Jump to content

ASUS vs GIGABYTE

solen7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα . Παιδια να ρωτησω επειδη εχω κολλημα με την asus σε θεμα μητρικων ποσο ανθεκτικες ειναι οι gigabyte στο overclocking σε σχεση με της asus και αν αξιζε να βαλεις gigabyte αντι για asus . Αν εχετε να συστησετε καμια μητρικη gigabyte και ολας καλα θα ηταν ¨) ευχαριστω^^

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Αν ρίξεις μια ματιά στο HwBot, θα δεις ότι πολλοί από αυτούς που έχουν τα κορυφαία ρεκόρ, χρησιμοποιούν και τις δύο.

Αν ειναι να πάρεις gigabyte θα σου πρότεινα να πάρεις κάτι προς τα ακριβά μοντέλα(150€+) γιατί οι φθηνές τους mobo είναι συχνά τζούφιες..Αν πας προς φτηνότερα πάρε asrock..

Τι θέμα έχεις με asus??

1155 το socket απλα εχω προτιμηση στην asus σαν εταιρια και δεν θα θελα να αλλαξω σε gigabyte ή οτιδηποτε αλλο, αλλα αναγκαζομαι λογο οικονομικου

ρε παιδιά ενδιαφέρομαι και εγώ για μητρική 1155 και έλεγα για ASROCK αξίζουν ή θα με κόβουν στο o/c (2600k)?

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z68 Extreme3 Gen3 (B3) GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z68 Extreme4 Gen3 (B3) GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

τι ουσιαστική διαφορά έχουν αυτές?

Κοίταξε να δεις κι εγώ Gigabyte πήρα επείδη δεν είχα λεφτά και είπα θα την άλλαζα σε 2-3μήνες.

Η μητρική για τα λεφτά της παίζει να είναι το καλύτερο value 4 money σε μητρικές που έχω αγοράσει μιας κι ανεβάζει τον 2500Κ στα 5ghz(με 1.35ν) χωρίς πολλά πολλά,σταθερή είναι καλά κλοκάρει κι τις μνήμες bclock ανεβάζει στα 107 περίπου χωρίς extra volts κτλπ

Οπότε απο μένα πήγαινε σε Gigabyte

ρε παιδιά ενδιαφέρομαι και εγώ για μητρική 1155 και έλεγα για ASROCK αξίζουν ή θα με κόβουν στο o/c (2600k)?

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z68 Extreme3 Gen3 (B3) GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z68 Extreme4 Gen3 (B3) GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

τι ουσιαστική διαφορά έχουν αυτές?

Η πιο ακριβή έχει 1 PCI-Express 2.0 16άρι και 4 SATA3

http://www.thelab.gr/gaming/gaming-performance-ti-tin-veltionei-pragmatika-kai-102048.html

Ρίξε και μία ματιά και στο παραπάνω θέμα μήπως τελικά δεν χρειάζεσαι καθόλου το oc.

Εγώ πλέον είμαι μόνο με gigabyte μητρικές και από oc τον E8500 τον είχα στα 4ghz και τον Q6600 στα 3ghz και ήμουν μια χαρά.

ευχαριστω stink και οι υπολοιποι. απλα δν θελω να παω στην maximus μονο και μονο επειδη ειναι m-atx. αλλιως δν θα το εψαχνα καν το θεμα οι asus για μενα ειναι κορυφη . τωρα δν ξερω . μαλλον σε GB θα καταλειξω αν και παλι εχω ενδιασμους..Gigabyte GA-Z68XP-UD4 αυτην αν παρω gb.

http://www.thelab.gr/gaming/gaming-performance-ti-tin-veltionei-pragmatika-kai-102048.html

Ρίξε και μία ματιά και στο παραπάνω θέμα μήπως τελικά δεν χρειάζεσαι καθόλου το oc.

Εγώ πλέον είμαι μόνο με gigabyte μητρικές και από oc τον E8500 τον είχα στα 4ghz και τον Q6600 στα 3ghz και ήμουν μια χαρά.

ειμαι μουρλός με το o/c το γουστάρω για χομπι και ας έχει ελάχιστο αποτέλεσμα.... :)

Στην gene-Z αναμενεται το νεο revision με υποστηριξη pci express 3.0 (οταν βαλεις Ivy bridge στο μελλον.....αι θα βαλεις, γιατι οχι...) οποτε μη παρει κανεις την απλη πλεον...

ΟΤαν λεο αναμενεται....εννοω επρεπε ηδη να εχει ερθει κανονικα, οχι σε κανα μηνα-δυο, στη Γερμανια κυκλοφορει ηδη :

Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3 Sockel 1155 Mainboard: Mainboard Preisvergleich - Preise bei idealo.de

Σχετικα με το θεμα, οι τελευταιες 5 μητρικες μου ηταν 3 gigabyte και 2 asus. Ειμαι της αποψης οτι και οι 2 ειναι καλες και οι διαφορες εντοπιζονται στα μεμονομενα μοντελα στο επιπεδο τι παραξενιες/ελλαττωματα εχουν. Οποτε κανενα μοντελο δεν ειναι εγγυηση μονο απο το ονομα της εταιρειας αν δε το ψαξεις μεμονομενα.

Απο την εμπειρια αυτων των 5 μητρικων, θα εκλινα λιγακι προς Asus, λογω ευκολιας μερικες φορες, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειδα διαφορα στο ποσο καλα κλοκαρε ο ΙΔΙΟΣ επεξεργαστης απο gigabyte σε asus και τουμπαλιν. 97% ειναι θεμα τι κομματι cpu εχεις, το 3% μπορεις να πεις οτι το βαζουν η μητρικη και το τροφοδοτικο σου, οποτε καταλαβαινεις δεν εχει μεγαλη σημασια...

Στην gene-Z αναμενεται το νεο revision με υποστηριξη pci express 3.0 (οταν βαλεις Ivy bridge στο μελλον.....αι θα βαλεις, γιατι οχι...) οποτε μη παρει κανεις την απλη πλεον...

ΟΤαν λεο αναμενεται....εννοω επρεπε ηδη να εχει ερθει κανονικα, οχι σε κανα μηνα-δυο, στη Γερμανια κυκλοφορει ηδη :

Asus Maximus IV GENE-Z/GEN3 Sockel 1155 Mainboard: Mainboard Preisvergleich - Preise bei idealo.de

Σχετικα με το θεμα, οι τελευταιες 5 μητρικες μου ηταν 3 gigabyte και 2 asus. Ειμαι της αποψης οτι και οι 2 ειναι καλες και οι διαφορες εντοπιζονται στα μεμονομενα μοντελα στο επιπεδο τι παραξενιες/ελλαττωματα εχουν. Οποτε κανενα μοντελο δεν ειναι εγγυηση μονο απο το ονομα της εταιρειας αν δε το ψαξεις μεμονομενα.

Απο την εμπειρια αυτων των 5 μητρικων, θα εκλινα λιγακι προς Asus, λογω ευκολιας μερικες φορες, αλλα σε καμια περιπτωση δεν ειδα διαφορα στο ποσο καλα κλοκαρε ο ΙΔΙΟΣ επεξεργαστης απο gigabyte σε asus και τουμπαλιν. 97% ειναι θεμα τι κομματι cpu εχεις, το 3% μπορεις να πεις οτι το βαζουν η μητρικη και το τροφοδοτικο σου, οποτε καταλαβαινεις δεν εχει μεγαλη σημασια...

There is NO difference between pciex2 vs 3

όταν η παρούσα τεχνολογία υπάρχει χρονια τώρα κι ακόμη οι σημερινές top/hi end κάρτες δεν την εκμεταλλεύονται το να βγει μια κάρτα που να το κάνει θα μιλάμε για θαύμα ποσο μάλλον για pci express 3 που δεν πιστεύω να γίνει τουλάχιστον τον επόμενο χρόνο.Κι σε περίπτωση που γίνει ουσιαστική διαφορα δεν θα δεις μιας κι θα είναι κάρτα που ανεξάρτητος επιδόσεων θα πουλήσει λόγο του pciex 3

Οι high-end υλοποιησεις των nVidia και AMD οι οποιες θα κυκλοφορισουν γυρω στα μεσα του 2012 θα ειναι PCI Express 3. Τωρα αν θα εκμεταλλευεται ολο το bandwidth ειναι αλλο θεμα (προφανως και οχι, κατα την προσωπικη μου αποψη).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.