Jump to content

BOHΘΕΙΑ registry problem!

morph

Recommended Posts

Εκλεισα εχθές τον υπολογιστή μου (ΠΣ1) κανονικά και όχι με hibernation. Σήμερα τον ανοίγω και τινα δώ?!?!?!?!? Το μύνημα

Error

REgistry Data not found.

Κανω ρεσταρτ, με το που παει να ξεκινήσει, ξανά ρεβοοτ μόνο του και βγάζει πίνακα για safe mode klp.

Τό βάζω να φορτώσει κανονικά τα windows και ξαναβγάζει το ίδιο μύνημα.

Ανοίγω διάφορα προγράμματα και φαινεται, ε΄κ πρώτης όψεως οτι τρέχουν καλά και έχιυν κρατήσει τις ρυθμίσεις.

Τι γίνεται με αυτό?

Αν μπαίνει με safe mode δοκίμασε να φτιάξεις τη registry με κάποιο προγραμματάκι για τέτοιες δουλειές. Αν όχι επιχείρησε να κάνεις repair, που είναι εντελώς ανώδυνο, πλην χρονοβόρο.

• 3 weeks later...

Ελειπα για καιρό κ δεν μπορεσα να κάνω κάτι γι αυτό. Καμια λίγο πιο λεπτομερή πληροφορία? Το Hiren's boot CD το έχω αλλά δεν το έχω πολυ-ψάξει. Ολα είναι σε CAB μορφή. Χρειάζεται αποσυμπιεση πρώτα, και μετά κάψιμο σε ΣΔ ή όπως είναι το καιμε και λειτουργεί?

Το προγραμματάκι πως θα το λειτουργήσω για να φτιάξει αυτό το π΄ροβλημμα. Τρέχοντας το regedit, όλα φαίνονται να είναι στη θέση τους. Πώς θα βρώ που είναι το πρόβλημμα?

Στο hiren's boot είχε πάρει το μάτι μου κάτι προγράμματάκια για registry, ευτυχώς δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα από αυτά. To hiren's boot είναι bootable cd, οπότε πρέπει να το κάψεις αν το έχεις σε image.

Για το repair κάνεις boot από το cd των xp, παραβλέπεις το repair που σου εμφανίζει την πρώτη φορά, και όταν του λες σε ποιο partition να βάλεις τα xp και σε ρωτάει αν θα κάνει fresh install ή repair, τότε δίνεις το repair.

Λοιπόν σήμερα τελικά "αδειασα" για να κάνω λίγο maintenance tou υπολογιστή. Εβαλα το regcleaner αλλά θέλω λίγο τη βοήθειά σας γιατί δε βλέπω κάτι που θα μου λύσει το πρόβλημμα που περιγράφω περαπάνω.

Λοιπόν, τρέχοντας το OLE Cleaner apo to REgistry cleanup μου βγάζει αυτό. Τι είναι τα CLSID?

post-1005-1416071112,1846_thumb.jpg

Μετά από το orphan file reference finder παίρνω διάφορα περίεργα αποτελέσματα. Κάποια που φαίνονται σαν αρχεία (φωτο, μουσικές κλπ) που ΄΄εχω δημιουργήσει/ανοίξει από διάφορα προγράμματα, όπως φαίνεται στη παρακάτω φωτογραφία. Στο HKEY_USERS το S-1-5-21-8429...klp/currentVerison\Explorer\ComDlg32\OpenSaveMRU

Τι είναι αυτό το openSaveMRU. Δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί άλλα αρχεία είναι στο quarkXpress, alla sto Photoshop, alla einai MPG. Τα σβήνω άφοβα?

Μετά ένα άλλο του Corel λέει

HKEY_LOCAL_MACHINE Software\Corel\CorelDraw\11.0\Preflight

Entry's name: DefaultPath

VAlue: C:\program Files\...\Custom\Priflight Styles

Last Modified: 06/12/2004 klp.

Το σβήνω?

{Στη φωτογραφία φαίνεται το πιο πάνω για τα HKEY_USERS το S-1-5-21-8429...klp/currentVerison\Explorer\ComDlg32\OpenSaveMRU

post-1005-1416071112,2061_thumb.jpg

Και τέλος (συγγνώμη αν σας "επρηξα") στο Automatic Registry Cleaner βγάζει διάφορα entries σαν καταλήξεις αρχειων του στύλ: HKEY_CLASSES_ROOT \.acp και όλα τα άλλα παιδία είναι {ΚΕΥ}

Επίσης έχει ένα \connection Manager Profile\shell\open\command

με όλες τις καταχωρήσεις με ΚΕΥ

Το OWS Collaboration Objects τι "φρούτο" είναι?

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Υπάρχει τρόπος από όλα όσα σβήσω να κρατήσω κάποιο backup ώστε αν κάτι πάει στραβά να το επαναφέρω?

post-1005-1416071112,2157_thumb.jpg

Χμμ αρκετά από τα αρχεία μουσικής, εικόνες κλπ πρέπει να είναι από τα recently accessed, modified και created, οπότε δε σε πειράζουν. Το connection manager profile πρέπει να είναι ρυθμίσεις για σύνδεση στο internet ή σε δίκτυο γενικότερα.

Για να κάνεις backup προς αποφυγή λακαμίας κάνε:

start->run->regedit->κλικάρεις το my computer (πάνω αριστερά) -> file->export

Λοιπόν, φαίνεται οτι το πρόβλημμα προκαλόύσαν τα drivers του πληκτρολογίου. Εχω το chicony KB-0108 και παλαιότερα μου προκαλούσε conflict me drivers της κάρτας ήχου. Μετά από hibernation δεν ανατποκρινόταν το master volume. Τώρα, με το που το έβγαλα, δεν μου εμφάνησε το γνωστό μύνημα REgistry Data not found.

Τι να πεις!!

Εχω φάει το κόσμο (dhl. to google) να βρώ κανα driver update, αλλά... Πώς μπορώ να κάνω κανα update an υπάρχει? Το άτιμο το πληκτρολόγιο έχει 3 ξεχωριστά κουμπιά για cut-copy-paste και με είχε απαλάξει από τα ctrl+C,V,X που τα χρισιμοποιώ συνέχεια

Ευχαριστώ για τη βοήθεια :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.