Jump to content

p4 3.0@3.6 να τον κρατησω?

zpower

Recommended Posts

Σημερα ειπα να δοκιμασω τον cpu μου εχοντας βαλει 3/2 στις μνημες ωστε να μην βγαλουν errors,το μοβο ειναι abit ic7-g...

Το stepping του cpu ειναι SL6WK MALAY L341B136 και εχει 12 caps απο κατω...

Ανεβαινε αρκετα η θερμοκρασια και εβαλα και δευτερο ανεμηστηρακι πανω στην cpu προσορινα για να κανω prime..(συντομα θα βαλω water..)

Με default ταση 1.47-1.50 εφτασα 3.500 mhz... διπλο prime stable Δοκιμασα με λιγο παραπανω(1.65 στο bios αλλα κανει undervoltage και πραγματικα ειναι 1.58-.1.60v και εφτασα 3607... διπλο prime stable 1 ωρα+

Λογω της μεγαλης θερμοκρασιας δεν δοκιμασα με παραπανω ταση....

1.jpg

Τι λετε να τον κανω τον cpu?? Ειναι καλο κομματι??να τον κρατησω ή μηπως να κοιταξω να βρω κανέναν ακομα καλύτερο??

...και μενα ο δικος μου SL6WK Malay ειναι και εχει την ιδια συμπεριφορα......με 1.76 full load (Λογo udervoltage της Asus ) ειμαι 3840 stable .....τι να σου πω...βαλε νερακι να τον παιδεψεις λιγο ακομα και μετα βλεπεις.....;)

Συμφωνω και γω. Μην τον δωσεις. Εχω δοκιμασει 4 3.0C και ολοι τους τερματιζαν στα 3.5-3.6ghz. Αυτος που εχω τωρα φτανει 3.7ghz αλλα ειμαι αρκετα τυχερος. Ανεβασε το vcore στα 1.65ν για αρχη, δες αν ανεβαινεις κι αλλο, αν οχι περιμενε το watercooling.

Και εγω έχω ενα 3.0c DSL6WK-MALAY-L343B302 ο οποίος ανέβηκε στα 3.554(237χ15) με default τάση και στα 3660 (244χ15) με 1.65V αλλα λόγω της ASUS έπαιζε η τάση και δεν ανέβαινε άλλο. Το καλοκαίρι μάλλον θα κάνω το vdroop mod και ελπίζω να ανέβει αλλο λίγο.

Ψύξη sp94 - enermax 0.90 - AS5.

Εγώ θα τον έδινα τώρα που έχει κάποια αξία ακόμα και θα έπαιρνα A64 που και γρηγορότεροι είναι, αλλά και λιγότερες απαιτήσεις σε ψύξη έχουν. Ακόμα και οι χειρότεροι Α64 είναι αρκετά καλύτεροι από έναν Π4 3.6 ιδιαίτερα στα παιχνίδια.

Αρχική απάντηση από tristeno

Εγώ θα τον έδινα τώρα που έχει κάποια αξία ακόμα και θα έπαιρνα A64 που και γρηγορότεροι είναι, αλλά και λιγότερες απαιτήσεις σε ψύξη έχουν. Ακόμα και οι χειρότεροι Α64 είναι αρκετά καλύτεροι από έναν Π4 3.6 ιδιαίτερα στα παιχνίδια.

Σχεδον τα ιδια ερχετε με τον A64 στα παιχνιδια και εχει και ΗΤ....η intel μου φαινετε γενικα καλυτερη σαν πλατφορμα απο την amd(chip&cpu) γι'αυτο και δυσκολο να παω σε Α64...

επισης μου φαινετε νωρις για να μεταβω στα 64bit...(βλεπω δηλαδη οτι αυτην την κινηση την εκανε η amd, επειδη δεν μπορουσε να ανταγωνιστει την Intel στα 32bit...) Ετσι βλεπω να πηγαινω στα 64bit αργοτερα(οταν εχει βγει και pciexpress και ddr2)

Αυτη την γνωμη εχω...και γι'αυτο σκεφτομουν μηπως μπορουσα να βρω εναν ακομα καλυτερο στο o/c intel cpu....:innocent:

Οι 64 εφαρμογές είναι εδώ και κυκλοφορούν.

Ακόμα και ο Α64 3000 είναι γρηγορότερος στα παιχνίδια από έναν 3.2. Αν μάλιστα πάρει και ένα λογικό oc είναι σαφώς πιο γρήγορος από τον Π4 στα 3.6.

Η ψύξη δεν σε ενδιαφέρει?

Koίτα εφαρμογές κλπ υπαρχουν καθώς και ώριμα λειτουργικά, πχ LINUX! Ο μόνος λόγος που δεν πάω σε 64 βιτ είναι γιατί έχω τον barton στα 2,7ghz και δεν νομίζω ότι θα κερδίσω τίποτα. Αντίστοιχα και εσύ, δεν χρειάζεται να περάσεις στα 64 βιτ γιατί έχεις ήδη ένα πολύ καλό μηχάνμα

Αρχική απάντηση από zpower

Μολις βαλω το water μερχι ποση ταση μπορω να του δωσω για καθημερινη λειτουργια ??Μεχρι 1.68v-1.7v ειναι οκ? η και με παραπανω δεν θα εχει problem?

Μην δώσεις πάνω απο 1.7 εγώ δεν θα το έκανα πάντος για λίγα Mhz...

και εγω τα ιδια αποτελεσματα εχω, αλλα εγω δε κολλαω στις τασεις. με 1.65v τρεχω ανετα 240fSB kai 3607cpu. με 1.75v παει ανετα 3750mhz (250fsb) αλλα επειδη δε κολαω του εχω δωσει και 1.9v κι τρεχει χαλαρα στα 266mhz fsb 3,99Mhz cpu. ενοειτε οτι κλασσικα χρησιμοποιω την ψυχτρα της intel αλλα με ανεμηστηρα απο volcano7+ ο οποπιος τροφοδοτηται με εως και 24v και φτανει τις 12000 στροφες (δεν θελετε να το ακοθσετε)....

σε όλες τις περιπτωσεις τρεχει μια χαρα τα παντα, αλλα πανω απο τα 242 fsb πρεπει να βαλω τις μνημες στο 5/4 οποτε χανω πολυ εκει και δεν συμφερει καθόλου. επίσης οταν ο ανεμηστηρας δουλευει πανω απο τις 7000 στροφεσ ειναι σχεδον αδυνατο να δουλεψεις με το pc απο το θορυβο.

παρακαλω μην κανετε σχολια για νερο γιατι δεν προκειτε ποτε να το χρησιμοποπιήσω (η ετσι λεω τουλαχιστον)

οι παλιοι θα θυμουνται την αφοσιωση μου στον αερα και στα περισσοτερα mhz με default cooling...

Αρχική απάντηση από [pan]oc [Σήμερα, στις 11:37]

και εγω τα ιδια αποτελεσματα εχω, αλλα εγω δε κολλαω στις τασεις. με 1.65v τρεχω ανετα 240fSB kai 3607cpu. με 1.75v παει ανετα 3750mhz (250fsb) αλλα επειδη δε κολαω του εχω δωσει και 1.9v κι τρεχει χαλαρα στα 266mhz fsb 3,99Mhz cpu. ενοειτε οτι κλασσικα χρησιμοποιω την ψυχτρα της intel αλλα με ανεμηστηρα απο volcano7+ ο οποπιος τροφοδοτηται με εως και 24v και φτανει τις 12000 στροφες (δεν θελετε να το ακοθσετε)....

σε όλες τις περιπτωσεις τρεχει μια χαρα τα παντα, αλλα πανω απο τα 242 fsb πρεπει να βαλω τις μνημες στο 5/4 οποτε χανω πολυ εκει και δεν συμφερει καθόλου. επίσης οταν ο ανεμηστηρας δουλευει πανω απο τις 7000 στροφεσ ειναι σχεδον αδυνατο να δουλεψεις με το pc απο το θορυβο.

παρακαλω μην κανετε σχολια για νερο γιατι δεν προκειτε ποτε να το χρησιμοποπιήσω (η ετσι λεω τουλαχιστον)

οι παλιοι θα θυμουνται την αφοσιωση μου στον αερα και στα περισσοτερα mhz με default cooling...

Χαρας στο κουραγιο σου φιλε να κανεις oc με τη ψυκτρα της μαμας. Στα χαλαρα 3.99ghz εχεις κανει κανα prime?

Οσο για το 1.9ν θα σου προτεινα να μην τον εχεις εκει για πολυ καιρο... ;)

Αρχική απάντηση από jogi

Ο μόνος λόγος που δεν πάω σε 64 βιτ είναι γιατί έχω τον barton στα 2,7ghz και δεν νομίζω ότι θα κερδίσω τίποτα. Αντίστοιχα και εσύ, δεν χρειάζεται να περάσεις στα 64 βιτ γιατί έχεις ήδη ένα πολύ καλό μηχάνμα

κανεις λαθος θα κερδισεις εκτος αν δεν καταφερεις να περασεις τα 2350 με τον Α64

:)

Αρχική απάντηση από zpower

Σχεδον τα ιδια ερχετε με τον A64 στα παιχνιδια και εχει και ΗΤ....η intel μου φαινετε γενικα καλυτερη σαν πλατφορμα απο την amd(chip&cpu) γι'αυτο και δυσκολο να παω σε Α64...

επισης μου φαινετε νωρις για να μεταβω στα 64bit...(βλεπω δηλαδη οτι αυτην την κινηση την εκανε η amd, επειδη δεν μπορουσε να ανταγωνιστει την Intel στα 32bit...) Ετσι βλεπω να πηγαινω στα 64bit αργοτερα(οταν εχει βγει και pciexpress και ddr2)

Αυτη την γνωμη εχω...και γι'αυτο σκεφτομουν μηπως μπορουσα να βρω εναν ακομα καλυτερο στο o/c intel cpu....:innocent:

δηλαδη για να καταλαβο ο Α64 δεν ειναι 32βιτ?

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 13:51]

δηλαδη για να καταλαβο ο Α64 δεν ειναι 32βιτ?

Ειναι και 32bit και 64..το ξερω αυτο...απλα βλεπω οτι οι intel που ειναι μονο 32bit εχουν ιδιες και καλυτερες επιδοσεις με τους Α64 και δεν βλεπω λογω να παω σε αυτους απο τωρα...

Αρχική απάντηση από zpower [Σήμερα, στις 14:18]

Ειναι και 32bit και 64..το ξερω αυτο...απλα βλεπω οτι οι intel που ειναι μονο 32bit εχουν ιδιες και καλυτερες επιδοσεις με τους Α64 και δεν βλεπω λογω να παω σε αυτους απο τωρα...

Μάλλον μόνο εσύ φίλε μου το βλέπεις αυτό. Οι 64 έχουν σαφώς καλύτερες επιδόσεις στην πλειονότητα των εφαρμογών και οι διαφορές θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες όταν φτάσουν ακόμα περισσότερες εφαρμογές που να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους. Τα 32 bit απλά ....τέλος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.