριστα ότι βάσει των speculation της Intel δεν μπορεί να "σηκώσει" 6 dimm χρονισμένα πάνω από 1333Mhz (οι μόνες συμφέρουσες επιλογές είναι στα 1600Mhz την σήμερον ημέρα) Due to Intel spec definition, X.M.P. DIMMs and DDR3-1600 are supported for one DIMM per channel only αν και έχω διαβάσει μία αντίθετη αναφορά. Και επειδή δεν ξέρω πολλά φοβάμαι ότι το συμπέρασμα είναι ότι το αν τελικά θα λειτουργεί το 6x στα 1600Mhz είναι καθαρά θέμα του συγκεκριμένου κομματιού, δηλαδή random... Θα ήθελα αν έχετε κάποια σχετική εμπειρία ή γνώμη και αν όχι τι λέτε για τις πιθανότητες του 3x8Gb και ότι αυτό σημαίνει σε κέρδος από άποψη ρεύματος αλλά και χασούρα από άποψη χρημάτων και επιδόσεων.(Ελπίζω ότι είμαι ontopic έστω και στην άκρη :dance3:) Edit: Έχει πάρει κάτι το μάτι μου ότι οι Vengeance αν και πολύ φθηνότερες από τις αντίστοιχες Dominator είναι φτιαγμένες με "μεγαλύτερο density (?) " και ως εκ τούτου προτείνονται μόνο για συστήματα από Sandy Bridge socket και νεότερα. Ισχύει? Κάποιο πρόβλημα με τα Intel Burn test στο x58?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.