Iraklis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 1, 2011 Καλησπερα thelabites μου υπαρχει ενα προβλημα και χρειαζομαι τα φωτα σαςπροεχθες αγορασα ενα ssd kingston 64gb το συνδεσα κανονικα οπως και στους σκληρους δισκους ολα καλα αλλα δεν εβλεπα διαφορα διοτι οπως λογικο φαινεται δεν ηταν το λειτουργικο εγκατεστημενο στο ssd αλλα στο σκληρο οποτε ειπα να το κανω φορματ ωστε να ορισω στον ssd διαμορφωσα και το σκληρο και το ssd και φυσικα ορισα λειτουργικο στο ssd μετα το φορματ οταν φορτωνει τα windows μπαινω στον υπολογιστη μου και βλεπω οτι δεν υπαρχει καποιο εικονιδιο για το σκληρο δισκο αλλα στην διαχειριση συσκευων φαινεται οτι το διαβαζει :S διαβαζει μονο το ssd οποτε ειπα να ξαναδοκιμασω αλλα παλι τα ιδια, αλλαξα τις θυρες του παλι τα ιδια οριζω λειτουργικο μονο στο σκληρο και η πλακα ειναι διαβαζει και το σκληρο αλλα και το ssd δυστηχως η ταχυτητες χαμηλες λογικο, προσπαθησα να βαλω οτι drivers τελευταιο υπαρχει αλλα λεει οτι εχει το τελευταιο προσφατο drivers, πιστευεται οτι παραδινει πνευμα ο σκληρος ; η συμβαινει κατι αλλο σ'αυτες τις περιπτωσεις ;
venom7 Δεκέμβριος 1, 2011 #2 Δεκέμβριος 1, 2011 Συμβαίνει ότι δε μπορώ να βγάλω άκρη από αυτά που γράφεις όπως τα γράφεις!!!Βάλε καμιά τελεία και εκφράσου λίγο καλύτερα,για να καταλάβουμε και εμείς και να σε βοηθήσουμε!
Iraklis Δεκέμβριος 1, 2011 Author #3 Δεκέμβριος 1, 2011 Λοιπον θα ξαναπροσπαθησω να γραψω οσο ποιο λιανα γινεται.λοιπον πηρα ενα ssd kingston 64gb το συνδεσα στον υπολογιστη του πατησα και ενα γενικο φορματ καλου κακου ορισα λειτουργικο στο ssd αλλα δεν διαβαζει το σκληρο μου δισκοαν ορισω στο σκληρο μου δισκο λειτουργικο τοτε διαβαζει και το σκληρο αλλα και το ssd μουεψαξα και για drivers αλλα εχω τις τελευταιες εκδοσεις τουαλλαξα θεσεις στην θυρα SATA δεν αλλαξε κατι Το Προβλημα σε ολη αυτην την φαση ειναι οτι δεν υπαρχει πουθενα ο σκληρος δισκος στον υπολογιστη μου αλλα μονο το ssd.
venom7 Δεκέμβριος 1, 2011 #4 Δεκέμβριος 1, 2011 1)Αλλά αν τον έχεις σαν δεύτερο και μπουτάρεις από τον άλλον στον βλέπει τότε στα windows τον ssd?2)Βασικά μήπως επειδή έχεις δύο λειτουργικά,ένα σε κάθε δίσκο,γίνεται κάποιο μπέρδεμα?3)Όταν λες όρισες λειτουργικό αλλά δεν το διαβάζει τότε...α)πως όρισες λειτουργικό αφού δεν τον διαβάζει?β)που το βλέπεις\διαπιστώνεις ότι δεν τον διαβάζει?Στο μπουτάρισμα στην αρχική οθόνη?Στο bios? Για ψάξου λίγο μήπως θέλει καμιά ρύθμιση\αλλαγή στο bios.Μία αρχική δοκιμή...για βάλε τον ssd μόνο του πάνω στο σύστημα και βγάλε εντελώς τον άλλον και sata ρεύμα αλλά και ανάγνωσης εννοείτε.
Iraklis Δεκέμβριος 1, 2011 Author #5 Δεκέμβριος 1, 2011 1)Αλλά αν τον έχεις σαν δεύτερο και μπουτάρεις από τον άλλον στον βλέπει τότε στα windows τον ssd?2)Βασικά μήπως επειδή έχεις δύο λειτουργικά,ένα σε κάθε δίσκο,γίνεται κάποιο μπέρδεμα?3)Όταν λες όρισες λειτουργικό αλλά δεν το διαβάζει τότε...α)πως όρισες λειτουργικό αφού δεν τον διαβάζει?β)που το βλέπεις\διαπιστώνεις ότι δεν τον διαβάζει?Στο μπουτάρισμα στην αρχική οθόνη?Στο bios?Για ψάξου λίγο μήπως θέλει καμιά ρύθμιση\αλλαγή στο bios.Μία αρχική δοκιμή...για βάλε τον ssd μόνο του πάνω στο σύστημα και βγάλε εντελώς τον άλλον και sata ρεύμα αλλά και ανάγνωσης εννοείτε. 1ο οχι αν μπουταρο δεν το βλεπει στα windows2ο οχι ενα λειτουργικο ειχω αφου εγραψα και πριν εκανα διαμορφωση σε ολα τα διαμερισματα και ενα οριστικο φορματ.3ο Ενοουσα οτι εβαλα τα windows στο ssd και οχι στο σκληροα) Ορισα λειτουργικο στο ssd αλλα εκει επαιζε κατι αλλο στην εγκατασταση εδειχνε βεβαια το σκληρο δισκο μπορουσα να το διαμορφωσο αλλα οταν φορτωνε η επιφανεια εργασιας και εμπαινα στον υπολογιστη μου δεν ειχε τα εικονιδια με τους σκληρους εκει κολουσα, αλλα μονο το εικονιδιο SSD!!!β) στην επιφανεια εργασιας προς τον υπολογιστη με τα εικονιδια σκληρων δισκων εκει το διαπιστωσα οτι δεν διαβαζει βεβαια μπορει να κανω και λαθος εδω.οποτε σκεφτηκα να βαλω το προγραμμα EASEUS partition και διαπιστωσα μεσα στο προγραμμα οτι το αναγνωριζει οποτε δοκιμασια να κανω καινουργια διαμερισματα και λυθηκε το προβλημα ολα ενταξει να σου πω λιγο, χρειαζεται κατι αλλο να κανω με τον ssd δλδ να βαλω καποιο προγραμμα για να τρεχει ακομα ποιο γρηγορα, κατι ειχα διαβασει για "trim" αν και δεν ξερω τι κανει το τριμ αλλα λεω να δοκιμασω...
drizztgr Δεκέμβριος 1, 2011 #6 Δεκέμβριος 1, 2011 Πιο πιθανό να μην εχουν περάσει τα windows σαν ενεργο το 2ρο HDD! Πανε control panel ---> Administrative Tools ----> Computer management ----> κλικαρε το storage ---> Disk Management. Θα δεις και τους 2 σκληρους λογικά + τα CDroms κτλ! Πατα δεξί κλικ στο σκληρό που θές και πατα Mark partition as Active! Λογικά αυτο θα λήσει το προβλημά σου! Be well have fun!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.