FANISTELROOY Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 4, 2011 Θελω να συνδεσω ψηφιακα την p6t με τα z906, γιατι οπως διαβασα σε ενα αλλο θεμα, ειναι καλυτερα να κανουν τη δουλεια τα ηχεια παρα η onboard καρτα ηχου. Με ενδιαφερει κυριως για ταινιες, αφου ουτε στη μουσικη ειμαι απαιτητικος, αλλα ουτε παιχνιδια παιζω. Οι ταινιες θα παιζονται με KMplayer, VLC, media player classic. Στην περιπτωση που τα συνδεσεις απο τις αναλογικες εξοδους, τη μετατροπη (digital σε analog) θα την κανει η καρτα. Αν συνδεσεις ψηφιακα θα την κανει το dac που βρισκεται μεσα στα ηχεια. Δοκιμασε και με τους δυο τροπους να δεις τι σου αρεσει περισσοτερο. Με την πρωτη μεθοδο, μπορεις να φτασεις σε καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα, αν ο συνδιασμος, καρτας ηχου και software, ρυθμιστει σωστα. 1) Aν δεν έχει καλή κάρτα ήχου πχ x-fi αλλά μόνο την ενσωματωμένη της μητρικής, καλό θα ήταν να συνδέσει τα ηχεία ψηφιακά γιατι ο DAC των ηχείων είναι αρκετά πιθανό να είναι καλύτερος από τον DAC της ενσωματωμένης κάρτας ήχου...που ισοδυναμεί σε καλύτερη απόδοση του ήχου.2) Αν τώρα έχει καλή κάρτα ήχου, καλύτερο θα ήταν να συνδέσει τα ηχεία αναλογικά γιατι αυτή την φορά ο DAC της καρτας ήχου είναι καλύτερος απο τον DAC των ηχείων...που ισοδυναμεί σε καλύτερη απόδοση του ήχου. Eχουμε: και Μου αρκει αυτο εδω; TOSLINK CABLE M/M 2M OPTICAL FIBRE - - - E-SHOP.GR Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Δεκέμβριος 4, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2011 Αν κατάλαβα καλά θές να συνδέσεις ψηφιακά τον η/υ σου με τον ενσωματωμένο ενισχυτή των ηχείων σου? Τα rca του ενισχυτή σου είναι για αναλογική σύνδεση με εξωτερική πηγή πχ cdplayer. Το rca του η/υ σου είναι για μεταφορά ψηφιακού σήματος όποτε δεν μας κάνει. Άρα θα χρησιμοποιήσεις 1 οπτικό καλώδιο από την οπτική έξοδο του η/υ σου και θα το συνδέσεις σε μια οπτική είσοδο του ενισχυτή σου. Μισό να σου κάνω κ φωτό! Ιδού διαλέγεις τρόπο. Το "πορτοκαλί" καλώδιο μπορεί να είναι απλό rca. Το "μπλέ" είναι το οπτικό καλώδιο που έχει στη φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Δεκέμβριος 4, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2011 Aρα η "μπλε οδος" ειναι με το καλωδιο που δειχνω απο το eshop?Mε την "πορτοκαλι οδο" μπορω να συνδεσω το media player που εχω που λεει οτι εχει RCA for SPDIF digital audio?Crypto ReDi 250MP HD DTS | Skroutz.grXρησιμοποιωντας ενα τετοιοhttp://www.public.gr/prod/sound-and-vision/sound-and-vision-cables/digital/cable-bd-rca-rca-coaxial-vvl-1m/prod1260049pp/ ή κανει και απλο RCA που εχω;Και οι δυο τροποι ειναι ψηφιακη συνδεση, σωστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Δεκέμβριος 4, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2011 Ναι σε όλα! Μετά είναι θέμα ρυθμίσεων στο pc σου και στον ενισχυτή σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 14, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2012 Eκει που νομιζα οτι τα ειχα ρυθμισει ολα σωστα, ειπα σημερα να δοκιμασω ενα παιχνιδι για να ακουσω και εκει τον 5.1 ηχο. Ελα ομως που δεν εβγαζε 5.1, αλλα το μετετρεπε στο ψευτο-3D. Και εκει αρχισα το ψαξιμο και απ οτι καταλαβα, αν ο ηχος δεν ειναι dolby digital ή dts τοτε περναει απο το toshlink ως στερεοφωνικος. Η μονη λυση ειναι να συνδεθει αναλογικα, αλλα με την onboard καρτα χανω σε ποιοτητα ειδικα σε ταινιες.Υπαρχει καποια αλλη λυση; βρηκα πχ για creative καρτες το dodby digital live.To να αγορασω καρτα καλη για να συνδεσω αναλογικα και να εχω 5.1 σε παιχνιδια, δεν παιζει, αφου δεν παιζω παιχνιδια γενικα. Απλα τωρα το ψαχνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.