dunkel_Stern Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2011 Έχω ένα μηχανάκι, είχε πάνω XP αλλα σέρνεται αγρια..σκέφτομαι να πετάξω κανένα linuxaki πάνω του γιατί το μηχάνημα είναι για FB και Youtube.Τι διανομή να βάλω ώστε να είναι εύχρηστο από άσχετους και να είναι ελαφρύ... (έβαλα τα Ubuntu να δω άμα τα πάρει, τα πείρε αλλα όπως ήταν αναμενόμενο... σέρνεται στο πάτωμα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 28, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Linux Mint Rising In Popularity And Surpassing Ubuntu For Top Spot | PC Perspective????Έχω καιρό να ασχοληθώ με linux αλλά με βάση το παραπάνω άρθρο φαίνεται να είναι η νέα μόδα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Νοέμβριος 29, 2011 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 χωρίς παραπάνω ram δεν νομίζω να κάνεις κάτι...καλύτερα βάλε 1 gb, μη σου πω και 2 και θα δεις τρελή διαφορά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Νοέμβριος 29, 2011 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Linux for old PC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yz250 Νοέμβριος 29, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Βαλε debian 6 minimal και επειτα βαλε lxde για de επειδη ειπες να ειναι ευχρηστο απο ασχετους χρηστες αλλιως θα σου ελεγα να βαλεις fluxbox το οποιο ειναι αρκετα ελαφρυ αλλα πιο δυσχρηστο απο lxde. Βαζες firefox(iceweasel για debian) και adobe flash και εισαι κομπλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Νοέμβριος 29, 2011 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Βαλε Antix και θα με θυμηθεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Νοέμβριος 29, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Βαλε Antix και θα με θυμηθεις κανένα Link της επίσημης σελίδας γιατί εδιτ στην wikipaidia βρήκα κάτι links και κατεβάζω την antiX-M11-686 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Νοέμβριος 29, 2011 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 κανένα Link της επίσημης σελίδας γιατί εδιτ στην wikipaidia βρήκα κάτι links και κατεβάζω την antiX-M11-686 More info Antix: Απλή, γρήγορη διανομή που πραγματικά ανασταίνει αρχαίο hardware! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolis_01 Νοέμβριος 30, 2011 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2011 Πάντως ότι και να βάλεις, σε facebook/youtube με 256MB ram θα σέρνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Νοέμβριος 30, 2011 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2011 Εχω δοκιμάσει Puppy linux σε celeron 2.4 , 512ram το καλοκαίρι που μας πέρασε...Ολα μια χαρά (youtube όμως μονο για ποιότητα 480p) .... Με 256 τα δυσκολεύεις τα πράγματα αλλά υπολογίζω οτι θα εχεις περίπου 128mb ελεύθερα μετα το boot..To θέμα είναι οτι ο firefox ειναι άπληστος με την μνήμη οποτε μετα απο κανα 20λεπτο serfing θα γρατζουνάς δίσκο...Το θέμα για μένα δεν είναι τόσο το linux οσο ο FireFox Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 30, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2011 Υπάρχουν και πιο ελαφριοί browsers στο linux. Θα σου πρότεινα lubuntu, που έχω βάλει στο acer aspire 1 netbook μου με 512mb μνήμης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Νοέμβριος 30, 2011 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2011 Υπάρχουν και πιο ελαφριοί browsers στο linux..Έχεις να προτείνεις κάποιον; γιατί κι εγώ ψάχνομαι για κάτι ελαφρύ για ένα παλιό λαπτοπ που χρησιμοποιούν οι γονείς μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Νοέμβριος 30, 2011 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2011 α τώρα που το θυμήθηκα ταλαιπωρία τα ubuntu 11.10 έχουν πρόβλημα με το wireles σε μερικά λάπτοπς το mint έδωσε λύση Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Νοέμβριος 30, 2011 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2011 Aφού είναι cleleron D πιθανότατα να δέχεται ddr2 μνήμες.Mε λιγότερα από 10 ευρώ του βάζεις επιπλέον 512ΜΒ και τρέχεις ότι θέλεις.Αν δέχεται ddr1 τότε θα ανέβει λίγο η ταρίφα αλλά και οι αγγελίες είναι γεμάτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Νοέμβριος 30, 2011 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2011 Αν το μονο που θες ειναι browser BrowserLinux Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 1, 2011 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Έχω ένα μηχανάκι, είχε πάνω XP αλλα σέρνεται αγρια..Αλήθεια κανένα XPLite δοκίμασες ή να βρεις καμιά καράσφαγμένη έκδοση των ΧΡ(υποθέτω με χρήση νόμιμου κωδικού δεν υπάρχει πρόβλημα) κάτι performance editions θυμάμαι κ.τ.λ.ΑΚΥΡΟ αυτό. Δοκίμασα μια τέτοια διανομή σε virtual και μόλις της φορτώσεις 1-2 φρέσκιες εφαρμογές και ανοίξεις 1-2 παράθυρα στον browser δεν σου φτάνουν ούτε 512ΜΒ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Δεκέμβριος 1, 2011 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Επισηση μπορεις να βαλεις ubuntu 10.04 netbook edition.Tα εχω στο netbook 4 μηνες και πανε σφαιρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Δεκέμβριος 1, 2011 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 1, 2011 Έχεις να προτείνεις κάποιον; γιατί κι εγώ ψάχνομαι για κάτι ελαφρύ για ένα παλιό λαπτοπ που χρησιμοποιούν οι γονείς μου.Ο κλώνος του chrome παίζει ικανοποιητικά στο netbook μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Δεκέμβριος 2, 2011 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2011 α και κάτι άλλο ψάχνω να δω πως μπαίνουν τα ελληνικά στο word που έχει μπας και γράψω που και που τίποτα, και ακόμα πως θα κάνω να δουλέψουν τα usb ... καμιά ιδέα ?ευχαριστώ πολύedit οκ βρέθηκε το ένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Δεκέμβριος 3, 2011 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2011 dunkel τελικα ποια διανομη έβαλες ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.