Jump to content

Samsung 830 vs Crucial M4

Wizard!

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μιας και έρχονται τα χριστούγεννα κι ελπίζουμε να μας περισσέψει κάτι από το δώρο ώστε να πάρουμε κάτι για τον εαυτό μας, σκεφτόμουν να αλλάξω τους δύο πολύ καλούς 80άρηδες Χ25-Μ που έχω τώρα πάνω στον Perc5i σε raid0 με έναν 256άρη μόνο του σε SATA-3 σύνδεση. Είμαι μεταξύ Samsung 830 256GB και Crucial M4 256GB.

Αρχικά να ρωτήσω τα εξής:

1. Θα δω μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις, ή δεν αξίζει η αλλαγή; Σε τι επίπεδο βρίσκομαι τώρα, μπορείτε να δείτε εδώ, τα 6 slides.

Από τη στιγμή που μιλάμε για μεγάλη διαφορά, άρα αξίζει η επένδυση, ρωτάω τα παρακάτω:

1. Ποιόν από τους δύο και γιατί; Ξέρω ότι οι περισσότεροι είστε fan του Samsung, αλλά αξίζει τόσο πολύ σε σχέση με τον Crucial?

2. Διάβασα στο ανάλογο thread για ΟΕΜ εκδόσεις που είναι αρκετά φθηνότερες. Που τις βρίσκω (γιατί ebay δε βρήκα) και τι γίνεται με εγγύηση;

3. Σε καθημερινή χρήση (gaming, browsing) θα δω διαφορά; Σημειωτέον ότι θα μπουν επάνω μόνο προγράμματα και λειτουργικό, όλα τα δεδομένα είναι σε Raid5 πάνω στον Perc σε μηχανικούς δίσκους, όπως και όλα τα swap και temp files.

4. Στην περίπτωση που καταλήξουμε σε Samsung, από που προτιμώ να γίνει η αγορά;

Δεν αξίζει η αλλαγή κατά την γνώμη μου εκτός και αν με την αλλαγή αυτή έβγαζες και τον perc από το σύστημά σου ώστε να γλιτώσεις το perc-check-boot-time-whatever.

Αν πας στην λύση 2χ128GB SSD (είτε 830 είτε Μ4) για να εκμεταλευτείς το Sata3 θα έπρεπε να στήσεις το raid0 στην μητρική σου (άν έχει intel raid0 sata3). Τότε θα άξιζε και η αλλαγή αλλά θα πρέπει η μητρική σου να κάνει τέτοιο raid και δεν θα είχες τα "υπερ" του perc.

Αν δεν έχεις πρόβλημα χώρου, μην τους αλλάζεις. Διαφορά δεν πρόκειται να δεις, με μισό Gb/sec διαβάζουν οι SSD σου ήδη.

Κράτα τα λεφτά σου για τίποτα άλλο, βελτίωσε τον χώρο εργασίας σου, πάρε καμιά καλύτερη οθόνη, πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ. Αλίμονο αν δυο Χ25-Μ πάνω σε PERC5 "χρειαζόντουσαν" αναβάθμιση...

Μα για αυτό και ρώτησα, γιατί δεν τους έχω στα χέρια μου κι έτσι δε μπορώ να ξέρω αν θα έχω διαφορά. Το μόνο που δεν έχω τώρα είναι το Trimming, αλλά δεν ξέρω πόσο ρόλο παίζει στις επιδόσεις (είναι ήδη μήνες εκεί πάνω) και αν παίζει, απλά στο επόμενο format, τους κάνω ένα erase και τους φρεσκάρω.

....πάρε καμιά καλύτερη οθόνη...

:rofl:

Γιωργο κανε λιγο υπομονη

αναβαθμισε το αδερφι απο 2x80g2 σε 2x64 sammy830

σημερα αυριο θα στηθουν πανω σε μια Z68UD4

οποτε θα εχουμε αποψη απο πρωτο χερι

• 1 month later...
Γιωργο κανε λιγο υπομονη

αναβαθμισε το αδερφι απο 2x80g2 σε 2x64 sammy830

σημερα αυριο θα στηθουν πανω σε μια Z68UD4

οποτε θα εχουμε αποψη απο πρωτο χερι

Πόση υπομονή πιά... Πέρασε μήνας και δεν είχαμε κανένα νέο...

:p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.