Jump to content

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ AMD-NVIDIA

astrovasilis

Recommended Posts

Βασικα ειχα μια συζητηση τις προαλλες για ποια εταιρια εχει πιο ωραια χρωματα και ακρη δε βγηκε.. ( απο την 7800gt στην 4670 ειδα διαφορα παντως χεχε )

Σημερα εψαχνα για τα 28nm 7000 ktl και πριν λιγο ενας εκανε post αλλου επ αυτου [bsnews]Radeon HD 7000 Revealed: AMD to Mix GCN with VLIW4 & VLIW5 Architectures και μιλαει για τις δυο εταιριες.. Τςς

Εσεις τι λετε;

οτι πρεπει να εισαι πολυ μιζερος για να ψαξεις τις διαφορες.και ποσο μαλλον να σε ενοχλει κιολας.

δε μιλαω προσωπικα για σενα αλλα καταθετω την αποψη μου για το θεμα αυτο.

• 4 weeks later...

δεν νομίζω να είναι τέτοιες οι διαφορές που θα τις καταλάβει το μάτι...εγώ πάντως ειδικά στον τομέα γραφικών είμαι υπέρ της AMD λόγο σχέσης ποιότητας-τιμής και κατανάλωσης όχι μόνο της ποιότητας...

Όταν είχαν πρωτοβγεί οι Radaeon 9700 και nVidia 5800 (αν θυμάμαι καλά τα μοντέλα) είχε γίνει χαμός με τις επιδόσεις και ποιά είναι πιό γρήγορη κλπ. Τότε είχε ξεσπάσει και το "σκάνδαλο" με τους optimized drivers που σχεδίαζαν λιγότερα για να βγάλουν καλύτερα νούμερα στα benchmarks.

Είχαν γίνει λοιπόν κάποια εκτεταμένα τεστς όσον αφορούσε στην ποιότητα εικόνας και το τι σχεδίαζε η κάθε κάρτα με τις ίδιες ρυθμίσεις. Τότε, η ΑΤΙ είχε φανερή διαφορά στις στατικές εικόνες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα το έβλεπε κάποιος την ώρα που παίζει.

Μετά από τόσα χρόνια πλέον, δε βλέπω κανέναν να ασχολείται, άρα θεωρώ ότι πλέον δεν υπάρχει και θέμα. Ίσως βέβαια κάποιος που έχει όρεξη, να τρέξει 2-3 σύγχρονα παιχνίδια με τους αντίστοιχους drivers και να δούμε αν όντως υπάρχει διαφορά και κατά πόσο είναι αισθητή.

• 1 month later...
Συμφωνω με τα παιδια που λενε οτι δεν αξιζει να το ψαχνεις πλεον. Και οι 2 βρισκονται σε αριστα επιπεδα.

Test: AMD Radeon HD 7970 (Seite 5) - ComputerBase

Αξιζει το ψαξιμο τελικα.

AMD Radeon HD 7970 3GB Review - Page 7

η πιο Σημαντικη σελιδα απο το ρηβιου αυτο

"Southern Islands family is once again claiming to have virtually eliminated the flickering and artifacts that sometimes appear in games."

Και ρωτάω τώρα ΄γω... Αυτό που λέει, είναι αυτό που βλέπουμε ( βλέπω τουλάχιστον ) στο Battlefield 3, το τρομερά ενοχλητικό εφέ όταν κινήσε και κοιτάς μακρινά, συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως τις σκάλες, κάγκελα και ιδίως τα σύρματα ηλεκτρισμού τα οποία τρεμοπαίζουν σε υπερθετικό βαθμό; Ή μήπως αυτό είναι κάτι άλλο που λέω εγώ; Αυτό το συγκεκριμένο τρεμόπαιγμα διορθώνεται σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι μόνο με το MSAA... Το 2x κάνει αρκετή δουλειά και το 4x σχεδόν το εξουδετερώνει τελείως... Δε μπορώ όμως να σηκώσω ούτε καν 2x. Κάποιος τα είχε αναφέρει "Τα Shaders φλασάρουν" αλλά δεν είμαι σίγουρος. Δεν τα πάω καλά με τις ορολογίες.

Αυτό στην 460GTX μου.

Προσοχή, δε μιλάω για ένα συγκεκριμένο bug ( distant textures flickering ). Θα τα ξεσκονίσω όλα τα άρθρα σήμερα γιατί παίζει να δώσω παραγγελία την 7950 Windforce.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.