Jump to content

Gaming Performance: Τι την βελτιώνει πραγματικά και τι όχι

billpeppas

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply
Με ATi όλοι σας ?

Δεν βλέπω κάτι τέτοιο στο setup εδώ.

Smooth as butter τρέχει το game.

o KoMM ειναι με nVidia απο οσο ξερω.

Και σε αλλα games εχω παρατηρησει "υποπτη" συμπεριφορα με το ΗΤ ανοικτο.

Επισης ρε Κρεπα ξαναβλεπω τα διαγραμματα, καλα ρε συ στο Black Ops δεν εβαλες την εντολη να βγαλεις το CAP?

90 frames με 2 580?:hehe:

Έχει frame limiter η βλακεία ?

Νομίζω το έτρεχα με 8xSSAA ( ή 4x SSAA ) οπότε και μην έχοντας προηγούμενη... "εμπειρία" με το game δεν μπήκα στον κόπο να δω αν έχει frame limiter.

Όσον αφορά το HT, σε καταστάσεις που τα fps είναι αρκετά, ή borderline παίζετε ?

εγω με Νν ημουν/ειμαι. Απο φπς μπολικα, δεν ειχε ιδιαιτερη σημασια καθως ειχα δοκιμασει με διαφορες ρυθμισεις. Ο πιο απλος τροπος να το τεσταρεις -κατ εμε- γρηγορες κινησεις με το ποντικι. Καταλαβαινεις χαλαρα σπασιμο στην κινηση, ενω χωρις ΗΤ παει βουτυρονερο.

Spikes σαν αυτά που δείχνει ο τύπος στο HOCP βγάζω μόνο αν κάνω alt+tab ( την στιγμή του alt+tab μόνο ) ή αν κάνω αλλαγή στο affinity του game καθώς τρέχει.

Κανονικά, δίχως να κάνω alt+tab ή οτιδήποτε, είτε παίζω φυσιολογικά, είτε παίζω με το mouse σαν να έχω πάθει epileptic seizure το γράφημα δεν βγάζει μεγάλα spike, ούτε ξεχωρίζει κάποιο spike από το άλλο.

Περισσότερα test δύσκολο, πρωί πρέπει να αρχίσω να μαζεύω την βαλίτσα μου, όταν γυρίσω θα ασχοληθώ περαιτέρω με το θέμα.

χιλια μπραβο για το αρθρο και τον χρονο σας.

σε κολασε και εσενα bill o κολασμενος ; :D

μπραβο μπραβο.Τετοια reviews αξιζουν μονο , ωστε να ξεστραβωθει ο κοσμος.

sticky απο μενα

edit: κατι ακουστηκε για pdf...αν ηταν ευκολο ;)

Καλημέρα παίδες,

Ευχαριστώ για τα σχόλια, και τις όποιες ιδέες & παρατηρήσεις πρώτα από όλα :)

Για την εξαγωγή σε PDF είχα δοκιμάσει παλιότερα 4-5 προγραμματάκια γιατί μου είχε ζητηθεί από μια εταιρία να τους βγάλω το review του προϊόντος τους σε pdf, αλλά κανένα από τα tools που δοκίμασα τότε δεν έκανε δουλειά της προκοπής.

Αν έχετε κάποιο δοκιμασμένο πείτε μου, μπας και προλάβω πριν φύγω.

Αλλιώς μπορώ να σας δώσω τα κείμενα όπως είναι σε HTML αρχεία, και τα charts τα παίρνετε από τον FTP ως swf ( Adobe Flash ) αρχεία, οι εικόνες πάλι είτε από τον FTP είτε right click -> save as... :p

Εγω δεν ξερω κανενα καλο προγραμμα για pdf αλλα τελος παντως σου αξιζουν πολλα συγχαρητηρια (οχι δεν γλειφω!) για τον κοπο που εκανες/κανατε για να βγει αυτο το αποτελεσμα και επιτελους να μαθουμε τι γινεται πραγματικα.:T::)

Τα παιδιά παρουσίασαν μια διαφορετική είκονα από αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν οι μεγαλο-εταιρίες! :T:

Λογικά θα βγούν πολλά "παπαγαλάκια" για να τους διαψεύσουν, για ευνόητους λόγους βέβαια...

Δεν είναι και λίγο να λές ότι "Φίλε με τον Q6600 βάλε μια 6950/570 και θα είσαι εντάξει, μην κάνεις αναβάθμιση ακόμη απλά κλοκάρισε λίγο παραπάνω και μην ξεπουληθείς!". Όλο και κάποιοι θα "κλωτσήσουν" (βλέπε μαγαζάκια κλπ).

Το άρθρο απευθύνεται σε όσους έχουν λιγότερες γνώσεις από τον ψαγμένο χρήστη, αλλά και σε αυτούς που θέλοντας να δικαιολογήσουν τα λ7 που ξόδεψαν κολάνε και λένε ότι να ναι.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους!

Τα παιδιά παρουσίασαν μια διαφορετική είκονα από αυτή που θέλουν να παρουσιάζουν οι μεγαλο-εταιρίες! :T:

Λογικά θα βγούν πολλά "παπαγαλάκια" για να τους διαψεύσουν, για ευνόητους λόγους βέβαια...

Δεν είναι και λίγο να λές ότι "Φίλε με τον Q6600 βάλε μια 6950/570 και θα είσαι εντάξει, μην κάνεις αναβάθμιση ακόμη απλά κλοκάρισε λίγο παραπάνω και μην ξεπουληθείς!". Όλο και κάποιοι θα "κλωτσήσουν" (βλέπε μαγαζάκια κλπ).

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους!

Βασικα δεν ειδαμε τετοιο συστημα.

Ουτε Q6600 ουτε Phenom X4 ουτε 9550 και πιστευω οτι αυτο θα πρεπει να ειναι το part 2 που θα επρεπε ο κρεπας και ο Κολασμενος να τσεκαρουν.

Αν οι κατοχοι αυτων των συστηματων χανουν κατι...

Ουτε Q6600 ουτε Phenom X4 ουτε 9550 και πιστευω οτι αυτο θα πρεπει να ειναι το part 2 που θα επρεπε ο κρεπας και ο Κολασμενος να τσεκαρουν.

Συμφωνώ απόλυτα! Πιστεύω ότι τα συστήματα που αναφέρεις (και με καίει γαρ) θα έχουν από 5 έως 15 τοις εκατό υποδεέστερες επιδόσεις από τα ι5 2500 κ ι7 2600. Τουλάχιστον τόσο έχω μετρήσει σε head to head σύγκριση με τον [MENTION=16089]Mallibu[/MENTION] (i5 2500@3,8 gtx570) σε πολλά παιχνίδια.

Εναμένω εναγωνίως!

περα απτο fail για το black ops που δεν ηξερε την εντολη com_maxfps και το κυριολεκτικα ΧΑΣΙΜΟ χρονου με το να φτιαξει charts με 1-2-3-4-5-6 cores αναμενα και x-fi vs onboard στο stalker ενω μεχρι και οι πετρες ξερουν πως η xray ειναι single threaded + οτι ΚΑΝΕΝΑ απτα τοσα παιχνιδια που ειναι στο αρθρο δεν εχει hardware audio acceleration, μου φανηκε πολυ καλη δουλεια το αρθρο σαν συνολο, μεχρι και το αγγλικο μου αρεσε, ανετα θα το εδινα και σε ξενο να το διαβασει. ( απο αυτα τα πυροβολημενα AMD fanboi στα διαφορα φορουμ που επιμενουν οτι χρειαζεσαι sandy μονο αμα παιζεις σε χαμηλη αναλυση rofl )

Πιστεύω ότι τα συστήματα που αναφέρεις (και με καίει γαρ) θα έχουν από 5 έως 15 τοις εκατό υποδεέστερες επιδόσεις από τα ι5 2500 κ ι7 2600. Τουλάχιστον τόσο έχω μετρήσει σε head to head σύγκριση με τον [MENTION=16089]Mallibu[/MENTION] (i5 2500@3,8 gtx570) σε πολλά παιχνίδια.

να υποθεσω μεσα σε αυτα τα "πολλα" παιχνιδια το GTA το mafia το arma το BF3 / BC2 ( multiplayer παντα ) και οτι τρεχει στην source ειναι εκτος

*PICS* BC2 from 60fps to 120fps with i5-2500k upgrade from Q9650 Benchmark - [H]ard|Forum

[H]ard|Forum - View Single Post - Bf3 and cpu scaling, important read

Αντιπροεδρε ενας Phenom X4 ή ενας Q9550 με μια 5870 καρτα (οπως αυτη που εχεις) και τεζαρισμενα ολα τα ingame settings στα περισσοτερα παιχνιδια ειναι μια η αλλη με i7 920/2600K κοινως unplayable εκτος των CoD.

Τις διαφορες θα αρχισεις να τις βλεπεις ριχνοντας τα ingame settings αναλογα το παιχνιδι.

Ολα αυτα τα παιχνιδια στην παρουσιαση του Βασιλη με ολα τα φιλτρα On απλα στραγγαλιζουν την καρτουλα σου και εκμηδενιζουν τις οποιες διαφορες υπαρχουν σε επιπεδο πλατφορμας/επεξεργαστη.

Αν λοιπον εισαι τυπος gamer που θες ολα τα φιλτρα full και μπορεις και παιζεις με 25 καρε τοτε θα αργησεις να σκεφτεις την αναβαθμιση της πλατφορμας σου.

να υποθεσω μεσα σε αυτα τα "πολλα" παιχνιδια το GTA το mafia το arma το BF3 / BC2 ( multiplayer παντα ) και οτι τρεχει στην source ειναι εκτος

*PICS* BC2 from 60fps to 120fps with i5-2500k upgrade from Q9650 Benchmark - [H]ard|Forum

[H]ard|Forum - View Single Post - Bf3 and cpu scaling, important read

Φίλε αυτό που δείχνουν οι φωτο ακριβώς παρατηρήσαμε κ εμείς!

Έχουμε δοκιμάσει ενδελεχώς το BC2 με τις ίδιες ρυθμίσεις (max) και έχουμε AMD 80fps και i5 110fps, Super Street fighter IV bench AMD 137fps και 190fps.

Τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι, μιας και κάνουμε διάφορες δοκιμές για να τσεκάρουμε το bottleneck του 965 μου στην 6970 μου, χωρίς να σημειώνουμε νούμερα.

Πχ στο ΑVP bench (stand alone) έχουμε σχεδόν τα ίδια νούμερα, μιας και είναι gpu depended banchmark.

Δυστυχώς multi δεν παίζω, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Η διαφορές που έχουμε παρατηρήσει κυμαίνονται από 5% έως 25% με μέσο όρο το 15% στα δύο συστήματα με ίδιες ρυθμίσεις κ ανάλυση.

Αν έχουμε το παιχνίδι που σας ενδιαφέρει, να κάνουμε ένα τεστ!

Φίλε αυτό που δείχνουν οι φωτο ακριβώς παρατηρήσαμε κ εμείς!

Έχουμε δοκιμάσει ενδελεχώς το BC2 με τις ίδιες ρυθμίσεις (max) και έχουμε AMD 80fps και i5 110fps, Super Street fighter IV bench AMD 137fps και 190fps.

Τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι, μιας και κάνουμε διάφορες δοκιμές για να τσεκάρουμε το bottleneck του 965 μου στην 6970 μου, χωρίς να σημειώνουμε νούμερα.

Πχ στο ΑVP bench (stand alone) έχουμε σχεδόν τα ίδια νούμερα, μιας και είναι gpu depended banchmark.

Δυστυχώς multi δεν παίζω, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Η διαφορές που έχουμε παρατηρήσει κυμαίνονται από 5% έως 25% με μέσο όρο το 15% στα δύο συστήματα με ίδιες ρυθμίσεις κ ανάλυση.

Αν έχουμε το παιχνίδι που σας ενδιαφέρει, να κάνουμε ένα τεστ!

Συγνωμη για να καταλαβω συγκρινεται εναν Phenom 4x με μια 6970 και εναν i5 με μια 570 ;

Σε τι αναλυση ειδατε 110 καρε με την gtx570 ;

Για κοιτα μια εδω GeForce GTX 590 3GB Bad Company 2 Performance | bit-tech.net

Εγω βλεπω 64 καρε με 1,920 x 1,080 4x AA 16x AF, DirectX 11, Maximum Detail

Σε τι αναλυση ειδατε 110 καρε με την gtx570 ;

Για κοιτα μια εδω GeForce GTX 590 3GB Bad Company 2 Performance | bit-tech.net

Εγω βλεπω 64 καρε με 1,920 x 1,080 4x AA 16x AF, DirectX 11, Maximum Detail

Φίλε μου 1920Χ1080 αλλά δεν θα επιμείνω στο θέμα των ρυθμίσεων, γιατί μπορεί να κάνω κάτι λάθος! :)

Μόλις μπει ο [MENTION=16089]Mallibu[/MENTION] online θα μπορέσουμε μαζί να σας απαντήσουμε.

Προς το παρόν θα τρέξω το BC2 με τον δικό μου και θα ανεβάσω ένα screenshot ρυθμίσεων και fps (fraps).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.