spH3RiCal Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22, 2011 Προεκτεινα τα καλωδια απο δυο cathode lamps που εχω για να χωρανε σε ενα project που εχω στα σκαρια, και απο τοτε ενω ολες οι συνδεσεις ειναι οκ, αναβουν οι μισες Δηλαδη παιρνουν και οι δυο ρευμα αλλα αναβουν μεχρι τη μεση.. Ιδεες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 22, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2011 Προεκτεινα τα καλωδια απο δυο cathode lamps που εχω για να χωρανε σε ενα project που εχω στα σκαρια, και απο τοτε ενω ολες οι συνδεσεις ειναι οκ, αναβουν οι μισες Δηλαδη παιρνουν και οι δυο ρευμα αλλα αναβουν μεχρι τη μεση.. Ιδεες? μαλλον λογω αυξημενης αντιστασης εξαιτιας των μακρυτερων (και χοντροτερων?) καλωδιων..... εαν μπορεις δοκιμασε με πιο λεπτα και ισως λιγο μικροτερου μηκους καλωδια εαν θες spare ιnverter για δοκιμη περνα να σου δωσω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 22, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2011 Χμ η αληθεια ειναι οτι εβαλα χοντροτερο καλωδιο και μαλιστα απο χαλκο, οποτε μαλλον κατι τετοιο παιζει.. Θα δοκιμασω το βραδυ με καλωδιο ανεμιστηρα και βλεπουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Νοέμβριος 22, 2011 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2011 αν δεν κανω λαθος χοντροτερα καλωδια δεν εχουν μικροτερη αντισταση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 22, 2011 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2011 αν δεν κανω λαθος χοντροτερα καλωδια δεν εχουν μικροτερη αντισταση; ναι Φιλιππε εχεις δικιο εφοσον ειναι το ιδιο υλικο, τα λεπτοτερα εχουν μικροτερη αντισταση αλλα στην περιπτωση αυτη που εχουν επιμηκυνθει δεν ξερω εαν το παχος ισοσταθμιζει το αυξημενο μηκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
nezoski Νοέμβριος 22, 2011 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2011 ειναι και η διατομη αλλα και η ταση που παζει ρολο!ειναι το ιδιο πραγμα και με τους πυλονες της δεη (για της υψηλης μιλαμε παντα)αν περναγαμε 230v δεν τηα ειχαμε πεθμα σπιτια μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
narta Νοέμβριος 22, 2011 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2011 ναι Φιλιππε εχεις δικιοεφοσον ειναι το ιδιο υλικο, τα λεπτοτερα εχουν μικροτερη αντιστασηαλλα στην περιπτωση αυτη που εχουν επιμηκυνθει δεν ξερω εαν το παχος ισοσταθμιζει το αυξημενο μηκοςTo μηκος στανταρ παιζει αρνητικο ρολο, το βλεπω με τα extensions επειδη τα εφτιαξα ΚΑΙ με μικροτερης διατομης ΚΑΙ μεγαλα, οι τασεις υποφερουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 22, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 22, 2011 Επι του πρακτεου παντως, αντικατεστησα τις προεκτασεις της μιας με λεπτοτερο καλωδιο και δουλεψε κανονικοτατα Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 23, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Τσαμπα χαρα... Εβαλα και στη δευτερη μικροτερο καλωδιο ολα jet - αναβαν full και οι δυο. Sleevαρω, τις βαζω πανω, παλι αναβουν οι μισες.. :S edit: Εβγαλα το sleeve και δουλευουν κανονικοτατα, τα ξαναβαλα δουλευουν μεχρι τη μεση.. τι γινεται ρε παιδια με δουλευουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Νοέμβριος 23, 2011 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Αν έχεις καλές συνδέσεις δεν φταίνε τα καλώδια . Ψάξε τις λάμπες σου μήπως κουνήθηκε τίποτα και δεν κάνει επαφή . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Νοέμβριος 23, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Αν έχεις καλές συνδέσεις δεν φταίνε τα καλώδια . Ψάξε τις λάμπες σου μήπως κουνήθηκε τίποτα και δεν κάνει επαφή .Βλε βγάλε το sleeve κάτι κουνήθηκε ή ξεκώλησε. Να προτείνω λίγο καλάι στις ενώσεις,αν θες έχω και καλάει και κολλητήρι και στα φέρνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 23, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Το δοκιμασα 2-3 φορες.. Αν εχω το sleeve δουλευουν οι μισες, αν το βγαλω δουλευουν κανονικα.. Οι ενωσεις πιστευω ειναι καλες - τις εχω μονωσει και με θερμοσυστελωμενο - στο κατω κατω αν δεν ηταν καλες, θα ειχα προβλημα και χωρις το sleeve.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 23, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Το βρηκα. Οταν τα δυο καλωδια της καθε λαμπας σφιξουν το ενα πανω στο αλλο τοτε η λαμπα υπολειτουργει. Το sleeving τα μαγκωνε κι ετσι επαιζε προβλημα. Το γιατι επηρεαζει το ενα πεδιο το αλλο τοσο πολυ δε μπορω να καταλαβω.. Τοσα καλωδια κολλητα το ενα με το αλλο τετοιο πραγμα πρωτη φορα.. Να ηταν δεδομενων να πω παει στο καλο.. Θα δοκιμασω να το ντυσω με μονωτικη μπας και στρωσει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Νοέμβριος 23, 2011 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 καπως ετσι ξεκιναν οι ερωτες με τα led strips.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 23, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Στο τσακ ειμαι να κατεβω Φανο να παρω κανα μετρο stripe Αλλα εχω προβλημα με τις γωνιες φωτισμου.. Οι καθοδικες φωτιζουν 360 μοιρες ενω τα led οχι.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seafalco Νοέμβριος 23, 2011 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Το βρηκα. Οταν τα δυο καλωδια της καθε λαμπας σφιξουν το ενα πανω στο αλλο τοτε η λαμπα υπολειτουργει. Το sleeving τα μαγκωνε κι ετσι επαιζε προβλημα. Το γιατι επηρεαζει το ενα πεδιο το αλλο τοσο πολυ δε μπορω να καταλαβω.. Τοσα καλωδια κολλητα το ενα με το αλλο τετοιο πραγμα πρωτη φορα.. Να ηταν δεδομενων να πω παει στο καλο.. Θα δοκιμασω να το ντυσω με μονωτικη μπας και στρωσει.. Για δώσε μας μια εξήγηση: Όταν τα περνάς μέσα στο sleeve , είναι και τα τέσσερα καλώδια μαζί; Και σκέψου και κάτι άλλο, αν το πεδίο είναι τόσο ισχυρό που να επηρεάζει το ένα καλώδιο το άλλο, τι γίνεται με την διασπορά αυτού του πεδίου μέσα στο κουτί του υπολογιστή; Πιθανότατα έχεις RF συχνότητες -εξ ού και ο επηρεασμός, οπότε δε πα να κυτάξεις για κανα led να ε΄χεις το κεφάλι σου ήσυχο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Νοέμβριος 23, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2011 Οχι στο sleeve ειναι δυο - ενα sleeve για καθε λαμπα. Ελεγα αντι για μονωτικη να τα περναγα ενα θερμοσυστελωμενο για μονωση, απο μια προχειρη δοκιμη που εκανα δεν μου εβγαλε προβλημα.. Τα leds τα εχω στο πισω μερος του μυαλου μου αλλα οπως ειπα δε μπορω να καταληξω ακομα που μπορουν να τοποθετηθουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.