Jump to content

Ανοιγμα μαγαζιού ηλεκτρονικών υπολογιστών

LeoNaXe

Recommended Posts

μηπως να το ανοιγες στην Κομοτηνη και να μπορουσες να κανεις online παραγγελιες και να στελνες και στην ξανθη με την πελατεια που θα ειχες απο τον ξαδερφο σου ;

edit

σε βλεπω παντως λιγο ξεμυαλισμενο..Σα να επεσε η ιδεα χθες στο τραπεζι.Κατσε σκεψου σοβαρα πως θα μπορουσες να κανεις διαφημιση το μαγαζι , τις αναγκες σου , το τρεξιμο , προμηθευτες , στησιμο μαγαζιου , προιοντα , προσωπικο , ανταγωνισμος , εξοδα σε ολους τους τομεις , το κυριοτερο γραφειοκρατια.

δεν ειναι οτι βλεπουμε απεξω μονο :)

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply
μηπως να το ανοιγες στην Κομοτηνη και να μπορουσες να κανεις online παραγγελιες και να στελνες και στην ξανθη με την πελατεια που θα ειχες απο τον ξαδερφο σου ;

δεν μπορώ ξάνθη φίλε, είναι πολύ μακριά. μόνο στην ξάθνη, και το μαγαζί που έχω βρεί είναι σε θέση που όλοι που κατεβαίνουν απο τα χωριά περνάνε απο εκείνο το δρόμο. το μαγαζί είναι περίπου 40 τετραγωνικά πάνω και 40 κάτω για αποθήκη και της εργασίες και θα μπορέσω να το κανονίσω για 300 το μίνα, καλή η τιμή;

δεν μπορώ Κομοτηνη(εννοεις) φίλε, είναι πολύ μακριά. μόνο στην ξάθνη, και το μαγαζί που έχω βρεί είναι σε θέση που όλοι που κατεβαίνουν απο τα χωριά περνάνε απο εκείνο το δρόμο. το μαγαζί είναι περίπου 40 τετραγωνικά πάνω και 40 κάτω για αποθήκη και της εργασίες και θα μπορέσω να το κανονίσω για 300 το μίνα, καλή η τιμή;

γραφεις γρηγορα η ειναι μιας μορφης δυσλεξιας ;

α0χ0αχ0α καλή ερώτηση. τώρα που γράφω γρήγορα λόγο δουλειάς που έχω φταίει αυτό (δεν μπορώ να πώ πως δεν έχω και καθόλου λάθη κιόλας :wall:)

η τιμή τη λέει καλή είναι;

δε μπορω να γνωριζω για την τιμη αν δε δω το μαγαζι , η ποσο πουλιουνται αλλα αντιστοιχα.Σε τι κατασταση βρισκεται ο χωρος , αν χρηζει επισκευη και σε ποιον δρομο ειναι το μαγαζι

εχω κανει κ ενα εντιτ πιο πανω.

Αυτήν την στιγμή όπως ξέρεις τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά οπότε το θέμα του ρίσκου μεγαλώνει αφού βλέπεις ίδια καταστήματα να κλείνουν κάθε μέρα .

Εάν θα πάρεις πελάτες από την security να σου πω ότι θέλει πολύ τρέξιμο αρκετές γνώσεις έκτος από hardware,δίκτυα άλλα και στα προγράμματα που έχει η security ,κάμερες κτλ .

Να σου πω μια συμβουλή μην περιμένεις από format καμιά αναβάθμιση κτλ να βγάλεις χρήματα θα είναι ψίχουλα και δεν θα αξίζει τον κόπο για μένα εάν έχεις της γνώσης πρέπει να εστιάσεις στης υπηρεσίες (τηλεφωνική εξυπηρέτηση ,γρήγορη ανταπόκριση στον χορό τους κτλ ) και να ασχοληθείς κατά 95% με επιχειρήσεις ,να τους κανείς ένα συμβόλαιο που θα λέει ότι θα σε έχουν σαν τεχνική υποστήριξη για ένα χρόνο με αμοιβή π.χ 1000Ε (και τη θα τους προσφέρεις εσύ ) και ένα 5% με τους απλούς πελάτες .

Από θέμα των τιμών από oktabit και Infoquest η διαφορές είναι μικρές (5 ευρώ το πολύ στα περισσότερα) ποιο πολύ συμφέρει να τους έχεις και τους δυο για κάποια που δεν έχει η μια .

Ενδεικτικά π.χ η πολυσυζητημένη dell u2311h την έχει η oktabit 125Ε .

Ο OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" 120GB έχει 140Ε

Αυτήν την στιγμή όπως ξέρεις τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά οπότε το θέμα του ρίσκου μεγαλώνει αφού βλέπεις ίδια καταστήματα να κλείνουν κάθε μέρα .

Εάν θα πάρεις πελάτες από την security να σου πω ότι θέλει πολύ τρέξιμο αρκετές γνώσεις έκτος από hardware,δίκτυα άλλα και στα προγράμματα που έχει η security ,κάμερες κτλ .

Να σου πω μια συμβουλή μην περιμένεις από format καμιά αναβάθμιση κτλ να βγάλεις χρήματα θα είναι ψίχουλα και δεν θα αξίζει τον κόπο για μένα εάν έχεις της γνώσης πρέπει να εστιάσεις στης υπηρεσίες (τηλεφωνική εξυπηρέτηση ,γρήγορη ανταπόκριση στον χορό τους κτλ ) και να ασχοληθείς κατά 95% με επιχειρήσεις ,να τους κανείς ένα συμβόλαιο που θα λέει ότι θα σε έχουν σαν τεχνική υποστήριξη για ένα χρόνο με αμοιβή π.χ 1000Ε (και τη θα τους προσφέρεις εσύ ) και ένα 5% με τους απλούς πελάτες .

Από θέμα των τιμών από oktabit και Infoquest η διαφορές είναι μικρές (5 ευρώ το πολύ στα περισσότερα) ποιο πολύ συμφέρει να τους έχεις και τους δυο για κάποια που δεν έχει η μια .

Ενδεικτικά π.χ η πολυσυζητημένη dell u2311h την έχει η oktabit 125Ε .

Ο OCZ Vertex 3 SATA III 2.5" 120GB έχει 140Ε

αυτό που έχω στο μυαλό μου είναι να βάλω και την ΧΟΛ μέσα όπως και την φορθνετ. δηλαδή να κάνω συνδέσεις και τέτοια. επίσης και από άλλες εταιρίες όπως energa

στης τιμές που μου έδωσες είναι μέσα και ο φόρος η πρέπει χωριά να τα βάλω .

επίσης αν έχεις πρόσβαση σε κάποια από της 2 εταιρίες φίλε θα ήθελα να μου πεις και άλλες τιμές γιατί βλέπω πως είναι πολύ καλές αν είναι μέσα και η εφορία.

επίσης αν δεν θέλεις να έκθεσης εδώ της τιμές στείλε μου σε ΠΜ

αρχηγε δεν θελω να σε ξενερωνω,αλλα αν ο φιλος σου εχει ΟΕ και θελει να σε κανει εταιρο,εχε στο νου σου οτι στην ΟΕ οι εταιροι ευθυνονται για τα χρεη της εταιριας και με την ατομικη τους περιουσια...Δηλ ,αν χρωστα η εταιρια,μπορει καποιος να κατασχεσει απο εσενα τα δικα σου...

αρχηγε δεν θελω να σε ξενερωνω,αλλα αν ο φιλος σου εχει ΟΕ και θελει να σε κανει εταιρο,εχε στο νου σου οτι στην ΟΕ οι εταιροι ευθυνονται για τα χρεη της εταιριας και με την ατομικη τους περιουσια...Δηλ ,αν χρωστα η εταιρια,μπορει καποιος να κατασχεσει απο εσενα τα δικα σου...

όχι φίλε δεν χρωστάει τίποτα, αυτό το ξέρω και εγώ. αντιθέτως η δουλειά του πάει μια χαρά. όλα είναι κανονισμένα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. εξαρχής η εγράφη του μαγαζιού θα γίνει πάνω του για να γλιτώσω εγώ την εφορία όπως είχα πεί και εγώ θα είμαι συνέταιρος αλλα θα είμαι σαν εργάτης στο μαγαζί για να είμαι νόμημοσ( θα παίρνω και ένσημα κανονικά)

Εγω θα σου προτεινα να περιμενεις να σταθεροποιηθει η κατασταση πρωτα και μετα να αρχισεις κατι.....Εισαι 22 ακομα εχεις χρονο, μην βιαζεσαι και την πατησεις....Συν το οτι αν αρχισεις κατι και φερνεις προιοντα απο αντιπροσωπειες σιγουρα θα σε φανε αλλοι σε τιμες....Αν ανοιξεις κατι δικο σου προτεινω να κανεις δικιες σου εισαγωγες αλλιως απλα δεν βλεπω να εχεις κερδη απο πωλησεις τουλαχιστον....Βεβαια αν εισαγεις μονος σου χρειαζεσαι χρηματα αρκετα κατι που βλεπω πως δεν διαθετεις η δεν εχεις. Απο την αλλη απο service σιγουρα κατι θα βγαλεις αλλα μην περιμενεις και παπαδες.

όχι φίλε δεν χρωστάει τίποτα, αυτό το ξέρω και εγώ. αντιθέτως η δουλειά του πάει μια χαρά. όλα είναι κανονισμένα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. εξαρχής η εγράφη του μαγαζιού θα γίνει πάνω του για να γλιτώσω εγώ την εφορία όπως είχα πεί και εγώ θα είμαι συνέταιρος αλλα θα είμαι σαν εργάτης στο μαγαζί για να είμαι νόμημοσ( θα παίρνω και ένσημα κανονικά)

ο κοσμος που ζουμε ειναι βρωμικος και φιλιες και σαχλαμαριτσες δεν παιζουν.Πας να χωθεις σε κατι που με το συμπαθειο αλλα εχεις μαυρα μεσανυχτα.Πχ πως ξερεις οτι δεν χρωσταει?Εχεις δει ισολογισμο της εταιριας του?Ξερεις να διαβασεις εναν ισολογισμο?Εχεις δει θεωρημενο αντιγραφο φορολογικης και ασφαλιστικης ενημεροτητας της εταιριας του?Εχει αδεια η εταιρια του?Ξερεις αν χρειαζεται αδεια?Την εχεις δει?Νομιζεις πως ειναι τοσο ευκολο να ξεγελασεις την εφορια με το να γραφτεις σαν εργατης?Ξερεις τι προστιμα παιζουν?Ξερεις ποσοι χιλιαδες σαν κ εσενα ηθελαν να κανουν τον επιχειρηματια και βρεθηκε ενας γατος που τους επεισε οτι μπορουν να κανουν επιχειρηση χωρις πολλα λεφτα και χωρις εμπειρια,και μια μερα βρεθηκαν χρεωμενοι ως το λαιμο?Εισαι ενηλικος,και οπου υπογραψεις δεσμευτηκες.Δεν θελω να σε ξενερωνω,αλλα ενας τυπος πουχει επιχειρηση που παει καλα δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα να θελει να μοιραστει τα κερδη του.

Εγω θα σου προτεινα να περιμενεις να σταθεροποιηθει η κατασταση πρωτα και μετα να αρχισεις κατι.....Εισαι 22 ακομα εχεις χρονο, μην βιαζεσαι και την πατησεις....Συν το οτι αν αρχισεις κατι και φερνεις προιοντα απο αντιπροσωπειες σιγουρα θα σε φανε αλλοι σε τιμες....Αν ανοιξεις κατι δικο σου προτεινω να κανεις δικιες σου εισαγωγες αλλιως απλα δεν βλεπω να εχεις κερδη απο πωλησεις τουλαχιστον....Βεβαια αν εισαγεις μονος σου χρειαζεσαι χρηματα αρκετα κατι που βλεπω πως δεν διαθετεις η δεν εχεις. Απο την αλλη απο service σιγουρα κατι θα βγαλεις αλλα μην περιμενεις και παπαδες.

για αρχή έτσι και αλλιώς δεν θα μπορέσω να κάνω εισαγωγές λόγου το ότι δεν έχω καν ακόμα το μαγαζί, έχω στείλει μεν σε πολλές εταιρίες μαιλ και περιμένω απαντίσεις τώρα (αυτοί πο απάνισαν ήθελαν δικαιολογητικά μαγαζιού).

αυτό που θέλω εγώ είναι να μπορώ να έχω κέρδος 10 απο ένα προϊόν των 200 ευρώ π.χ. είμαι μια χαρά.

αυτό που έχω στο μάτι περισσότερο είναι το skroutz, αν θα μπορέσω να έχω της καλύτερες τιμές (και για αυτό το λόγο ζητάω τιμές απο εταιρίες για να δώ αν θα μπορώ να της έχω). επίσης στην αρχί ακόμα και 1 ευρώ κέρδος να βγάλω απο το προιόν δεν με καίει γιατί το παν είναι να διαφημιστώ και να βγάλω καλή φήμη (κατα την άποψή μου)

για εισαγωγές μικροπραγμάτων όπως USB και τέτοια ήδη έχω επικοινωνήσει με μερικά κινεζάκια και είδα πολύ καλές τιμές. επίσης βρήκα και στο amazon καλώδια HDMI για 0.01Pound το ένα, γιατί να μην πάρω καμία 500αριά απο εκεί και να τα δίνω για 3 ευρώ το ένα, όσο και να είναι θα ψάχνομαι για τέτοιες ευκαιρίες και ότι βρίσκω θα παίρνω

Φάνη μου συγγνώμη που θα στο πω αλλά φαίνεται ιδέα που ξεκίνησε σε κουβέντα στην καφετέρια και ίσως έχει κατάληξη πολλών που βλέπαμε στην εκπομπής "για λογαριασμό σας..."

Eμπιστέψου την γνώμη και την εμπειρία που σου παραθέτουν τα παιδιά εδώ μέσα....

Θα έχεις καιρό για τέτοια....

οτι πρεπει να επικεντρωθεις πρωτα στην γραφειοκρατια να μαθεις τι εστι επιχειρηση η μετοχος σε μια εταιρια , ποσα θα πρεπει να σκας για να εισαι νομιμος και μετα κοιτας προμηθευτες και εμπορευματα.

αν πρεπει τον μηνα να σκας 1000Ε για λειτουργικα εξοδα (δεη , τηλεφωνα , νοικι , εφοριες ) θα μπορεις να εχεις εσοδα παραπανω απο τα εξοδα σου ; και αν ναι σε συμφερει ;

διαβασε ξανα το ποστ του τσακωνα

Eμπιστέψου την γνώμη και την εμπειρία που σου παραθέτουν τα παιδιά εδώ μέσα....

ρε παιδιά δεν λέω καλά τα λέτε και σας εμπιστεύομαι για αυτά που λέτε. απλά εμένα μου έχει κολλήσει και είναι η μοναδική ευκαιρία μου τώρα.

το μόνο ερώτημα μου στο μυαλό μου είναι ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ; :hm:

η μοναδικη σου ευκαιρια στα 22 σου ;

δε θα το σχολιασω αυτο.

δεν ειπαμε οτι δε θα μπορεσεις να τα καταφερεις αλλα λογω της εποχης θελει τριπλη προσοχη και πενταπλο ρισκο για κατι τετοιο.

Δεν ειναι τυχαιο που αλλοι χρονια επαγγελματιες και στον χωρο αυτον , κλεινουν η μια μετα την αλλη..

δεν σε αποτρεπουμε απο την σκεψη σου , αλλα σου ανοιγουμε τα ματια για παραθυρακια που τυχων να μη γνωριζεις

ο κοσμος που ζουμε ειναι βρωμικος και φιλιες και σαχλαμαριτσες δεν παιζουν.Πας να χωθεις σε κατι που με το συμπαθειο αλλα εχεις μαυρα μεσανυχτα.Πχ πως ξερεις οτι δεν χρωσταει?Εχεις δει ισολογισμο της εταιριας του?Ξερεις να διαβασεις εναν ισολογισμο?Εχεις δει θεωρημενο αντιγραφο φορολογικης και ασφαλιστικης ενημεροτητας της εταιριας του?Εχει αδεια η εταιρια του?Ξερεις αν χρειαζεται αδεια?Την εχεις δει?Νομιζεις πως ειναι τοσο ευκολο να ξεγελασεις την εφορια με το να γραφτεις σαν εργατης?Ξερεις τι προστιμα παιζουν?Ξερεις ποσοι χιλιαδες σαν κ εσενα ηθελαν να κανουν τον επιχειρηματια και βρεθηκε ενας γατος που τους επεισε οτι μπορουν να κανουν επιχειρηση χωρις πολλα λεφτα και χωρις εμπειρια,και μια μερα βρεθηκαν χρεωμενοι ως το λαιμο?Εισαι ενηλικος,και οπου υπογραψεις δεσμευτηκες.Δεν θελω να σε ξενερωνω,αλλα ενας τυπος πουχει επιχειρηση που παει καλα δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα να θελει να μοιραστει τα κερδη του.

μια χαρά τα λές τσάκονα και όλλες οι ερωτήσεις που λες είναι στην θέση τους, μια χαρά είναι όλα, και την άδειά του έχει και τα πάντα.

και όσο για τα υπόλοιπα που λες έχω μιλήσει με λογίστρια και μου είπε πως όλα θα είναι νόμιμα και ΄λλα τα χαρτιά θα τα αναλάβει αυτή.

η μοναδικη σου ευκαιρια στα 22 σου ;

δε θα το σχολιασω αυτο.

δεν ειπαμε οτι δε θα μπορεσεις να τα καταφερεις αλλα λογω της εποχης θελει τριπλη προσοχη και πενταπλο ρισκο για κατι τετοιο.

Δεν ειναι τυχαιο που αλλοι χρονια επαγγελματιες και στον χωρο αυτον , κλεινουν η μια μετα την αλλη..

δεν σε αποτρεπουμε απο την σκεψη σου , αλλα σου ανοιγουμε τα ματια για παραθυρακια που τυχων να μη γνωριζεις

μετά που θα διοριστώ ως δάσκαλος δεν θα έχω χρόνο να κάνω και πολλά για αυτό λέω τώρα να τα κάνω.

έχεις απόλυτο δίκαιο με αυτά που λές απλά έχω δεί μικρά μαγαζάκια στην Ξάνθη να βγάζουν πάνω απο 3000 έσοδα. στο τέλος αν δεν γίνει κάτι το κλίνω και όλα είναι όπως στην αρχή.

και να αποτύχω απέτυχα τη να κάνουμε. δεν θα τα έχω όλα όπως θα θέλω σε αυτήν την ζωή. ακόμα και 20% πιθανότητες να έχω για να πετύχω εγώ θέλω να την δοκιμάσω την τύχη μου γιατί ξέρω πως δεν θα ανοίξω το μαγαζί και θα περιμένω πελάτες. έχω άλλα τόσα πολλά να κάνω για να το ανεβάσω.

στο μαγαζί θα υπάρχουν

1) αγορές μέσω ίντερνετ

2) service, φορματ κλπ υπολογιστώ

3) προϊόντα στο μαγαζί για πούλημα

4) με το καλό μπορεί να βάλω προϊόντα και στο ebay

και στο μέλοον μπορεί να γίνουν και άλλα, αυτό που σκέφτομαι εγώ σε ένα απ αυτά δεν θα μπορέσω να πετύχω ρε γμτ;

μαγαζιά μπορεί να κλίνουν δεν λέω αλλά εγώ αν τύχει να είμαι κάθε μέρα στην φόρα και να ψάχνω τα πάνω (πιάσε απο προιόντα μέχρι και service σε εταιρίες) δεν θα έχω μεγαλύτερη πιθανότητα για μένα.

στην γειτονιά μου έχω ένα μαγαζί που λέγετε compulaw όπου στην βιτρίνα έχει προϊόντα απο το 2005, να φανταστείτε έχει ακόμα την 4870 και έχουν βγεί τα χρώματα απο τον ίληιο και δουλεύει μια χαρά (άσε που έχει και τιμές που ούτε καν μπαίνεις σε κόπο να μπεις στο μαγαζί)

αυτός που δεν ασχολείται με τίποτα για το μαγαζί του τα πάει μια χαρά, εγώ που έχω σκοπό να μην τα παρατήσω καθόλου γιατί όχι;

ας δωσω ένα άλλο παράδειγμα, υπάρχει ένα άλλο μαγαζάκι όπου βγάζει τα 3μιση χιλιάρικα το μίνα καθαρά (το 35% των πελατών περίπου είναι αυτουνού που θα είμαστε συνέταιροι και θα τα πάρει σε εμάς) και όταν πάω να αφίσει ένα pc για φορμάτ για παράδειγμα κάνει μέχρι και μια ευδομάδα, βαριέται που ζεί, είναι μονοφαγάς. γιατί δηλαδή αυτός να πέτυχε και εγώ ΟΧΙ

αυτά εγώ έχω το μυαλό μου και με κάνει να προχωρήσω για το άνοιγμα, εγώ μέχρι τώρα έχω κάνει υπολογιστές και υπολογιστές και δεν παίζει να μην με πάρουν 2 φορές την εβδομάδα γνωστοί για να κάνω το PC τους (και δεν έχω πάρει ούτε φράγκο μέχρι τώρα) γιατί να μην τους πάρω στο μαγαζί και να μην τους κάνω μισή τιμή (10 ευρώ φορμάτ π.χ.) και να βγάλω και κάτι και τηα με προτείνουν και σε άλλους κιόλας.

έχετε απόλυτο δίκαιο σε ότι λέτε, είναι δύσκολοι οι καιροι μας απλά βλέπω τον πατέρα μου που είναι διευθυντής σε δημοτικό σχολείο και παλιά ήθελε να ανοίξει τόσα και τόσα απλά δεν έβρισκε συνέταιρο και δεν το έκανε, τώρα αυτοί που τα άνοιξαν αυτά κυκλοφορούν με BMW x6 και έχουν ολόκληρες πολυκατοικίες. δεν θελω και εγώ μετά να το μετανιώνω, αν δεν είχα την ευκαιρία δεν θα έκανα τίποτα. απλά την έχω και ακόμα τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ απο την πολύ σκέψη

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.