Jump to content
Θα προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε την βάση από τις καλημέρες και σήμερα το απόγευμα θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση. . . ×

celeron D 330, 256 RAM Linux?

dunkel_Stern

Recommended Posts

Έχω ένα μηχανάκι, είχε πάνω XP αλλα σέρνεται αγρια..

σκέφτομαι να πετάξω κανένα linuxaki πάνω του γιατί το μηχάνημα είναι για FB και Youtube.

Τι διανομή να βάλω ώστε να είναι εύχρηστο από άσχετους και να είναι ελαφρύ... (έβαλα τα Ubuntu να δω άμα τα πάρει, τα πείρε αλλα όπως ήταν αναμενόμενο... σέρνεται στο πάτωμα)

Βαλε debian 6 minimal και επειτα βαλε lxde για de επειδη ειπες να ειναι ευχρηστο απο ασχετους χρηστες αλλιως θα σου ελεγα να βαλεις fluxbox το οποιο ειναι αρκετα ελαφρυ αλλα πιο δυσχρηστο απο lxde. Βαζες firefox(iceweasel για debian) και adobe flash και εισαι κομπλε.

κανένα Link της επίσημης σελίδας γιατί :wall::help:

εδιτ

στην wikipaidia βρήκα κάτι links και κατεβάζω την antiX-M11-686

More info Antix: Απλή, γρήγορη διανομή που πραγματικά ανασταίνει αρχαίο hardware!

Εχω δοκιμάσει Puppy linux σε celeron 2.4 , 512ram το καλοκαίρι που μας πέρασε...Ολα μια χαρά (youtube όμως μονο για ποιότητα 480p) ....

Με 256 τα δυσκολεύεις τα πράγματα αλλά υπολογίζω οτι θα εχεις περίπου 128mb ελεύθερα μετα το boot..To θέμα είναι οτι ο firefox ειναι άπληστος με την μνήμη οποτε μετα απο κανα 20λεπτο serfing θα γρατζουνάς δίσκο...

Το θέμα για μένα δεν είναι τόσο το linux οσο ο FireFox

Υπάρχουν και πιο ελαφριοί browsers στο linux..

Έχεις να προτείνεις κάποιον; γιατί κι εγώ ψάχνομαι για κάτι ελαφρύ για ένα παλιό λαπτοπ που χρησιμοποιούν οι γονείς μου.

Aφού είναι cleleron D πιθανότατα να δέχεται ddr2 μνήμες.

Mε λιγότερα από 10 ευρώ του βάζεις επιπλέον 512ΜΒ και τρέχεις ότι θέλεις.

Αν δέχεται ddr1 τότε θα ανέβει λίγο η ταρίφα αλλά και οι αγγελίες είναι γεμάτες.

Έχω ένα μηχανάκι, είχε πάνω XP αλλα σέρνεται αγρια..

Αλήθεια κανένα XPLite δοκίμασες ή να βρεις καμιά καράσφαγμένη έκδοση των ΧΡ(υποθέτω με χρήση νόμιμου κωδικού δεν υπάρχει πρόβλημα) κάτι performance editions θυμάμαι κ.τ.λ.

ΑΚΥΡΟ αυτό. Δοκίμασα μια τέτοια διανομή σε virtual και μόλις της φορτώσεις 1-2 φρέσκιες εφαρμογές και ανοίξεις 1-2 παράθυρα στον browser δεν σου φτάνουν ούτε 512ΜΒ...

Έχεις να προτείνεις κάποιον; γιατί κι εγώ ψάχνομαι για κάτι ελαφρύ για ένα παλιό λαπτοπ που χρησιμοποιούν οι γονείς μου.

Ο κλώνος του chrome παίζει ικανοποιητικά στο netbook μου.

α και κάτι άλλο ψάχνω να δω πως μπαίνουν τα ελληνικά στο word που έχει μπας και γράψω που και που τίποτα, και ακόμα πως θα κάνω να δουλέψουν τα usb ... καμιά ιδέα ?

ευχαριστώ πολύ

edit

οκ βρέθηκε το ένα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.