Jump to content

Γνώμες για επιλογή οθόνης...

Chaos3X

Recommended Posts

Γειά σας παίδες, θα ήθελα τα φώτα σας για την επιλογή οθόνης.

Το budget είναι 200€ περίπου.

Μερικές που κοιτάω είναι οι παρακάτω:

LG IPS236V-PN 23"

Samsung Οθόνη LED 23'' S23A350H - Όλες οι οθόνες - plaisio.gr

LG IPS231P-BN LED Monitor 23'' - Όλες οι οθόνες - plaisio.gr

Επίσης εδώ στο forum διαβάζω ότι όλοι προτείνετε την Dell U2312HM. Eίναι όντως τόσο καλή? Με χρόνο απόκρισης 8MS?

Dell UltraSharp U2312M LCD 23"

Αναμένω τις πολύτιμες συμβουλές/υποδείξεις σας.

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Αυτό ακούω από όλους ρε παιδιά, αλλά το design με χαλάει πολύ...

Απ'την άλλη ακούω ότι η IPS236V είναι εξίσου καλή πρόταση και για μένα πάντα με πολύ ωραίο design. Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας? Για το αν αξίζει η LG μπροστά στην Dell...

Για την 24άρα τώρα δυστυχώς δεν μπορώ να κινηθώ εκεί...

Τελικά σας εμπιστεύτηκα και πήρα κι εγώ την U2312HM.

Καμιά βοήθεια για καλιμπράρισμα?

Επίσης, σε τι colour mode είστε? Εγώ σε Multimedia. To gaming mode είναι καλύτερο? Το βρήκα κάπως φωτεινό...

Brightness: 35

Contrast: 75

• 2 weeks later...

Την πήρα και εγώ τελικά αφού η παλιά μου LG 19άρα (ΤΝ) παρέδωσε πνεύμα.

Καρδιοχτύπησα βέβαια αφού ήταν REV 001 και περίμενα να ακούσω το γνωστό buzzing μόλις χαμήλωσα το brightness. Ευτυχώς τίποτα. Ούτε καμμένα pixels. Ούτε tints.

Ένα ελαφρύ κιτρινάκι κάτω αριστερά αλλά δεν φαίνεται με την πρώτη ματιιά.

Το μόνο αρνητικό είναι το bleeding αρκετά εμφανες στο κοτάδι αλλά δεν με πειράζει προσωπικά.

Παιδιά είδα επιτέλους πως είναι το μαύρο χρώμα. Αλλα και τα χρώματα γενικότερα. Είχα να δώ τέτοια εικόνα από μία Samsung 19αρα μαπουλοκρέββατο πριν πολλά χρόνια.

Πολύ φωτεινή out of the box. Την πήγα σε Brightness 50 Contrast 75 αλλά μάλλον θα το χαμηλώσω και άλλο. Δοκίμασα και το ΤΕΧΤ είναι καλό για browsing.

Από παιχνίδια δοκίμασα μόνο το Need for Speed the Run και έπαθα πλάκα. Το ghosting δεν είναι εμφανές. Τώρα αν κάτσεις και το ψάξεις με προγράμματα θα το δείς. Αλλά με όλα τα motion blur / bloom και τα εφφε που έχουν τα παιχνίδια δεν το καταλαβαίνεις.

Δανείστηκα και το ΕΥΕ ΟΝΕ για να κάνω ένα καλιμπράρισμα να δώ αν βελτιωθεί η ήδη καλή εικόνα.

Για φωτογραφίες δεν το συζητάμε. Μια που έχω ένα κόλλημα με το HDR βρήκα μια οθόνη που αναδυκνύει το ταλέντο μου !!! :dance3:

Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω.

Δανείστηκα και το ΕΥΕ ΟΝΕ για να κάνω ένα καλιμπράρισμα να δώ αν βελτιωθεί η ήδη καλή εικόνα

Μεγιά! Θέλεις να μας πείς τι ρυθμίσεις έκανες με το καλιμπράρισμα?

Μεγιά! Θέλεις να μας πείς τι ρυθμίσεις έκανες με το καλιμπράρισμα?

Λοιπόν έκανα το καλιμπράρισμα

Target

luminance 120cd/m²

White 6500 kelvin

gama 2.2

result :

luminance 120.8 cd/m²

White 6500 kelvin

gama 2.2

Brightness 33

Contrast 74

red 96

green 86

blue 100

Η μεγαλύτερη διαφορά που είδα ήταν το άσπρο που φαίνεται πραγματικά άσπρο χωρίς tints.

Επίσης είναι λιγότερο φωτεινή και πιο ξεκούραστη (αφού το brightness ήταν στο 75)

Μου είναι δύσκολο να τη συνηθίσω ακόμα.

Θα τη δουλέψω και θα δώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.