Nephiλiμ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2011 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=T17XQI_AYNo]Carrier IQ Part #2 - YouTube[/ame] Android Phones Log Everything You Do Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 1, 2011 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 οχι το android, το Carrier IQ ! According to a developer on the XDA forums, TrevE, many Android, Nokia, and BlackBerry smartphones have software called Carrier IQ that allows your carrier full access into your handset, including keylogging, which apps have been run, URLs that have been loaded in the browser, etc."CarrierIQ: Most Phones Ship With "Rootkit" - Slashdot Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Δεκέμβριος 1, 2011 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Και στα nokia γίνεται αυτό. Καλό μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 1, 2011 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Android Phones Log Everything You Do Περιμένω τις απαντήσεις όλων αυτών που έκραζαν την Apple για το location logging, που στο κάτω κάτω, δεν το έστελνε πουθενά... οχι το android, το Carrier IQ ! Κορυφαία τα σχόλια από κάτω... It doesn't matter, Android is open source! Και τι με αυτό ρε ηλίθιε;;; Θα κάτσει ο καθένας από τα εκατομμύρια των χρηστών να πειράξει τον κώδικα;;;;; Κολλημένα ζώα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Δεκέμβριος 1, 2011 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 ...and iOS.ΥΓ: Θελει θεμα γιατι σηκωνει συζητηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 1, 2011 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 ...and iOS. To link δεν πάει πουθενά. Αν όμως κάνεις αναζήτηση και πας στο 1ο άρθρο θα δεις ότι για το iOS υπάρχουν απλά references για την εφαρμογή, αλλά όχι η εφαρμογή. Και για ποιο λόγο ακριβώς είναι τα παραπάνω ποστς στο ΠΟΘ; Δε φταίμε εμείς, moderator το άρχισε Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Δεκέμβριος 1, 2011 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Εδω (και εδω). Θα μας δειρει ο αλλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Δεκέμβριος 1, 2011 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 χωρίς να ξέρω νομίζω οτι απο πάντα γινόταν και απλά κανείς δε σε ενημέρωνε, το ios δεν ξέρουμε λόγω κλειστού κώδικα τι στέλνει και που. το android σε κατασκοπεύει μέσα απο κάθε εφαρμογή, στέλνεις δλδ όλα αυτά τα καλούδια (τηλεφωνικούς καταλόγους,ταυτότητα κινητού,κλήσεις κλπ σε κάθε τυπάκο που έχει γράψει εφαρμογή. δυσκολεύομαι να κάνω Update σε οτιδήποτε, κάθε προηγούμενη έκδοση ήθελε πρόσβαση λιγότερα βαθιά.Ακόμα και το ξυπνητήρι(για το καλό μου) όπως με ενημέρωσε developer,μέλος του forum σε διπλανό νήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 1, 2011 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Εδω (και εδω). Ρε συ, διάβασε και λίγο το κείμενο.... that the company also may have hooks into Apple's iOS What exactly that binary is able to access or how it may communicate with either carriers or Carrier IQ is not yet known, though there are references to an IQAgent log on the device as well as references to collector.sky.carrieriq.com. For versions 4.0 and 5.0, Intell on MacRumors' forums has found similar references to the http://collector.sky.carrieriq.com location within /usr/bin/awd_ice2, although we have not independently verified that yet. Again, no clear word on just what is or is not being tracked or collected. However, the good news is that it does not appear to actually send any information so long as a setting called DiagnosticsAllowed is set to off, which is the default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Δεκέμβριος 1, 2011 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 ...στο Λονδινο που μένω ειναι η πολη του Big Brother. Ξερουν ανα πασα στιγμη που βρισκομαι (oyster, cctv) ...γι αυτό είναι όλοι τους κυριούλες! ....οποτε και να με τσεκαρουν και απο το κινητό ειναι το λιγοτερο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Δεκέμβριος 1, 2011 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 να κρύβεσαι στις εκκλησίες.... το λέγανε στο Tournament Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Δεκέμβριος 1, 2011 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Δεν εχει σχεση με το android per se αλλα με εφαρμογες συγκεκριμενων μοντέλων και πάροχων στην αμερικη (call me Verizon) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Δεκέμβριος 1, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 -δεν εκανα εγω το θεμα ε- εγω απλα εβαλα στο ΠΟΘ το βιντεατσι και ΚΑΠΟΙΟΣ εκανε νεο θεμα και με τιτλο τυπου "μας ψεκαζουν". Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Δεκέμβριος 1, 2011 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Ρε συ, διάβασε και λίγο το κείμενο.... Εγραψα καπου κατι? Την ειδηση εδωσα απλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Δεκέμβριος 1, 2011 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Εγραψα καπου κατι? Την ειδηση εδωσα απλα... Η συζήτηση είναι ότι αυτό συμβαίνει στα Adnroid, BB, Nokia και συμπληρώνεις "and iOS". Κι αυτό σου λέω, ΔΕ συμβαίνει στα iOS, γιατί το link που έβαλες λέει για ίχνη και πιθανή χρήση και όχι εξακριβωμένα πράγματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Δεκέμβριος 1, 2011 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 [παράνοια mode on] Θεωρώ πως κάτι τέτοιο ήταν σίγουρο. Μου κάνει πιο πολύ εντύπωση πως κάποιοι πέφτουν από τα σύννεφα βλέποντας τέτοιες ειδήσεις. Ή γελάω με κάποιους άλλους που προσπαθούν να αποφύγουν τέτοιες καταστάσεις πχ μη χρησιμοποιώντας τον ρουφιανο-chrome αλλά επιμένωντας σε firefox Έχουμε παλικάρι στη δουλειά που είναι freak και δε θέλει να ξέρει κανείς τι κάνει, τι κοιτάει στο νετ, που είναι κ.λπ.. Ο ίδιος όμως, επειδή ξέρει καλά πως λειτουργούν πολλές συσκευές, ξέρει πως ακόμα και τα κλειστά κινητά, δηλώνουν κάπου, που βρίσκονται. Με το που καταργήθηκε η ανωνυμία στα κινητά, έστειλε έναν πακιστανό να του πάρει ένα καρτοκινητό και κυκλοφορεί με αυτό μόνο. :hang3: Δεν έχω προγραμματίσει σε android ή ios αλλά φιλαράκι μου, μου έχει πει πως περιέχονται τρελές κλάσεις που ουσιαστικά δε χρειάζονται κάτι, αλλά κρύβουν πολλά ύποπτα κομμάτια. Ή ότι γενικώς ένα κινητό ή pc κάνει τρελή κίνηση "προς τα πάνω" αν το παρακολουθήσεις λιγάκι. Ειδικά από εδώ και πέρα που όλα είναι στο σύννεφο, θεωρώ ξεκαρδιστικό που κάποιοι νομίζουν πως κρύβουν κάτι μόνο για τους εαυτούς τους. Καλύτερα είναι να το αποδεχτούμε όλο αυτό και να προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν να κρατάμε πράγματα για εμάς και τα δικά μας πρόσωπα και να μη "περνάμε" όλη μας της ζωή μέσα από δίκτυα και συσκευές. Κανείς δεν ενδιαφέρεται συγκεκριμένα για εμάς. Αλλά είμαστε μονάδες πληροφορίας που σίγουρα τα στοιχεία μας κάπου χρησιμεύουν... [παράνοια mode off] Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Δεκέμβριος 1, 2011 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 [MENTION=173]Wizard![/MENTION]Δεν εγραψα πως συμβαινει στα iOS. Εγραψα πως η φαση παιζει και στα iOS (υπαρχει το προγραμμα, μερη αυτου, active/inactive, whatever). Εδωσα τα links και ο καθενας ας εβγαζε συμπερασμα του...Το θεμα πρεπει να ειναι γενικο για το CarrierIQ μιας και απ'οτι φαινεται, δεν συμβαινει σε ολα τα Android/Nokia κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Δεκέμβριος 1, 2011 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Περιμένω τις απαντήσεις όλων αυτών που έκραζαν την Apple για το location logging, που στο κάτω κάτω, δεν το έστελνε πουθενά... Κορυφαία τα σχόλια από κάτω... Και τι με αυτό ρε ηλίθιε;;; Θα κάτσει ο καθένας από τα εκατομμύρια των χρηστών να πειράξει τον κώδικα;;;;; Κολλημένα ζώα.... Η ένστασή μου ήταν στο γενικό "το android σε παρακολουθεί". Και όπως φαίνεται το android (ή το κάθε OS εκτός από το iOS που σε παρακολοθεί/θούσε by default - βλέπε ανάλογο θέμα) δεν σε "παρακολουθεί" αλλά συγκεκριμένες εφαρμογές που μπορεί να τρέχουν στο κινητό σου (είτε είναι προεγκατεστημένες από τον mobile manufacturer τον εισαγωγέα την εταιρία κινητής ή τον χρήστη). Τέτοια είναι το Carrier IQ ή το Google Latitude.Προσωπικά δεν έχω τηλεφωνικό αριθμό (ουτε καν sim μέσα) παρόλο που έχω android. Τα 2 ανδροιδ phones που πέρασαν από χέρια μου (ZTE Blade & Ideos X5) δέν είχαν "μαμά" τέτοια software. -δεν εκανα εγω το θεμα ε-εγω απλα εβαλα στο ΠΟΘ το βιντεατσι και ΚΑΠΟΙΟΣ εκανε νεο θεμα και με τιτλο τυπου "μας ψεκαζουν". Εσύ απλά έγραψες Android Phones Log Everything You Do που είναι η μισή αλήθεια, χειρότερη και από το ψέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Δεκέμβριος 1, 2011 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Αν είχα χρόνο και χρηματοδότη, θα έγραφα ένα firewall για android/ios... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Δεκέμβριος 1, 2011 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Αν είχα χρόνο και χρηματοδότη, θα έγραφα ένα firewall για android/ios... Το θέμα είναι πόσο "χαμηλά" θα σε άφηνε να κόβεις τη χρήση του δικτύου και αν θα σου επέτρεπε να κόβεις κίνηση συστήματος. Όταν λέω επέτρεπε, εννοώ αν θα ήταν δυνατό ή θα δημιουργούσε δυσλειτουργίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.