Jump to content

Μαυρίζει η οθονη

johny1920

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας!

Αποφάσισα να εξυγχρονίσω πριν 2 μήνες τον υπολογιστή μου και αγόρασα από το e-gate.gr τη μητρική Asrock 880GMH/U3S3 ( www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/motherboards-el/asrock-880gmh-u3s3-am3.html ), τον επεξεργαστή AMD FX 6100 ( www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/cpu/amd-fx-6100-x6-3.3ghz-black-edition-fd6100wmgusb.html ) και μία Ram Kingston DDR3 1600Mhz(www.e-gate.gr/computers-and-hardware/hardware-components/rams/kingston-hyperx-blu-4gb-ddr3-1600mhz-khx1600c9d3b1-4g.html ) .

Και από εκεί ξεκινάει το δράμα. Οταν τα πρωτοσύνδεσα, ενώ δουλευαν τα ανεμιστηράκια, η οθόνη δεν έδειχνε τιποτα και τα 2 DVD players δε δουλευαν καθόλου. Αγόρασα καινουριο τροφοδοτικο 680Watt(real power 480)αλλα τιποτα. Επικοινώνισα μαζί τους 2 φορες και τελικα μου είπαν πως η συγκεκριμένη μητρική είναι συμβατη με τους νεους επεξεργαστες ΑMD ΕΦ' ΌΣΟΝ αλλα χρειαζεται BIOS update.

Για να μη μακρυγορώ,μετα απο μια εβδομαδα(την έστειλαν στην Ελληνική αντιπροσωπεια της Asrock γιατι με την πρωτη προσπαθεια update απο τους τεχνικούς,χαλασε) που την παρέλαβα και αφου ελεγξαν και τον επεξεργαστη και τη RAM(μάλλον) μου είπαν πως δουλεύει τέλεια.

Δυστυχως όμως σε ανυποπτο χρόνο η οθονη μαυρίζει(ή γίνεται κόκκινη ή μπλε με διαφανείς κάθετες γραμμές) και το πληκτρολόγιο κολλάει. Έλεγξα θερμοκρασίες, έκανα format το σκληρό, άλλαξα θέσεις στη RAM, εγκατεστησα όλα τα τελευταία updates της μητρικής αλλά τίποτα. :-(

Επέστρεψα τη μητρική και μου έφεραν καινουρια(ευτυχως σε 1 μερα) αλλα το πρόβλημα δε λυθηκε. Και δεν έχω ούτε διάθεση, ούτε αλλο χρόνο ούτε άλλα χρήματα για πεταμα καθ'ότι μενω έξω από την Αθήνα και χρειάζομαι 20 ευρω βενζίνα για καθε επίσκεψη στο e-gate και μέχρι στιγμής έχω πάει 4 φορες..

Σήμερα το πρωί που τον άνοιξα,το μισό φόντο της οθόνης ήταν γκρι και το διαχωριστικό του με την εικόνα ηταν μια πολύχρωμη οριζόντια γραμμή. Επίσης κολλαει κατευθείαν όταν πατάω "εγκατάσταση ενημερώσεων" τou Windows update(αλλα και όταν πάτησα να μη γίνονται ποτέ ενημερώσεις,πάλι κόλλησε).

Καμιά ιδέα???

Δεν έχω-Χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη της μητρικής. Οπως προανέφερα ομως μου αντικατέστησαν τη μητρικη και το προβλημα ειναι το ίδιο.

καπου δίαβασα ότι πρεπει να βιδωνεις και τις 6 βίδες της μητρικης στο pc ειδαλλως βραχυκυκλωνει(?) και εγω εχω βάλει τις 5 γιατι η εκτη ειναι πιο κάτω από την τρυπα του pc.. να φταιει αυτο? δεν εχω βάλει την κάτω δεξια

Mηπως χρειαζεται διπλή Ram?

Γιατι τώρα που βλέπω το βιβλιο οδηγιών της μητρικης, χωρίζει τις θέσεις της Ram σε δύο διπλά "κομμάτια" και γραφει "2x240 pin DDR3 DIMM Slots".

Αν και στις πληροφοριες λέει πως για να χρησιμοποιήσεις 2 θέσεις για μια double Ram πρεπει να κανεις καποια ειδικη εγκατασταση

αυτά που γράφει το μανουαλ είναι αν θες να εγκαταστήσεις δύο.. Εγώ αυτό που βλέπω εδώ ASRock > Products > 880GMH/U3S3 > Memory Support List είναι ότι η μνήμη που έχεις βάλει δεν είναι μέσα στην λίστα..Την συμβουλεύτηκες πριν την αγοράσεις ή διαλεξες μία στην τύχη?

Το ίδιο βλέπω και με τον επεξεργαστή σου. τα Model number δεν είναι απολύτως ίδια με τα υποστηριζόμενα..

Οχι-μονος μου τη διαλεξα τη Ram... κοιταζω τον πίνακα της Asrock που δημoσίευσες και δεν καταλαβαίνω ΤΙΠΟΤΑ! :s *

Για τον επεξεργαστη ρωτησα στο καταστημα που τα πήρα και μου ειπαν πως ειναι πληρως συμβατος.... Και τους πήγα τη Ram, τη μητρική και τον επεξεργαστη με το σκεπτικο οτι κάτι ΔΕ δουλευει,δεν ανεφεραν τπτ για συμβατοτητα..

Λες αν αγορασω αλλη μνημη να μην κολλησει ξανα??

*ok-ebgala akri

τι να σου πω..αυτό δεν μπορώ να στο εγγυηθώ..ψάξε να δεις με καμια δανεική μνήμη που να είναι συμβατή αν δουλεύει..Η δες αν μπορείς να την επιστρέψεις στο μαγαζί αυτό και να πάρεις μια άλλη συμβατή

βλεπω όμως ότι οι μεγαλυτερη μνημη ειναι με 4gb. πως γινεται η μητρικη να παιρνει μνημες μεχρι 32 gb και οι συμβατες να δινουν το πολυ μεχρι 16? ελεος... θα δοκιμασω να γραψω και τα windows xp μηπως και αλλαξει κατι..

οχι-ειναι η πολιτικη του καταστήματος που δε δεχονται επιστροφες..........................

φιλε μου δεν ειναι υποχρεωτικό να αγορασεις μια μονο μνήμη..τα 32 gb τα πετυχαίνεις με συνδυασμό. Συνήθως τις αγοράζουν ανα ζευγάρι για να έχει λειτουργία dual channel, τότε πετυχαίνεις καλύτερες ταχύτητες σε ποιο υψηλές συχνότητες.. Δηλαδή μια 4gb είναι χειρότερη από 2χ2gb..Τα 32gb βγαίνουν 4*8gb.. Τρέξε ένα mem τεστ στην μνήμη μήπως έχει κανα πρόβλημα..να το τσεκάρεις, επίσης δοκίμασε να την βάλεις σε άλλo bank άλλου χρώματος μήπως έχει πρόβλημα εκεί η μητρική

φιλε μου δεν ειναι υποχρεωτικό να αγορασεις μια μονο μνήμη..τα 32 gb τα πετυχαίνεις με συνδυασμό. Συνήθως τις αγοράζουν ανα ζευγάρι για να έχει λειτουργία dual channel, τότε πετυχαίνεις καλύτερες ταχύτητες σε ποιο υψηλές συχνότητες.. Δηλαδή μια 4gb είναι χειρότερη από 2χ2gb..Τα 32gb βγαίνουν 4*8gb.. Τρέξε ένα mem τεστ στην μνήμη μήπως έχει κανα πρόβλημα..να το τσεκάρεις, επίσης δοκίμασε να την βάλεις σε άλλo bank άλλου χρώματος μήπως έχει πρόβλημα εκεί η μητρική

ναι-αυτο που ειπα ειναι οτι δεν εχει καμια 8gb συμβατη μνημη!αλλα τελικα εχει 1 στα 1333mhz.

θα το κανω. Την εχω βαλει σε ολες τις θεσεις τη Ram αλλα τιποτα.

Ευχαριστω!

Αν εχεις αλλάξει και θέση, μάλλον μνήμη ειναι το πρόβλημα. Δοκίμασες και καποιο biow update στην μητρική μπας και;

Αν εχεις αλλάξει και θέση, μάλλον μνήμη ειναι το πρόβλημα. Δοκίμασες και καποιο biow update στην μητρική μπας και;

Ναι-εχω το τελευταιο, 1,70(μ το εκαναν στο service). Παντως εκει που μου εσβηνε τακτικοτατα, τωρα σβηνει καθε 3 ωρες(δεν τον εχω ολη μερα ανοικτο)!

το Mem test τελικά το έτρεξες?

a-sorry,ναι,ετρεξα ταυτοχρονα το ιδιο προγραμμα 6 φορες(οσοι ειναι και οι πυρηνες)και δεν εβγαλαν κανενα προβλημα. Εφτασε μεχρι το 870% περιπου και μετα το εκλεισα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.