Jump to content

starting voltage αντλίας

psyber

Recommended Posts

έχω την εξής αντλία:Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Phobya DC12-400 & EK-Reservoir Combo DCP 4.0 Bundle Phobya DC12-400 & EK-Reservoir Combo DCP 4.0 Bundle 49101

όπως φαίνεται και στα χαρακτηριστικά η ταση λειτουργίας της είναι τα 12v. λόγω του θορύβου που κάνει με φαν controller τη ρίχνω στα 6.5 όπου αποδίδει μεν μια χαρα αλλά δεν ακούγεται κίολας. το πρόβλημα είναι ότι κατι φορές ο υπολογιστής ανοίγει και η αντλία δεν ξεκινάει. πρέπει λοιπον να ανεβάσω τις στροφες και μετά να τις ξαναρίξω. μπορεί κάποιος να φανταστεί ένα τρόπο να μη χρειάζεται να το κάνω αυτό; δοκίμασα να την έχω στα 8v που αναφέρει ως starting voltage αλλα καμια φορά το ξανακάνει. να σημειώσω ότι στην προηγούμενη μου μητρικη το πρόβλημα παρακαμπτόντα επειδή σου έδινε τη δυνατότητα να ρίξείς τα βόλτ στα τρίπινα της μητρικής. έτσι μέχρι να ποστάρει δούλευε στις φουλ στροφές και έπαιρνε μπρος και μόλις πόσταρε έπεφτε σε ικανοποιητικα επίπεδα θορύβου. έχει να προτείνει κάτι κανείς;

Μπορείς να το κάνεις αλλά θα πρέπει να επέμβεις στον controller. Η λύση σου είναι ένας πυκνωτής τοποθετημένος παράλληλα στο ποτενσιόμετρο ελέγχου . Έτσι μέχρι να φορτιστεί ο πυκνωτής θα δουλεύει ο controller για λίγο ( 1-2sec) στο φουλ και μετά , αφού ως γνωστόν πυκνωτής φορτισμένος σε DC κύκλωμα ισοδυναμεί με ανοιχτό διακόπτη , θα επανέλθει στη ρύθμιση του ποτενσιομέτρου . Το τί τιμή θα βάλεις εξαρτάται λίγο και από το κύκλωμα του controller - σε γενικές γραμμές ένας ηλεκτρολυτικός 16V/47-100μf θα σου κάνει την δουλειά , όσο πιο μεγάλος τόσο πιο πολύ το kick-start όμως τόσο και πιο μεγάλη η καθυστέρηση απόκρισης στο ποτενσιόμετρο . Πολύ προσοχή όμως πως θα τον βάλεις , αν το επιχειρήσεις , λόγω πολικότητας του πυκνωτή και βέβαια όλα αυτά μόνο αν ξέρεις τί κάνεις. Αν όχι τότε πάνε σε έναν ηλεκτρονικό. Αν πάλι νιώθεις τολμηρός , έχεις τα εργαλεία ( κολλητήρι , πολύμετρο ) και θες να μάθεις , εδώ είμαι!

η αληθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα πως να το κανω. για να μην επέμβουμε στο controller της lamptron που έχω για κύριο, μπορεί η μόντα αυτή να γίνει σε απλό τέτοιου τύπου controller;

eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

συνέδεσα την αντλία μόνη της σε ένα fan controller που μου περίσσευε για το extreme spirit της thermal take. το controlleraki εχει ρύθμιση low, medium και high. ακόμα και στο low η αντλία δείχνει κάθε φορα να ξεκινάει και δεν ακούγεται με τίποτα. το καλύτερο απόλα είναι ότι κραταει τα υποσυστήματα σχεδόν σε ίδιες θερμοκρασίες με τις φουλ στροφες. κάπως παραλογο δεν είναι αυτό;

Η αντλία είναι πιθανότατα δυνατή και αποδοτική. Τουλάχιστον απο πλευράς ισχύος είναι δυνατή , οπότε τώρα που την έβαλες σε controller μέτρα τα V που παίρνει σε κάθε περίπτωση και παρατήρησε μην ζεσταθεί ο controller - ζεσταίνεται περισσότερο όταν η αντλία δουλεύει χαμηλά.

ρε καλλιτέχνη αφού τα ξέρεις καλύτερα απο μένα! ο controller όταν δουλεύει χαμηλά όχι απλά ζεσταίνεται! τηγανίζεται και το κατάλαβα από την οσμη! τί προτείνεις να βάλω; για ποιο λόγο στο απλό controllerακι η αντλία ξεκινάει κάθε φορά, ενω στο lamptron όχι;

Να ρωτήσω ρε guys..Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανεμιστήρες?? Όταν βάζεις τους ανεμιστήρες να δουλεύουν σε λίγες στροφές,ζεσταίνεται ο controller? Γιατί παρήγγειλα έναν controller,γι'αυτό ρωτάω...

Αν μύρισε πάει να πεί ότι θα τα παίξει σύντομα , ο controller δεν είναι για την ισχύ αυτή (18W). Ούτε ο Zalman που έδειξες . Δεν μας είπες ποιον είχες αρχικά ( lamptron ναι αλλά ποιον , δείξε αν μπορείς ) γιατί και με εκείνον μπορεί να έχεις μακροπρόθεσμα πρόβλημα . Ο λόγος του γιατί ξεκινά σε low κατάσταση στον ένα και όχι στον άλλο controller είναι γιατί δεν έχουν όλοι το ίδιο low limit - μπορείς να το ελέγξεις με πολύμετρο. Το fanamp αντέχει σίγουρα την αντλία δεν ξέρω όμως κατα πόσο θα λύσει το κυρίως πρόβλημά σου .

Αυτόν: Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Scythe Kaze Master Pro 3.5" - schwarz Scythe Kaze Master Pro 5.25" - schwarz 70161

Θα έχω πάνω 12 ανεμιστήρες coolermaster skew,κάπως έτσι λέγονται.θα δουλεύουν σε χαμηλές στροφές.θα έχω 4 ψυγεία.Παίρνει 6 ανεμιστήρες ο controller αλλά θα βάλω καλώδιο ''Y'' Πιστεύω τραβάει γιατί κάθε channel αντέχει μέχρι 12w και ανεμιστήρες και οι 2 δεν τραβάνε πολύ.

πολύ ωραίος εμφανισιακά βαγγο αλλά εγώ θα σου πρότεινα πάρεις ένα με πολλά βατ ανα κανάλι, όπως αυτόν που αναφέρω εγώ. το πλεονέκτημα είναι ότι με πολλά βατ ανα κανάλι μπορείς να συνδέσεις παραπάνω από έναν ανεμιστήρες και να τους χειρίζεσαι με ένα ποτενσιόμετρο.

Το καλό με τον controller είναι είναι αρκετά δυνατός και δεν θα έχεις πρόβλημα αν και δεν βλέπω ψύκτρες πάνω στα τρανζίστορ εξόδου ( παρατήρησέ το ) , το κακό ( για την όποια μαμουνιά ) είναι ότι είναι ψηφιακός και με διπλή pcb πράγμα που σημαίνει ότι για να κάνεις αυτό που σου είπα πριν με τον πυκνωτή πρέπει να ξηλώσεις πράματα. Βλέπω όμως τώρα ότι ο controller υποστηρίζει και auto mode - αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και άλλη λύση λιγότερο επεμβατική. Ο πυκνωτής μπορεί να μπει παράλληλα με το θερμίστορ το οποίο είναι υπεύθυνο για το κανάλι που είναι συνδεμένη η αντλία και να λειτουργεί όπως σου περιέγραψα παραπάνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.