Jump to content

NF7 overclocking και άλλες ερωτήσεις

nobig

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στο forum

Ακολουθεί μεγάλο κείμενο ερωτήσεων

Έχω μια Shuttle AK35GTR KT266A, 512ΜΒ Elixir CL 2.5 PC2100 (τσιπάκι δεν ξέρω τι μάρκα ίσως μπορείτε να με διαφωτίσετε) :tomato: και Atlon XP 2400+ Thoroughbred 266Mhz

Ακολουθούν οι ερωτήσεις:

1. Ο επεξεργαστής είναι κλειδωμένος με βάση τον πολλαπλασιαστή άρα μένει το FSB. Η μνήμη απο τι γνωρίζω είναι ψιλοκαλούλα οπότε μπορεί να αντέξει λίγο oc. Δυστυχώς το σύστημα δεν αντέχει πάνω απο 140 FSB μάλλον η κάρτα γραφικών δεν αντέχει και απ οτι ξέρω δεν μπορώ να κάνω κάτι για να κλειδώσω το AGP στο KT266A άρα μένει αλλαγή μητέρας :shifty:

2. Σκέφτομαι κάτι σε Abit NF7. Η ερώτηση μου είναι συνεργάζεται η μητρική με 2100 μνήμες. Για αρχή θα δοκιμάσω αυτή που έχω. Το dual DDR τι είναι ακριβώς; Αργότερα όταν θα βάλω 400άρες μνήμες δεν θα έχω πρόβλημα με τον επεξεργαστή που θα είναι στα 266. Έχω την εντύπωση ότι άμα οι μνήμες προχωράνε ο επεξεργαστής ακολουθεί στο FSB, σωστά;

3. Βασικά πρώτος στόχο μου είναι να τον φτάσω στα 2500 με 166χ15 και αργότερα ίσως 3000 με 200χ15 και νερό. Μήπως λέω Μα**** με το 3000; :tomato: Τι μνήμες θα προτείνατε για 1 giga. Αξίζει το dual channel;

4. Τα τροφοδοτικά HEROICHI τα έχετε σε υπόληψη; Τι λέτε για Antec true power 430. Κάτι άλλο να προτείνετε; Αυτή τη στιγμή έχω ένα HEROICHI 350 και μπορώ να πω ότι δεν είναι και άσχημο. 3.3 28Α +5 33Α +12 15Α και είναι και πολύ αθόρυβο

1. καλυτερα παρε μια NF7-S

2. νομιζω δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα απο μερια μνημης-μητρικης γιαυτο το λογο υπαρχουν και οι διαιρετες

3.τα 2500 να τα ξεχασεις ειδικα με αερα ... αλλα και με νερο νομιζω πολυ πολυ δυσκολο ... μονο μερικοι mobile athlon xp το καταφερνουν..

4. το antec που λες ειναι καλο για αυτα που εχεις τωρα αλλα καλυτερα θα προτεινα ενα tagan 480w

2-Παρε NF7-S αν θελεις Sata και Soundstorm υποστηριξει και μερικα αλλα καλουδια.Αλλιως NF7.Για 400αρες μνημες θα χρειστεις να βαλεις καποιον διαιρετη.

3-Με αερα πανω απο 2300 πολυ δυσκολα να τον φτασεις , οσο για 3000 μονο με mobile και sub-zero καταστασεις θα το καταφερεις.

4-Tagan 480w

Δεν χρειάζεται διαιρέτης για τις μνήμες, δηλαδή εσείς όταν αγοράζετε 400άρες μνήμες τις δουλεύετε στα 400? Μπορούν φυσικά να δουλέψουν στα 266 που υποστηρίζει ο επεξεργαστής σου και μάλλιστα με πολύ καλύτερα timings απο τις υπάρχοντες και με πολύ περιθώριο για oc (τουλ μέχρι τα 400 mhz που δεν θα τα φτάσεις ποτέ με αυτόν τον επεξεργαστή)

Γιατί ρε παιδιά όμως οι pentium 4 στα 2.8 ανεβαίνουν σαν τρελοί ακόμα και πάνω απο 2.5?

Αρχική απάντηση από nobig

Γιατί ρε παιδιά όμως οι pentium 4 στα 2.8 ανεβαίνουν σαν τρελοί ακόμα και πάνω απο 2.5?

Μαλλον εννοεις 3.5.

Δεν μπορεις να συγκρινεις τα ΜΗΖ της AMD με της INTEL , χρησιμοποιουν τελειως διαφορετικη τεχνολογια.

Αν θες να μεινεις στη Shuttle παντως, η οποια ηταν η πρωτη μου σοβαρη mobo και την ειχα επιλεξει μετα απο πολυ ψαξιμο, για να ανεβεις σε fsb πρεπει να ανεβασεις τα volts του chipset (Vtt mod) εμενα απο 143 περιπου ετσι με πηγε 163! Αν σε ενδιαφερει ψαξε στο vrzone ειχα βρει τον οδηγο για to vtt mod και το vdim mod.

Λοιπόν για να επιλέξω επιτέλους (είμαι και δύσκολος) έχω καταλήξει στις εξής μητέρες:

1. Epox EP-8RDA

2. ALBATRON KX18D PRO

3. SHUTTLE AN35 Ultra

Απαραίτητο χαρακτηριστικό τρύπες δίπλα απο το socket

’ντε ρε παιδιά δώστε κανά χεράκι. Εναλλακτικές προτάσεις ευπρόσδεκτες. Το Budget είναι μέχρι 60-65 το πολύ

δεν έχω δουλέψει με καμιά από αυτές αλλά αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα αυτή που δίνει τα πιο πολλά volt ουt off the box...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.