Jump to content

χειροποιήτο pc/ηχείο!!!

UpcomingDesigner

Recommended Posts

Καλησπέρα!Επειδή έχω ένα σεβαστό ελεύθερο χρόνο τελευταία ο οποίος ούτος η άλλως καταναλώνεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο από το pc σκέφτηκα να κάνω ένα unique case το οποίο θα το φτιάξω με μόντες και διάφορα μόνος μου!

Η αρχική σκέψη λοιπόν είναι ένα κουτί το οποίο να έχει ένα μικρό ενυσχητή που θα πάρω είτε απο τα ηχειάκια που έχω τώρα των 10Ε είτε απο κάποιο παλιό hi-fi η κάτι τέτοιο και ένα ωράιο 6",7" ή και 8" αν βρω στα 10W περίπου και να μπεί πάνω,καθώς και μία μικρή κόρνα!

Το σκέφτομαι μέρες τώρα και όλο μου έρχονται ιδέες και διάφορα και ενώ στην αρχή είπα πως θα μου πάει κάνα 60άρι το πολύ 80Ε όλο και προστίθενται ευρόπουλα στο μυαλό μου χωρίς κάν να έχω ξεκινήσει το project!Αυτό είναι το ένα μου και βασικό πρόβλημα.Πρόβλημα 2ο είναι το πως θα κάτσει ένα (έστω 6" ηχείο) μαζί με τους σκληρούς,και μιλάω για τον μαγνήτη στο πίσω μέρος του ηχείου και ότι αυτό προκαλεί στο σκληρό δίσκο!

Το τελευταίο μου πρόβλημα είναι το βάρος το οποίο θα έχει αυτό το ηχείο/κουτί όταν τελειώσει (αν θα μπορέι έστω και με ζόρι να μετακινηθέι απο ένα άτομο :wall:,όπως και οι θερμοκρασίες που θα δημηουργούνται μέσα σε αυτό (δεν πάω για τα τρελά o/c αλλά θέλω το μηχάνημά μου δροσερό όσο γίνεται και για αυτό το σκεφτόμουνα μεγάλο και με σωστό airflow αλλά το ξύλο είναι θερμοαγώγιμο!

Τέλος σκεφτόμουνα και κάτι για ηχομώνοση (έστω αυγοθήκες ώστε να πάει όσο το δυνατόν λιγότερα κιόλας λευτά) αλλά δεν έχω τόση εμπειρία ούτε με τα ήχεία,ούτε με τα pc modding ούτε με ξυλουργούς,αλουμινάδες,λαμαρινάδες και ότι αυτό συνεπάγεται..μόνο με κατσαβίδια,μεράκι,κόλες,μπογιές,σφυριά και τέτοια έχω μια κάποια εμπειρία...όλες οι απόψεις δεκτές :rubik:

Μπορείς να εξισσοπορίσεις το βάρος της κούτας του ηχείου με το βάρος σκληρών και τροφοδοτικού ώστε να μπορεί να μεταφερθεί και να μην πέφτει απο τη μία πλευρά. Το συνολικό βάρος μπορείς να το μειώσεις με μικρότερα πράγματα. mATX, 2.5" σκληρούς, αλουμίνιο στο case κλπ.

Απο εκεί και πέρα για τη θωράκιση διάβασε εδώ Crystal Audio | FAQs - Τι είναι η μαγνητική θωράκιση;

Πολύ ενδιαφέρον ο σύνδεσμός σου NoDsl και σε ευχαριστώ..αυτό που είπες για την κατανομή βάρους δεν το είχα σκεφτεί και είναι κάτι που θα βοηθήσει επίσης..όσο για mATX και 2.5" σκληρούς ούτε λόγος..ότι γιίναι,αν γίνει θα γίνει με το υπάρχον hw..!

Να προσθέσω πως η ένταση (όπως προφανός καταλάβατε οι περισσότεροι) δεν με ενδιαφέρει κάθόλου,θέλω απλά να ακούγεται και με κάποια Α ποιότητα,αν καταφέρω να ακούγεται όπως τα ηχειάκια των 10Ε τα οποία ανέφερα θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!

Καλημέρα!:)

Συγνώμη που θα σου κόψω την φόρα, αλλά με 80euros ούτε σεβαστό ήχο δεν αγοράζεις...

Unique case (όπως είπες) με τόσα λεφτά και χωρίς πολλά εργαλεία το βλέπω ακατόρθωτο.

Για πες τι hardware/case/ήχο/εργαλεία διαθέτεις, κάνε ένα σκίτσο και βλέπουμε τι πώς και αν.

από hw υπάρχη:

mobo atx

1xhdd 3.5"

cpu+scythe mugen rev b (push pull)

1xcorsair tx650 v2 (έιναι λίγο πιο φαρδύ απο τα μέχρι πρότεινος περισσότερα psu)

1χdvd rw

1χsapphire 5850xtreme

2x4gb value ram

2x12cm fans

Από tools αν κάτι δεν υπάρχη θα το δανειστούμε ή στην τελική θα το πληρώσουμε-δανειστούμε από κάποιον αν και έχουμε πολύμετρο,black & decker-τρυπάνια,κατσαβίδια,σφυριά,πριόνια,κολητήρια κ.α!

Σχέδιο:μπροστά το σκεφτόμουνα κάπως έτσι:

casep.jpgcasep.jpgcasep.jpg]casep.jpgcasep.jpg

Ή να πάρω ένα full tower παλιό και απλά να το ντύσω με ξύλο+άλλες μόντες!

Για ενυσχητή όπως είπα θα πάρω απο τα ηχειάκια που έχω ο οποιός αναγράφεται ως 9W και από ήχο ένα full range 6.5" στα 10W!Το tweeter όπως είπα και να μην παράγει ήχο δεν με νοιάζει,ας μπει μόνο για ομορφιά και κοστίζει κάπου 1.5Ε άρα γιατί το λες αυτό για τον ήχο?Δεν θέλω να κάνω ηχείο συναβλιών ή club,απλά να παίζει νορμάλ.Στην ουσία την ομορφία/φιγούρα/προτοτυπία θέλω και να έχω κάτι δημηουργικό να περνάει η ώρα μου!

Υ.Γ:Εκεί που λέω 22cm στο πλάτος θα είναι τουλάχιστον 24 τώρα που το καλοσκεύομαι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.