idefix Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2011 Έχω ένα δίκτυο-homegroup τριών pc win7 και έχω ορίσει sharing προς homeusers σε όλους τους "δευτερεύοντες" δίσκους κάθε pc. Στην αρχή μου φάνηκε παράξενο που δεν τους εμφανίζει στα homegroup shares αλλά μάλλον φταίει που έχω κάνει share το root κάθε δίσκου. Στο Network όταν επιλέγω να δω τα shares ενός pc τους εμφανίζει κανονικά και μπορώ να κάνω και map network drive. Καλά ως εδώ. Το πρόβλημα είναι ότι θέλω να κάνω επιλεκτικό sharing. Δηλαδή σε ένα pc έχω μόνο εγώ λογαριασμό και θέλω στα άλλα pc να βλέπω τα sharings μόνο μέσω του αντίστοιχου δικού μου λογαριασμού. Τώρα αν δώσω full permissions (security+sharing) μόνο στο δικό μου username πάω στο άλλο pc και, ενώ βλέπω τον shared φάκελο, μου λέει ότι δεν έχω δικαιώματα να τον ανοίξω... Τι κάνω λάθος??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idefix Νοέμβριος 29, 2011 Author #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Χμμμ... Από την ανταπόκριση που βλέπω υποθέτω πως δεν γίνεται αυτό που ζητάω. Μήπως τουλάχιστον γίνεται στα Windows Server ή μέσω κανενός third party προγράμματος?Δοκίμασα Filezilla αλλά αυτό με τον Home φάκελο με χαλάει. Στο βασικό pc θέλω να κάνω share 4 δίσκους που είναι λίγο δύσκολο να ανήκουν στον ίδιο home φάκελο. :hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Νοέμβριος 29, 2011 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 πάω στο άλλο pc και, ενώ βλέπω τον shared φάκελο, μου λέει ότι δεν έχω δικαιώματα να τον ανοίξω... Τι κάνω λάθος??? Στα permissions που έδωσες πρέπει να περάσεις και τους άλλους χρήστες που εχεις στα αλλα pc,αν θες μπορείς να δώσεις μόνο read permission,για να μην ενοχληθουν τα αρχεία.Ενδέχεται να χρειάζεται να έχει password ο user που θα περάσεις αλλιώς να μην σαφήνει να μπεις.(chekare τα homegroup options). Για να τους εχεις ολους τους φακέλους στο my computer κανε αυτο:Πας my computer δεξί κλικ στο ασπρο backround του παραθύρου "add a network connection".Δώσε το path αν γνωριζεις ip/folder names ή κανε browse και βρες τον φακελο που θές, και ειναι έτοιμο! Εναλλακτικά στήσε ενα ftp.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
idefix Νοέμβριος 29, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Οκ με τον ftp. Μου διέφευγε η λειτουργία Aliases ώστε να συμαζέψω τα shares μου. Το πρόβλημα όμως εκεί είναι ότι δεν μπορώ να έχω σωστή περιήγηση. Δεν μπορώ δηλαδή να δω με τη σειρά τις φωτογραφίες σε έναν φάκελο αν δεν τις κατεβάσω εκ των προτέρων στο pc που κάθομαι. Η γενική συμπεριφορά των δεδομένων είναι σαν να βρίσκονται στο ίντερνετ και όχι σε έναν τοπικό δίσκο. Για τα permissions δεν σε έπιασα. Ίσως δεν τα έγραψα κι εγώ σωστά. Θα δώσω ένα χοντρικό παράδειγμα. Το PC1 έχει τον User-A, το PC2 έχει τον ίδιο user-A καθώς και τους user-B, user-C. Θέλω ας πούμε από το PC2 να συμβαίνουν τα εξής: Ο user-A να έχει full control των αρχείων του PC1. Ο user-B να έχει read only. Ο user-C να μην βλέπει τίποτα από το PC1. Τι ρημάδια permissions πρέπει να δώσω στο PC1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Νοέμβριος 29, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Με δεξί κλικ στον φάκελο που θες να κάνεις share πατάς properties.Πας στο sharing,πατάς advanced sharing,chekareis το "share this folder",δίνεις το ονομα που θες να φαίνεται και πατάς permissions.Πατάς "Add...",Locations,διαλέγεις το pc2,πατάς οκ.Tώρα στο "advanced..." πατάς locations και βάζεις pc2,ok,πατάς "Find now".Στην λίστα που θα βγάλει διαλέγεις τους User-A,B και πατάς οκ και βάζεις read/write permissions.οκ.έτοιμος ;pΜετά θα νιώσουν και τα offline files που μπορείς να τα κάνεις και sync στα καπάκια για να μην έχει lag οταν φορτώνεις photos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idefix Νοέμβριος 29, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να γράψεις όλα αυτά που υποτίθεται τα έχω κάνει ήδη, με τη διαφορά ότι έδωσα δοκιμαστικά permissions to everyone. Με βάση αυτά λοιπόν το πρόβλημά μου βρίσκεται στο locations! Εκεί μου βγάζει μόνο το PC1 !!!!! Αυτό γίνεται αντίστοιχα και στο PC2. Αν κάνω από εκεί την διαδικασία θα μου εμφανίσει μόνο το PC2 σαν location. WTF?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Νοέμβριος 29, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 What is network discovery?Choosing a network locationΔοκίμασε και όπως λέει εδώ..firewall και antivirus παίζουν στα pc?το everyone βγάλτο ή βαλτο read only αλλα αν εχεις και internet στα pc κλείστο,ειναι uber τρύπα ασφαλείας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idefix Νοέμβριος 29, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 network discovery: onnetwork location: homerouter firewall: onkaspersky internet security 2012Το περίεργο όμως είναι ότι όταν πατάω Network βλέπω τα άλλα pc κανονικά και το sharing με ρύθμιση everyone (που θα απενεργοποιηθεί) γίνεται κανονικά. Μπορεί να μου μπλοκάρει την αναγνώριση δικτύου μόνο εκεί στα permissions?Πριν λίγο βρήκα αυτό και με απογοήτευσε...Add Advanced Sharing and Security Locations - Windows 7 ForumsΕσύ έχεις δει να γίνεται αυτό που μου λες? Να βγάζει δηλαδή κι άλλο pc εκτός από το "παρόν" στο locations. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Νοέμβριος 29, 2011 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 πήγαινε εδώ:Control Panel\Network and Internet\Network and Sharing Center\Advanced sharing settingsάνοιξε το turn on password protected sharing και το use user account and passwords to connect to other computers.Αν οι users σου δεν εχουν pass θα σου λεει no access..βαλε τα pass και θα ειναι jet..ενδέχεται να κάνει ζημιά και το kaspersky,κλείστο δοκιμαστικά να δεις αν αλλάζει κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
idefix Νοέμβριος 29, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Μπααα. Ούτε αυτό. Ίσως φταίει και το kaspersky, ok, αλλά δεν το αλλάζω. Ειδικά τώρα που βρήκα λύση :dance3: Έφτιαξα ένα νέα hotmail accounts (για το ανώνυμο της υπόθεσης) και τα σύνδεσα με τα accounts των windows ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό.. Windows 7: Link your online ID and share files in Homegroup - Neowin.net Στο τέλος γράφει ότι δεν δουλεύει καλά επειδή είναι δοκιμαστικό. Όμως είναι παλιό κείμενο και πλέον μια χαρά δουλεύει... What's the benefit of linking my online accounts with my Windows user account? Introducing Online Identity Integration Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Με την κουβέντα και το ψάξιμο βρέθηκε η άκρη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Νοέμβριος 29, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.