Jump to content

Φταιει το τροφοδοτικο μου????

geopis

Recommended Posts

Παιδια σας παρακαλω θα ηθελα την βοηθεια σας.εχω στησει ενα htpc εδω και κανα 6αμηνο και εδω και κανα μηνα με παιδευει αφανταστα μα τα κοληματα και τις επανεκινησεις.εχω μπει μεσα στην καταγραφη σφαλματων των windows αλλα δεν βγαζω ακρη.στο μηχανημα μου το μονο hardware που ειχα κρατησει ειανι το τροφοδοτικο thermaltake thoughpower 650.

για να μην πολυλογο σας γραφω τα συμπτωματα που εχει το pc μου:

ανα τυχαια χρονικα διαστηματα κανει reboot και στην συνεχεια δεν μπαινει στα windows με τιποτα και μου λεει να βαλω το δισκακι των windows.

οταν μπαινω στο bios στο sata settings απο AHCI εχει μπει παλι IDE οπως ακριβως στις defaut settings.o σκληρος δισκος που ειναι φορτωμενο το λειτουργικο δεν φαινεται πουθενα.σβηνω το pc απενεργοποιω το τροφοδοτικο (απο τον διακοπτη) και οταν το ανοιγω και θετω το pc σε λειτουργια βρισκει το δισκο κανονικα.

το συστημα μου απο τελειται απο τα εξης:

M/B: ASUS PBH67-I DELUXE

CPU:I7 2600K

RAM:GEIL 2X4GB 1066

GPU:ΑΤΙ 5830HD

PSU:THERMALTAKE TOUGHPOWER 650

SSD:CORSAIR FORCE 3 GT

HDD:WD 500GB 7200RPM

CASE:THERMALTAKE ARMOR A30

ανεβαζω και μια φοτο με τα σφαλματα μημπως και βοηθησουν

ImageShack

Αποσυμπίεσε το αρχείο που σου στέλνω, και τρέξε το προγραμματάκι που έχει μέσα "bluescreenview".

Τράβα ένα screen shot και ανέβασε το να δούμε τον κωδικό σφάλματος που βγάζει.

Τα αρχεία excel που έχει μέσα περιγράφουν και τους ποιό κοινούς κωδικούς σφάλματος.

Αν βέβαια το pc σου δεν φορτώνει windows, τότε πιο πολύ μου κάνει για δίσκο χαλασμενό.

bsod.rar

Λοιπόν εφόσον είναι κενά τότε μάλλον φίλε μου πρέπει να είναι ο δίσκος σου που σε προδίδει...

Δοκίμασε να τρέξεις κανένα πρόγραμμα για SMART monitoring να τσεκάρει τον δίσκο σου.

:)

ναι το εχω στο ahci mode.τροφοδοτικο αλλο δεν εχω δοκιμασει ακομα.ηθελα να σημειωσω πω τα προβληματα εμφανιστικαν οταν εβαλα καρτα γραφικων (μεταχειρισμενη απο ebay) και μνημες ραμ μεγαλυτερες (καινουργιες αυτες) με βαση το manual της m/b

δεν εκανε δουλεια ουτε το η επανεγκατασταση των windows.μια απο τα ιδια σφαλματα.επομενο βημα:αλλαξα ενα τροφοδοτικο,τις παλιες μου μνημες και αν δεν φτιαξει παλι στη συνεχεια θα βγαλω την καρτα γραφικων και θα μεινω με την onboard :( .

υπαρχει περιπτωση μετα την επανεγκατασταση τους να μεταφερθηκε και το προβλημα ξανα με το image recovery?εκανα επισης απεγκατασταση τους τελευταιους drivers της ati που μου τους ειχαν βγαλει τα windows ως προαιρετικο update και τους ξαναπερασα απο το cd.

εβγαλα και μια φοτο και βλεπω μειωση των σφαλματων http://imageshack.us/photo/my-images/580/42860541.png/

σημερα προεκυψε κατι που ισως και να ειναι καθοριστικο για την αιτιολογηση αυτου του γριφου.προσπαθησα να κανω φορματ και ξαναπερασμα τα windows χωρις να περασω μετα το image backup.ενα απλο και καθαρο format και στη συνεχεια παρακολουθηση στην σταθεροτητα του συστηματος.

βαζω κανονικα το δισκακι των windows 7 (αυθεντικα) ,φορτωνει τα αρχεια του συστηματος και στη συνεχεια αφου εχω επιλεξει και τον σκληρο οπου θα γινει η εγκατασταση με το που παει να γινει, blackout ο υπολογιστης λες και τραβηξε καποιος το πολυμπριζο απο την μπριζα.για ενα με εναμιση λεπτο πατουσα το Power κα τιποτα καμια ανταποκριση μεχρι που σκεφτηκα να πατησω το διακοπτη του τροφοδοτικου στην θεση off για λιγα δευτερολεπτα, μετα στην θεση on και με το που παταω το Power ο υπολογιστης ανοιξε κανονικα (το τροφοδοτικο εν τω μεταξυ το αλλαξα σημερα πριν ενοειτε απο αυτο που γραφω).

και πλεον το ερωτημα ζημιας για την μη ομαλη λειτουργια φευγει απο το τροφοδοτικο και πηγαινει στην motherboard :weep:

εσεις τι λετε παιδια?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.