Jump to content

Ανάκτηση δεδομένων από χαλασμένο σκληρό

gocu

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Καταρχήν έψαξα λίγο στο φορουμ των σκληρών και δεν βρήκα παρόμοια ανάρτηση, οπότε αν υπάρχει αντίστοιχο thread ένα προκαταβολικό συγγνώμη.

Στο θέμα τώρα.

Η αδερφή μου είχε έναν εξωτερικό WD και συγκεκριμένα αυτόν : WD P/N: WD5000ME-00 1509A

μέχρι που έφαγε την τούμπα του κ ηρέμησε. Το θέμα είναι ότι η sister θέλει τα δεδομένα της.

Δεν βρίσκομαι στην Αθήνα οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε ψαγμένες ερωτήσεις του στυλ αν χτυπάει κεφαλή πχ.

Πάντως από την κουβέντα που είχαμε της είπα όλα τα δυνατά κόλπα συνδεσμολογίας και επιμένει ότι δεν διαβάζεται πουθενά και με κανένα τρόπο ο σκληρός.

Της είπα να googlarei για εταιρίες ανάκτησης δεδομένων, όπως και έκανε.

Το πήγε σε μια και το αποτέλεσμα είναι ότι θέλουν 600 ευρώ !!!

Ρωτάω λοιπόν για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία/βοήθεια που μπορεί να μου δώσει κάποιος (πχ. κάποια φτηνη εταιρία που έχει ακουστά..κλπ )

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ

ΥΓ: Δεν έχω πολύ χρόνο,ούτε clean room, όυτε υπομονή, ούτε τα Balls άμα πάει κάτι στραβά να αντιμετωπίσω την αδερφή μου. Οπότε μόνο λύσεις που δεν περιλαμβάνουν κατσαβίδι από μένα

Τον πετάς πάνω σε ενα pcaki και τρέχεις 2-3 σουίτες ανάκτησης(ενα ενα οχι ολα μαζι).

Τις O&O disk recovery, το πρόγραμμα είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά ανάκτησης,απολα που εχω δοκιμάσει.

υπόψιν οτι η υπομονή ειναι βασικός παράγωντας στην διαδικασία.500Gb αν ειναι και γεμάτος να υπολογίζεις κανα 20ώρο ανάκτησης.

Τώρα αν δεν γυρίζει ο δίσκος θ α πρέπει να απευθυνθεις σε εταιρία recovery εκτός και αν εχεις πρόχειρα μηχανήματα για να γυρίσεις εσυ τα Platter..

Βασικά με το πέσιμο που έφαγε ο δίσκος η έπαθε μηχανικό πρόβλημα η χτυπήθηκε η πλακέτα γιαυτό δεν αναγνωρίζεται.Αμα δεν αναγνωρίζεται σαν συσκευή δεν πρόκειται να ανασυρεις τα αρχεία με κανένα πρόγραμμα. Όλες οι εταιρίες από ότι ξέρω ζητάνε ένα σωρό χρήματα για την ανάκτηση. Ένας τρόπος να ανασηρεις τα αρχεία του δίσκου είναι

να δεχτεί η ίδια η wd να κάνει τσάμπα αυτήν την δουλειά. Ένας γνωστός μου που είχε το ίδιο πρόβλημα επικοινώνησε με την wd και αυτοί αναλαβανε όλα τα έξοδα αποστολής, ανάκτησης και του δώσανε και έναν καινούργιο με τα αρχεία του μέσα. βέβαια στην περίπτωση του απλά είχε καεί ο δίσκος δεν είχε φάει τούμπες.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Από τη στιγμή που ο σκληρός δεν φαίνεται στον υπολογιστή και δεν μπορεί να γίνει softwarικά η ανάκτηση από μένα μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια εταιρία, έναν φίλο, οτιδήποτε που να μας κάνει τη δουλειά αλλά να μη μας γδύσει?

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Από τη στιγμή που ο σκληρός δεν φαίνεται στον υπολογιστή και δεν μπορεί να γίνει softwarικά η ανάκτηση από μένα μήπως μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια εταιρία, έναν φίλο, οτιδήποτε που να μας κάνει τη δουλειά αλλά να μη μας γδύσει?

Αν μπορείς προσπάθησε να βγάλεις την εξωτερική θήκη του δίσκου, για να το συνδέσεις στον υπολογιστή σου σαν εσωτερικό δίσκο και με ένα live cd ubuntu δεν αν φαίνεται, και να τον σώσεις .

ο mortisboy δεν μου εχει απαντήσει ακόμα σε pm που του έστειλα.

[MENTION=14346]MicAn[/MENTION] αυτοί φαίνονται όντως οργανωμένοι και σωστοί. Ελπίζω να μη σφάζουν κιόλας στις τιμές.

[MENTION=3658]vasi[/MENTION] φίλε ο σκληρός δεν φαίνεται στον υπολογιστή οπότε δεν θα το βλέπει και το linux.

Thanks για το feedback:T:

Δεν ειπες οτι ειναι εξωτερικός....τωρα googlara τον σειριακο..

Απλα βγαλτον απο την θήκη και κουμπωσε τον σε ενα σατα στην μητρική σου..λογικα αν γυριζουν τα platter θα στον δει το λειτουργικο.

Η αδερφή μου είχε έναν εξωτερικό WD και συγκεκριμένα αυτόν : WD P/N: WD5000ME-00 1509A

μέχρι που έφαγε την τούμπα του κ ηρέμησε. Το θέμα είναι ότι η sister θέλει τα δεδομένα της.

Δεν ειπες οτι ειναι εξωτερικός....τωρα googlara τον σειριακο..

Απλα βγαλτον απο την θήκη και κουμπωσε τον σε ενα σατα στην μητρική σου..λογικα αν γυριζουν τα platter θα στον δει το λειτουργικο.

κανε αυτο που σου λενε , δες αν γυρναει το μηχανικο μερος του δισκου και κατα πασα πιθανοτητα τα προγραμματα ανακτησης θα στον αναγνωρισουν τον σκληρο.Ανεξαρτητα με το αν δε φαινεται στο disk management

Γενικά μου έχουν πέσει αρκετοί εξωτερικοί δίσκοι και μόνο ένας (από τους ελάχιστους που χαλάσανε) χάλασε σαν σκληρός. Οι περισσότεροι παθαίνανε πρόβλημα στην πλακέτα της θήκης. Μου έχει τύχει να νομίζω ότι χάλασε επειδή δεν τον ένιωθα να γυρίζει και το πρόβλημα να ήταν στην τροφοδοσία της θήκης. Σύνδεσέ τον εσωτερικά και μετά βλέπουμε.

Αν έχει εγγύηση πάντως και τον βγάλεις απ' την θήκη, ξεχνάς την εγγύηση.

Αν της σίστερ της έπεσε ενώ ήταν συνδεδεμένος/ανοιχτός/δούλευε τεσπα, ξέχνα, θα έλεγα, το να τον βγάλεις (χάνοντας την εγγύηση, αν αυτή υφίσταται), και η σις ας ξεχάσει (γνώμη μου) τ' αρχεία, καθώς το πιθανότερο είναι ο περιεχόμενος σκληρός να τα 'χει κακαρώσει (αν, σε αυτήν την περίπτωση, θέλετε παρ' ολ' αυτά να πάρετε το ρίσκο, πάρτε το). Όχι πάντως ότι αποκλείεται να έχει πχ αποσυνδεθεί από τον controller...

Επίσης γκούγκλαρε, αν θες, για "εταιρία ανάκτησης δεδομένων", πάρε 2-3, ρώτα αν προσφέρουν δωρεάν διάγνωση/εκτίμηση κόστους, πάνε σε 1-2 και σύγκρινε τελικώς τιμές

(Datalabs, Anaktisis, Oktabit, ίσως απ' τις πιο γνωστές)

Βρες κάποιο βίντεο στο youtube με κάποιον που ανοίγει έναν ίδιο σκληρό. Σε μερικές θήκες είναι εύκολο το άνοιγμα και αν γίνει προσεκτικά δεν φαίνεται. Οπότε σε αυτή την περίπτωση παίρνεις τα αρχεία σου, ξαναβάζεις τον σκληρό στη θήκη και πίσω για αλλαγή.:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.