LeoNaXe Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2011 Λοιπόν μάγκες αυτό το θέμα το άνοιξα αρχικά και σε άλλο forum και δεν μπόρεσα να πάρω της απαντήσεις που ήθελα ακριβός (όχι ότι δεν πείρα συμβουλές)Καταρχήν να αναφέρω πως είμαι απο Ξάνθη και σε συνάντηση με έναν γνωστό μου που έχει δικιά του επιχείρηση Security με αποτέλεσμα να πάρουμε την απόφαση να ανοίξουμε ένα μαγαζί όπου θα είναι με ηλεκτρονικούς υπολογιστές (service, format, αναβαθμίσεις και τα κλασικά)\Να αναφέρω πως εγώ είμαι ακόμα 22 χρονών και μιας και αυτός έχει ήδη επιχείρηση και πλιρώνει ΤΕΒΕ ήρθαμε σε συμφονία να γίνει το μαγαζί πάνω σε αυτόν (αρχικά το λέγαμε πάνω μου αλλα δεν με συμφέρει να πληρώσω και το 2012 στην ευφορία) μιας και έχει την επυχείρηση και απλά θα δηλωθεί ως υποκατάστημα (ενός internet kafe που έχει) για να γλιτόσουμε και τα ΤΕΒΕ και να βγει και η άδεια πιο γρήγορα.Σε 2η φάση να αναφέρω πως με τους υπολογισμούς που κάναμε τα έξοδα για να ενοικιάσουμε μαγαζί, να το διακοσμήσουμε (τα περισσότερα ήδη τα έχει αυτός και αυτά που θα μηνούν έχει γνωστούς) και την χαρτούρα με την άδεια και αυτά μας βγαίνει 2000 ευρώ (άντε πες βαριά 2500) (όλες αυτές οι τιμές θα πάνε 50-50). Αυτό που θα μας μείνει είναι τα προϊόντα.Για τα προϊόντα έχω μιλήσει με την info-quest, Oktabit και άλλες όπως verbatim και crypto (για τα μικροπράγματα) και η απάντηση που πείρα είναι να κάνω την έναρξη και να τους στείλω με fax τα στοιχεία για να πάρω τιμές απο τα προϊόντα. με 2500 αρχικά λεφτά φαντάζωμαι είναι μια χαρά να γεμίσω το μαγαζάκι με τα βασικά (για τα χοντρικά έτσι και αλλιώς σε μια μέρα να κάνω παραγγελία θα τα έχω)Για τελευταία φάση να αναφέρω πως έχω στο μυαλό μου να κάνω και μια ιστοσελίδα ώστε να μπορώ να προωθώ και τα προϊόντα μου μέσω διαδικτύου και στην συνέχεια ΑΝ πάει με το καλό καλά το μαγαζί να βάλω τα προιόντα μου και στο ebay.αυτό που θέλω απο εσάς είναι να μου πείτε την γνώμη σας για αυτό που πάω να κάνω και να μου δώσετε συμβουλές (θα παρακαλούσα να μην υπάρχουν σχόλια τύπου... αυτό που κάνεις είναι μλκία, δεν θα πετύχεις, και διάφορα) και επίσης αν ξέρεις κάποιος απο εσάς τη τιμές παίζονται περίπου στης αποθήκες, δηλαδή σε τι τιμές περίπου δίνουν τα προιόντα στα μαγαζιά θα ήμουν ευγνώμον να μου εδώ ή σε ΠΜ Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Νοέμβριος 24, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 24, 2011 δεν θα σου πω αν κανεις μαμακια η οχι... απλα θα σου πω, να προσεχεις, αν δεν γνωριζεις να γινουν ολα ξεκαθαρα... γιατι ειναι δυσκολοι καιροι, και πολλα περιεργα παιζουν.. μην χασεις τιποτα τα χρηματα σου με τον τυπο..στην αρχη ειπες οτι εχει εταιρια security, μετα και net cafe..? ολα μαζι?αλλα 2500 μου φαινονται πολυ λιγα φιλε μου.. θελεις περαν του στησιματος(ραφια, γραφεια, παγκο εργασιας κτλ αποθηκη), να βαλεις υλικο μεσα, να φτιαξεις e-shop, να διαφημισεις το μαγαζι σου, 5000 εμενα μου κανει χοντρα χοντρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsakonas Νοέμβριος 25, 2011 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 νομιζω εχει μια επιδοτηση 18.000 ο ΟΑΕΔ για νεους επιχειρηματιες ,ρωτα να μαθεις...ειδικα εκει πανω ξανθη που λες πρεπει να παιζει κ αλλη επιδοτηση λογω ακριτικης περιοχης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 δεν θα σου πω αν κανεις μαμακια η οχι... απλα θα σου πω, να προσεχεις, αν δεν γνωριζεις να γινουν ολα ξεκαθαρα... γιατι ειναι δυσκολοι καιροι, και πολλα περιεργα παιζουν.. μην χασεις τιποτα τα χρηματα σου με τον τυπο..στην αρχη ειπες οτι εχει εταιρια security, μετα και net cafe..? ολα μαζι?αλλα 2500 μου φαινονται πολυ λιγα φιλε μου.. θελεις περαν του στησιματος(ραφια, γραφεια, παγκο εργασιας κτλ αποθηκη), να βαλεις υλικο μεσα, να φτιαξεις e-shop, να διαφημισεις το μαγαζι σου, 5000 εμενα μου κανει χοντρα χοντρα...φίλε ο τυπάς είναι ξάδελφος μου, έχει security και ένα μικρό ίντερνετ καφέ, το μαγαζί θα γίνει υποκατάστημα του ιντερνετ καφέ για να μην υπάρξει και άλλο ΤΕΒΕ, εγώ θα είμαι μέτοχος της εταιρίας αλλά αυτόματα θα μπώ μέτοχος και στης άλλες εταιρείες του.όπως αναφέρω και πιο πάνο για το επίπλωμα αυτός τα έχει τα περισσότερα, το μόνο που λείπουν είναι τα ράφια όπου να βγουν βαριά βαριά 100 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Νοέμβριος 25, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 να ξεκινησεις επιχειρηση η μαγαζι και να μετρας το ευρω , σιγουρα στο τελος η εικονα του μαγαζιου θα δειχνει πως "τσιγκουνευτηκες" το χρημα κ αυτο χτυπαει ασχημα.τα λεφτα μου φαινονται οντως πολυ λιγα δε λεω να γινεις απλοχερας , αλλα προετοιμασου οτι θα βαλεις το χερι σου πολλες φορες παραπανω απο οσο υπολογιζες μεχρι να υλοποιηθει το μαγαζι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 να ξεκινησεις επιχειρηση η μαγαζι και να μετρας το ευρω , σιγουρα στο τελος η εικονα του μαγαζιου θα δειχνει πως "τσιγκουνευτηκες" το χρημα κ αυτο χτυπαει ασχημα.τα λεφτα μου φαινονται οντως πολυ λιγα δε λεω να γινεις απλοχερας , αλλα προετοιμασου οτι θα βαλεις το χερι σου πολλες φορες παραπανω απο οσο υπολογιζες μεχρι να υλοποιηθει το μαγαζι.αυτο είναι το σίγουρο φίλε, στην αρχή όλοι δυσκολεύονται. δεν είπα πως θα κάνω και ένα άδειο μαγαζί αλλα για τον χώρο θα το γεμίσω και ας είναι η αποθήκη άδεια κάτω Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 25, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Ειναι πολυ ζορικος ο τομεας. Κοντευω να κλεισω 2 χρονια. Δεν λεω οτι δεν αξιζε, αλλα δεν ειναι κ ευκολο. Ο ανταγωνισμος ειναι απλα ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Ειναι πολυ ζορικος ο τομεας. Κοντευω να κλεισω 2 χρονια. Δεν λεω οτι δεν αξιζε, αλλα δεν ειναι κ ευκολο. Ο ανταγωνισμος ειναι απλα ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ !!!! το ξέρω ότι είναι τεράστιος ο ανταγωνισμός φίλε μου και σε ευχαριστώ που μου το υπενθυμίζεις. αυτό που έχω στο μυαλό μου εγώ είναι να μην έχω ακριβές τιμές στο θέμα service, δηλαδή απο ένα φορμάτ να παίρνω 20 ευρώ και όχι 40 και βάλε που παίρνουν άλλα μαγαζιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 25, 2011 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Την περίπτωση να ξεκινήσεις μόνο το website και να αποφύγεις το στήσιμο του μαγαζιού την σκέφτηκες?Δεν γνωρίζω πως γίνεται νομικά απλά να χρησιμοποιείς ένα δωμάτιο πχ και να έχεις e-shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Την περίπτωση να ξεκινήσεις μόνο το website και να αποφύγεις το στήσιμο του μαγαζιού την σκέφτηκες?Δεν γνωρίζω πως γίνεται νομικά απλά να χρησιμοποιείς ένα δωμάτιο πχ και να έχεις e-shopτην έχω σκεφτεί φίλε μου απλά το μαγαζί θα το ανοίξω για τους γνωστούς που έχει ο ξάδελφός μου, εκεί βασίζομαι για πελάτες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 25, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 την έχω σκεφτεί φίλε μου απλά το μαγαζί θα το ανοίξω για τους γνωστούς που έχει ο ξάδελφός μου, εκεί βασίζομαι για πελάτες.. δεν νομίζω να κατάλαβα που βρίσκεται το πρόβλημα .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 ποιό πρόβλημα φίλε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 25, 2011 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Πελάτες θα έχεις έτσι κι αλλιώς, άσχετα ποιοι είναι.Ουσιαστικά δεν θα έχεις μαγαζί με την παραδοσιακή έννοια. Aπλά η διακίνηση θα γίνεται κυρίως online.Το βλέπω λιγότερο ριψοκίνδυνη και πιθανότατα πιο ωφέλιμη, για την περίπτωσή σου, πρόταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 καλή και η ιδέα σου, δεν θα χρειάζεται να πιάνω μαγαζί και τέτοια. απλά αυτό που με ενδιαφέρει εμένα πιο πολύ είναι να μπορώ να κάνω και service υπολογιστές μιας και ο ξαδελρφος μου είναι επιχειρηματίας και έχει πάρα πολλούς γνωστούς που θα μπορεί να πασάρει στο μαγαζί. απο την άλλη ο πατέρας μου είναι διευθυντής σε σχολείο δημοτικού στην περιφέρεια με αποτέλεσμα και αυτός να έχει πολλούς γνωστούς και απο διαφήμιση δεν το συζητώ, θα μπεί παντού λόγο γνωριμιών......αλλά και η ιδέα σου είναι καλή Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 25, 2011 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Παντως μην σκεφτεσαι αισιοδοξα. Να εισαι ρεαλιστης. Την εχουν πατησει αρκετοι.Καλη τυχη παντως ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Νοέμβριος 25, 2011 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 σε ποιο προαστιο της ξανθης θα γινει το μαγαζι ; τι αλλα καταστηματα υπαρχουν στην πολη ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Παντως μην σκεφτεσαι αισιοδοξα. Να εισαι ρεαλιστης. Την εχουν πατησει αρκετοι.Καλη τυχη παντως ! σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου, εδώ και 3 ημέρες δεν μπορώ να κοιμηθώ σωστά απο την πολύ σκέψη, ακόμα και τα μαθήματα τα εχω παρατήσει. αυτό που θέλω να μάθω είναι όταν πάει κάποιος να κάνει τον υπολογιστή του format σε ένα κατάστημα τη windows του βάζουν; μιας και παίρνουν 40 ευρώ και περνάν όποια windows θέλεις (γνησιότητα για αυτά δρν υπάρχουν επίσης άν έχει κάποιος κανέναν κωδικό απο oktabit που μπορεί να βλέπει τα προϊόντα αν θα μπορέσει να κάνει μερικά screen shots απο τα προϊόντα και να μου τα στείλει σε ΜΠ για να έχω μια άποψη απο τιμές καλό θα ήταν, απότη μίλησα με oktabit και Infoquest ζητάνε χαρτιά απο το μαγαζί για να μου δώσουν κωδικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Νοέμβριος 25, 2011 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 καλή και η ιδέα σου, δεν θα χρειάζεται να πιάνω μαγαζί και τέτοια. απλά αυτό που με ενδιαφέρει εμένα πιο πολύ είναι να μπορώ να κάνω και service υπολογιστές μιας και ο ξαδελρφος μου είναι επιχειρηματίας και έχει πάρα πολλούς γνωστούς που θα μπορεί να πασάρει στο μαγαζί. απο την άλλη ο πατέρας μου είναι διευθυντής σε σχολείο δημοτικού στην περιφέρεια με αποτέλεσμα και αυτός να έχει πολλούς γνωστούς και απο διαφήμιση δεν το συζητώ, θα μπεί παντού λόγο γνωριμιών......αλλά και η ιδέα σου είναι καλήΝομίζω πως σε αυτά τα μικροθέματα θα πρέπει να αρχίσεις να βρίσκεις μόνος σου λύσεις τώρα που είναι νωρίς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 σε ποιο προαστιο της ξανθης θα γινει το μαγαζι ; τι αλλα καταστηματα υπαρχουν στην πολη ;Στην ξάνθη υπάρχει το multirama και e-shop, κα τα τα άλλα έχει βαριά βαριά 5 μαγαζιά που κάνουν service αλλα κανένα απο αυτά δεν πουλάει μέσω διαδικτύου.επίσης στην ξάνθη απο HTPC και τέτοια σπάνια προϊόντα ούτε καν που τα βρίσκεις στην πόλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeoNaXe Νοέμβριος 25, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Νομίζω πως σε αυτά τα μικροθέματα θα πρέπει να αρχίσεις να βρίσκεις μόνος σου λύσεις τώρα που είναι νωρίς.ήδη τα ψάχνω αυτά φίλε μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.