Jump to content

Μας παρακολουθούν; (Carrier IQ Scandal)

Nephiλiμ

Recommended Posts

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply
Αν είχα χρόνο και χρηματοδότη, θα έγραφα ένα firewall για android/ios...

yea right!

Ρε συ το χρημα ερχεται απο τις πωλησεις του app/διαφημίσεις.

DO IT.

ξαναλεω.

Δεν εκανα εγω το θεμα ε.

Έχουμε χάσει τα auga και τα πασχάλια.... Αυτό tagάρουμε τις αφεντομουτσουνάρες μας σε photos και locations around the net και στραβώνουμε μόλις πάρουμε γραμμή ότι κάποια δραστηριότητά μας δύναται να παρακολουθείται....

Έχουμε χάσει τα auga και τα πασχάλια.... Αυτό tagάρουμε τις αφεντομουτσουνάρες μας σε photos και locations around the net και στραβώνουμε μόλις πάρουμε γραμμή ότι κάποια δραστηριότητά μας δύναται να παρακολουθείται....

Δεν είναι έτσι ακριβώς... Το να έχει keylogger το κινητό μου, είναι εντελώς διαφορετικό από το να κάνουν tag μια φωτογραφία μου... :hm:

Δεν είναι έτσι ακριβώς... Το να έχει keylogger το κινητό μου, είναι εντελώς διαφορετικό από το να κάνουν tag μια φωτογραφία μου... :hm:

Αν την κανει ΑΥΤΟΜΑΤΑ το κινητο σου με το που την τραβας?

Facebook Photos, now with facial recognition auto-tagging

Το παλικάρι έδειξε πως και μόνο σύνδεση wifi και κλειστό το 3G το κινητό έστελνε πληροφορίες και μάλιστα δοκίμασε https και έστειλε όλο το url μαζί με το encryption πισω στο carrier IQ. Βάλε τώρα κανας καμμένος να εβαλε web-banking απλο το κινητό του και να πιστεύει οτι είναι ασφαλές ...

εχει πολυ ψωμί η υπόθεση :p

Ξαναπόσταραν και πριν την είδηση αυτή. Λέει πάντως ότι παρ' ότι υπάρχει το Carrier IQ έχει πρόσβαση σε πολύ περιορισμένες πληροφορίες, αλλά επίσης by default ΔΕΝ στέλνει αυτές τις πληροφορίες.

Ξαναπόσταραν και πριν την είδηση αυτή. Λέει πάντως ότι παρ' ότι υπάρχει το Carrier IQ έχει πρόσβαση σε πολύ περιορισμένες πληροφορίες, αλλά επίσης by default ΔΕΝ στέλνει αυτές τις πληροφορίες.

Και επίσης στο iPhone υπάρχει πολύ εύκολος τρόπος απενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για τους άλλους:

Setting > General > About > Diagnostics & Usage

Στο δικό μου ήταν Disabled, αλλά δε θυμάμαι αν με ρώτησε κατά την εγκατάσταση του iOS 5.0 ή είναι έτσι by default.

Δηλαδή το θέμα είναι ποιος σε παρακολουθεί ποιο διακριτικά;

Γιατί παρακολούθηση λέγετε όποιο επίθετο και αν βάλεις μπrοστά

Όταν μπορείς να το απενεργοποιήσεις, τότε ΔΕ σε παρακολουθεί κανείς. Δε χρειάζεται και πολύ μυαλό, ούτε να ξέρεις πολλές λεπτομέρειες για να κλείσεις κάτι που λέει "Send data".

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.