hurin Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23, 2011 Μου έφερε ένας φίλος το laptop του, ένα acer aspire 7720g, το οποίο δεν bootαρε. Το είχε πάει στο Π και του είπαν ότι έχει πρόβλημα σε μνήμες και σκληρό, και για να το φτιάξουν και να του ξαναπεράσουν win θέλαν 200€!!! Όπως καταλαβαίνεται σε τέτοιες εποχές το € δεν είναι μαρούλι... Βάζω να τρέξει memtest 4.10 από usb και κοκκινίζει η οθόνη από errors. Δεν έχω ξανανοίξει laptop, μπορώ να τις αλλάξω μόνος μου? Τον σκληρό δίσκο πως τον ελέγχω αφού δεν boot άρει το μηχάνημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Νοέμβριος 23, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Φυσικα και θα το ανοιξεις. Προσοχη να μη χαθει καμια βιδα θελει και τιποτα αλλο. Οι μνημες αλλαξουν πανευκολα, οπως ακριβως και σε desktop.Αλλαξε τις μνημες και λογικα θα πρεπει να bootαρει. Μετα ελεγχεις και τον σκληρο. Εναλλακτικα μπορεις να τον δοκιμασεις και σε αλλο pc.Edit:Καλο θα ηταν να ετρεχες memtest σε καθε dimm μνημης ξεχωριστα. Μπορει να μην εχουν ολα προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 23, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Φυσικα και θα το ανοιξεις. Προσοχη να μη χαθει καμια βιδα θελει και τιποτα αλλο. Οι μνημες αλλαξουν πανευκολα, οπως ακριβως και σε desktop.Αλλαξε τις μνημες και λογικα θα πρεπει να bootαρει. Μετα ελεγχεις και τον σκληρο. Εναλλακτικα μπορεις να τον δοκιμασεις και σε αλλο pc.To άνοιξα και είχε 2 dimm, το ένα dimm των 2gb περνάει memtest. Τώρα, δεν έχω τα recovery disks και ψάχνω τρόπο να κατεβάσω τα vista...EDIT : Αυτή μου κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Νοέμβριος 23, 2011 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 φίλε μου πρέπει να μας πεις το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά του λαπτοπ. αφου δουλεύει το ένα dimm καλύτερα να πάρεις ίδιο...Τον σκληρό δοκίμασε αν μπορείς να τον ελέγξεις εμ Ubuntu live cd.. (έχοντας μόνο το καλό dimm μέσα)Επίσης καλύτερα πήγαινε σε win 7 και όχι vista.. (όλο και κάτι θα βρεις!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 23, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Είναι ένα acer aspire 7720g, οι μνήμες ήταν ένα dimm 1gb hynix (χαλασμένο) και ένα dimm 2gb samsung. Επάνω, το καλό, γράφει 2gb 2rx8 pc2-5300s-555-12-e3.Τώρα του περνάω τα 7άρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 23, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Τα win7 περάστηκαν χαλαρά, το disk check τους και το SMART δεν βγάζουν πρόβλημα. Τώρα το έχω και τρέχει από hiren boot cd το HDD Regenerator σε surface scan που σε 2 ώρες έλεγξε τα 4gb από τα 250gb! Λέω να πάρω μνήμη αύριο, αυτή εδώ μου κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Νοέμβριος 23, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 είναι συμβατή με το λαπτοπ? επίσης αν πας στα 4gb ram με 32 bit windows τότε θα βλέπει μόνο τα 3gb.. αν θες 4 τότε βάλε 64bit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 23, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 είναι συμβατή με το λαπτοπ? επίσης αν πας στα 4gb ram με 32 bit windows τότε θα βλέπει μόνο τα 3gb.. αν θες 4 τότε βάλε 64bit..Είναι συμβατή? Αυτό αναρωτιέμαι και εγώ...Τα 64bit του έβαλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberdyne Νοέμβριος 23, 2011 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Λογικά σου κάνει. Η samsung ειναι 5300 (555ΜΗz) και transcend 5400 (667MHz), οπότε λογικά η transcent θα χρονίσει (χαμηλότερα) όπως η samsung στα 555MHz.ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση το 5300... δεν μου έχει ξανατύχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 25, 2011 Author #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Σήμερα παρέλαβα από Π και μου πετάει errors το memtest, και παρέα και μοναχή της Το site του Π δεν έχει άλλη 2gb ddr2, ελπίζω να μου δώσουν τα λεφτά πίσω και όχι πιστωτικό Τώρα τί να κάνω? Να παίρνω το laptop παραμάσχαλα και να τις δοκιμάζω επιτόπου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Νοέμβριος 25, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Να πάς στο πλαίσιο και να πείς πάρτε τη μνήμη πίσω, δοκιμάστε τη κι αν βγάζει κι εκεί errors (αφού θα είσαι από πάνω να τα δείς και συ) να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ να σου φέρουν άλλη που να δουλεύει, αν δεν έχουν ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ και ρίξε και μια μούτζα όπως φεύγεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Νοέμβριος 25, 2011 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 και μοναχή της Το site του Π δεν έχει άλλη 2gb ddr2, ελπίζω να μου δώσουν τα λεφτά πίσω και όχι πιστωτικό Τώρα τί να κάνω? Να παίρνω το laptop παραμάσχαλα και να τις δοκιμάζω επιτόπου? Τα errors τα πετάει στο slot που είχες την ελαττωματική 1GB? Τη δοκίμασες στο slot που έχεις την αρχική 2GB? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 25, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Τα errors τα πετάει στο slot που είχες την ελαττωματική 1GB? Τη δοκίμασες στο slot που έχεις την αρχική 2GB?Ναι, την έβαλα στο slot που είχα την καλή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Νοέμβριος 25, 2011 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 ε τότε βουρ για αλλαγή Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 25, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Την άφησα για έλεγχο, δεν γινόταν διαφορετικά. Τους έδειξα φώτο, τους είπα να την κουμπώσω στο laptop καθ να τρέξω memtest αλλά δεν ήθελαν. Θα μου πουν αύριο τι θα γίνει.Sent from my HTC Runnymede using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Νοέμβριος 25, 2011 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Την άφησα για έλεγχο, δεν γινόταν διαφορετικά. Τους έδειξα φώτο, τους είπα να την κουμπώσω στο laptop καθ να τρέξω memtest αλλά δεν ήθελαν. Θα μου πουν αύριο τι θα γίνει.Sent from my HTC Runnymede using TapatalkΣε ποιό πλαίσιο αν επιτρέπεται? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Νοέμβριος 25, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2011 Στο πλαίσιο Κηφισιάς. Sent from my HTC Desire running Runnymede using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
hurin Δεκέμβριος 2, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2011 Λοιπόν.Οι μνήμες κομπλέ, ο σκληρός άψογος, αλλά πέσαμε στην περίπτωση της faulty 8400mgsAll Nvidia G84 and G86s are bad - The InquirerView topic - Defective GPU in Acer 7720g • The Nvidia Defect Forumκαι δεν υπάρχει κανένα driver-bios που να τρέχει, μόνο έναν driver βρήκα που τρέχει σε 2d μόνο!!!Μόνη λύση η αλλαγή της gpu, χωρίς όμως εγγυημένο αποτέλεσμα (μπορεί να μην τη γουστάρει το bios).Που να βρω φθηνή mmx2 gpu, έστω και μεταχειρισμένη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Δεκέμβριος 2, 2011 #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 2, 2011 Σε κανα ebay λογικα όλο και κάτι θα βρεις Sent from my HTC Desire using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.