Jump to content

Που ειναι το προβλημα??

deadlock7

Recommended Posts

Εδω κι ενα μηνα τουλαχιστον μου εμφανιζονται συνεχεια λαθη,BSODS,corrupted files,κλπ χωρις να μπορω να καταλαβω τι φταιει?Η μητρικη ειναι ολοκαινουργια απο RMA(DFI Lanparty Ultra B),οι μνημες(GEIL ULD PC3200 2.0-3-3-6) κι ο επεξεργαστης(2800XP) στα default settings (10.5*200=2100MHz με 2.0-3-3-11)που τα τρεχω ειναι οκ συμφωνα με to memtest και τις 10 ωρες στο prime95,ο σκληρος δεν εμφανιζει προβληματα αφου εχω χρησιμοποιησει scandisk και καποια αλλα tools της κατασκευαστριας.Ακουω γνωμες..τι αλλο μπορω να δοκιμασω??

Πες BIOS που χρησιμοποιεις και απο που ειναι η μητρικη σου, καπου πρεπει να λεει πανω Κινα ή Ταϊβαν. Επισης πες τι σκληρους και τι τροφοδοτικο εχεις καθως και αμα εχει σηκωμενο το σοκετ απο την μια μερια (κατι που να φαινεται αφυσικο τελοπαντων) και αμα την ακουμπησε/ειδε ποτε ο Μαριος (icy20).

Δωσε σε παρακαλω τις παραπανω πληροφοριες (εκτος απο το τελευταιο φυσικα που ειναι πλακα) και θα σου τι μπορεις να δοκιμασεις.

ΥΓ: τo 10.5Χ200 δεν θεωρειται default.

Μαλλον ξεχασα αν το αναφερω..εχω κανει καμια 5αρια format χαλαρα!!Εχω βαλει WINME κι XP αλλα το προβλξμα δεν λυνεται.Μεχρι και low format εκανα μηπως υπηρχε καποιο προβλημα.

EDIT:Εχω εναν IBM 80GB ATA100 κι εναν backup 6GB ATA66.Δεν φαινεται να εχει κατι η μητρικη ,αλλα ειχα το προβλημα και με την προηγουμενη πριν τη δωσς rma.Ειναι απο Κινα οπως και η παλια.ΒΙΟΣ δεν παιζει προβλημα γιατι εχω δοκιμασει τα παντα.Τωρα χρησιμοποιω το Β429-121 του evilous που μ'αρεσει αρκετα.Τον Μαριο δε τον ξερω..ΛΟΛ.

Ξερω οτι το 10.5*200 δεν ειναι default αλλα ειναι κοντα στα MHz του επεξεργαστη και ειναι και η κανονικη συχνοτητα της μνημης.

ΕDIT2:Το τροφοδοτικο ειναι ΤAGAN 480w.

Είχα ακούσει από μερικούς ότι κάνει ΤΡΟΜΕΡΟ undervoltageing......κατα διαστήματα με αποτέλεσμα αυτά....

Για δοκίμασε να ανεβάσεις καθόλου την τάση του επεξεργαστή....

Το λοιπον, κανε λιγες μερες υπομονη να βγει πορισμα για το καινουριο BIOS 06-19 που οι αρχικες εντυπωσεις ειναι θετικες ουτως ή αλλως. Κατοπιν, κανε το φλασαρισμα ακολουθωντας την παρακατω περιεργη διαδικασια. Δωσε πολυ προσοχη στο σταδιακο ανεβασμα στις ρυθμισεις σου, μη δωσεις +33MHz FSB με την μια. Απο την αλλη, προσοχη στο βημα "13." καθως ο τυπος αναφερεται σε κατι που δοκιμασε στις 256αρες ΒΗ-5 του (μιλαμε παντα για αυτα τα καινουρια settings που "ξεθαφτηκαν" στα τελευταια BIOSes). Εκει που εχει δικιο ομως ειναι οτι αυτα τα εξτρα settings πρεπει ολοι να τα ψαξουμε και να βρουμε τα καταλληλα για το combo μας (μητρικη/μνημες/επεξεργαστης).

Παντως να ξερεις η Lanparty εχει καποιες δυσκοιλιοτητες με τις Geil και τους Raptor. Αυτη τη στιγμη, against all odds, τρεχω τις dual sided 512αρες Geil μου με 247MHz Dual channel & CPC=on και dual boot XP/2003 απο εναν "μεγαλο" Raptor. Εντελως "αντιθετα στο ρευμα" αλλα αυτο ειναι κατι που αποδεικνυει οτι δεν ειναι ασυμβατοτητες μεταξυ αυτων των μνημων/σκληρων με την μητρικη, απλα καποιες "δυσκοιλιοτητες" οπως προανεφερα και πιστευω ακραδαντα οτι με καποιο συγκεκριμενο συνδιασμο BIOS version και hardware μπορεις να βρεις την ευτυχια με μια working DFI.

1. Load Optimized defaults.

2. 8.24F awdflasher.

3. A:\>awdflash n24id619.bin /cc /cd /cp /sn /py /cks /r /f

4. Will reboot and load optimized defaults save and exit.

5. As soon as starts to boot again> turn OFF the computer.

6. Remove A/c power cord.

7. Remove the battery.

8. Move CMOS jumper to clear position.

9. Let sit for no less than 30mins.

10. After 30mins, put battery back in and put CMOS clear to the RUN position and put A/c power back to power supply.

11. Turn power on and boot to bios and change only about 4 items at a time>save and exit. As it reboots go back and change a few more items until you get "your" settings made and also as you 'ease' upwards to your normal speed. Changing and saving a few items at a time is recommended for all boards with NF2 chipset.

12. If you change all the settings in bios at "one" time you may have to hit the reset button after coming out of bios save and exit. Do it. Keep saving and exitting as I said until you get back to your normal settings.

13. Now IF BH-5 try these settings to get you in the ball park if 2x256. 11, 2, 2, 2, Cas2.0 11, 15, E, E, F, ON, 5, 4, 6, 3, 3, 4, 5.

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις.Δυστυχως δεν εχω πολυμετρο αν και σκοπευω να παρω αυτες τις μερες.Πρωτη φορα ακουω για undervoltage στο TAGAN!!Τις ειχα κοιταξει παλιοτερα και ηταν οκ παντως.Αν ομως φταιει το τροφοδοτικο δεν θα επρεπε να εχω προβλημα με το prime?Με τις μνημες δεν υπαρχει ασυμβατοτητα εκτος απο ενα συγκεκριμενο παλιο μοντελο της geil με την μπλε ψυκτρα.Το ΒΙΟΣ θα το δοκιμασω αν οντως συνεχιστουν τα καλα σχολια.Θα ηθελα να αναφερω οτι επι το πλειστον τα BSODS αναφερουν το μηνυμα

¨"FILENAME:VCACHE(01)+000015A4 ERROR OE:0028:C004EBBO"

Στο νετ βρηκα οτι οταν εμφανιζονται τετοια λαθη (VCACHE(01)) οτι φταιει η μνημη ή υπαρχει μεγαλο προβλημα στη registry(κατι το οποιο δεν παιζει μετα απο τοσα φορματ).Μπορει να φταινε οι μνημες αν δεν εχω λαθη σε memtest,prime95?

Υπάρχει και πιθανότητα να σου την κάνει τη δουλειά και κάποιος driver .Να μην έχει εγκατασταθεί σωστά και να κάνει κάποια λάθος κλήση στη ram.Τι περιφερειακά 'εχεις ?

Δεν παιζει να φταιει καποιος driver γιατι εχω βαλει δυο εκδοσεις windows(XP&ME) και εχω προβλημα και με τα δυο,ενω παλια δεν ειχα.Καθως επισης εχω κανει αρκετα format κι επανεγκαταστασεις.Ψαχνω ψαχνω αλλα δεν βρισκω τι φταιει..ολα που τα τεσταρω φαινονται οκ.

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [24-06-2004 13:44]

Είχα ακούσει από μερικούς ότι κάνει ΤΡΟΜΕΡΟ undervoltageing......κατα διαστήματα με αποτέλεσμα αυτά....

Για δοκίμασε να ανεβάσεις καθόλου την τάση του επεξεργαστή....

Συμφωνώ και εγώ.......το δοκίμασες? Πόσταρε και τα Temps σου.

Ξεχαστηκα τελειως γι'αυτο..σορρυ.Το κανω σε λιγο και ποσταρω αν δω οτι δεν λειτουργησε.Η θερμοκρασια ειναι idle:40,full :52,system:42(αυτα για τωρα το καλοκαιρι..δεν ειναι και χαμηλα το ξερω!!).Μαλλον θα βαλω τον ανεμιστηρα στο φουλ..καημενα αυτακια μου!!Να ανεβασω και ΜΗζ ή μονο ρευμα να δωσω?

Εδωσα 1.7-1.75 σε default ρυθμισεις(12.5*166=2800ΧΡ),αλλα παλι εχω προβλημα.Αυριο θα παω να παρω ενα πολυμετρο για να δω τι τασεις παιζουν.Αληθεια ποια η διαφορα των ακριβων με τα φθηνοτερα?Αφορουν τη ποιοτητα των μετρησεων ή τις λειτουργιες που παρεχουν τα πολυμετρα?

Αγορασα πολύμετρο και οι τασεις ειναι οι εξης: 12ν =12-12.10 ,5ν =5.14 ,3.3ω =3.34 .Δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα με το τροφοδοτικο με τις τασεις αυτες τουλαχιστον(χωρις overclocking).Το θεμα ειναι οτι τα προβληματα συνεχιζονται(μερικες φορες κανει επανεκινηση ο υπολογιστης μονος του).Δοκιμασα και καθε dimm μονο του αλλα δεν εχει διαφορα.

Tο εχω βαλει απο τοτε που βγηκε περιπου αλλα δεν ελυσε κανενα απο τα προβληματα μου.Δεν ειναι κατι που το ειχα απ'την αρχη..μου παρουσιαστηκε αργοτερα.Παντως ειχα και δυο cold boot μ'αυτο (που λενε οτι δηθεν το λυνει..)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.