Jump to content

Aγορά 120αρη SSD στα 200€

kolofagos

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά..Μιας και έρχονται οι γιορτές,και ήρθε και το "πακέτο? απο γιαγιάδες/παππούδες, είπα να τα αξιοποιήσω, αγοράζοντας SSD που τόσο καιρό ονειρεύομαι..

Ψάχνομαι για 120αρη στα ΜΑΧ 200€..Εφόσον είναι δυνατόν..

Έκανα αρκετό σερτς στο google αλλα δεν έβγαλα κάποια συμπεράσματα.

Τον σκληρό τον χρειάζομαι για Windows, κάνα app και games..2-3 λογικά..

Προς το παρών έχω καταλήξει σε

Vertex 3 / Agility 3

Crucial M4 128GB

Corsair Force GT

Corsair Force 3

Το σύστημα είναι αυτό στην υπογραφή..

Ωραία τον διαγράφουμε τον Force 3..

Tώρα στους υπόλοιπους..

Θα δώ διαφορές με το μάτι στις επιδόσεις τους?

Ή οι διαφορές στηρίζονται μόνο στα bench?

Γιατί αν οι διαφορές είναι 0.000000000000000001 sec να πούμε, δεν νομίζω να άξιζε να δώσω 30€ περισσότερα..

Εκτός αν παίζει κάτι άλλο...

*Και σας προετοιμάζω..είμαι λίγο άσχετος με ssd, οπότε ότι κουφό ακούσετε,πάρτε το στο χαλαρό.. :p

δεν νομίζω να καταλάβεις και μεγάλη διαφορά (force 3 -> force 3 GT) εκτός αν τον θες για Benchmarks.

Κρίμα, στο amazon δεν έχει paypal (σκεφτόμουν να έκανα account εκεί).

Θα διάλεγα Crucial M4 η Corsair Force 3 GT.

http://www.hardwaresecrets.com/article/Corsair-Force-3-vs-Force-GT-120-GB-Solid-State-Drive-Review/1367/1

Χμμ..βασικά σκέφτομαι αρκετά και τον Agility..150€ είναι αυτά..

Τώρα,αυτός σε σχέση εμ τον vertex και τον crucial, έχουν τόσο μεγάλη διαφορά που δικαιολογεί τα 50€?

Γιατί αν δεν, τοτε γιατί να μην πάρω τον agility και να κρατήσω αυτά τα 50€..

διάβασε και αυτό το review, για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις αγοράζοντας SSD

OCZ Agility 3 SSD review

ως αρχάριος που είσαι, ακόμη και ο agility για εσένα θα είναι αναβάθμιση, βέβαια ο Corsair force GT έχει γρηγορότερες μνήμες και αξίζει τη διαφορά.

Νομίζω οτι οποιαδήποτε αλλαγή απο Μηχανικό σε SSD είναι αναβάθμιση..ή κανω λάθος? :)

Πάντως, με μια πρώτη ματιά, βλέπω οτι και ο Agility τα πάει μια χαρά..Ναι μεν ο vertex εχει καλύτερη επίδοση, αλλα δεν νομίζω αυτό το κάτι παραπάνω να είναι τόοοοοσο μεγάλο..

Βέβαια διάβασα πριν λίγο οτι οι agility είχαν πρόβλημα με bsoe κι έτσι, αλλα μετα απο firmware update όλα οκ..Ισχύει?

@narzul Εγώ βασικά δεν τον χρειάζομαι για bench και τέτοια..Τον θέλω, να βάλω τα windows πάνω, 2-3 παιχνιδάκια, και κανένα πρόγραμμα (Photoshop,Office..)..

Νομίζω οτι και ο Agility με καλύπτει...

Και όπως λές,τα 50€ μπορούν να πάνε για σουβλάκια, καμια εκδρομούλα..κανα μπουζουκάκι τα χριστούγεννα..γιορτές έρχονται...Όλο και κάπου θα φύγουν κι αυτά..Δεν θα πάνε χαμένα..

Δεν είχαν πρόβλημα οι Agility.

Όλοι οι Sandforce SF22xx based SSD είχαν πρόβλημα.

Απ'οτι λένε όλες οι εταιρίες, το θέμα λύθηκε από την Sandforce μετά από νέο firmware που έβγαλαν όλες.

Στην πράξη όμως, κάποιοι ανέφεραν ξανά προβλήματα.

Γι αυτόν τι λέτε?

Εχει 5χρόνια εγγύηση πλέον και όχι 3. Πιάνει ακριβώς τις διαφημιζόμενες ταχύτητες και δεν αντιμετωπίζει τα προβλημάτα των Sandforce. Ξήλωσα Vertex 3 και πήγα σε αυτόν αφου αγανακτησα με τα προβλήματα που είχε ύστερα ακόμα και από το τελευταίο firm.update που υποτίθεται θα τα έφτιαχνε. Στα benchmark ειναι τάφος σε σχέση με τον Vertex 3 αλλά να σου πώ την πικρή μου αλήθεια χαμπάρι δεν πήρα σε loading times etc

Πάντα θα μπορείς να βρεις έναν SSD που θα είναι "λίγο" καλύτερος από την προηγούμενη επιλογή σου, και που θα κοστίζει "λίγο" παραπάνω. Για την ακρίβεια, μπορείς να φτάσεις και στα 800 ευρώ προσθέτοντας 20 ευρώ και λίγο καλύτερες επιδόσεις κάθε φορά. Εμπειρικά μιλώντας όμως, ακόμα και με έναν Vertex 2 θα πεις "ουάου" και θα δώσεις άλλη πνοή στον υπολογιστή σου.

Από κει και πέρα οι διαφορά στις επιδόσεις φαίνονται μόνο σε συγκεκριμένα μετρητικά προγράμματα και όποιος σου πει ότι 50Mb/sec παραπάνω φαίνονται με το μάτι, λέει ψέματα. Δε μιλάμε να πας από σκληρό των 50Mb/sec σε SSD των 100Mb/sec, αλλά το να πας από SSD των 500Mb/sec σε SSD των 550Mb/sec.

Αν το δεις διαφορετικά, €50 είναι +8Gb μνήμης. Αν είχα την επιλογή να διαλέξω μεταξύ ενός συστήματος με Agility 3 και 16Gb RAM και ενός με Vertex 3 και 8Gb RAM, θα διάλεγα το πρώτο.

Νομίζω οτι οποιαδήποτε αλλαγή απο Μηχανικό σε SSD είναι αναβάθμιση..ή κανω λάθος? :)...

...νομίζω οτι και ο Agility με καλύπτει...

...Και όπως λές,τα 50€ μπορούν να πάνε για σουβλάκια, καμια εκδρομούλα..κανα μπουζουκάκι τα χριστούγεννα..γιορτές έρχονται...Όλο και κάπου θα φύγουν κι αυτά..Δεν θα πάνε χαμένα..

Όπως ακριβώς τα λες εδώ. Δεν κάνεις καθόλου λάθος :T:

Το μπουζουκάκι με χαλάει λίγο, αλλά πάω πάσο :p

Πάντα θα μπορείς να βρεις έναν SSD που θα είναι "λίγο" καλύτερος από την προηγούμενη επιλογή σου, και που θα κοστίζει "λίγο" παραπάνω. Για την ακρίβεια, μπορείς να φτάσεις και στα 800 ευρώ προσθέτοντας 20 ευρώ και λίγο καλύτερες επιδόσεις κάθε φορά. Εμπειρικά μιλώντας όμως, ακόμα και με έναν Vertex 2 θα πεις "ουάου" και θα δώσεις άλλη πνοή στον υπολογιστή σου.

Από κει και πέρα οι διαφορά στις επιδόσεις φαίνονται μόνο σε συγκεκριμένα μετρητικά προγράμματα και όποιος σου πει ότι 50Mb/sec παραπάνω φαίνονται με το μάτι, λέει ψέματα. Δε μιλάμε να πας από σκληρό των 50Mb/sec σε SSD των 100Mb/sec, αλλά το να πας από SSD των 500Mb/sec σε SSD των 550Mb/sec.

Αν το δεις διαφορετικά, €50 είναι +8Gb μνήμης. Αν είχα την επιλογή να διαλέξω μεταξύ ενός συστήματος με Agility 3 και 16Gb RAM και ενός με Vertex 3 και 8Gb RAM, θα διάλεγα το πρώτο.

Γι αυτόν τον λόγο θα αγοράσω και εγώ τον Agility....Γιατί δεν νομίζω να βλέπω διαφορές απο τον Agility στον Vertex με το μάτι..Αντιθέτως απο τον μηχανικό που έχω τώρα, θα δώ τεράστιες...Και με αυτά τα 50€ παίρνω κάτι άλλο πιο χρήσιμο.... :)

@AnimaTronic Καλά ούτε εγώ τρελαίνομαι, αλλα άμα έχεις παρέα όλα καλά είναι..! :dance3:

Και εφόσον η παρέα πάει εκεί...τα 50 ευρώ θα παν κι αυτά εκεί.. :fist:

Οπότε κλείσαμε....Πάω για Agility..:T:

Αυτό που ζείς με την χρήση του H/Y σε καθημερινή βάση δουλεύοντας με SSD ειναι τα χαμηλά ms σε access times και τα υψηλά mb/s στα 4κ κ 4κ/64 reads σε σχέση με τους μηχανικούς. Για μένα τα seq reads/writes μην τα πολυ κοιτάς μιας και εναν SSD δεν θα τον πάρεις για "αποθήκη" αρχείων. Ταπεινή μου άποψη να προτιμήσεις την σταθερότητα από τις επιδόσεις στην αγορά ενός SSD γιατί ουτως η αλλως οι επιδόσεις σε σχεση με μηχανικό δεν έχουν καμία επαφή

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.