fonzi Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2011 Έχω 2 δίσκους σε raid 0, συνολικά 600 GB.Χωρισμένοι σε 75 GB με cluster size μικρό για λειτουργικό και προγράμματα, και 525 GB με μεγάλο cluster size για data.Τα 75 GB χωρισμένα σε 2 partitions. 70 GB για το λειτουργικό και 5 για το pagefile.Λειτουργικό vista 32bit.Θέλησα να περάσω windows 7 64 bit (επειδή έχω μεγάλη διαθέσιμη μνήμη και επειδή τα vista έχουν αυξήσει πολύ το χώρο που πιάνουν λόγω των πολλών εγκατεστημένων προγραμμάτων) και ταυτόχρονα να έχω τα vista διαθέσιμα για φόρτωμα στην περίπτωση που χρειαστώ κάτι από τα προγράμματα που έχω εκεί.Περιγράφω με τη σειρά τα βήματα που έκανα:1. Πήρα αντίγραφα των partition με acronis σε χωριστό εξωτερικό sata δίσκο2. Έκανα copy partition (χωρίς να τσεκάρω την επιλογή για active partition) με το easeus todo backup σε άλλο δίσκο (εξωτερικό sata)3. Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό http://www.sevenforums.com/tutorials/123170-system-reserved-create-dual-boot.html και αφού πρώτα έσβησα μερικά άχρηστα που έπιαναν χώρο στο partition του λειτουργικού, "μάζεψα" από αριστερά το partition αφήνοντας 20 GB ελεύθερα και αφορμάριστα για να βάλω εκεί τα 7ρια. Δυστυχώς δεν μπορώ με κάποιο πρόγραμμα να αυξήσω αλλιώς το χώρο διότι τα 75 GB τα βλέπουν εντελώς χωριστά από τα υπόλοιπα 525 λόγω διαφορετικού cluster size.4. Κάνω επανεκκίνηση και όταν φορτώνει vista και εκεί που θα σταματούσε για logon χρήστη, βγάζει μαύρη οθόνη και μόνο άσπρο pointer που κινείται μεν αλλά τίποτα απολύτως δεν μπορώ να κάνω. alt+ctrl+del δεν κάνει τίποτα.5. Επανεκκινήσεις με το ίδιο πάντα αποτέλεσμα.6. Προσπαθώ να κάνω repair με το dvd εγκατάστασης των vista. Μετά από αυτό, κολλάει στο μπουτάρισμα με μήνυμα λάθους σε winload.exe κλπ που δείχνουν ότι δεν φορτώνει εντάξει.7. Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω bootable cd με εργαλεία για διαγραφή partition αλλά δεν μπορώ διότι δεν βλέπουν εντάξει τα partition προφανώς λόγω raid drivers.8. Κάνω εγκατάσταση τα 7 στο κενό partition των 20 GB που υπάρχει διαθέσιμο αριστερά από το συρρικωμένο partition των vista.9. Φορτώνει κανονικά τα 7ρια αλλά σε κάποιο σημείο στο μπουτάρισμα σταματάει με μήνυμα περί load.exe και πρέπει να πατάω enter για να συνεχίσει. 10. Από τα 7ρια βλέπω το partition των vista χωρίς καμία ένδειξη. Και δεν το ανοίγει καθόλου. Αν όμως πάω από τη διαχείριση συστήματος (για προχωρημένους) βλέπω κανονικά το partition. Εκεί έχει χαρακτηρίσει το partition των 7 ως primary, ενώ αυτό των vista ως system, primary. Οπότε υποθέτω ότι το bootmgr κλπ βρίσκεται στο vista partition. 11. Κάνω repair από το dvd των 7 και με εντολή για να γίνει active το partition με τα 7ρια στη συνέχεια το σύστημα δεν ξεκινάει και βγάζει μήνυμα για missing bootmgr12. Ξανακάνω active τα vista και μπουτάρει στα 7 (αλλά με τα προαναφερθέντα προβλήματα: δεν βλέπει σωστά το partition των vista και βέβαια δεν με αφήνει να το διαγράψω, winload.exe missing κλπ)Υποθέτω ότι όλα έχουν γίνει μπάχαλο. Το ερώτημα είναι τι μπορώ να κάνω τώρα ώστε να έχω μια καινούρια καθαρή εγκατάσταση των 7. Πως να διαγράψω το partition των vista αφού μέσα από τα 7ρια δεν με αφήνει και αν ξεκινήσω με bootable cd που έχει εργαλεία διαμόρφωσης δεν βλέπω σωστά τα partition λόγω raid drivers;Και ας πούμε ότι το καταφέρω αυτό. Υπάρχει τρόπος να αντιγράψω το partition των vista που έχω πάρει πχ με το acronis, σε άλλο partition που βρίσκεται στα 525 GB που έχω διαθέσιμα κανονικά για data, και να μπορώ να έχω dual boot με 7ρια και vista; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.