auditt Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2011 Kαλησπερα παιδιαθελω να μου προτεινεται μια οικονομικη μητρικη για 2500Κπου να κλοκαρει και λιγο καθως δεν εχω πολλες γνωσεις για αυτην τη πλατφορμαGigabyte GA-P67A-D3-B3 | Skroutz.gr Αυτη ας πουμε θα μπορεσει να τον παει μεχρι τα 4,8-5ghz παραδειγμα?Εχει ρυθμισεις στα ρευματα για τον επεξεργαστηγιατι μητρικες π.χ οπως αυτηAsus P8P67 LE | Skroutz.grξερω πως δεν εχουν επιλογες στα ρευματα και ετσι μονο με το mulltiplier παιζεις και αντε το πολυ να τον φτασεις στα 4,5ghz το πολυΑπο Ζ68 βρηκα αυτηGigabyte GA-Z68P-DS3 (B3) | Skroutz.grΟικονομικη σιγουρα ειναι καλη ομως ειναι??αυτο που νοιαζει ειναι να εχει επιλογες και στα ρευματα ωστε να μπορεσω να πουσαρω εναν 2500Κ στα 5 εστωAνοιχτος και σε αλλες προτασεις αρκει να ειναι οικονομικεςΕυχαριστω προκαταβολικα
The One Νοέμβριος 28, 2011 #2 Νοέμβριος 28, 2011 Απο τις παραπανω που παρεθεσες η ASUS εχει περισσοτερες πιθανοτητες να πιασει τα 5GHz. Η GA-P67A-D3-B3 σταματαει στα 4,5GHz λογω μη αποδοτικου συστηματος ψυξης των VRMs (τουλαχιστον ετσι ελεγε στο tomshardware).Αυτο From $100 To $160: Five Z68-Based Boards, Compared : Almost Affordable νομιζω θα σε βοηθησει να διαλεξεις, αν και αποτι βλεπω ολες εχουν ρυθμισεις για τασεις.
Evan Νοέμβριος 28, 2011 #3 Νοέμβριος 28, 2011 Πες μας για το οριο χρηματων που διαθετεις γιατι ναι ο 2500κ κλοκαρει καλα αλλα θες αρκετο ζουμι απο τη μητρικη και σταθερη τροφοδοσια ρευματος. Να παιζεις στα 5ghz καθημερινα δεν το συστηνω,οτιδηποτε κοντα στα 4 θα ειναι καλυτερο. Πας οπωσδηποτε σε z68 πλατφορμα και αν εχω να σου προτεινω κατι θα ειναι αυτη η μητρικη που την εστησα και προσφατα Gigabyte GA-Z68XP-UD3P | Skroutz.gr
NoDsl Νοέμβριος 28, 2011 #4 Νοέμβριος 28, 2011 Δες αν το stepping σου δίνει 5GHz πρώτα. Δεν πάνε όλοι 5GHz και έχει να κάνει με το CPU και όχι αποκλειστικά με τη μητρική.
djkostas Νοέμβριος 28, 2011 #5 Νοέμβριος 28, 2011 Εγώ έχω αυτή και μια χαρά φτάνει τον 2500Κ στα 5GHz.
Ταμτάκος Νοέμβριος 28, 2011 #6 Νοέμβριος 28, 2011 Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στα 4,5 με τα 5,0 GHz ή μιλάμε μόνο για διαφορές σε μετροπρογράμματα? Προσωπικά τρέχω στα 4,3 24/7 και δεν μου χρειάζεται παραπάνω. Έφτασα με την UD4 μέχρι 4,9 stable αλλά δεν είδα κάποια διαφορά που να δικαιολογεί τόση πίεση στον επεξεργαστή.
auditt Νοέμβριος 28, 2011 Author #7 Νοέμβριος 28, 2011 Kαταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σαςΓια καθημερινη χρηση τα 4gh μου φτανει να τον τρεξω αλλα μια που αυτοι επεξεργαστες ειναι για κλοκαρισμα λεω τουλαχιστον να τον παω μεχρι 5ghz για να τρεξω και κανα benchmark για πλακα για να δικαιολογησω οτι τον Κ και οχι τον σκετοΕπισης ακομα επεξεργαστη δεν εχω πηρα απλα εχω αποφασησει πως εναν 2500Κ θελω να τσιμπισωΞερω πως παιζει ρολο το steping του επεξεργαστη αλλα λιγο πολυ σχεδον ολοι χτυπανε τα 4,8 τουλαχιστονΚοιταξτε Θεν θελω να δωσω πολλα λεφτα για μητρικη οποτε λεω μεχρι 100 ευρωΔεν θελω high end μοντελοαπλα πιο πολυ θελω να μαθω εαν αυτες που παρεθεσα στο λινκ η αυτες που προτεινετε εχουν επιλογες για τα ρευματα γιατι την Asus που παρεθεσα στο λινκ δεν εχει π.χ επιλογες ρευματος και ετσι ενας φιλος μου καταφερε να τον παει μεχρι 4,5 μονο παιζοντας με τον multiplierKosta ενδιαφερον περιπτωση η μητρικη σου και οικονομικηΑλλα ενταξη δεν καιγομαι και τρελα εαν δεν τον κλοκαρω και μεχρι τα 5
nickmanak Νοέμβριος 28, 2011 #8 Νοέμβριος 28, 2011 Eγω προτεινω αυτη που αγορασα κ εγκατεστησα σημερα.Asus P8H67-M PRO | Skroutz.gr
gregorisvas Νοέμβριος 28, 2011 #9 Νοέμβριος 28, 2011 Πάντως και η Z68P-DS3 μια χαρά είναι..Βέβαια είναι πάνω ένας 2400 οπότε δεν έχει χρειαστεί να ψάξω πολύ το BIOS αλλα αν θές να σου πώ κάτι, ρώτα
Vadergr Νοέμβριος 28, 2011 #10 Νοέμβριος 28, 2011 Eγω προτεινω αυτη που αγορασα κ εγκατεστησα σημερα.Asus P8H67-M PRO | Skroutz.grΠοιος αληθεια πλεον ο λογος να επιλεξει καποιος p67 αντι για Ζ68?
auditt Νοέμβριος 28, 2011 Author #11 Νοέμβριος 28, 2011 Πάντως και η Z68P-DS3 μια χαρά είναι..Βέβαια είναι πάνω ένας 2400 οπότε δεν έχει χρειαστεί να ψάξω πολύ το BIOS αλλα αν θές να σου πώ κάτι, ρώτα Aπλα εαν μπορεις φιλε μου πες μου τι επιλογες εχει στα ρευματα αυτο με ενδιαφερει τιποτα αλλο Παιδια και μια ερωτηση Ο σκετος ο Ι5 2500 δεν κλοκαρει καθολου? δεν μπορεις π.χ να τον πας μεχρι 4ghz ξερει κανεις?
auditt Νοέμβριος 28, 2011 Author #12 Νοέμβριος 28, 2011 Παιδια για την μητρικη την Gigabyte P67 που εχω στο πρωτο ποστ στο λινκ βρηκα στο manual της μεσω ιντ http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/mb_manual_ga-p67a-d3-b3_e.pdf εαν πατε περιπου στην μεση τις επιλογες για τα ρευματα μπορει καποιος να με πει εαν εχει για τον επεξεργαστη να δωσεις περισσοτερη ταση ωστε να κλοκαρει πιο ψιλια ειναι εκει στο Advanced voltage settings Λεει κατι dynamic vcore Qpi/vtt voltage και δεν ξερω τι ειναι αυτα ας δει καποιος στο λινκ να με διαφωτησει λιγο με τα ρευματα γιατι εχω μηνει πισω με την 775 πλατφορμα και τετοιες επιλογες δεν εχει
Zenor Νοέμβριος 28, 2011 #13 Νοέμβριος 28, 2011 Πληροφοριακά, στο σύστημά μου η Asus P8Z68-V θέλει 1340v για 4.8GHz, με την Corsair H80 σε low fan speed. Μια χαρά μητρική και με εύκολο bios. Θα ήθελα να δοκιμάσω και την αντίστοιχη Gigabyte στο σύστημα μου να δω πόσο ρεύμα θα χρειαζόταν να φτάσει τα ίδια clocks πάντως...Στην ουσία ίδιες μητρικές είναι. Εγώ την επέλεξα διότι πάντα άκουγα καλά λόγια για τις Asus, και επίσης μου άρεσε περισσότερο εμφανισιακά.Όμως δεν έχει eSata. Ούτε η UD3P έχει απ'όσο ξέρω.
djkostas Νοέμβριος 29, 2011 #14 Νοέμβριος 29, 2011 Πληροφοριακά, στο σύστημά μου η Asus P8Z68-V θέλει 1340v για 4.8GHzΚαι εγώ ακριβώς εκεί είμαι! Με αερόψυχτρα.
auditt Νοέμβριος 29, 2011 Author #15 Νοέμβριος 29, 2011 Παιδια εχω κλεισει αυτην εδωGigabyte GA-P67A-D3-B3 | Skroutz.grστα 65 ευρω και 32 μηνες εγγυηση αξιζει να την παρω τι λετε??? για πειτε λιγο και απαντηστε μου λιγο για τα ρευματα Dynamic vcoreQpi/vtt voltageΕπισης και κατι αλλο επειδη εχω μπερεδευτει ρε παιδες Εαν θελω να κανω crossfire η δευτερη καρτα θα δουλευει πιο αργα?η αυτο συμβαινει για trifire και πανω γιατι μπερδευτικα με αυτο2 θύρες PCI EX x 16 (σε λειτουργία CrossFireX η ταχύτητα της μίας PCI EX x 16 μειώνεται σε x4)Τι σημαινει αυτο πως αμα βαλω 2χ 6870 παραδειγμα η δευτρεη θα αποδιδει μαπα?Σορρυ για τις πολλες ερωτησειςειναι για τον επεξεργαστη αυτα?
Ταμτάκος Νοέμβριος 29, 2011 #16 Νοέμβριος 29, 2011 [MENTION=10236]auditt[/MENTION]: εγώ ακολούθησα αυτόν τον οδηγό που πρέπει να σε βοηθήσει.Για το Χfire μην ανησυχείς καθόλου αφού η διαφορά στις επιδόσεις σε σχέση με 2x16 είναι αμελητέα.
Zenor Νοέμβριος 29, 2011 #17 Νοέμβριος 29, 2011 Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί θες να διαθέσεις 65 ευρώ μόνο σε μητρική για τέτοιο σύστημα...Όχι ότι είναι άσχημη μητρική...Και εγώ ακριβώς εκεί είμαι! Με αερόψυχτρα.Ποιά ψύκτρα έχεις;
auditt Νοέμβριος 29, 2011 Author #18 Νοέμβριος 29, 2011 ταμτακο ευχαριστω για τον οδηγο φιλε μου Γιατι απλα φιλε μου δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα σε μητρικη δεν θελω να δωσω 200 και ευρω για μητρικη οπως και στο παρελθον καθως πεταμενα λεφτα θα δωσω για τις αναγκες μου ολες τις ερωτησεις αυτες ωστε να πετυχω σε λιγα λεφτα οτι καλυτερο η ψυχτρα μου ειναι αυτη Enzotech Ultra-X CPU Cooler Review | myPlaisio.gr Ειναι πραγματικα τελεια ψυχτρα κραταει πολυ δροσερο τον επεξργαστη και δεν εχει ζιλεψει τιποτα π.χ απο μια υδροψυξη της corsais H80 Το θεμα ειναι πως θα ενσοματωνει στην μητρικη σε αυτο το σοκετ? σιγουρα δεν κανει αλλα πιστευω θα υπαρχει τροπος να την κανω να βολεψει γιατι δεν μου παει η καρδια να την αλλαξω παιδια τα σπαει πραγματικα
Ταμτάκος Νοέμβριος 29, 2011 #19 Νοέμβριος 29, 2011 [MENTION=10236]auditt[/MENTION]: συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα 100-200 ΜΗz που θα σου δώσει παραπάνω μια top of the line μητρική δεν δικαιολογούν για τον μέσο χρήστη το premium που θα πληρώσει. Το είπα και παραπάνω πως τις διαφορές ανάμεσα στα 4,6 GHz (που πάνε όλες) και στα 5,2 δεν θα τις καταλάβεις. Κι εγώ την δική μου δεύτερο χέρι την πήρα.Όσον αφορά την ψύκτρα, θα σε στεναχωρήσω λίγο αφού θεωρείται πια ξεπερασμένη. Οι επιδόσεις της οφείλονται κυρίως στον Delta ανεμιστήρα που ενσωματώνει, ο οποίος είναι τελειώς άχρηστος στην 1155 πλατφόρμα. Μιλάμε για μια πολύ κρύα πλατφόρμα που δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για ψύξη (στα λογικά πλαίσια υπερχρονισμού πάντα). Με την Α70 σε χαμηλές στροφές στα 4,3 GHz είμαι στους 52 βαθμούς full load.
auditt Νοέμβριος 29, 2011 Author #20 Νοέμβριος 29, 2011 εχω αλλαξει τον ανεμυστηρα με αυτον εδω Xigmatek CLF-F1452 Crystal Red Led Fan - 140mm - Case Fans - plaisio.grγια πιο αθορυβο αλλα και πιο εμφανισιμοΔηλαδη δεν γινεται να κρατησω στην ψυχτρα σε αυτην την πλατφορμα?νομιζω κοανει π.χ για σοκετ 1336 γιατι να μην κανει και για αυτο δεν γινεται με καμια πατεντα η με κανα εξαρτημα να κανει?Γιατι ειλικρινα δεν μου παει η καρδια να την αλλαξωΕαν οχι η καλυτερη ειναι απο τις καλυτερες αεροψυχτρεςστα 3,6 ghz with Q9450εχω 28-32 idle50 max
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.