Jump to content

Q-TEC 500W BIG FAN???

DMylonas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είδα αυτό το τροφοδοτικό σε γνωστό e-μαγαζί να το έχει 35??? Είναι δυνατόν??? Αν είναι να πάρω 3-4 να τα πουλήσω τα διπλάσια!!!! :p

Εχμ, τα Q-tec δεν είναι κι ότι καλύτερο ξέρεις... ’σε που τα 500W νομίζω δεν τα βγάζει. Πές μου τώρα εσύ πώς το Q-tec 500W να κάνει 35 και το Tagan 480W 110 και το αντίστοιχο με το Q-tec Antec να πηγαίνει κοντά 200; ;)

Ε, και 400W να βγάζει πάλι οκ είναι..... εγώ θέλω να το βάλω σε ένα 2ο pc που έχω...... Πάντος σύμφωνα με το παρακάτω review δεν είναι και άσχημο....

R E V I E W

Εγώ είχα ακούσει οτι ούτε 300W δεν βγάζει καλά καλά. τώρα τι ισχύει δεν ξέρω μιας και δεν το είχα ποτέ. Μια φορά που είμουν σε ανάγκη πήρα Q-tec (ένα 400άρι) αλλά το γύρισα αμέσως πίσω γιατί είχε κοντά καλλώδια και δεν έφτανε το έξτρα τετράπινο στη mobo επειδή είχα σχετικά μεγάλο κουτί (DX-01W)

QTEC 500W --> +3,3V = 28A; +5V = 35A; +12V = 18A

Antec TC330W --> +3,3V = 28A; +5V = 30A; +12V = 17A

Antec TC380W --> +3,3V = 28A; +5V = 35A; +12V = 18A

Antec TC550W --> +3,3V = 32A; +5V = 40A; +12V = 24A

Antec TC480W --> +3,3V = 30A; +5V = 38A; +12V = 22A

Antec TC430W --> +3,3V = 28A; +5V = 36A; +12V = 20A

Έχω το Antec TC550W και στο manual έχει τα χαρακτηριστικά απο αυτά τα μοντέλα.

Αν προσέξατε, το Qtec 500W έχει τα ίδια με το Antec 380W, ας μην μιλήσουμε για ποιότητα κατασκευής !!!

"backgman" δεν νομίζω να είναι έτσι απλά τα πράγματα.... εγώ έχω ένα 550W (μάρκα δεν λέω) και γράφει.....

550W --> +3.3V = 28A, +5V = 50A, +12V = 18A

Max Output --> +3.3V,+5V = 280W, +12V = 216W, Combined 492W, Total Output 550W....

Στην γραμμή +5V βγάζει πιο πολλά από το Antec TC550W, στην +3.3V, +12V είναι ίδιο με το Antec TC380W, αλλά στο τέλος λέει Combined 492W......

Αυτό δηλαδή τί είναι?

Πιστεύω ότι για Celeron 2.4GHz θα παίξει άνετα.... Ο Cleleron τώρα τρέχει στα 3GHz (με default τάση) και μετά τα 3GHz κάνει επανεκκινήσεις... PSU έχω ένα 300W..... Αν βάλω αυτό και με 1.7V πιστεύω να φτάσει τα 3.4GHz.....

QTec 500άρι πρέπει να είναι ίδιο με το 300 ή το 350, απλά βάζουν άλλο αυτοκόλλητο, κατά την άποψη μου δεν αξίζει ούτε 10 ειναι αναξιόπιστο...

Από ότι έχω διαβάσει οι περισσότεροι κατασκευαστές PSU αναγράφουν τα watt που αποδείδουν στους 25 βαθμούς κελσίου.Όταν οι θερμοκρασίες είναι 35-40 ή και παραπάνω τα φθηνά τροφοδοτικά χάνουν ένα μεγάλο μέρος της ισχύς τους.

Στη σελίδα της PC Power and Cooling δείχνει ότι τα δικά της PSU δεν χάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ισχύος τους.

http://www.pcpowerandcooling.com/pdf/Turbo-Cool_510_vs.pdf

Αρχική απάντηση από DMylonas [Σήμερα, στις 11:50]

"backgman" δεν νομίζω να είναι έτσι απλά τα πράγματα.... εγώ έχω ένα 550W (μάρκα δεν λέω) και γράφει.....

550W --> +3.3V = 28A, +5V = 50A, +12V = 18A

Max Output --> +3.3V,+5V = 280W, +12V = 216W, Combined 492W, Total Output 550W....

Στην γραμμή +5V βγάζει πιο πολλά από το Antec TC550W, στην +3.3V, +12V είναι ίδιο με το Antec TC380W, αλλά στο τέλος λέει Combined 492W......

Αυτό δηλαδή τί είναι?

Ψιλομούφα

Το ότι δίνει ένταση σε κάποια τάση αλλά όχι συνδυασμένη σημαίνει ότι ποτέ δε θα μπορέσεις να την εκμεταλευτείς πρακτικά. Δεν είναι τυχαία η προτίμηση όλων για τα κορυφαία antec και tagan, που μπορούν να δώσουν ακόμα και παραπάνω από την ονομαστική τους ισχύ, για λίγο χρονικό διάστημα, άσε που έχουν σταθερές τάσεις, οι οποίες δεν παίζουν ανάλογα με την κατανάλωση που κάνει το pc σου.

Να σου πω... και εγώ ένα φεγγάρι ήθελα να πάρω το Tagan, αλλά όταν άκουσα ότι ζεσταίνετε τρελλάθηκα.... Μετά σκέφτηκα για Levicom 550W, αλλά εκεί με σταμάτησε η τιμή... Τα Antec δεν τα σκέφτηκα καθόλου γιατί τα 550Wάρια κοστίζουνε όσο κάνει μια καινούρια μητρική και βάλε..... Οπότε λέω, άσε θα πάρω ένα NoName 550W με 50 και όσο πάει..... Μέχρι στιγμής (4 μήνες) είναι θηρίο του έχω δώσει να τραβήξει μέχρι 150W για CPU και δεν καταλάβε μια.... Ρεύματα σε full load, σταθερά +3.3V = +3.48V (μονταριζμένη), +5V = +4.95V, +12V = +11.97V...

Τελικά θα πάρω ένα Q-Tec 500W να το δοκιμάσω, γιατί για να δώσω 150+ για psu, δεν υπάρχει περίπτωση....

Να σου πω την αλήθεια και εγώ έτσι σκεφτόμουνα, μέχρι που τα λεφτά που είχα δώσει σε φτηνιάρικα μαζεύτηκαν τόσα ώστε να πω και εγώ το ρητό "το φτηνό είναι το πιο ακριβό". ’σε τον εκνευρισμό που νιώθεις αν κάτι στραβώσει.

Για δεύτερο pc δεν θα έχεις πρόβλημα σίγουρα. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω το κουτί μου σε κατάσταση moding και τα έχω βάλει όλα σε ένα Noname κουτί με ένα noname τροφοδοτικό και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το θέμα είναι οτι αν θές να πάς ψηλά σε oc θα έχεις μεγάλο πρόβλημα. Πάντως αν δεν θεωρείς σημαντικό ποσό για σένα τα 35 πάρ' το να μας πείς και γνώμες ;)

Αρχική απάντηση από enduracell

QTec 500άρι πρέπει να είναι ίδιο με το 300 ή το 350, απλά βάζουν άλλο αυτοκόλλητο, κατά την άποψη μου δεν αξίζει ούτε 10 ειναι αναξιόπιστο...

Δεν έχει διαφορές ούτε μέσα ? !!!

:nerd::help::TD:

Aπό συζήτηση ανάλογη για τα Qtec στο nforceHQ που τα είχαν ανοίξει δεν είδαν καμιά διαφορά, μάλιστα είχαν στείλει και e-mail στη Q-tec για το θέμα και γενικά είχε γίνει ψηλόσάλο... αν βρω το post θα postάρω link...

Αρχική απάντηση από DMylonas

Τα Antec δεν τα σκέφτηκα καθόλου γιατί τα 550Wάρια κοστίζουνε όσο κάνει μια καινούρια μητρική και βάλε.....

Μα αυτο λεμε βρε αδερφε τοσην ωρα, αντι να παρεις noname 500W, παρε ενα επωνυμο 380-450W. Ενω θεωρητικα θα εχεις ιδιες γραμμες, πρακτικα θα εχεις μεγαλυτερη αξιοπιστια και αντοχη. Γιατι τετοιο κολλημα με τα 550; Τον επεξεργαστη σου ΔΕΝ προκειται να τον τροφοδοτει η ετικετα του τροφοδοτικου, αλλα το περιεχομενο, και το Qtec με το που θα το πιασεις στα χερια σου θα καταλαβεις για τι καρο με μαρουλια μιλαμε...

Βασικά είναι αυτό που λέει ο trendy σε ενα καλό και βαρύ μηχάνημα πρέπει να ζητάς την συνδυασμένη ένταση σε όλες τις γραμμές και την αξιοπιστία.

Εγώ έδωσα 220 για το Antec TC550W και άλλα 60 σε σταθεροποιητή (για να μη μου το κάψει η ΔΕΗ!!!) αλλα δε τα εκλαψα ούτε τα κλαίω τα λεφτά.

Ειδικά όταν έχοντας 4 δισκους, 3 DVD-CDRW ,τη cpu στα 3700 με 1.6V και τις μνήμες στα 2.9V και ανοίγω το speed fan και βλέπω τάσεις 3.34V , 12.40V , 5.08V σε full mode δε τα κλαίω καθόλου.

Επίσης με τους δυο ανεμιστήρες δεν ζεστένεται καθόλου.

Εγω όταν αποφάσησα να το αγοράσω το σκέφτηκα απο την άποψη της "επενδυσης" μιας και θα το κρατήσω σίγουρα για άλλα 2 χρόνια, όσους δίσκους και DVD και αν θέλω να βάλω πάνω.

Μια μητρική πόσο θα τη κρατήσεις ??

Για την ASUS P4C800E-DLX έδωσα 230 πρίν απο 4-5 μήνες και απ'όσα ξέρεις η Intel άλλαξε socket, οπότε αν θέλω να κάνω αναβάθμιση σε 1 χρόνο θα αλλάζω m/b και κατα πάσα πιθανότητα και μνήμες.

Τέλος (γιατι σας κούρασα) πιστεύω οτι το τροφοδοτικό ειναι όπως και η οθόνη το αγοράζεις με προοπτική 2-3 χρόνια το λιγότερο. Οπότε μπορει να είναι πολλά τα λεφτά αλλα δεν είναι για πέταμα.

Αποψή μου ....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.