Jump to content

Επιλογη καρτας ηχου

stavroslam

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αυτο που θελω να κανω ειναι να εχω ηχο στα ηχεια μου στο pc αλλα και ταυτοχρονα να στειλω σε εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη αναλογικο σημα.το θεμα ειναι οτι ο ενισχυτης μου ειναι παλιος και δεν μπορει να παρει εισοδο optical και coaxial παρα μονο τα κλασικα rca και δεν θελω να μπαινω στην διαδικασια να βγαζω το ενα jack για τα ηχεια του υπολογιστη για να συνδεσω το αλλο jack για τον ενισχυτη για να εχω ηχο.Υπαρχει καρτα που να μου δινει την δυνατοτητα να εχει δυο εξοδους?αλλιως τι αλλο μπορω να κανω και με ποια καρτα να εχω ταυτοχρονα συνδεμενα και υπολογιστη ηχεια και ενισχυτη? :hmm:

Πάρε ένα ταυ mini jack

showImageByKey.action?type=tnail&key=1xwX7tHy

thumb.php%253Fpid%253D98136102%2526pref%253Dt%2526it%253D1%2526mod%253DWed%25252C%252B26%252BSep%252B2007%252B13%25253A13%25253A31%252BGMT%2526url%253Dhttp%25253A%25252F%25252Fwww.zingsmusic.com%25252Fimages%25252Fproducts%25252FAP23.jpg&w=99&h=99&ei=cIzSTsfONqjg4QS62vlx&zoom=1

σωστο και αυτο.κανασ αλλος τροπος υπαρχει?πχ να βγαζει εξοδο rca αλλα και καρφι?

Για να πάρεις κάρτα ήχου με RCA εξόδους θα πάς σε κάτι επαγγελματικό και συνεπώς ακριβό για αυτά που θέλεις. Από την άλλη το jackάκι που σου πρότεινε ο φίλος για stereo jack διακλαδωτή δεν είναι και ο πιό ορθολογικός γιατί αναγκάζεις την έξοδο της κάρτας ήχου σου να "οδηγήσει" δύο αποδέκτες. Θεωρητικά αυτό έχει απώλειες και επιβαρύνει την κάρτα ήχου σου που προφανώς μακροπρόθεσμα ίσως να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτό λοιπόν που σου προτείνω είναι να πάρεις μία κάρτα ήχου 5.1 στην οποία να μπορείς να συνδέσεις τα ηχεία στην μία έξοδο (πράσινη ας πούμε = Line-Out, Front Speakers) και το στερεοφωνικό σου σε μία άλλη (μαύρη = Rear Surround Speakers) αλλά να σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις την έξοδο rear όχι ως Rear Surround αλλά ως clone της Front Speakers. Έτσι ακριβώς έχω κάνει και εγώ με την onboard που έχει η Gigabyte μου.

Οι asus xonar έχουν RCA εξόδους. Μπορείς να δεις και αντάπτορες, υπάρχουν (είναι σχετικά φθηνοί). Η άλλη λύση είναι να στέλνεις στα 2 ηχεία του υπολογιστή σου από την front έξοδο και στα άλλα από την rear έξοδο (υποθέτω ότι έχεις οκτακάναλη on-board).

Σε τέτοια περίπτωσε δες εάν υπάρχει επιλογή να στέλνει τον ίδιο στερεοφωνικό ήχο σε όλες τις εξόδους.

Για να πάρεις κάρτα ήχου με RCA εξόδους θα πάς σε κάτι επαγγελματικό και συνεπώς ακριβό για αυτά που θέλεις. Από την άλλη το jackάκι που σου πρότεινε ο φίλος για stereo jack διακλαδωτή δεν είναι και ο πιό ορθολογικός γιατί αναγκάζεις την έξοδο της κάρτας ήχου σου να "οδηγήσει" δύο αποδέκτες. Θεωρητικά αυτό έχει απώλειες και επιβαρύνει την κάρτα ήχου σου που προφανώς μακροπρόθεσμα ίσως να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Αυτό λοιπόν που σου προτείνω είναι να πάρεις μία κάρτα ήχου 5.1 στην οποία να μπορείς να συνδέσεις τα ηχεία στην μία έξοδο (πράσινη ας πούμε = Line-Out, Front Speakers) και το στερεοφωνικό σου σε μία άλλη (μαύρη = Rear Surround Speakers) αλλά να σου δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσεις την έξοδο rear όχι ως Rear Surround αλλά ως clone της Front Speakers. Έτσι ακριβώς έχω κάνει και εγώ με την onboard που έχει η Gigabyte μου.

δεν θελω να μπλεξω με διακλαδωτες.το εχω κανει και ειχα βουητα κ απωλειες.ηχεια εχω πολυ καλα στον υπολογιστη.logitek z2300. 2,1 και ειναι κριμα να τα καταργησω.σκεφτομουν μια καρτα οπως αυτες δυο δες και πες αν με καλυψουν και κανω δουλεια μου

CREATIVE Sound Blaster (X-Fi Titanium HD)

ASUS XONAR ESSENCE STX - (90-YAA0C0-0UAN0BZ) Shop13.gr

Αυτές είναι από τις πιο αρκιβές κάρτες που σίγουρα θα σε καλύψουν...Το θέμα είναι να επιλέξεις κάτι φθηνότερο και τότε να ρωτήσεις αν σε καλύψει....

Αυτές είναι από τις πιο αρκιβές κάρτες που σίγουρα θα σε καλύψουν...Το θέμα είναι να επιλέξεις κάτι φθηνότερο και τότε να ρωτήσεις αν σε καλύψει....

στις πιο φτηνες που κοιταξα δεν ειχε τις αναλογες εξοδους rca για να καλυψουν και ημουν και λιγο επιφιλακτικος ως προς τον ηχο.εχεις κατι να προτεινεις? :)

Σταύρο, οι κάρτες που βλέπεις είναι πραγματικά ακριβές και δεν θα σου τις πρότεινα για την χρήση που θέλεις. Συμπληρωματικά για αυτά που σου έγραψα είναι ότι αν πάρεις ένα καλώδιο καλής ποιότητας stereo-jack σε 2 RCA τότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Δώσε μου λίγο χρόνο να κοιτάξω για κάρτα να σου προτείνω.

Ρίξε μια ματιά σε αυτήν αλλά φρόντισε να σιγουρέψεις το γεγονός ότι μπορείς να την ρυθμίσεις ως 2CHannels και να ρυθμίσεις 2 εξόδους να παίζουν ταυτόχρονα ως front stereo speakers.

Ρίξε μια ματιά σε αυτήν αλλά φρόντισε να σιγουρέψεις το γεγονός ότι μπορείς να την ρυθμίσεις ως 2CHannels και να ρυθμίσεις 2 εξόδους να παίζουν ταυτόχρονα ως front stereo speakers.

optical δεν παιρνει ο ενισχυτης μου.μονο RCA τον οποιο να τον βαλω με ανταπτορα σε καρφι μικρο.τωρα πωσ μπορω να το κανω να παιζουν το ιδιο σαν μποστα?ξερεις να μου πεις ακριβως αν εχεις ωρα και δεν βαριεσαι? :)

optical δεν παιρνει ο ενισχυτης μου.μονο RCA τον οποιο να τον βαλω με ανταπτορα σε καρφι μικρο.τωρα πωσ μπορω να το κανω να παιζουν το ιδιο σαν μποστα?ξερεις να μου πεις ακριβως αν εχεις ωρα και δεν βαριεσαι? :)

ανακαλυψα σε εναν παλιο υπολογιστη αυτη την καρτα.μπορεισ να δεις σε παρακαλω αν μπορω να κανω αυτο που θελω και πως? :)

http://support.creative.com/kb/ShowArticle.aspx?sid=10571

Αφού την έχεις δεν χάνεις τίποτα από το να την κουμπώσεις και να δοκιμάσεις. Πάρε και ένα τέτοιο παίξε. Στο site που μου έδωσες δεν βλέπω την λεπτομέρεια της ρύθμισης για παράλληλη λειτουργία 2 εξόδων ταυτόχρονα αλλά πιστεύω ότι θα την βρεις μόλις την εγκαταστήσεις.

Αφού την έχεις δεν χάνεις τίποτα από το να την κουμπώσεις και να δοκιμάσεις. Πάρε και ένα τέτοιο παίξε. Στο site που μου έδωσες δεν βλέπω την λεπτομέρεια της ρύθμισης για παράλληλη λειτουργία 2 εξόδων ταυτόχρονα αλλά πιστεύω ότι θα την βρεις μόλις την εγκαταστήσεις.

ενταξει σε ευχαριστω πολυ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.