Jump to content

Αναβαθμιση Cpu

Dant3

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω το Pc της υπογραφης.θελω να κανω μια αναβαθμιση μεχρι 130-140Ε.βλεπω προς επεξεργαστης καθως ειναι το πιο παλιο κομματι και δεν παιρνει ουτε mhz oc.κυριως gaming πεφτει.η μητρικη υποστηριζει τα παντα ολα απο οτι εχω δει οποτε για τι να παω?για ενα ψηλα χρονισμενο 4πυρηνο η κανα 6πυρηνο?

θα ριξω και λιγο oc αλλα οχι τιποτα τρελο(αναλογα ποσο ευκολα θα τα παιρνει,μεχρι 400mhz).ψυκτρα εχω την mugen 2.

Σε αυτά τα λεφτά, θα κοίταγα για μτχ ή καινούργιο ( δεν θυμάμαι τιμή καινούργιου, και αν βρίσκεται πουθενά ) για έναν 1055/1090/1100T.

Αλλιώς ένας Phenom II x4 955/965 είναι μια χαρά λύση εφόσον δεν θες να αλλάξεις ριζικά το σύστημα.

εβαλα αγγελια μπας και βρω τιποτα.τα 400-600mhz των 4πυρηνων θα δωσουν τιποτα παραπανω σε σχεση με τους 6πυρηνους η μπα?

4GHz θα πιάσεις ( +/-100ΜHz ) και με έναν x6.

Μην νομίζεις ότι με τον x4 θα πας π.χ. 4.2-4.3G για κάθε μέρα, με aircooling και δίχως να δώσεις άπλετο ρεύμα :p

Άλλωστε τα 4G είναι υπεραρκετά για να ταΐσουνε την 6850 σου.

Αρα πχ μεταξυ αυτων των 2 να παω για Χ6?

PROCESSOR :: AMD Phenom II X4 965 3.4 GHz Quad Core Socket AM3 125W Box Black Edition (HDZ965FBGMBOX) - Visionstudio.gr

PROCESSOR :: AMD Phenom II X6 1055T 2.8 GHz Six Core Socket AM3 125W Box (HDT55TFBGRBOX) - Visionstudio.gr

(αν δεν κατσει και τιποτα μεταχειρα γιατι αν βρω καλο Χ4 θα τον παρω,δεν ειμαστε για εξοδα)

Αν είναι μόνο για games και light soho usage μια χαρά είσαι με τον 4πύρηνο PII.

Για 10€ θα πήγαινα στον x6 πάντως.

Αν βρείς μεταχείρα ακόμα καλύτερα, αφού δεν θες να ξοδευτείς κιόλας.

Danke,θα δω μπας και κατσει τιποτα μεταχειρα αλλιως βλεπω τα οικονομικα και πραττω αναλογα :thank_you2:

Danke,θα δω μπας και κατσει τιποτα μεταχειρα αλλιως βλεπω τα οικονομικα και πραττω αναλογα :thank_you2:

10€ διαφορά έχουνε μόνο αν πας σε καινούριο...

Αν παω για καινουργιο σιγουρα θα παω για τον Χ6.με κανεναν 940 αμα τον παω και σε τιποτα 3,6 θα κανω δουλεια?

Πηρα τελικα μεταχειρισμενο εναν 955.με το που τον εβαλα εριξα ενα μουλτι στο Χ19 οποτε τον εχω στα 3,8 με ολα τα αλλα στο auto.ταση απο cpu z βλεπω στο 1,4.για 24/7 ειναι οκ η να τον χαμηλωσω?δεν εχω κανει ακομα τεστ κτλ για να δω θερμοκρασιες και αν ειναι σταθερος βεβαια...

Μπα δεν ειναι stable στα 3,8.μετα απο λιγο prime95 βαραει restart.τι δινω τωρα?ταση στον επεξεργαστη?

Απενεργοποιησα cool n quiet Και κραταει πιο πολυ ωρα αλλα βαραει bsod.ενας λεει οτι αυτο σχετιζεται με μνημη/imc

-Instability can be helped a lot by upping the CPU NB Vid a few notches.

-Bluescreen crashes are related to IMC/Memory instability, Black screens related to cpu clocks/voltage and freezes/sudden restarts related to temperatures.

Από προσωπική εμπειρία οι μητρικές asus έχουν δεκάδες BIOS εκδόσεις με διάφορα θέματα.

Η δική μου μητρική με διάφορες νεότερες εκδόσεις έτρωγε κολλήματα όταν ήταν ενεργοποιημένο το C&Q και το C1E state της CPU. Αν τα απενεργοποιούσες δεν υπήρχε θέμα πέρα από το ότι έτρεχε max συνέχεια.

Με μια πιό παλιά έκδοση bios όλα ρολόϊ.

Άσε default (auto) τις μνήμες να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να έχεις θέμα εκεί.

Ναι μου φαινεται και μενα εχει καποιο θεμα η μητρικη.εβαλα χθες το τελευταιο bios.τις μνημες δεν μπορω να τις αφησω default γιατι βαζει ταση οτι να ναι και τρωω bsod.θελει χειροκινητα

Δώσε screenshots από το BIOS Menu ( Frequency Settings, Memory Timings, Voltages ) να δούμε που παίζεις και τι θέλει αλλαγή man :)

Μολις γυρισω απο σχολη ανεβαζω τα παντα.παντως οσο αφορα τον επεξεργαστη μονο μουλτι εχω αλλαξει,ολα τα αλλα στο αυτο.

Τις μνήμες τις έπαιζες έτσι και προηγουμένως στο ίδιο setup ? ( αν δεν κάνω λάθος απλά άλλαξες τον επεξεργαστή σου, όλα τα άλλα τα είχες ήδη right ? )

Βάλε το CPU Voltage @ 1.45V για αρχή ( και κατεβάζεις ή ανεβάζεις λίγο ανάλογα το αποτέλεσμα από το stress testing ) και δοκίμασε πάλι LinX ή Prime95 or something.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.