Jump to content

Gaming Performance: Τι την βελτιώνει πραγματικά και τι όχι

billpeppas

Recommended Posts

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION]

Φίλε μου ορισμένα screenshots, από την αρχή του παιχνιδιού μιας και το ξαναεγκατέστησα... :o

Θα το παίξω για να πάω παρακάτω και να έχουμε καλύτερη άποψη.

post-19806-1416075647,3252_thumb.jpg

post-19806-1416075647,4119_thumb.jpg

post-19806-1416075647,4682_thumb.jpg

post-19806-1416075647,5084_thumb.jpg

post-19806-1416075647,6058_thumb.jpg

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply
[MENTION=2962]

Για να αποφύγω τυχόν παρεξηγήσεις, δεν κάνουμε τις συγκρίσεις για "επαγγελματικό" σκοπό αλλά για τον χαβαλέ μας (υπάρχει ιστορικό).

Για αποφυγη παρεξηγησεων λεπον πες στον φιλο σου τον sandybridgακια οτι ο Αντωνιου εδω http://www.benchzone.com/page.php?al=gaming_performance_part1&pg=21 εχει 120 καρε avg με 2x580sli και οτι ο Phenom ειναι ΟΑΣΗ :hehe:

Γαι αποφυγη παρεξηγησεων λεπον πες στον φιλο σου τον sandybridgακια οτι ο Αντωνιου εδω .:: BenchZone ::. Get in the Zone, stay in the Zone! - PC's Gaming Performance: What really matters... εχει 120 καρε avg με 2x580sli και οτι ο Phenom ειναι ΟΑΣΗ :hehe:

OFF topic

Σ'αρέσει ο phenom μου? Τον πουλάω! :p

Α! το φιλαράκι μου δεν είναι ψεύτης. Θα το εξετάσω πάντως το ζήτημα.

OFF topic

On topic τώρα.

Τα fps μου, σου φαίνονται καλά?

Όπως κ να έχει η πλατφόρμα των phenom υπάρχει bottleneck και είναι επιτακτική η αλλαγή εφόσον κάποιος έχει high end κάρτα γραφικών.

On topic τώρα.

Τα fps μου, σου φαίνονται καλά?

Όπως κ να έχει η πλατφόρμα των phenom υπάρχει bottleneck και είναι επιτακτική η αλλαγή εφόσον κάποιος έχει high end κάρτα γραφικών.

Κοιτα για να αλλαξεις πλατφορμα θες 400ευρω (mb/cpu/ram) -100 που θα δωσεις τα δικα σου θες 300 ευρωπουλα για να εχεις ενα ολοκαινουργιο sandy με μια 6950.

Με 300 ευρω παιρνεις 2η 6950 χαλαρα.

Λες ο Phenom με crossfire 6950 να πηγαινει χειροτερα απο εναν sandy με μια 6950 ;

Κοιτα για να αλλαξεις πλατφορμα θες 400ευρω (mb/cpu/ram) -100 που θα δωσεις τα δικα σου θες 300 ευρωπουλα για να εχεις ενα ολοκαινουργιο sandy με μια 6950.

Με 300 ευρω παιρνεις 2η 6950 χαλαρα.

Λες ο Phenom με crossfire 6950 να πηγαινει χειροτερα απο εναν sandy με μια 6950 ;

Μπααααα... (Μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι!) :T:

Θα περιμενουμε από τα παιδιά να βγάλουν, όταν μπορέσουν, αποτελέσματα και για την κατηγορία που συζηταμε!

Σε τι αναλυση ειδατε 110 καρε με την gtx570 ;

Για κοιτα μια εδω GeForce GTX 590 3GB Bad Company 2 Performance | bit-tech.net

Εγω βλεπω 64 καρε με 1,920 x 1,080 4x AA 16x AF, DirectX 11, Maximum Detail

1920x1080,16AF,8xCSAA,SSAO OFF σε single player 80-120 fps,multi 75-110 fps εκεί κυμαίνονται.

Φοβερό το άρθρο. Είναι από τα λίγα αληθινά που βλέπεις.

Αλλά γιατί γίνεται με τεζαρισμένους επεξεργαστές και όχι σε συχνότητες κοντά στις στοκ, δεν το κατάλαβα. Τί κερδίζεις φτάνοντας τις κάρτες γραφικών στα όριά τους, παίζοντας μετά με μικροπαραμέτρους;

Αλλά γιατί γίνεται με τεζαρισμένους επεξεργαστές και όχι σε συχνότητες κοντά στις στοκ, δεν το κατάλαβα. Τί κερδίζεις φτάνοντας τις κάρτες γραφικών στα όριά τους, παίζοντας μετά με μικροπαραμέτρους;

Τεζαρισμενους ? Στον καθε επεξεργαστη εχει 4-5 διαφορετικες συχνοτητες...

Αντιπροεδρε ενας Phenom X4 ή ενας Q9550 με μια 5870 καρτα (οπως αυτη που εχεις) και τεζαρισμενα ολα τα ingame settings στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι μια η αλλη με i7 920/2600K κοινως unplayable εκτος των CoD.

Τις διαφορες θα αρχισεις να τις βλεπεις ριχνοντας τα ingame settings αναλογα το παιχνιδι.

Ολα αυτα τα παιχνιδια στην παρουσιαση του Βασιλη με ολα τα φιλτρα On απλα στραγγαλιζουν την καρτουλα σου και εκμηδενιζουν τις οποιες διαφορες υπαρχουν σε επιπεδο πλατφορμας/επεξεργαστη.

Αν λοιπον εισαι τυπος gamer που θες ολα τα φιλτρα full και μπορεις και παιζεις με 25 καρε τοτε θα αργησεις να σκεφτεις την αναβαθμιση της πλατφορμας σου.

Επειδη ειμαι λατρης των racing παιχνιδιων αφιερωσα λιγο χρονο με το Dirt3 και το F1 2010.

Τα τεστ εγιναν με τον i7-970 και τις δυο 6970 στα defaults τους.

Αναλυση eyefinity 3240x1920 και τα ingame settings στα Low.

F1 2010

2 cores 65 avg 50 min

4 cores 110 avg 85 min

6 cores 120 avg 100 min

Dirt3

2 cores 90 avg 50 min

4 cores 150 avg 125 min

6 cores 160 avg 130 min

Αυτα οσον αφορα τα πυρηνακια.

Επειδη ειμαι λατρης των racing παιχνιδιων αφιερωσα λιγο χρονο με το Dirt3 και το F1 2010.

Τα τεστ εγιναν με τον i7-970 και τις δυο 6970 στα defaults τους.

Αναλυση eyefinity 3240x1920 και τα ingame settings στα Low.

F1 2010

2 cores 65 avg 50 min

4 cores 110 avg 85 min

6 cores 120 avg 100 min

Dirt3

2 cores 90 avg 50 min

4 cores 150 avg 125 min

6 cores 160 avg 130 min

Αυτα οσον αφορα τα πυρηνακια.

Μιλας για gaming frames or bench frames ?

Στις μετρησεις μας ειναι gaming frames και με τα sets στο games που λεμε...

Thank you all guys για τα σχόλια, ευχαριστίες, κλπ κλπ.

Χαίρομαι που σας άρεσε το αρθράκι :)

Τα παιδιά παρουσίασαν μια διαφορετική είκονα από αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν οι μεγαλο-εταιρίες! :T:

Λογικά θα βγούν πολλά "παπαγαλάκια" για να τους διαψεύσουν, για ευνόητους λόγους βέβαια...

Δεν είναι και λίγο να λές ότι "Φίλε με τον Q6600 βάλε μια 6950/570 και θα είσαι εντάξει, μην κάνεις αναβάθμιση ακόμη απλά κλοκάρισε λίγο παραπάνω και μην ξεπουληθείς!". Όλο και κάποιοι θα "κλωτσήσουν" (βλέπε μαγαζάκια κλπ).

Το άρθρο απευθύνεται σε όσους έχουν λιγότερες γνώσεις από τον ψαγμένο χρήστη, αλλά και σε αυτούς που θέλοντας να δικαιολογήσουν τα λ7 που ξόδεψαν κολάνε και λένε ότι να ναι.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους!

Ωφείλω να ομολογήσω πως για πρώτη φορά στα χρονικά δεν βλέπω να υπήρξανε πάνω από 4-5 άτομα ( σε σύνολο καμμιά 10-15αριά forums που έχει συζητηθεί το άρθρο και οι δοκιμές όπως βλέπω ) συνολικά που να βγήκανε να μας βγάλουνε ψεύτες ή ότι κάτι γινότανε λάθος, και ότι σε αυτούς δίνουνε fps οι μνήμες, και το BCLK, και το PCIe, και ο CPU στα 5.5GHz κλπ κλπ.

Δεν το περίμενα αυτό.

Είτε ωρίμασαν ξαφνικά πολλοί enthusiasts και gamers, είτε το marketing των εταιριών του χώρου έχει γίνει το ίδιο χάλια με αυτό της AMD και έτσι δεν τσιμπάει πλέον κανείς :D

Δεν είναι και λίγο, ούτε "εύκολο", να βλέπεις ξαφνικά κάποιοι να λένε ότι αυτά που πίστευες και με πολύ κόπο σε είχανε πείσει οι κατασκευαστές και οι "ανεξάρτητοι" reviewers μεγάλων και μη sites ( ηθελημένα ή όχι, δεν έχει και πολύ σημασία ) με τα uber gaming RAM reviews, 2600K vs 2700K reviews, κλπ κλπ.

Και εγω ξέρω να τρέξω το Crysis 2 @ 1024x768 Ultra Low Details 0xAA 0xAF και να βάλω τον 2600K και τον 2500K κόντρα στον FX-8150 και να δείξω ότι έχουνε 100fps πιο πάνω οι Intel.

Θα παίξεις όμως εσύ το game έτσι ? Σε αυτή την ανάλυση και settings ?

Ποιός θα έπαιζε game δίχως ΑΑ εκτός και αν αναγκαστικά δεν μπορούσε ? ( π.χ. αν έχεις 2560x1600 monitor και μόνο μια GTX 560 Ti π.χ. )

Έστω και 2xAA, ότι ανάλυση και αν είσαι, ακόμα και σε χαμηλή ( π.χ. 1680x1050 ) κάνει αρκετά μεγάλη διαφορά, ευκόλως παρατηρήσιμη, εκτός και αν έχεις 2/10 και 2/10 όραση :D

Για τις εταιρίες πολύ θέλω να δω αύριο που θα στείλω το άρθρο στις επαφές μου, ποιά από αυτές θα τολμήσει να το βάλει στο site της στα reviews/news ή έστω στο facebook page της.

Αν θα υπάρξει κάποια :D

Βασικα δεν ειδαμε τετοιο συστημα.

Ουτε Q6600 ουτε Phenom X4 ουτε 9550 και πιστευω οτι αυτο θα πρεπει να ειναι το part 2 που θα επρεπε ο κρεπας και ο Κολασμενος να τσεκαρουν.

Αν οι κατοχοι αυτων των συστηματων χανουν κατι...

Θέλω να πιστεύω πως θα πέσουνε στην κατοχή μου κάποιοι από τους Q6600/Q9450/Q9650/PIIx4-955/PIIx6-1055T-1090T-1100T και να έρθει επιτέλους το μαμημένο FX-8150 sample για να μπούνε και αυτά στο part 2 και part 1.

Πέραν των προσθήκων σε CPUs & VGAs έχω και άλλα πράγματα να βάλω, για να μην spoilάρω, θα πω ένα από αυτά μόνο, και όχι κάποιο "ιδιαίτερης ιδέας/φύσεως" θέμα, θα βάλω π.χ. PhysX dedicated card tests, hybrid PhysX ( ATi main, nVIDIA PhysX only card ), και άλλα ωραία πραγματάκια :D

περα απτο fail για το black ops που δεν ηξερε την εντολη com_maxfps

Δεν είχα παίξει το game πριν το review ρε ( ούτε σκόπευα, αφού είναι ΓΤΠ ) οπότε και δεν ήξερα αν τα fps ήτανε λογικά ή limited λόγω limiter, σε αυτή την ανάλυση παρέα με μπόλικο AA, TrSSAA κλπ.

Ούτως ή άλλως, με το limiter ή χωρίς, το game με το παραπάνω hardware είναι παραπάνω από superplayable, οπότε no f*cks were given.

και το κυριολεκτικα ΧΑΣΙΜΟ χρονου με το να φτιαξει charts με 1-2-3-4-5-6 cores αναμενα

Το άρθρο δεν έγινε για εμένα, ούτε τον sebastian, αλλά για τον απλό κόσμο, τον περισσότερο κόσμο που απλώς ξέρει να στήνει PC, και του αρέσει να καίγεται στα games.

Και αν δείς στα forum των computerάδων και των gamers οι προτάσεις για 6πύρηνους, 8πύρηνους και ακόμα και SR-2 με 2 Xeon πάνε και έρχονται, εκεί πάει το άρθρο, και όχι στον καμμένο hardwarά που παίζει και games και ξέρει τι και πως.

Η π1πα πως το X,Υ game εκμεταλλεύονται 6 πυρήνες κλπ συναντάται πιο συχνά και από τα intel vs amd flame war threads.

Αν τα αποτελέσματα των Core Count tests σου φαίνονται χαμένος χρόνος, good for you man.

και x-fi vs onboard στο stalker ενω μεχρι και οι πετρες ξερουν πως η xray ειναι single threaded + οτι ΚΑΝΕΝΑ απτα τοσα παιχνιδια που ειναι στο αρθρο δεν εχει hardware audio acceleration

Άλλη μια φορά, το ότι εγω, εσύ και ο τάδε ξέρει κάποια πράγματα, δεν σημαίνει ότι τα ξέρουνε οι περισσότεροι, ούτε είναι κάτι δεδομένο.

Πέραν από αυτό, hardware είτε software driven audio engines, υπάρχει μια απασχόληση των πόρων του συστήματως από την κάρτα ήχου όπως και να έχει, και μιας και το software των on-board Realtek, Analog Devices, κλπ είναι επί το πλείστον ΓΤΠ, είπα να το δούμε και αυτό πόσο επιβαρύνει την CPU, στα όποια games μπήκανε.

Υπόψιν, ότι όλα αυτά γίνανε για να δημιουργηθεί μια βάση, πάνω στην οποία θα πατήσουνε και θα προστεθούνε και άλλα games και άλλα πράγματα στο σύντομο και μη μέλλον.

Για το HT on, στα games που τρέξαμε δεν παρατηρήθηκε κανένα πρόβλημα, ούτε στις επιδόσεις vs HT off, ούτε σε εικόνα ( stuttering, flickering, any abnormalities γενικώς ).

Αντιπροεδρε ενας Phenom X4 ή ενας Q9550 με μια 5870 καρτα (οπως αυτη που εχεις) και τεζαρισμενα ολα τα ingame settings στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι μια η αλλη με i7 920/2600K κοινως unplayable εκτος των CoD.

Τις διαφορες θα αρχισεις να τις βλεπεις ριχνοντας τα ingame settings αναλογα το παιχνιδι.

Ολα αυτα τα παιχνιδια στην παρουσιαση του Βασιλη με ολα τα φιλτρα On απλα στραγγαλιζουν την καρτουλα σου και εκμηδενιζουν τις οποιες διαφορες υπαρχουν σε επιπεδο πλατφορμας/επεξεργαστη.

Αν λοιπον εισαι τυπος gamer που θες ολα τα φιλτρα full και μπορεις και παιζεις με 25 καρε τοτε θα αργησεις να σκεφτεις την αναβαθμιση της πλατφορμας σου.

Με φίλτρα on παίξαμε γιατί θέλαμε να είναι real-life τα πράγματα, και όχι synthetic, καταλαβαίνεις.

Προσωπικά δεν παίζω τίποτα δίχως έστω 2xAA.

Τα jaggies μου φαίνονται στο μάτι σαν να είναι τούβλα ολόκληρα, και μου σπάνε τα @@, οπότε και 2048x1536 και 2560x1600 να παίζω, 2xAA μπαίνει πάντα τουλάχιστον :D

Επειδή βεβαίως κάποιοι παίζουνε είτε σε πολύ μεγάλη ανάλυση μόνο με 1 GPU, είτε σε αρκετά ψηλή ανάλυση και settings με 2/3/4 GPU αλλά ταυτόχρονα τα framerate τους δεν τους "επαρκούνε" ώστε να βάλουνε έστω 2xAA εκεί, είτε στο part 2 είτε στο part 3 θα βάλω και κάποια υψηλή ανάλυση ( σε 1 monitor, ίσως και σε multimonitor, όλα εξαρτώνται από τον χρόνο, την διάθεση μου, και το τι υλικό θα έχει πέσει στα χέρια μου, και τι θα είναι "επίκαιρο" ) δίχως AA ώστε να έχουμε μια γενική εικόνα και σε αυτό το θέμα.

Μιας και π.χ. τα 4GHz είναι νούμερο που πιάνουνε για την πλάκα το 99.9% των Core i7 920/950/960/975/970/980/980X/990X/2600K και i5 850/860/2500K κλπ κλπ, επέλεξα κάποια συχνότητα εκεί.

Όπως π.χ. τα 4.28GHz που πιάνουνε υπεράνετα όλοι οι Sandy Bridge, καθώς και οι i7 950/960/970/980/980X/990X.

Παίξαμε και κάτι τις πιο πάνω μέτα, για να καλύψουμε και αυτούς που έχουνε είτε καλά κομμάτια, είτε δεν έχουνε πρόβλημα να δώσουνε λίγη παραπάνω είτε πολύ παραπάνω τάση για να πιάσουνε τα X GHz που θέλουνε.

Πέραν του ότι να έβαζα π.χ. τον 2600K @ 3.6GHz και 3.8GHz είναι ανούσιο ( τα πιάνουνε και με αρκετά λιγότερη τάση από την μαμίσια, αλλά δεν είναι και καμμιά ουσιαστική αύξηση συχνότητας, ειδικά αν δεν μετράς την μαμίσια 3.4GHz αλλά αυτή με το turbo enabled ), θα έτρωγε ακόμα περισσότερο χρόνο, κάτι που δεν ήτανε εύκολο, και ίσως με το ακόμα περισσότερο υλικό που θα έβγαινε, να έπεφτε και σε εποχή που με πιάνει η βαρεμάρα μου και τελικά δεν θα έβγαινε καν το άρθρο, ούτε καν έστω τα charts σκέτα σε μια page.

Sebastian, λέω για τα τεστ bclk, ht και τα σχετικά.

Τα ρολόγια έχουν ήδη στρεσσάρει πολύ τις κάρτες.

Κατά τ'άλλα η δοκιμή είναι άψογη.

Το ίδιο και εδώ, στα BCLK & PCIe tests.

Κυρίως λόγω ότι δεν υπήρχανε διαφορές ούτε από άκρο σε άκρο ( stock vs max frequency ) αλλά ούτε και σε κάποιο πιο mild frequency, οπότε και θα ήτανε υπερβολικός χαμένος χρόνος να έβγαζα μετρήσεις π.χ. στα 133MHz BCLK, 150MHz BCLK, 170MHz BCLK, 200MHz BCLK, 230MHz BCLK.

Αν μου ζήταγε κάποιος να βγάλω τώρα μετρήσεις και στα 160MHz BCLK π.x. για οποιοδήποτε λόγο ήθελε ή δικαιολογία σκεφτότανε ( ήξερα δεν ήξερα ότι δεν στέκουνε αυτά που θα έλεγε, δεν με πείραζε, ρόλο δεν παίζει ) θα το έκανα, ναι είμαι τρελλός το ξέρω, αλλά θα το έκανα έτσι για το "γαμώτο" :)

Πολύ ωραίο review παίδες, συγχαρητήρια!

Θα ήθελα βέβαια να μπουν στο παιχνίδι Phenom 2 X4/X6 και C2Q καθώς και οι νέοι απαιτητικοί τίτλοι παιχνιδιών.

Θα μπούνε περισσότερα CPU & VGAs στα επόμενα parts ( 2 & 3 θα υπάρξουνε σίγουρα, πότε ακριβώς θα βγούνε ολοκληρωμένα δεν ξέρω, αλλά θα βγούνε, μάλλον μέσα στο πρώτο 6μηνο του 12 μάλλον ), καθώς και περισσότερα games.

Πανω απο ολα υγεια και εμεις εδω θα ειμαστε να δουμε και τα επομενα parts οσα ειναι (2,3,..)Θα περιμενουμε πως και πως.Και για να λεμε την αληθεια δεν σε κυνηγαει και κανεις (η ναι?)οποτε εχεις οσο χρονο θες.:) .Kαλη συνεχεια :T:.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.