Hydra Δεκέμβριος 30, 2011 #81 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 Επίσης για όσους έχουν τη δυνατότητα:αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με ξύλο. Έδωσα τον πετρελαίου όσο οσο (κάνοντας μερική αποσβεση την αγορά του επομένου) και πλέον μόνο ξύλο για θέρμανση και ζεστό νερο χρήσης (αυτό σε συνδυασμό με ηλιακό). Η οικονομία είναι φοβερή. Επίσης ασφαλίζω το αυτοκίνητο 2 τετράμηνα μόνο και το τρίτο το αφήνω ανασφάλιστο (και ακινητοποιημένο εννοείται) και κινούμαι αποκλειστικά με μηχανάκι. Τέλος για όσους έχουν έστω και μια βεράντα με 2 παρτέρια έχουν στοιχειώδη αυτονομία σε βασικά λαχανικά (μαρουλάκι - κρεμμύδι - ντομάτα - αγγουράκι - κολοκύθια) ενώ αν υπάρχει κήπος μπορεί να είναι πλήρως αυτόνομος. Σχετικές σελίδες με οδηγίες : ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ και Square Foot Gardening, vegetable gardening, raised bed, organicΚαι με γκάζι είναι κάπως οικονομικότερα.Ένας θείος πληρώνει τουλάχιστον 150-200 ευρώ φθηνότερα το χρόνο από ότι με πετρέλαιο για τις ίδιες ώρες κατανάλωσης.Απλώς αγοράζεις φιάλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Δεκέμβριος 30, 2011 #82 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 στο θεμα του αυτοκινητου.βαζω στο φτηνοτερο βενζιναδικο που πιστευω οτι δε κλεβει εχω σωστη πιεση στα λαστιχα και τη κοιταω καθε βδομαδα εχω βγαλει την σαβουρα που δε χρειαζομαι να κουβαλαω (εργαλειοθηκες,γρυλο,ρεζερβα) κοιταω λαδια,υγρα κτλ να ειναι οκ. εκανα ευθυγραμμιση(αν παει στραβα τοτε εχεις μεγαλυτερες φθορες και τριβες) κλεινω παραθυρα,δεν ανοιγω αρκουδισιον δε παταω πολυ γκαζι,ουτε πολυ φρενο παω αργα σταθερα και δεξια γυρω στα 70 με 100 αναλογα το δρομο. αποφευγω ωρες αιχμης και δρομους πηχτρες και κατουραω πριν μπω. αμαξι εχεις οχι ποδηλατο κουρσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Δεκέμβριος 30, 2011 #83 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 δεν με ενδιαφέρει πως θα ζήσουν τα μαγαζάκια.Προφανώς δεν δουλεύεις σε ''μαγαζάκια'', γι' αυτό σκέφτεσαι έτσι.Να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν άνθρωποι που καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους σ' αυτά, ανησυχούν, ζούνε τα παιδιά τους, και δυστυχώς αυτοκτονούν πολλές φορές μέσα σ' αυτά...Ας μου προσφέρουν τα μαγαζάκια ίδιες τιμές με τα lidl για να τα προτειμώ...Αυτό είναι αδύνατο και το ξέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Δεκέμβριος 30, 2011 #84 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 Αυτό είναι αδύνατο και το ξέρεις.Κι εγώ δεν έχω λεφτά ρε αγορίνα μου, τι να κανουμε δηλαδή; Εκεί μας καταντήσανε να υπολογίζουμε και το μισό ευρώ.Όσο για τους εργαζόμενους στα μαγαζάκια, και έχω δουλέψει, και τους καταλαβαίνω, αλλά υπάρχει και ενα αλλα. Οτι πλέον μισό ευρώ απο εδώ, μισό απο εκεί, ένα απο εδώ, δύο απο εκεί ειναι λεφτά που θα μου λείψουνε απο κάπου αλλού. Ακούγομαι σκληρός; Ίσως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Δεκέμβριος 30, 2011 #85 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 Αν απολυθεί ο εργαζόμενος στο μικρό, δε θα αγοράσει αυτό που πουλάς ή δε θα πατήσει στην επιχείρηση που δουλεύεις και θα απολυθείς και εσύ. Δε το καταλαβαίνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Δεκέμβριος 30, 2011 #86 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 Αν απολυθεί ο εργαζόμενος στο μικρό, δε θα αγοράσει αυτό που πουλάς ή δε θα πατήσει στην επιχείρηση που δουλεύεις και θα απολυθείς και εσύ. Δε το καταλαβαίνεις;Δεν είπα οτι προτρέπω κανεναν να μην ψωνίζει Ελληνικά προϊόντα, αν εχει την οικονομική δυνατότητα να το κανει ας το κανει. Όταν την ειχα και εγω προτειμουσα τα Ελληνικά. Τώρα πλέον ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ. Και μιας και αυτο το thread ειναι για εξοικονόμηση χρημάτων λεω εγώ τι κανω για να εξοικονομίσω χρήματα. Δεν ειπα σε κανεναν να ενστερνιστεί τις απόψεις μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Δεκέμβριος 30, 2011 #87 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 Τζίφος η φάση με τη Vodafone... Έχω Unlimited 45 αλλά το 50άρικο είναι πολύ πλέον.Πήρα και το έπαιξα ότι σκέφτομαι να πάω σε χαμηλότερο πάγιο (που είναι αλήθεια βασικά) και δεν είδα να ιδρώνουν και να προτείνουν κάποια μείωση. Να πάω σε καμία Cosmote να ζητήσω μεταφορα; Υπάρχει πιθανότητα να μην πιάσει η μπλόφα και να βρεθώ στην Cosmote; Στην τελική πάω με τον SLN να τους κάνει παζάρι, αλλά δε θέλω να φτάσω σε ακραίες λύσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Δεκέμβριος 30, 2011 #88 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 Τζίφος η φάση με τη Vodafone... Έχω Unlimited 45 αλλά το 50άρικο είναι πολύ πλέον.Πήρα και το έπαιξα ότι σκέφτομαι να πάω σε χαμηλότερο πάγιο (που είναι αλήθεια βασικά) και δεν είδα να ιδρώνουν και να προτείνουν κάποια μείωση. Να πάω σε καμία Cosmote να ζητήσω μεταφορα; Υπάρχει πιθανότητα να μην πιάσει η μπλόφα και να βρεθώ στην Cosmote; Στην τελική πάω με τον SLN να τους κάνει παζάρι, αλλά δε θέλω να φτάσω σε ακραίες λύσεις.Πιθανόν να μην ίδρωσε το αυτί τους γιατι και σε χαμλότερο πάγιο να πας, πάλι στην Vodafone μενεις. Για πες τους οτι σκέφτεσαι για αλλαγή εταιρίας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Δεκέμβριος 30, 2011 #89 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2011 Αν τους έλεγες ότι σκέφτεσαι να πας Κοσμοτέ, θα σου έκαναν καλύτερη τιμή για το πρόγραμμα που είσαι ήδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Δεκέμβριος 31, 2011 #90 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 ΟΚ, με το νέο έτος θα πάρω τηλεφωνάκι να ρωτήσω αν και μέχρι πότε με δεσμεύει συμβόλαιο (που δεν με δεσμεύει, αλλά θα ρωτήσω για να σπάσει ο πάγος που λένε.. ) γιατί θέλω να αλλάξω εταιρεία... Ε, αν δεν πιάσει κι αυτό, απλά θα πάω στο πρώτο μαγαζί Cosmote που θα βρω.. Πάντως με τα Unlimited προγράμματα νομίζω έχουν βολευτεί οι εταιρείες. Δίνουν καρμπόν τα ίδια προγράμματα και δεν υπάρχει ουσιαστικά ανταγωνισμός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Δεκέμβριος 31, 2011 #91 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Πήρα και το έπαιξα ότι σκέφτομαι να πάω σε χαμηλότερο πάγιο (που είναι αλήθεια βασικά) και δεν είδα να ιδρώνουν και να προτείνουν κάποια μείωση. Έπρεπε να τους πεις πως θέλεις να το κάνεις κάρτα και όχι χαμηλότερο πάγιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Δεκέμβριος 31, 2011 #92 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Έπρεπε να τους πεις πως θέλεις να το κάνεις κάρτα και όχι χαμηλότερο πάγιο... Ναι, δεν το έπαιξα καλά. Είπα και για κάρτα αλλά το έπαιζα αναποφάσιστος οπότε άρχισε να μου λέει ότι η κάρτα δε με συμφέρει κλπ.. Με το νέο έτος, που θα είμαι σοφότερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 31, 2011 #93 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Δεν παίζουν και πολύ αυτά τα "κόλπα" όπως παλιά να ξέρετε. Το πιθανότερο είναι να κοιτάξουν να σε βάλουν σε μικρότερο πρόγραμμα. Ή άντε να σου κάνουν μείωση 5€. So? Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 31, 2011 #94 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Κοίτα εδώ.. Χτες εκανα αιτηση φορητοτητας σε αλλη εταιρια κινητης τηλεφωνιας. Σημερα με καλεσαν απο τη δικη μου και μου εδωσαν εκπτωση στο παγιο 55% χωρις δεσμευση παραμονης, οποτε θελω διακοπτω χωρις επιβαρυνση. Πριν 1008€ Τωρα 454€ Κερδος 554€ για ενα χρονο Sent from my HTC HD2 using Tapatalk what about 100% εκπτωση στο παγιο?? ελιωσα στο γελιο μολις εκλεισα το τηλεφωνο με τον εκπροσωπο τις voda.και τον ρωτησα 2-3 φορες "σιγουρα δεν μου κανετε πλακα ε?".. so απο 35 ευρω περιπου παμε στα 30c-1.5e αναλογα τη χρηση, που ειναι φορος.. :P:P:P:P:P:P:P:P Ειδικά για το 2ο, θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα παραπάνω αν είναι εύκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 31, 2011 #95 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Τι να πω, δεν ξέρω τι λογαριασμούς κάνετε, εγώ που είμαι κοντά 10 χρόνια πελάτης όταν είπα ότι θα πάω στη Wind δεν μου έκαναν έκπτωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 31, 2011 #96 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Στην Cosmote το είπες; Αν ναι, αναφέρθηκε παραπάνω ότι δεν κάνουν κάτι για να σε κρατήσουν.Sent from my Huawei Ideos X5 1.12.9(ret4rt) using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Δεκέμβριος 31, 2011 #97 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Nope, στην Vodafone, αλλά ήταν πριν 2-3 χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shaman Δεκέμβριος 31, 2011 #98 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Πάντως κι εμένα πριν 1.5-2 χρόνια που είχα κάνει αίτηση στην Cosmote με πήραν αμέσως τηλέφωνο. Μου είχαν ανεβάσει την επιδότηση στα 450 ευρώ (από 200 που ήταν κανονικά) για να μείνω.Edit: Κάτω από 200 ήταν, τώρα που το σκέφτομαι. Στα 200 πάλι με ψηστήρι είχαν ανέβει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
theo_mich Δεκέμβριος 31, 2011 #99 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Ειδικά για το 2ο, θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα παραπάνω αν είναι εύκολο 4 χρόνια στη voda, 35ευρώ πάγιο, γύρω στα 50 ο λογαριασμός. Κάνω αίτηση στην wind. Πρώτο τηλέφωνο απο voda: 35% έκπτωση στο πάγιο για ένα χρόνο. Όχι ευχαριστώ, πάω wind. Δεύτερο τηλέφωνο: 45% έκπτωση και 100 έξτρα επιδότηση aka 370 σύνολο. Όχι ευχαριστώ, όλοι όσοι επικοινωνώ πολύ συχνά έχουν wind. Τρίτο τηλέφωνο: 100% έκπτωση στο πάγιο. Οκ με πεισατε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Δεκέμβριος 31, 2011 #100 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2011 Αυτό έγινε πρόσφατα; Από εβδομάδα θα πάρω κι' εγώ στη Wind κι' ό,τι γίνει. Ακόμα και αν δε μου κάτσει η Vodafone και καταλήξω με Wind, το πακέτο της (το Wind to all 40 με ενδιαφέρει) μου φαίνεται πιο ελκυστικό από το Unlimited 30 που έχω τώρα. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν έχω 12μηνη δέσμευση επειδή άλλαξα σχετικά πρόσφατα το πρόγραμμά μου και αν η Vodafone δε μου κάνει προσφορά λόγω αυτού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.