Jump to content



εξοικονόμηση χρημάτων


Jumex

Recommended Posts

just fyi:

Processor Electrical Specifications

Και να θυμίσω ότι προ ολίγων ετών, δεν υποστήριζαν όλα τα συστήματα scaling.

Τα laptop σχεδόν εκ γενετής υποστήριζαν (αν όχι όπως τώρα, είχαν 2 συχνότητες, μια turbo και μια κανονική).

Επίσης να θυμίσω και το πόσο energy efficient είναι ένα τροφοδοτικό. Όταν το καλύτερο είναι 80-85%, φαντάσου το χειρότερο πόσο είναι ;)

Με αυτές τις πράξεις, σε ένα σημερινό desktop σύστημα, ξεκινάς από τα 200 watt, εκτός αν έχεις πάρει τελείως χαλβά μηχάνημα.

Με το ίδιο σκεπτικό, και το laptop μπορεί να κάψει και 20 watt, τα έβαλα όλα σε μια στρογγυλή προς μεγάλη κατανάλωση (100 το ένα και 500 το άλλο), χρήσιμο να έχεις τάξη μεγέθους όταν προσπαθείς να υπολογίσεις πράγματα σε βάθος χρόνου! Order magnitude, dude!

  • Replies 188
  • Created
  • Last Reply

όσα τροφοδοτικά προτείνουμε εδώ τα τελευταία χρόνια, έχουν πολύ καλό efficiency. (80+)

Τα χρέπια σε κανένα δεν τα προτείνουμε, (όπως τα έχουν σε έτοιμα PCs οικονομικά).

Εγώ με ένα serverάκι : 9750 phenom 1, ASUS M2N32WS pro, 8600GTS, 4GB ram ddr2, 4x 1TB samsung F3 και 1x SSD 60GB Force, πάνω από 120W με idle/απλή χρήση δεν ξοδεύω. Τα 500W πως τα βρήκες.. μόνο αν αναφέρεσαι σε full load είναι (λίγο) λογικό και παίζεις με crossfire + furrmark.(μόνο έτσι!), που αυτό δεν το κάνεις κάθε μέρα επι 24 ώρες.

με Wattόμετρο (όπως όλοι όσοι κάνουν τη μέτρηση), και το 18.4' laptop μου ήταν περίπου 70-80W (μικρή διαφορά).

με Wattόμετρο (όπως όλοι όσοι κάνουν τη μέτρηση), και το 18.4' laptop μου ήταν περίπου 70-80W (μικρή διαφορά).

η μικρη διαφορα των 40w ειναι 400w τις 10 ωρες η 4000w τις 100ωρες και παει λεγοντας... και μονος σου ειπες οτι ειναι αλλα 110w η οθονη αρα χτυπησαμε για πλακα τα 230w η αλλιως 140w διαφορα... ανα ωρα

η μικρη διαφορα των 40w ειναι 400w τις 10 ωρες η 4000w τις 100ωρες και παει λεγοντας... και μονος σου ειπες οτι ειναι αλλα 110w η οθονη αρα χτυπησαμε για πλακα τα 230w η αλλιως 140w διαφορα... ανα ωρα
καλα ντε, δε σε βάλαμε να μας πληρώσεις και τη ΔΕΗ :getlost::getlost::tomato::wall:

και στο κάτω κάτω τη σόμπα να ανάψω για 2 ώρες τα έχει κάψει τα 4Kw αμέσως! (και εσυ ψάχνεις τις 100; )

ότι βολέψει τον κάθε ένα, εγώ ΔΕΝ μπορώ να είμαι με το Laptop όσο και να με πείσετε (όπως πολλοί από εδώ) για 1002 λόγους, θέλω την 24άρα μου, τα TB μου και τα games σε full fps.

Άλλη πρόταση που θα έκανα θα ήταν να βάλετε στο καντράν σας αυτόματο σύστημα για το θερμοσίφωνα να σταματάει μετά από 10 λεπτά αμέσως (ρωτήστε ηλεκτρολόγο), σώζει τη τσέπη σας ειδικά αν το ξεχνάτε πολλές φορές ανοικτό. (60Ευρώ μόλις κόστισε, χωρίς την εγκατάσταση αν δεν κάνω λάθος, της hager)

Αυτό που λέω είναι ότι όταν αμφισβητείς τα χοντροειδή νούμερα που παραθέτω με επιστημονικά δεδομένα - μετρήσεις, πρέπει να χρησιμοποιείς τις ίδιες συνθήκες στο πείραμά σου ώστε να είναι τουλάχιστον το ίδιο αξιόπιστα με τα χοντροειδή νούμερα που παραθέτω.

Γνωρίζοντας ότι σε ένα laptop το 50% της κατανάλωσης χοντρικά το κάνει η οθόνη, δεν μπορείς να μου συγκρίνεις ένα desktop χωρίς οθόνη με τη μεγαλύτερη οθόνη που βρίσκεται at the moment σε λάπτοπ. Και μόνο με αυτό είσαι off. Ανάγεις δηλαδή τη δική σου περίπτωση (που ακόμη και στη δική σου αν συγκρίνεις 80 με 240 είναι το 1/3, και το 18.4 laptop είναι το μεγαλύτερο που μπορείς να βρεις) σε κανόνα, που δεν είναι έτσι.

Επίσης δεν σου είπε κανείς πώς να δουλέψεις. Ούτε μπήκαμε ελεγκτές στο σπίτι σου. Το θέμα είναι προτάσεις οικονομίας. Και η χρήση laptop, όταν ο υπολογιστής δουλεύει υπερωρίες, όπως στην περίπτωσή μου, έχει 'αντίκρυσμα'.

Όσον αφορά τη σόμπα που λες, στο δικό μου σπίτι, τα ηλεκτρικά που θερμαίνουν (σόμπες, θερμοσίφωνες, μπόιλερ κλπ.), τα προγραμματίζω με το νυχτερινό τιμολόγιο (και στο UK, και στο Athens). Το PC το θέλω ανοιχτό πάντα όταν είμαι σπίτι, και συνήθως όταν είμαι ξύπνιος.

  • 1 month later...

Α! και κάτι όχι της εποχής, αλλά για όλο το χρόνο μιας και βλέπω και :T:. :p

Τα προϊόντα Kardis του Lidl (και όχι μόνο αυτά) είναι "Ιωνική". Τα τυροπιτάκια είναι zuper (και 2-3 ευρώ ποιο φτηνά από τα άλλα επώνυμα).

Και επειδή τα θυμάμαι ένα ένα (αυτό είναι το last) και μάλλον δεν το έχω ξανά αναφέρει, η φέτα Γάλπο (πάλι στα Lidl αυτά) γράφει Κολιός, ενώ το γάλα Προμέλ Αγνό!!!

Γενικά αξίζει να ψάχνεις τα μικρά γράμματα στα φτηνά προϊόντα των σουπερμάρκετ (τα λεγόμενα ιδιωτικής ετικέτας αν δεν κάνω λάθος) μπας και κάπου δίνουν πληροφορίες για το εργοστάσιο παραγωγής και στην συνέχεια να κοιτάς την εν λόγω διεύθυνση στο google, αν δεν υπάρχει ξεκάθαρα το όνομα αυτού - το Προμέλ π.χ. γράφει κανονικά "Αγνό βιομηχανία γάλακτος" από ότι θυμάμαι.

[MENTION=400]astrolabos[/MENTION] Όχι, το είπα γενικά γιατί τσεκάρω και το site του που και που. :)

Έχει αρκετά...

Υ.Γ: Η φέτα Γάλπο είναι καλή. Και ο Σκλαβενίτης έχει πολύ καλά προϊόντα με τη δική του επωνυμία. Επίσης από χαρτικά τα Γλάρος (του Σκλαβενίτη) είναι τα καλύτερα από θέμα ποιότητας, όπως το βλέπω.

το Προμέλ π.χ. γράφει κανονικά "Αγνό βιομηχανία γάλακτος" από ότι θυμάμαι.

όχι πως πίνω γάλα, αλλά για την κουβέντα: αναφέρει αν το γάλα είναι ελληνικό;

για το κολιος κασερι/ τυρι δεν θα ελεγα οτι ειναι το καλυτερο..εγω το αποφευγω. οποιος θελει περισσοτερα πμ.

Και ο Σκλαβενίτης έχει πολύ καλά προϊόντα με τη δική του επωνυμία.

Κρίμα που σταματήσανε το Μαράτα το κακάο. Μετά το VanHouten (που παίζει μόνο του εδώ που τα λέμε σε άλλη κατηγορία ποιότητας/τιμής), ήταν το μόνο που άξιζε από τα φτηνά.

όχι πως πίνω γάλα, αλλά για την κουβέντα: αναφέρει αν το γάλα είναι ελληνικό;

Στα Lidl η Ελληνική σημαία πάει σύννεφο σε όσα προϊόντα είναι Ελληνικά. δεν θυμάμαι αν στα παραπάνω προϊόντα έχει Ελληνική σημαία (κατά 99% νομίζω έχει) αλλά αν είναι Ελληνικό προϊόν (αν λες για καρατσεκαρισμένο Ελληνικό γάλα και όχι απλά ""Ελληνικό" προϊόν" δεν ξέρω) η σημαιούλα θα είναι εμφανής.

Λοιπόν. Τσέκαρα ένα στραγγιστό γιαούρτι Προμέλ. Ελληνικά σημαία, Αγνό και σημείωση ότι το γάλα είναι 100% Ελληνικό.

Άρα όλα ή σχεδόν όλα τα Προμέλ είναι Αγνό. Ίσως η Προμέλ να εξαγοράστηκε και απλά διατηρήθηκε η ονομασία ή απλά να είναι brand name της Αγνό για τα Lidl.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.