Jump to content

Αλλαγη μητρικης χωρις αλλαγη λειτουργικου.

aqua

Recommended Posts

Καλησπερα,γινεται να κρατησω την παλια μου εγκατασταση Vista x64 και να αλλαξω μητρικη χωρις να μπω στη διαδικασια για clean install?

Θα μεταβω απο intel x38 chipset σε intel x79 αν αυτο παιζει καποιο ρολο και διευκολυνει την κατασταση,επισης αυτη τη στιγμη η εγκατασταση των Vista ειναι πανω σε raid-0.

ΠΡΟΣΕΞΕ.... μπορει να γινει, αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι θα πετυχει.

με τα 7αρια το εχω κανει και στα 2 μου πισια. ομως για να πετυχει, θα κανεις καποια απλα βασικα βηματα!

1. πρωτο και κυριοτερο κρατας BACK UP απο τα αρχεια που δεν θες με κανενα τροπο να χασεις, διοτι οπως ειπα δεν ειναι σιγουρο 100% οτι θα πετυχει η εγχειρηση!!

2. αφου κανεις BACK UP, αρχιζεις και καθαριζεις προσεκτικα, ο,τι drivers και προγραμματα εχουν σχεση με την μητρικη. chipset, Lan, Audio, VGA... κλπ.

3. αλλαζεις την μητρικη.

4. αφου τσεκαρεις οτι τα εχεις συνδεσει ολα οκ, μπουταρεις και μπαινεις BIOS με την πρωτη φορα! κανεις οτι ρυθμισεις εχεις, και ενεργοποιεις το RAID, για να μπορεσει να δει το RAID σου!

σε περιπτωση που εχεις σπασει το RAID σε 2 κομματια, προσεχε να βαλεις και το Boot sequence σωστα, ωστε να μπουταρει απο το μερος που εχεις τα windows..!

5 save and exit, και αν εχουν γινει ολα οκ, λογικα θα μπεις στα windows και θα περασεις τους νεους drivers της νεας μητρικης!!

Γινετε και μεχρι στιγμης δεν εχει υπάρξει μηχάνημα να μην εχει bootαρι! Ειμαι στη δουλειά δυστηχώς οπότε θα περημένεις μέχρι τ'απόγεμα να σου δώσω ενα edit για τη registry να κάνεις τη δουλειά σου! Αν βεβαια απο Intel πάς σε AMD θέλει και ενα hotfix για να πετύχει αλλιώς θα εχεις BSOB γιατι δεν θα αναγνωρίζει τη CPU!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.