Jump to content

AMD Phenom II X6 1090T 3.2 GHz Six Core VS AMD FX 6100 3.3 GHz Six Core Socket

Grim95

Recommended Posts

• 1 month later...

μας φωτισες :p

οι 32 nm εφοσον ειναι πιο καινουργια τεχνολογια δεν θεωρουνται καλυτεροι? οποτε γιατι τον phenom και οχι τον καινουργιο?

sorry δεν προσπαθω να στην πω, απλα βλεπω οτι δεν τους εχουν παρει με καλο ματι τους καινουργιους επεξεργαστες και προσπαθω να καταλαβω γιατι..)

Εγω εχω τον Phenom II x4 965 (3.4Ghz) του ξεκλειδωσα και τους εξτρα πυρηνες και παει σφαιρα αλλα με τρωει το χερι μου να κανω μια αναβαθμιση στο pc και ειμαι αναμεσα σε επεξεργαστη (phenom II x6 ή ο καινουργιος χ6) και SSD δισκο οποτε ... καταλαβαινεις.. αν μπορεις πες τιποτα παραπανω να δουμε τι θα κανουμε...

Νομιζω το μειονεκτημα ειναι οτι τρωνε την ιδια ισχυ με τους παλιους παρολο που η τεχνολογια 32nm υποτιθεται οτι ειναι πιο εργονομικη αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

οι 32 nm εφοσον ειναι πιο καινουργια τεχνολογια δεν θεωρουνται καλυτεροι? οποτε γιατι τον phenom και οχι τον καινουργιο?

sorry δεν προσπαθω να στην πω, απλα βλεπω οτι δεν τους εχουν παρει με καλο ματι τους καινουργιους επεξεργαστες και προσπαθω να καταλαβω γιατι..)

Εγω εχω τον Phenom II x4 965 (3.4Ghz) του ξεκλειδωσα και τους εξτρα πυρηνες και παει σφαιρα αλλα με τρωει το χερι μου να κανω μια αναβαθμιση στο pc και ειμαι αναμεσα σε επεξεργαστη (phenom II x6 ή ο καινουργιος χ6) και SSD δισκο οποτε ... καταλαβαινεις.. αν μπορεις πες τιποτα παραπανω να δουμε τι θα κανουμε...

Νομιζω το μειονεκτημα ειναι οτι τρωνε την ιδια ισχυ με τους παλιους παρολο που η τεχνολογια 32nm υποτιθεται οτι ειναι πιο εργονομικη αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

μην προσπαθεις να καταλαβεις.., απλα διαβασε τα review που υπαρχουν τοσο καιρο στο νετ!!!

οι phenom ακομα κρατανε καλα σε αποδοση σε σχεση με τους BD. ενω υποτιθεται, οτι η νεα αρχιτεκτονικη και η μικροτερη λιθογραφια, θα εκανε τους BD και πιο δυνατους (50% κατα δηλωση της AMD..) και πιο οικονομικους σε καταναλωση.

ε, λοιπον, ουτε το ενα συνεβη, ουτε το αλλο!! αρα γιατι να θεωρουνται καλυτεροι?

οσο για τον δικο σου, μαλλον εχεις κανει λαθος!! ο 965 ΔΕΝ ξεκλειδωνει πυρηνες!! ο 960Τ ειναι αυτος που ξεκλειδωνει πυρηνες!!

Όχι δεν θεωρούνται καλύτεροι χειρότεροι είναι! εδώ σε μερικά Benchmark o 1100T βαράει στα αυτιά τον 8150-8120 δεν θα τα κόβει στον 6100? ο i5 2500Κ τον βαράει ακόμα πιο πολύ στα αυτιά, του τα κάνει τελατίνια! το μόνο Review που μπόρεσα να βρω είναι αυτό. και δεν πιστεύω άμα ψάξει google να βρεις κάτι καλύτερο αφού ο 8150 είναι κατά πολύ χειρότερος σιγά μην ασχοληθούνε με 6100-4100

AMD FX-8120, AMD FX-6100 and AMD FX-4100 CPUs Review. Page 5 - X-bit labs

Ο FX 6100 ΔΕΝ είναι 100% εξαπύρηνος όπως ο 1090T αλλά οι πυρήνες του μοιράζονται κοινά στοιχεία ανά δύο.

Ο 1090Τ ειναι μασίφ εξαπύρηνος !

Από την άλλη σε μερικές εφαρμογές όπου τα νέα instructions παίζουν μεγάλο ρόλο ο 6100 βγαίνει μπροστά !!

Οπότε ανάλογα τις εφαρμογές που τρέχει και ανάλογα αν κλοκάρεις ή όχι, θα πας σε έναν από τους δυο αν και θα δεις πως ο FX-6100 παίζει σε τιμές phenom X4 ...!

Αν πάντως είναι να δώσεις χρήματα όσα ένας 1090T, αγόρασε καλύτερα τον FX-8120 !! Είναι καλό cpu και μια χαρά στέκεται σε απόδοση/τιμή και απέναντι στον ανταγωνισμό.

Τώρα ποιον έχεις ????

Τνρα εχω τον phenom II x4 965 (3.4Ghz)

Για το "δεν εχει κρυφους πυρηνες" δεν ειμαι σιγουρος...

εχω την AsRock Fatal1ty (990FX chipset) η οποια εχει δυνατοτητα να ξεκλειδωσει τους εξτρα πυρηνες και σου λεει οτι με λιγα λογια στο manual οτι " Αν δεις και δεν ενεργοποιειται το AsRock UCC" τοτε ο επεξεργαστης σου δεν εχει κρυφους πυρηνες" και σε μενα ενεργοποιειται..

Αλλά δεν βάζω το χερι μου στη φωτια..ισως καταλαβα εγω λαθος.

Απο πλευρας overclocking τι λεει το 990Fx chipset?

με την προηγουμενη μητρικη μου (Αsus M4N82 delux) ειχα διαβασει στο Internet οτι δεν μπορουσες να πας τους phenom πανω απο 3.9 γιατι αρχιζαν τα blue screen με αυτο το socket ξερουμε τι παιζει?

δοκιμασα να τον παω στα 4Ghz αυξανοντας μονο το Multiplier αλλα μετα τα 3.6 αρχισε τα νουμερα οποτε δεν τον ξαναπειραξα, επειδη ειμαι καινουργιος στο OC.

επισης για τον 8πυρηνο διαβασα οτι ειναι πιο κοντα στις αποδωσεις του intel i5 παρα του i7 οποτε ψιλοξενερωσα...Αν και ακομη και ετσι ειναι μισο βημα πιο μπροστα απ την intel η amd αφου η intel δεν εχει βγαλει καθαρο 8απυρηνο ακομα..

(ακομα και ο i7 με τα 1000 ευρω ειναι 6απυρηνος και με ξεκλειδωμα πυρηνων γινεται 7πυρηνος ή 8απυρηνος απ'οτι ειχα διαβασει)

αν θες να δεις ποσους πυρηνες εχεις, ειναι πολυ απλο! τραβα στη "διαχειριση εργασιων", πατησε την καρτελα "επιδοσεις", κοιταξε τους καταφατσα και μετρησε τους!!!!!

το UCC, δεν παιζει ρολο αν ενεργοποιειται ή οχι σε εναν επεξεργαστη που δεν εχει "κρυφους" πυρηνες...!!!

οσο για τον i7, αστα καλυτερα.....! μην το μπλεκεις το θεμα!!

Δεν πηγα να βγαλω λαθος, ουτε να την πω σε κανεναν, απλα διαβαζοντας τι ελεγε το manual της μητρικης, λογικα σκεπτομενος εφτασα σε αυτο το συμπερασμα..Οντως ειχες δικιο ...δεν εχει κρυφους πυρηνες αλλά δεν ελεγε πουθενα στο manual αλλον τροπο για να το επιβεβαιωσεις!!

Για τους πυρηνες του i7 δεν νομιζω να κανω λαθος, γιατι τσακωνομαι καθημερινα σχεδον με εναν intelάκια, που επιμενει να "βαφτιζει" τους i3 - i7 αναλογα με το νουμερο μετα το i (i3 3πυρηνος, i5 πενταπυρηνος, φτηνος i7 7πυρηνος και ο 1000αρης i7 8απυρηνος) ενω συμφωνα με την intel ο i7 εχει 6 πυρηνες οποτε ξερω τι λεω σε αυτο. Δεν εννοούσα οτι οι phenom ή οι FX "πατανε" τον i7 σε ταχυτητα/αποδοση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.