Jump to content

starting voltage αντλίας

psyber

Recommended Posts

12 τέτοιους! 2 ανεμιστήρες ανά κανάλι.

CoolerMaster SickleFlow Red LED Fan - 120mm - Case Fans - plaisio.gr

4.2w έχει ο καθένας. δηλαδή 8.4w Το όριο είναι 12w

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6665

κομπλέ είσαι! οριακά θα μπορούσες να βάλεις και τρίτο συμφωνα με τα specs! αλλά με 2 θα παίζεις άνετα.

Να ρυθμίζονται οι ανεμιστήρες ανάλογα με την θερμοκρασία που διαβάζει ο controller σε κάθε κανάλι μόνοι τους από τον controller , χωρίς να επεμβαίνεις εσύ.

ναι δεν κανει κάτι τέτοιο. να πω! απ'οτι βλέπω το κατέχεις το άθλημα. μπορείς να κάνεις καμια customia;

Τα είχα υπολογίσει πριν το πάρω,και διάβασα πολλά review,πριν καταλήξω σε αυτόν..Πήρα αυτόν για ομορφιά,τιμή,6channel fan,είχε μέσα καλώδια πολλά,που μερικά δεν έχουν,πρέπει να τα αγοράσεις..:)

Τρίτο δεν βάζω,να αφήσω και λίγο περιθώριο..πάντως τα καλώδια αυτά που πήρα ''Υ'' στη γερμανία έχουν 1.24€ νομίζω εκεί και στην ελλάδα 3.64€! ΦΩΤΙΑ!!! Το ένα!

ε ναι! η Γερμανία είναι μεγάλη αγορά και μπορεί να δικαιολογήσει πιο χαμηλές τιμές (αυτό είναι, δεν πιστεύω να σου πέρασε από το μυαλο ότι οι έμποροι εδώ είναι κλεφτες...).

Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται , το θέμα είναι ότι δεν αξίζει. Ο controller είναι πολύ ωραίος για να χαλάσεις την πρόσοψη . Θα μπορούσε δηλαδή να μπει διακοπτάκι μεταγωγός στην πρόσοψη για να αλλάζεις σε manual - auto , όπου την auto λειτουργία θα την έπαιρνες από ένα άλλο θερμίστορ , όχι αυτό που έχει ο controller διότι δεν ξέρω αν αυτός συνεργάζεται με κάτι άλλο εσωτερικά της πλακέτας. Στην ουσία το ποτενσιόμετρο επιλογής ταχύτητας είναι ένας διαιρέτης τάσης , πιθανότατα σε συνδυασμό με κάποια αντίσταση στην πλακέτα. Την ίδια λειτουργία παρέχει και το θερμίστορ , αυτόματα ανάλογα με την θερμοκρασία και με τον μεταγωγό απλά επιλέγεις. Είναι κάτι όμως που αν δεν ξέρεις επακριβώς τί κάνεις ,μην το ξεκινάς.

• 3 weeks later...

Αν εννοείς το κύκλωμα που δείχνει με το N-mosfet , η δουλειά θα γίνει αλλά στροφές δεν θα βλέπεις ή αν βλέπεις θα παίρνεις περίεργες ενδείξεις λόγω του ότι η τροφοδοσία στην αντλία και κατά σενέπεια στο ταχύμετρό της δεν θα είναι συνεχής αλλά διακοπτόμενη (pwm). Επίσης χρησιμοποιεί low-side control , αλλάζει δηλαδή τα 0V και όχι τα +12V και έχω ένα ενδοιασμό για το αν θα πρέπει να συνδέσεις το καλώδιο των στροφών στην μητρική. Εγώ δεν θα το έκανα γιατί κάπου διάβασα ότι καλό είναι να αποφεύγεται - εσύ κάνε ότι νομίζεις.

Τέλος , χρησιμοποίησα διάφορα κυκλώματα pwm (low και high freq) για την αντλία μου και όλα βγάζανε θόρυβο , από ένα γρύλισμα (pwm freq <100Hz) έως υψίσυχνο σφύριγμα (pwm freq >20kHz) , κάθε αντλία βέβαια δεν συμπεριφέρεται το ίδιο αλλά έχε και αυτό κατά νου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.