serpico75 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28, 2011 Καλησπέρα.mobo compaq nx9030 (released περίπου 2003). Είναι ενός φίλου. Έχει εγκατεστημένα XP και χτυπάει συνεχώς BSOD.Έκανα format, και εγκατέστησα W7 (αν θέλετε δοκιμαστικά - να δω τί γίνεται και με τα 7άρια).Ο φίλος μου μού είπε ότι η on board κάρτα δικτύου τού χανόταν σε άσχετες χρονικές στιγμές. Για το λόγο αυτό, είχε πάρει μία usb, με την οποία και δούλευε.Το ότι η on board χάνεται στο άσχετο, (προσωπικά) μού μυρίζει χαλασμένο mobo. Και τα W7, ενώ δούλευαν κανονικά από τότε που τα εγκατέστησα (εδώ και περίπου 5 ημέρες), από χθες άρχισε να χάνεται η on board, και να χτυπάνε και σ' αυτά BSOD.BSOD error:0x0000007F.Απ' ότι έχω google-άρει πάρα πολύ το θέμα, πρόκειται ή για πιθανό ελαττωματικό RAM module, ή για mobo, ή για driver.RAM:512MB (2 modules x 256MB - ακριβώς ίδια). Έκανα scan στο καθένα, χωριστά, με το memtest+, επί 3.5 ώρες, και δε βρέθηκαν errors σε κανένα.driversΓια να πω την αλήθεια, οι drivers στα 7 δεν είναι όλοι για 7. π.χ. wi-fi είναι για Vista, και του modem είναι για XP.Πάντως, από εμπειρία, αλλά και από τα πολλά άρθρα που διάβασα στο web, αλλά κυρίως επειδή χάνεται η κάρτα δικτύου, πρέπει να είναι mobo. Δεν πιστεύω τόσο πολύ σε drivers. Κι αυτό γιατί, BSOD χτύπαγαν και στα XP.Το τελευταίο που είδα, και ίσως να είναι σωτήριο, είναι, επειδή είναι πολύ παλιό το laptop, με μία αλλαγή της CMOS μπαταρίας, να δουλεύει και πάλι σωστά. Άντε όμως ν' ανοίξεις laptop και ν' αλλάξεις μπαταρία. Και ειδικά compaq. Πρέπει να 'σαι τρελός. Ακόμα και με το manual, παίζεται αν θα τα καταφέρεις.Η γνώμη σας για όλ' αυτά;Ευχαριστώ !!
trendy Νοέμβριος 28, 2011 #2 Νοέμβριος 28, 2011 Γνώμη μου είναι ότι δεν είναι δικτυακό το πρόβλημα και ίσως να το πόσταρες σε άλλη ενότητα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.