Jump to content

Αργεί στην επαναφορά παιχνιδιών

Kostas_Sky

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω το παρακάτω σύστημα αλλα όταν παίζω και κάνω minimize π.χ. για να αλλάξω τραγουδι κτλ στην επαναφορά σε full screen μου κάνει γύρω στα 10-15 δευτερόλεπτα.Είναι μαύρη η οθόνη αυτό το διάστημα και απλά αλλάζει ο κέρσορας και γίνεται σαν αυτό του παιχνιδιού.Μέχρι στιγμής και στο LOL και στο crysis2 μου εμφανίζει το πρόβλημα.Δεν έχω δοκιμάσει άλλα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Amd phenom II X6 1090t 3.2

RAM:8gb ram kingston hyper x

GPU:ATI ASUS 6950 2gb

SSD:M4 crucial 60gb

απο amd δεν έχω ιδέα αλλά το υπολοιπο σύστημα είναι πολύ δυνατό..αρα υποθετω και η cpu. Αυτό που ευθυνεται για την γρήγορη επαναφορά είναι ο ssd. Μπορεί να μην έχεις καλή ταχύτητα στην random αναγνωσή. Eπειδή λες για μουσική και παιχνίδια μαζί, tο κάνει και όταν δεν παίζεις μουσική? Δοκίμασες με άλλον player?

Το Paging file το έχεις κλείσει? Επίσης κανένα toolbox, εχει ο ssd για να τρέξει κανα optimiazation?

Γενικά η απόδοση του ssd είναι καλή?? Τweaks του έχεις κάνει?

ναι απλά όσο καλη ταχύτητα και να μην έχει ενας ssd σίγουρα είναι καλύτερος απο έναν συμβατικό και σε συμβατικο το έχει δει το παιχνιδι αυτό και κάνει αμέσως επαναφορά οπότε δεν νομίζω να ειναι ο ssd.Το paging file όχι δεν το έχω κλεισει και δεν ξέρω τι είναι..α και μάλλον δεν υοθ έχω κάνει tweaks. για δώσε καμιά επιπλέον info

Εγώ θα σε ρώταγα αν έχεις κάνει overclock cpu και μνήμες και άν έχεις latest catalyst drivers . ΑΝ έχεις κάνει overclock ρίξε τα ρολόγια στο default , βαλε και τελευταίους drivers και δές αν στο κάνει .

Με ένα φίλο μου έχουμε τον ίδιο επεξεργαστή, αυτός έχει καλύτερη μνήμη ddr3, εγώ ddr2 έχει καλύτερη μητρική και καλύτερη κάρτα, και οι δύο έχουμε κλοκλαρει. Εγώ έχω ssd όταν παίζουμε mw2 ή mw3, εγώ μπορω να βγω στο desktop αυτός όχι..

Το Page file είναι εικονική μνήμη. Αντί να γράφει στην ram γράφει στον δίσκο. Τα παιχνίδια καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ραμ, έχεις και τον Player ανοικτό, οπότε όταν θες να κάνεις ελαχιστοποιήση ίσως μερος της μνήμης να αδείαζει και να μπαίνει στον σκληρό γιαύτό μεχρι να γίνει η δουλεια να καθυστερεί..

Αφού έχεις πολύ ραμ δεν νομίζω να χρειάζεται (άσε που θα ελευθερώσεις χώρο στον ssd) How to: Disable the page file

Όσο για τα tweaks ψάξε λίγο στο google..SSD Tweak Guide

Αλήθεια μήπως έκανες ανασυγκρότηση στον ssd?

npetras έγραψε:
Εγώ θα σε ρώταγα αν έχεις κάνει overclock cpu και μνήμες και άν έχεις latest catalyst drivers . ΑΝ έχεις κάνει overclock ρίξε τα ρολόγια στο default , βαλε και τελευταίους drivers και δές αν στο κάνει .

¨οχι δεν έχω κάνει overclocking αν και θέλω απλά δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα του.

patirgerasimos έγραψε:
Με ένα φίλο μου έχουμε τον ίδιο επεξεργαστή, αυτός έχει καλύτερη μνήμη ddr3, εγώ ddr2 έχει καλύτερη μητρική και καλύτερη κάρτα, και οι δύο έχουμε κλοκλαρει. Εγώ έχω ssd όταν παίζουμε mw2 ή mw3, εγώ μπορω να βγω στο desktop αυτός όχι..

Το Page file είναι εικονική μνήμη. Αντί να γράφει στην ram γράφει στον δίσκο. Τα παιχνίδια καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της ραμ, έχεις και τον Player ανοικτό, οπότε όταν θες να κάνεις ελαχιστοποιήση ίσως μερος της μνήμης να αδείαζει και να μπαίνει στον σκληρό γιαύτό μεχρι να γίνει η δουλεια να καθυστερεί..

Αφού έχεις πολύ ραμ δεν νομίζω να χρειάζεται (άσε που θα ελευθερώσεις χώρο στον ssd) How to: Disable the page file

Όσο για τα tweaks ψάξε λίγο στο google..SSD Tweak Guide

Αλήθεια μήπως έκανες ανασυγκρότηση στον ssd?

Οκ το pagefile..βασικά να το απενεργοποιήσω? γιατι διάβασα σε μερικά φορουμ οτί μετά έχει αστάθειες το σύστημα.Προς το παρόν το έβαλα να παίρνει απο έναν άλλο σκληρό 1TB που έχω για να μη μου πιάνει χώρο στν ssd.Τα tweaks δεν τα είδα ακόμα αλλά θα τα καοιτάξω.Ανασυγκρότηση ξέρω πως δεν πρέπει να κάνεις στον ssd αλλα δεν νομίζω να σ'αφήωουν και τα windows...

η αστάθεια είναι ότι αν γεμίσει η μνήμη ραμ τότε θα πετάξει ένα μηνυμα θα κολλήσει και θα κάνει επανεκίνηση. Είτε το κρατάς στον ssd είτε το βγάζεις. Μην το βάλεις σε άλλο σκληρό γιατί θα είναι πιο αργό στο γραψε σβήσε.

Έχεις το τελευταίο firmware στον δίσκο? Η εταιρεία του έχει κάποιο πρόγραμμα υποστήριξης για τον ssd ώστε να αποδιδει καλύτερα? Μπορείς να βγεις στο desktop γρήγορα όταν δεν παίζεις μουσική?

Λοιπόν.. δικιά μου βλακεια που ξέχασα να το πω..

Το lol ειναι στον ssd και αργει.To crysis είναι στον συμβατικό όμως και αργει και αυτό.Έκανα αυτό με το pagefile αλλά τίποτα..Ανοίγει το παιχνίδι ακούγεται η μουσική του φαίνεται ο διαφορετικός κέρσορας αλλά τίποτα.. οπότε μάλλον δεν ειναι απο τον ssd.

Καμιά άλλη ιδέα?

Δεν έχω κάνει update to firmware του ssd .. θα ψάξω τώρα για software..

σου είναι απαραίτητο να το κάνεις αυτό ενώ είσαι mid-game? γιατί όταν έχει τσιτώσει το μηχάνημα τα δίνει όλα το να του ζητάς εσύ να ελαχιστοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα και να το επαναφέρει μετά από λίγο είναι ζόρικη διαδικάσία, γιατί ότι διεργασίες και threads έχει ανοίξει ο επεξεργαστής πρέπει να αλλάξουν προτεραιότητα..Δεν μου φαίνεται να έχεις πρόβλημα ενώ παίζεις παιχνίδι πατάς pause και βγαίνεις εκτός. Μπορεί επίσης να φταίνε και τα παιχνίδια σαν προγραμματα. Αν είσαι στο lobby κάνει τα ίδια?

Και τι άλλο να κάνεις? Ψάξε για ιους ανασυγκρότησε τους δίσκους σου (εκτός ssd) Κανε update στα drivers

μα το θέμα είναι ότι σε internet cafe με χειρότερους υπολογιστές το κάνει κατευθειαν.Στο lol όταν έχεις death περιμένεις γύρω στο 1 λεπτό για να παίξεις.. οπότε εκείνη την ώρα βάζεις τραγουδια κτλ. και στην τελική μηχάνημα 1000€ μου φαίνεται κάπως να μην μπορεί να το κάνει μεγιστοποίηση γρήγορα εχώ άλλα χαμηλότερης αξίας να μπορούν.Μήπως έιναι θέμα επεξεργαστή?

όντως είναι περιεργο.. Μήπως τρέχεις πολλές διεργασίες? Ποσό καιρό έχεις να κάνεις φορμάτ? Τι Windows τρέχεις? Γενικά οι επιδόσεις του υπολογιστή σου ειναι οκ?

Δοκίμασε αυτά που σου είπα πιο πάνω.. Driver update Και firmware update. Μήπως να έριχνες λίγο τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού στα γραφικά?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.