Jump to content

pc FAIL.

Aarbron

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν.πρίν από περίπου ένα χρόνο αγόρασα ένα pc αξίας 1.500€.Το πρόβλημά μου είναι το εξής.Το pc δεν τρέχει αρκετά προγράμματα και κυρίως παιχνίδια.Τα μισά παιχνίδια τα τρέχει με "lag" λές και είναι pentium 2 και τα άλλα μισά δεν τα τρέχει κάν.Για παράδειγμα όλα τα need for speed,prototype,grand theft auto 4,κλπ τα τρέχει με το ζόρι και τα command and conquer generals,manhunt 1,κλπ δεν τα τρέχει κάν.Δοκίμασα το CPU killer,άλλαξα windows,έκανα 436748934 format και πολλές άλλες πατέντες αλλα τίποτα δεν δούλεψε.Μέχρι και κάρτα γραφικών (είχα μια geforce και έβαλα μια της ΑΤΙ) άλλαξα αλλά τζίφος.Διάβασα αρκετά forum και πολλοί είχαν το ίδιο πρόβλημα με μένα.Ο μάστορας μου είπε οτι μερικά καινούρια pc όπως το δικό μου τρώνε τέτοια κολλήματα και οτι δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημά μου.Όποιος μου βρεί λύση τον κερνάω μπύρες. :beer:

Intel i7 core @ 2,80 GHz,asus motherboard P7P55D-Deluxe,4 GB RAM,nvidia geforce GTX 285,windows 7 ultimate 32-bit.

Ο μάστορας σου μάλλον βαριέται. ;)

Ποια κάρτα γραφικών της ΑΤΙ έχεις τώρα;

Την geforce έχω.Την ΑΤΙ απλά την έβαλε,είδε οτι δεν δούλεψε και την ξανάβγαλε και έβαλε πάλι τιν geforce.

δισκος?

Δεν ξέρω τί μάρκα είναι ο σκληρός μου.το μόνο που ξέρω είναι οτι είναι 465GB. :hm:

Την geforce έχω.Την ΑΤΙ απλά την έβαλε,είδε οτι δεν δούλεψε και την ξανάβγαλε και έβαλε πάλι τιν geforce.

Λογικο να μην δουλέψει αμα δεν βαλει drivers...

Μα καλα βοσκός είναι?

Εγω θα σου προτεινα να ξεκινισεις να ψαχνεσε με μια καθαρη εγκατασταση των windows ωστε να σιγουρευτεις οτι εχουν περαστει σωστα ολοι οι drivers των συσκευων σου.

Λοιπόν.πρίν από περίπου ένα χρόνο αγόρασα ένα pc αξίας 1.500€.Το πρόβλημά μου είναι το εξής.Το pc δεν τρέχει αρκετά προγράμματα και κυρίως παιχνίδια.Τα μισά παιχνίδια τα τρέχει με "lag" λές και είναι pentium 2 και τα άλλα μισά δεν τα τρέχει κάν.Για παράδειγμα όλα τα need for speed,prototype,grand theft auto 4,κλπ τα τρέχει με το ζόρι και τα command and conquer generals,manhunt 1,κλπ δεν τα τρέχει κάν.Δοκίμασα το CPU killer,άλλαξα windows,έκανα 436748934 format και πολλές άλλες πατέντες αλλα τίποτα δεν δούλεψε.Μέχρι και κάρτα γραφικών (είχα μια geforce και έβαλα μια της ΑΤΙ) άλλαξα αλλά τζίφος.Διάβασα αρκετά forum και πολλοί είχαν το ίδιο πρόβλημα με μένα.Ο μάστορας μου είπε οτι μερικά καινούρια pc όπως το δικό μου τρώνε τέτοια κολλήματα και οτι δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημά μου.Όποιος μου βρεί λύση τον κερνάω μπύρες. :beer:

Intel i7 core @ 2,80 GHz,asus motherboard P7P55D-Deluxe,4 GB RAM,nvidia geforce GTX 285,windows 7 ultimate 32-bit.

Ο Αινσταιν διατύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας και ο ''μάστορας'' σου τη θεωρία της γενικότητας...:hang3:

Αν ένα pc ''λαγκάρει'' συστηματικά και κατ'εξακολούθηση ακόμα και με format ,έχει hardware πρόβλημα ή πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.-

Λογικο να μην δουλέψει αμα δεν βαλει drivers...

Μα καλα βοσκός είναι?

Εγω θα σου προτεινα να ξεκινισεις να ψαχνεσε με μια καθαρη εγκατασταση των windows ωστε να σιγουρευτεις οτι εχουν περαστει σωστα ολοι οι drivers των συσκευων σου.

Τους είχε περάσει όλους τους drivers.Και της ΑΤΙ και της Nvidia και όλους μετά από φορμάτ,κλπ. :hm:

Ο Αινσταιν διατύπωσε τη θεωρία της σχετικότητας και ο ''μάστορας'' σου τη θεωρία της γενικότητας...:hang3:

Αν ένα pc ''λαγκάρει'' συστηματικά και κατ'εξακολούθηση ακόμα και με format ,έχει hardware πρόβλημα ή πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.-

Μάλλον hardware είναι το πρόβλημα διότι απο θερμοκρασίες δεν υπάρχει πρόβλημα.το pc είναι τελείως αθόρυβο,χώρια που έχω ένα σωρό ενδείξεις που λένε οτι η θερμοκρασία είναι νορμάλ. :hm:

Το πρωτο που θα κοιτουσα ειναι ο σκληρος δισκος. Δοκιμασε καινουρια εγκατασταση σε αλλο δισκο....

Τους είχε περάσει όλους τους drivers.Και της ΑΤΙ και της Nvidia και όλους μετά από φορμάτ,κλπ. :hm:

Μα αυτο ειναι το θεμα να μην βαζεις και nvidia +ati μαζι

Ο μάστορας μου είπε οτι μερικά καινούρια pc όπως το δικό μου τρώνε τέτοια κολλήματα και οτι δεν υπάρχει λύση για το πρόβλημά μου.

Δυο σενάρια παίζουν, ή βαριέται που δεν του τα ακουμπας και τα θελεις τσαμπα ή ειναι μαστορας γιαλαντζί!

Το πρωτο που θα κοιτουσα ειναι ο σκληρος δισκος. Δοκιμασε καινουρια εγκατασταση σε αλλο δισκο....

κι εγω κατι τετοιο ειχα στο νου μου και ρωτησα για δισκο!!

εχει δοκιμασει αλλο δισκο? εχει κανει τσεκ στο δισκο αν ειναι προβληματικος -bad sectors?

διοτι αν ειναι προβληματικος, 687686484 φορματ να κανεις.., δεν στρωνει!!

καλά..αν τα στοιχεία που εγραψες για το pc σου είναι σωστά τότε ο μάστορας είναι μεγας μπαγλαμάς και τέρμα άσχετος...4gb ram Και σου έβαλε 32 bit windows???

Λοιπόν τσέκαρε άν οι μνήμες και η cpu είναι συμβατές με την μητρική σου (δες το σελίδα της μητρικής)

γελοιο βήμα αλλά και η κουτσή μαρία ξέρει ότι τα 32 μπιτ βλεπουν μεχρι 3 γιγα.

Τρεξε mem τεστ για τις μνήμες άστο να τρέξει πολύ ώρα, και τρέξε διαγνωστικά για τον σκληρό.

Βάλε κανα πρόγραμμα benchmark να ζορισεις επεξεργαστή ram και κάρτα γραφικών να δεις αν αποδίδουν τα αναμενομενα ονομαστικα στοιχεια.

Καλό είναι να κάνεις ένα φορμάτ με γνήσια windows και να κατεβάσεις τα τελευταία drivers από τις σελίδες των κατασκευαστών..για όλα τα εξαρτήματα.

Ο σκληρός σου μήπως είναι χωρισμένος σε partition?

μήπως έβαλες υπερβολικά ψηλά τις ρυθμίσεις στα παιχνίδια και σε κόβει η κάρτα?

αν δεν μπορείς να το λύσεις το πρόβλημα από εδώ τράβα σε άλλο μάστορα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.