LeoNaXe Νοέμβριος 26, 2011 Author #81 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2011 αλλάζουν τα σχέδια για να μην λέτε ότι θα κάνω βλακεία,το μαγαζί θα το ανοίξω αρχές 2012 για να γίνει πάνω μου (γιατί τώρα δεν με συμφέρει να με πιάσει η εφορία απο τώρα).μέχρι τότε θα έχω πάρει πλήρες πληροφορίες για προϊόντα και επίσης θα ψάξω προμηθευτές απο το εξωτερικό και απο ελλάδα.μέχρι τότε θα έχω μάθει ΑΚΡΙΒΟΣ πόσα λεφτά θα χρειαστούν για την όλη διαδικασία για να ξέρω που πάω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Νοέμβριος 26, 2011 #82 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2011 στην αρχή είχαμε συμφωνήσει να το κάνουμε πάνω μου (αυτός το είπε βασικά αυτό) αλλά μετά είδαμε πως μας συμφέρει για αρχή να γίνει πάνω του για να γλιτώσουμε επιπλέον ΤΕΒΕ και εγώ να μην χρειαστώ νε μπερδευτώ με την ΕΦΟΡΙΑ και μετά το μεταφέρει σε εμέναΠουλα και φυγε, θα φας χρεος στο κεφαλι και μετα δεν θα κοιμασαι απο τους δικαστικους επιμελητεςΡιξε market ανοιχτη και τρεξεεεεεεεεεεεεεεεεεεεΦιλικα παντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Νοέμβριος 26, 2011 #83 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2011 παρολο που δεν εχω διαβασει ολο το thread να ρωτησω και εγω κατιτι χρειαζεται για να δηλωσεις ενα μαγαζι σαν service?πτυχιο ηλεκτρονικου? πληροφορικαριου? τει? αει?ξερω οτι ειναι διαφορετικα απο τις πωλησεις αλλα δεν ξερω τι ακριβως παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Νοέμβριος 26, 2011 #84 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2011 παρολο που δεν εχω διαβασει ολο το thread να ρωτησω και εγω κατιτι χρειαζεται για να δηλωσεις ενα μαγαζι σαν service?πτυχιο ηλεκτρονικου? πληροφορικαριου? τει? αει?ξερω οτι ειναι διαφορετικα απο τις πωλησεις αλλα δεν ξερω τι ακριβως παιζειδεν νομιζω οτι χρειαζεται κατι. πτυχιο κτλ. δεν ειναι κλειστο επαγγελμα οπως φαρμακοποιοι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Νοέμβριος 26, 2011 #85 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2011 Όταν λες είναι φίλος σου ,τι φίλος εννοείς.Εγώ σκέφτομαι να δώσω το password του facebook στον κολλητό μου που τον ξέρω απ'την κούνια (πραγματικά) εδώ και 18 χρόνια και εσύ θα χώσεις το κεφάλι σου σε πράγματα που όπως είπε και ο Τσάκωνας δεν είναι να εμπιστεύεσαι ούτε σε ξαδέρφια,για να μην πω αδέρφια στις μέρες μας.Λες ότι είσαι δάσκαλος,τί έχεις σπουδάσει παρακαλώ; Θα ήταν καλό να ακούσουμε και μη σου φανεί παράξενο,αλλά ο λόγος που οι περισσότεροι φουντάραν στην Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς στην ασχετοσύνη τους με πράγματα που νόμιζαν ότι θα τα καταφέρουν.Λες να έχεις τις ίδιες ελπίδες εσύ με τον άλλον που θα τελειώσει managment επιχειρήσεων ή γνωρίζει καλά την επιστήμη του εμπορίου; (γιατί είναι επιστήμη και δεν τη μαθαίνεις σε έναν μήνα στα forums που γράφει ο κάθε ανίδεος -including me-).Οπότε εδώ έρχεται να προστεθεί και το θέμα ηλικίας. Don't worry δε στην λέω,εγώ είμαι 19,αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε για να έχεις επιτυχία σαν επιχειρηματίας στα 22 ,πρέπει όχι απλά να έχεις σπουδάσει το πράγμα ,αλλά να έχεις τσαγανό που λείπει απ'τους νέους στις μέρες μας. (και πώς να μη λείπει που δεν δουλεύουν ποτέ και κάθονται μέχρι να αραβωνιαστούν στο πατρικό τους να εκμεταλεύονται την πατρική περιουσία ,όχι γιατί δε βρίσκουν δουλειά,αλλά γιατί δεν την κυνηγάνε ,που σημαίνει θέλει αγώνα).Και λέγοντας τσαγανό και θέληση δεν εννοώ επιπολαιότητες και αποφάσεις μεγάλες χωρίς να ξέρουμε που βαδίζουμε.Μελέτη και μετά πράξη.Και τώρα έχεις δουλέψει ποτέ (στον ιδιωτικό); Γιατί θες να γίνεις επιχειρηματίας και αυτό θα σε καταστρέψει αν δεν έχεις κάνει καΝ τον εργάτη.Βήμα βήμα....στην γειτονιά μου έχω ένα μαγαζί που λέγετε compulaw όπου στην βιτρίνα έχει προϊόντα απο το 2005, να φανταστείτε έχει ακόμα την 4870 και έχουν βγεί τα χρώματα απο τον ίληιο και δουλεύει μια χαρά (άσε που έχει και τιμές που ούτε καν μπαίνεις σε κόπο να μπεις στο μαγαζί)αυτός που δεν ασχολείται με τίποτα για το μαγαζί του τα πάει μια χαρά, εγώ που έχω σκοπό να μην τα παρατήσω καθόλου γιατί όχι;Σημαντικό: Μην παίρνεις παραδείγματα από άλλους και μάλιστα χωρίς να ξέρεις.Ξέρεις αν η γυναίκα του έχει εισόδημα 80 χιλ. ευρώ το χρόνο και έτσι δε ζορίζεται να κλείσει το μαγαζί; Λέμε τώρα...Και από υπηρεσίες μην περιμένεις τίποτα τρελά λεφτά.Η εταιρεία θα πάρει έναν με όνομα.Για να αναλάβεις το service σε μια επιχείρηση,θα χρειαστεί να κάνεις το όνομα και μέχρι να το κάνεις μπορεί σε αυτά τα ενδιάμεσα 2-3 χρόνια να κλείσεις κιόλας,αφού από ordinary pc users δε θα έχεις και πάλι λεφτά (γιατί όλοι ξέρουμε σήμερα να κάνουμε φορμάτ ή έχουμε φίλο που ξέρει και το κάνει τσάμπα) και γιατί λες ότι θα παίρνεις 10 αντί για 20 για τους φίλους σου.Αν όντως το κάνεις...έχεις μπει μέσα.Η επιχείρηση δεν έχει ούτε φίλους που δεν κάνουν πουστιές ,ούτε σηκώνει ανοίγματα και φιλανθρωπίες.Εγώ είμαι μικρός ,κάποια πράγματα δεν τα ξέρω όσον αφορά τον τομέα,αλλά με τα λίγα που ξέρω και βλέπω γύρω μου,οι περισσότεροι κλείνουν γιατί σκέφτονται έτσι.Μικροκαπιταλιστές ,έτσι τους λέω,τα βλέπουν όλα πράσινα και ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι το μόνο πράσινο,είναι αυτό που χρωστάν στο τέλος!Επιτυχία να έχεις αν το ανοίξετε,αλλά αυτό δεν περνά απ'τις ευχές κανενός.Κάνε τα κουμάντα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Νοέμβριος 26, 2011 #86 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2011 ...την επιστήμη του εμπορίου; (γιατί είναι επιστήμη και δεν τη μαθαίνεις σε έναν μήνα στα forums που γράφει ο κάθε ανίδεος -including me-) :nothing::fie: :suicide2::suicide2::suicide2: sorry για το off topic, αλλά το έχουμε ξεφτιλίσει με το τι είναι επιστήμη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hydra Νοέμβριος 26, 2011 #87 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2011 Εντάξει δεν είναι με κάποιον θεμελιώδη τρόπο ταξινομημένη μεθοδολογικά ή θεωρητικά έστω ,αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει μια εμπειρική επιστήμη.Γράψε άκυρο,αν δεν ακούγεται καλά.Ότι αυτός που θα έχει σπουδάσει οικονομικά/διοίκηση κτλπ θα έχει πιο πολλές πιθανότητες να πετύχει σε μια επιχείρηση,πόσο μάλλον στα 22,νομίζω δεν αμφισβητείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Νοέμβριος 27, 2011 #88 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2011 Το διάβασα το όλο νήμα απο την αρχή. Δεν θέλω να σε απογοητευσω, αλλά θα το κάνω. Στο ειπε και ο Τσάκωνας, στο ειπαν και 3-4 άλλα παιδιά, αλλά όλα αυτά περι ξαδέρφου, που θα με βάλει συνεταίρο,μέτοχο και και και και και μου βρωμάνε εν δυνάμει απάτη. Η όλη συζήτηση με τον ξάδερφο μου θυμίζει κουβέντα μεταξύ τυρίου και αχλαδίου, κοινώς κουβέντες του ποδαριού. Υποψιάζομαι οτι στα παρουσίασε όλα τόσο όμορφα και αγγελικά πλασμένα, έτσι ώστε η μόνη έννοια σας πλέον έμειναν τα εμπορευματα. Εγώ επίσης θα σταθώ πολύ σε αυτό που είπε προφανώς για πλάκα ο [MENTION=10676]Hydra[/MENTION] αλλά ισχύει: Γιατί θες να γίνεις επιχειρηματίας και αυτό θα σε καταστρέψει αν δεν έχεις κάνει καΝ τον εργάτη.Βήμα βήμα.... Αν δεν έχεις δουλεψει σε τετοια επιχείρηση, αν δεν έχεις ιδέα πως κινείται η αγορά λυπάμαι αλλά δεν έχεις ελπίδα. Θα πέσουν πάνω σου πιο εξυπνοι και μπασμένοι (και πιο πονηροί αν το θες) στην αγορά και θα σε καταστρεψουν. Τώρα για το οτι ολα ειναι νόμιμα με τις επιχειρήσεις του ξαδερφου σου επειδη σου ειπε η γνωστή σου (και σίγουρα γνωστή του) λογίστρια οτι όλα ειναι ΟΚ την πίστεψες; Ισολογισμούς και ΚΑΧ τις είδες με τα μάτια σου; Ξέρεις να διαβασεις τις οικονομικές καταστάσεις για να βεβαιωθείς οτι ολα ειναι οκ; Αντε στο λέω και εγώ, ολα ειναι ΟΚ. Θα με πστεψεις; Τον καιρό που δούλεψα σαν λογιστής είχα πελάτη ατομο με μαγαζί οικιακων συσκευών που τον έκλεψε ο ίδιος του ο αδερφος και τον φόρτωσε με χρέη. Ποιος; ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ!Τώρα για το μαγαζί που έχει τις ξεθωριασμένες κάρτες και δουλεύει μια χαρά, κράτα και μια πισινή στο πισω μέρος του μυαλού σου. Μην εμπιστευεσαι μονο αυτό που βλέπεις, αλλά κράτα και μια καβάτζα για τα όσα δεν βλέπεις.Μην κάνεις όνειρα πρωτού δεις καλύτερα το πράγμα, μην πετάς με κέρινα φτερά κοντά στον ήλιο. Έχω δει πολλούς να προσπαθουν να στήσουν μια επιχείρηση, με μεγαλύτερα κεφάλαια απο τα δικά σου, με αναλύσεις ανταγωνιστών, marketing plan με με με με με με να αντέχουν 1-2-3 χρόνια και μετά να καταρέουν σαν τραπουλόχαρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Νοέμβριος 28, 2011 #89 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Καλη επιτυχια, μη νομιζεις ομως οτι ο κλαδος (ειδικοτερα σε οτι αφορα Π.Υ εχει πολυ κερδος) Ευχομαι να μη βρεθεις με 30.000ε χρεος στη πλατη γιατι πιστεψε με ειναι πολυ ασχημο συναισθημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 28, 2011 #90 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Περί εμπιστοσύνης σε φίλους. Μάλλον off topic αλλά ίσως και χρήσιμο.Είχα δει παλιά στην τηλεόραση, σε μια κάποια εκπομπή, το εξής δράμα. Αδερφός έχει οικόπεδο (ή το είχαν μισό-μισό?), δίνει προφορική άδεια στον άλλον αδερφό να φτιάξει σπίτι πάνω στο οικόπεδο. Κάπου οι σχέσεις των δύο οικογενειών χαλάνε και τα παιδιά αυτού που έχει το οικόπεδο απαιτούν από τον άλλον, τον θείο τους, με δικαστήρια και τα σχετικά, που έχει ήδη χρήσει σπίτι να φύγει (ή κάτι παρόμοιο - δεν θυμάμαι). Οι άνθρωποι μπροστά στην κάμερα σπάζανε από απόγνωση τα πλακάκια του μπάνιου του σπιτιού τους με ένα σφυρί, που όμως, όπως και να το κάνουμε ήταν σε ξένο οικόπεδο. Στο οικόπεδο του αδερφού...Άλλη μια ιστορία (αληθινή δεν ποστάρω scifi).Δύο αδέρφια. Ο ένας δουλεύει οδηγός σε φορτηγά. Ο άλλος έχει προίκα ένα οικόπεδο. Ο πρώτος πείθει τον δεύτερο να πουλήσει το οικόπεδο ώστε να τον βάλει συνεταίρο στο φορτηγό. Του την φέρνει. Παίρνει τα λεφτά αλλά δεν τον βάζει συνεταίρο. Από τότε δεν μιλάνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Νοέμβριος 28, 2011 #91 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Περί εμπιστοσύνης σε φίλους. Μάλλον off topic αλλά ίσως και χρήσιμο.Είχα δει παλιά στην τηλεόραση, σε μια κάποια εκπομπή, το εξής δράμα. Αδερφός έχει οικόπεδο (ή το είχαν μισό-μισό?), δίνει προφορική άδεια στον άλλον αδερφό να φτιάξει σπίτι πάνω στο οικόπεδο. Κάπου οι σχέσεις των δύο οικογενειών χαλάνε και τα παιδιά αυτού που έχει το οικόπεδο απαιτούν από τον άλλον, τον θείο τους, με δικαστήρια και τα σχετικά, που έχει ήδη χρήσει σπίτι να φύγει (ή κάτι παρόμοιο - δεν θυμάμαι). Οι άνθρωποι μπροστά στην κάμερα σπάζανε από απόγνωση τα πλακάκια του μπάνιου του σπιτιού τους με ένα σφυρί, που όμως, όπως και να το κάνουμε ήταν σε ξένο οικόπεδο. Στο οικόπεδο του αδερφού...Άλλη μια ιστορία (αληθινή δεν ποστάρω scifi).Δύο αδέρφια. Ο ένας δουλεύει οδηγός σε φορτηγά. Ο άλλος έχει προίκα ένα οικόπεδο. Ο πρώτος πείθει τον δεύτερο να πουλήσει το οικόπεδο ώστε να τον βάλει συνεταίρο στο φορτηγό. Του την φέρνει. Παίρνει τα λεφτά αλλά δεν τον βάζει συνεταίρο. Από τότε δεν μιλάνε.Tι λέμε τώρα ρε συ yanni. Η θεία μου είχε 6 χρόνια να μιλήσει με τον πατέρα μου, γιατι υποτίθεται οτι τις εχασε μια καρτελα ενσήμων, και εχασε 60€ απο την επικουρική της. Ποιος, η θεία μου που εχει παντρευτει εναν απο τους μεγαλύτερους αθλίατρους της Ελλάδας, που τα 60€ για εκεινην ειναι ποσο που δίνει για τα εγγονια της καθε μερα να παρουν σοκολάτες. Με σπίτι στην Φιλοθέη και 3 αυτοκίνητα των 4000κυβικών στο γκαράζ της. Και τον κατηγόρησε οτι της στέρησε 60€. Μονο στην κηδεία του πατέρα μου κατάλαβε την fragile art of existence, και ζήτησε συγνώμη αλλά ο πατερας μου πήγε με αυτο το παράπονο. Οτι δεν του μιλάει η αδερφή του. Οι ξαδέρφες της μανας μου αυτον τον καιρο τρέχουν στα δικαστήρια για το εξοχικο που τους άφησε ο θειος μου, γιατι δεν μπορουν απο μονες τους να τα βρούνε για το ποτε θα πηγαινει η μια και ποτε η άλλη για διακοπές. Και μιλάμε για συνεργασιες και business με ξαδέρφους/αδερφους/ φίλους; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 28, 2011 #92 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 ενταξει παιδες....το ανεβαλλε για αργοτερα.Μη το κανουμε το "Εχεις πακετο". Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Νοέμβριος 28, 2011 #93 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 ενταξει παιδες....το ανεβαλλε για αργοτερα.Μη το κανουμε το "Εχεις πακετο".Διαφωνώ. Απλά παράτησε και αυτό το forum γιατι απλά δεν του χαιδεψαμε τα αυτάκια και δεν του ειπαμε αυτά που ήθελε εκείνος να ακούσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Νοέμβριος 28, 2011 #94 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Συμφωνω με αυτο που γραφεις ...για αυτο και λεω να το αφησουμε να ησυχασει το thread. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 28, 2011 #95 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Διαφωνώ. Απλά παράτησε και αυτό το forum γιατι απλά δεν του χαιδεψαμε τα αυτάκια και δεν του ειπαμε αυτά που ήθελε εκείνος να ακούσει.Δεν νομίζω ότι μας πέφτει λόγος τι κάνει ένας ενήλικας εφ'όσον οι πράξεις του δεν επηρεάζουν άμεσα τις ζωές άλλων ανθρώπων.Πόσο μάλλον να καταφεύγουμε σε χλευαστικά συμπεράσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Servo1980 Νοέμβριος 28, 2011 #96 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Χλευαστικο δεν το λες οταν ο ιδιος ειπε πως για τον ιδιο λογο εφυγε και απο αλλο forum, μαλλον ρεαλιστικο αλλα οκ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 28, 2011 #97 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Δικό μου λάθος.Εννοούσα υποτιμητικές εκφράσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Νοέμβριος 28, 2011 #98 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Δεν νομίζω ότι μας πέφτει λόγος τι κάνει ένας ενήλικας εφ'όσον οι πράξεις του δεν επηρεάζουν άμεσα τις ζωές άλλων ανθρώπων.Πόσο μάλλον να καταφεύγουμε σε χλευαστικά συμπεράσματα.Aν διάβασες το thread του στο insomnia αυτός ήταν ο λόγος που σταμάτησε να γράφει εκεί. Σαφώς και δεν μας πέφτει λόγος, αλλα όταν ανοιγεις ενα νήμα και ζητάς απόψεις καλό θα ήταν να περιμένεις οτι θα ακουστούν όλες οι γνώμες. Και στην τελική το παληκάρι δεν το ξέρουμε, για να πεις οτι έχουμε κάποιο συμφέρον για το αν θα ανοιξει το μαγαζι του η όχι. Από την πλευρά μου όμως απο την στιγμή που είδα οτι καποιος τον έβαλε σε μια λούμπα να πετάξει λεφτά και ισως να του βγει σε κακό προσπαθησα να του δώσω να καταλάβει οτι υπάρχουν πτυχές που δεν τις είχε σκεφτεί καν. Και ο "συνεταιρος" του σκόπιμα, η μέσα στον ενθουσιασμο του του τις απέκρυψε. Και πραγματικά θλίβομαι να βλέπω παιδια 20-21-22 χρονών να παρασύρονται απο τον ενθουσιασμό τους και στα 23 τους να βρίσκονται χρεωμένα μέχρι τον λαιμο και να τους χτυπάνε την πόρτα οι κλητήρες. Αν διαβασες ολο το νήμα όταν του λέγανε όλοι πτυχές που δεν ήξερε για το στήσιμο μιας επιχειρησης, εκεινος επεμενε να του πούμε προμηθευτές και τιμές προμηθευτών. Κάτι που έπρεπε να ειχε ρίξει τρέξιμο και να τα είχε βρει. Κατα τα άλλα συμφωνω με τον NTG :lock: γιατί δεν έχει νόημα να περιφέρουμε το thread σαν τον λίθο του Σίσυφου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Νοέμβριος 28, 2011 #99 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 Δεν νομίζω ότι μας πέφτει λόγος τι κάνει ένας ενήλικας εφ'όσον οι πράξεις του δεν επηρεάζουν άμεσα τις ζωές άλλων ανθρώπων.Πόσο μάλλον να καταφεύγουμε σε χλευαστικά συμπεράσματα.για να υπογραψεις καπου και να δεσμευτεις,ο νομος ποσως ενδιαφερεται αν εισαι 18 και μιας μερας η 48.Αν υπογραψεις δεσμευτηκες.Καλυτερα λοιπον τσαντισμενος-προσβεβλημενος τωρα παρα τρομοκρατημενος μπροστα στον δικαστικο επιμελητη που θα κανει κατασχεση...Και με τα νομοσχεδια επιταχυνσης που προωθουνται θα δειτε κατασχεσεις αστραπη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Νοέμβριος 28, 2011 #100 Κοινοποίηση Νοέμβριος 28, 2011 για να υπογραψεις καπου και να δεσμευτεις,ο νομος ποσως ενδιαφερεται αν εισαι 18 και μιας μερας η 48.Αν υπογραψεις δεσμευτηκες.Καλυτερα λοιπον τσαντισμενος-προσβεβλημενος τωρα παρα τρομοκρατημενος μπροστα στον δικαστικο επιμελητη που θα κανει κατασχεση...Και με τα νομοσχεδια επιταχυνσης που προωθουνται θα δειτε κατασχεσεις αστραπη...Αυτό ακριβώς ειπα στο πιο πανω post μου, πιο απλοικά βέβαια. Το είπα και το ξαναλέω, ούτε το ξέρουμε το παιδί, ούτε προσωπικό συμφέρον έχουμε για το αν θα ανοιξει το μαγαζί που θέλει ούτε θέμα ζήλειας τίθεται. Ο δικαστικός επιμελητής θα ειναι αμείλικτος, και δεν θα συγκινηθεί απο κλάματα και παρακάλια "δεν ήξερα". Απο την στιγμή που η υπογραφή του υπάρχει στο μαγαζί φαρδιά-πλατιά δεσμευτηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.